|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ni komunikacije
22.4.2007 9:42:11   
samomi
Nekaj me zanima. Z možem sva poročena 8 let in že od nekdaj je bolj malo komuniciral. Če je bil kakšen problem sem ga morala jaz načeti, če ne je počakal 3 dni in potem sva s sexom vse zgladila-on, jaz ne. Sedaj pa je prišlo tako daleč da če mu karkoli rečem samo težim, sem tečna, nekaj bi rada, brez veze, ....on bi se pogovarjal samo o vremenu in otrocih. Kako se pa midva počutiva, ali imava kakšne probleme v vezi ali ne, ...to pa sploh ni pomembno, ker on nima problemov.
Ravno prej me je vprašal če sem se ohladila, ker sem pred 3 dnevi načela temo, da se je za zakon in vezo potrebno potruditi, se pogovarjati, ne pa samo vegetirati in ignorirati. Pa mi je rekel da iščem probleme tam kjer jih ni. In sem mu rekla, da on misli, da ko je podpisal poročne papirje, da je vse rešil in da se nimava več kaj pogovarjati.
Vem da je težava tudi v tem, da ima starše katera sta bila v kontra smenah in da se podnevi nista videla, tako sta se pogovarjala samo ponoči in otroci so bili izključeni, sedaj pa misli da ko mu kaj rečem da ga takoj napadam. Kako mu naj pristopim, da bo videl, da mu nič nočem, da pa se morava vseeno pogovarjati, čeprav problemov ni?
Prej je šel v službo in pogrnil je samo svojo stran postelje, mojo je pustil nepogrnjeno. Hvala, kajti tudi jaz imam kup njegovih cunj za zlikati, pa razmišljam da bi samo svoje in od otrok. Ampak to najbrž ni rešitev? Naj povem še da je lev, kar pomeni da je zelo trmast in da je prepričan, da moram jaz pri 29 letih še odrasti in se bolj zrelo obnašati. Ko bom dosegla to stopnjo, pa tudi jaz ne bom imela problemov tako kot on.
Lahko me obsojate kolikor hočete, saj sem vedela že od začetka kakšen je, ampak nekaj časa se je še dalo in po nekaj dnevih tišine se je še vsedel in se pomenil, sedaj mu pa za vse dol visi. Kako naj potem jaz z njim sexam, če ga več niti ne poznam?!

Pa da ne bo samo on kriv, lahko povem da sem zelo pikolovska, da mora biti vse na svojem mestu, ampak adidask v spalnici, na hodniku, v kopalnici pa res ne morem gledati, saj imamo stopnišče pa naj jih tam pušča. Prav, sem tudi v tem že popustila, saj itak nič ne dosežem, ampak on pravi, da če me moti, naj jaz pospravim. Zakaj bi morala biti za vse spet jaz, on bi pa vse puščal kjer mu odpade?
Stran od njega pa ne morem, ker imava dva otroka, jaz imam minimalno plačo in lahko si prihranim samo 50-100€ na mesec.
Končujem VI.stopnjo, vendar boljše službe ne dobim. Sem že obupala, ker vidim, da sem res jaz vedno in povsod problem. Hvala ker ste me poslušali.user posted image
Prosim za nasvete, vsak predlog bo dobrodošel.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ni komunikacije
22.4.2007 9:58:41   
loreti
Sm imela podoben primer, k se mu ni dalo pogovarjat sam sm kr vztrajala in ti loh povem sam to da se je še kako obrestovalo. Sj se ni treba pogovarjat samo takrat ko nastopijo problemi, pogovarjat se moraš vsak dan in to sm mu jst vsak dan ubijala v glavo, da ga rabm za pogovore in ne samo za sex pa je dojel. Me je najbl razkuru k sm se hotla pogovarjat on je pa sam na sex mislu pa ni to vse, zdj se je ful spremenu in me zna poslušat pa tud on mi velik stvari pove tko da je ful fajn se zvečer vsedeva pa pogovarjava. Res je velik lepš kt pa prej k me ni nkol poslušal. Tud moj je po horoskopu lev jst sm pa bik pa vseeno se da pogovarjat če le hočeš. Vsak dan mu dj vedt da ga rabš da te posluša pa te s časoma bo in tud on nj ti kj pove, kako se je mel v službi...al kar koli tolk da bo vidu da ga znaš poslušat. Velik sreče, pa ne obupaj se da vse rešt.

(odgovor članu samomi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.4.2007 10:01:58   
Anonimen
user posted image  težka situacija. Kaj naj ti rečm: Postavi ga na realna tla. Daj mu jasno vedeti, da lahko ti isto delaš kot on. Kako se bo potem on počutil?

(odgovor članu loreti)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
22.4.2007 10:30:23   
Anonimen
Hm....kar težka situacija. Zdi se mi, da precej realno gledaš na vse skupaj in poskušaš prevzeti odgovornot za svoj del obnašanja in odnosa, kar je dobro.

Zakaj kljub trudu ni rezultata? Ne vem.

Kaj lahko narediš? Vztrajaš pri enakem načinu še naprej? Dvomim, da bo kaj boljše. Občutek imam, da se je mož zasitil družinskega življenje. In ti, ali si ga še želiš, ali poskušaš samo pogasiti požar?

Imaš moč, da oddideš? Greš lahko k staršem, kamorkoli? Si lahko najdeš dodatno delo in dodaten zaslužek, da se osamosvojiš? Kaj pa morebitna preživnina, kako bi ti pomagala.

Na tvojem mestu v takem odnosu ne bi več vztrajala; ampak namesto tebe se ne more odločiti nihče. Napiši še kaj.

(odgovor članu samomi)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
22.4.2007 13:09:35   
Njuškalo
IZVIRNO SPOROČILO: nati

user posted image  težka situacija. Kaj naj ti rečm: Postavi ga na realna tla. Daj mu jasno vedeti, da lahko ti isto delaš kot on. Kako se bo potem on počutil?

Jaz kot levinja lahko povem, da bi bil za leva to raj.user posted image Nobenih pogovorov, mir, sex ko ti paše...ni boljšega.user posted image Zato ta taktika ne bi bila uspešna.
Pač levi smo taki, da skozi sex rešimo marsikaj.V bistvu se v čustva in to niti ne vem kaj ne poglabljamo, ne rabimo veliko pogovora..mi se pogovarjamo, ko imamo kakšne hujše probleme, ne pa kar nekaj v tri krasne.Ne vem ,če to drži za vse leve, drži pa to zame in še za precej levov, ki jih poznam.
Pri levu vžge to, če se partner meče okoli nas...tako doseže marsikaj, saj smo levi kralji in, če nam znate pihati na dušo,se nas da naviti okoli prsta.Najbolj nas odbija teženje, godrnanje, pa tudi,če imate dober razlog za to.
Torej, Samomi, toliko časa že poznaš svojega leva, da bi po vsej logiki morala vedeti, kako ga okol prinest, če si želiš, da te posluša.user posted image

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.4.2007 13:34:28   
Anonimen
Moj lev je tudi strasansko obcutljiv, ko mu UPRAVICENO zatezim! O dolocenih stvareh se noce pogovarjat, pa ce se na glavo postavim. Za njega je ali ze zdavanaj obdelano ali pa se mu o tem ne ljubi zdaj (=nikoli) pogovarjat. On bi se objel in polupckal in bi bil problem resen .. ja, najbrz. Je pa res, da kadar sva veliko skupaj, se res redko skregava, ko imava pa oba guzvo (on v sluzbi, jaz v soli) in se manj vidiva kot obicajno, je pa ze ena napacna beseda dovolj, da sva potem cel sprehod tiho.

Nasveta pa najbrz drugega, kot pogovor, pogovor, pogovor, tko nimam ...

Sicer pa ce se ne more pogovarjat s tabo, naj se pa tebi ne da seksat z njim, pa je .. user posted image  

(odgovor članu Njuškalo)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
22.4.2007 13:34:50   
Anonimen
Ups, zgoraj sem jaz user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
22.4.2007 14:23:53   
ronja
IZVIRNO SPOROČILO: Njuškalo

mi se pogovarjamo, ko imamo kakšne hujše probleme, ne pa kar nekaj v tri krasne.

Njuškalo, fora pogovora "v tri krasne" je to, da potem do hujših problemov sploh ne prideuser posted image Preventiva, skratkauser posted image

samomi, kako pa reagira, če mu rečeš kaj lepega? Mislim, a se kdaj pogovarjata kaj, kar mu je všeč, o vama ali čem tretjem? Ne vem, a mu je zoprno tudi, če mu rečeš, da ga imaš rada ali samo, če se pogovarjata o tem, kako bi si organizirala svoje družinsko življenje... Ker praviš, da o otrocih bi se pogovarjal... Mogoče bi preko te teme nekak prišla še na vaju, tako počasi, zvito... Saj mame pa otrok se ne da čisto ločit v temi, če skup živijo... So stvari, ki se vam skup dogajajo... Če mogoče  s tem začneš, potem, ko bo pa ugotovil, da je tak pogovor lahko čisto prijten, bo pa mogoče se tudi o čem drugem pripravljen pogovarjat...

Moj fant tudi ni bil navajen od doma se pogovarjat - ne o problemih, niti o teh drugih zadevah. Naša familija je kontra, mi smo vse preveč predebatirali... No, potem sva našla svoj način in mero in ta nama (zaenkrat) funkcionira... Tak da ni nujno, da bo vse ostalo tako, kot smo navajeni od doma, samo mora videt korist, napredek, mora mu bit všeč... Dejansko se nobenemu ne da pogovarjat, če na koncu s tem pogovorom nikoli nič ne rešiš... Ker on ima občutek, da s seksom se reši oz. se spet bolj navežeta (vsaj on), se poslužuje te taktike. POkaži mu, da so tudi druge taktike učinkovite...

Skratka probaj začet s fajn temami, ki ga zanimajo - recimo otroci in vanje počasi in spretno vpleti svoje občutke - kako si bila vesela, ko so otroci to pa to, recimo. POtem ga vprašaj, kako se njemu zdi, ali pa mu povej, da si si želela, da bi bil zraven, da bi to videl... mogoče bo potem kaj nato rekel... In potem dalje... Ne vem, težko je razložit, ker take stvari navadno pridejo spontano, ampak upam, da ti bo kaj pomagalo...

(odgovor članu Njuškalo)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.4.2007 9:41:55   
muška
ja, levi,... poznam user posted image  Moja bivša šefica je bila lev ampak zanimivo, ona je bila pikolovska ,da mi je šlo že na kozlanje zraven, seveda nikoli ni bilo nič prav pospravljeno, postavljeno, nastavljeno,,... in ko se je zdrla, povedala svoje, kaj je vse narobe,... se je potem samo obrnila in se že smejala dalje, kot da ni nič bilo in bi že rada imela eno uslugo od mene, ker pa jaz tisto tako in tako obvladam (nekaj neslužbenega) user posted image user posted image user posted image   ja seveda!!!! user posted image

Drugače pa, če ne pospravlja za sabo, pa še ti ne za njim. Pa pusti njegove cunje in čevlje ležat kje pač so. Kak teden jih boš verjetno res gledala po celem stanovanju, potem pa jih bo verjetno le pospravil za sabo.
Moj mož je imel na začetku navado, da je puščal cunje, za zokne,... kje so mu pač padli od riti. Najprej sem še vse pobirala za njim, potem pa mi je prekipelo. Sploh nisem nič omenila, ampak sem jih samo pustila ležat tam. Ko sem šla sesat, sem posesala okrog njegovih štumfov, ko sem dala perilo prav, sem dala prav samo tisto kar je bilo V košu za perilo, ne tisto karje bilo zraven njega, na pralnem stroju, po tleh,... In je pomagalo!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.4.2007 12:19:33   
kaya2007
Se mi zdi, da se skoraj noben moški noče pogovarjat, če najedaš in težiš z nekimi "globokimi" pogovori. Moj se je tut vedno ustrašu tega in se je raje skregal ali pa umaknil, jaz sem še bolj znorela in nisva nikamor prišla s pogovori. Potem mi je pa malo dol padlo vse skupaj in sem postala bolj flegma, pa je zdaj 100x boljše! Definitivno dosežem največ, če mu vse dopovem na lep način, mogoče malo po ovinkih in takrat, ko se imava lepo oz. ni razloga za prepir. Kot majhnemu otroku...sem rabila kar nekaj časa, da sem se navadila na to. Ampak zdaj je obema lažje. Seveda pa včasih tudi malo zaropotam user posted image  ali pa enostavno ne pospravim za njim in se prepričam da me ne nervira če nekaj leži na tleh...se mi zdi, da vajin problem niti ni tako velik kot se tebi včasih zdi in res je da babe včasih iščemo težave tam kjer jih ni, ali jih pa vsaj napihnemo. Morata se uskladit, ker sta vajina načina delovanja precej različna. In njega boš spremenila samo tako, da boš spremenila najprej sebe. Probaj, boš videla, da bo lažje! Pogovarjaj se pa s prijateljicam za začetek user posted image

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.4.2007 18:30:28   
samomi
Ja, v vsem imate prav, najbolj v tem, da se moram sama spremenit. Sva se včeraj zvečer lepo pogovorila in danes delava eden z drugim kot v rokavicah - umirjenom, nisva razdražljiva. Upam, da bo trajalo in to je pa tudi res, da sploh levi ne marajo globokih pogovorov. Tudi jaz imam sodelavko, ki je levinja in je stvar taka da je zelo zaščitniška do svoje družine, vse bi naredila zanje, in seveda biti mora vse po njeno. Levi - moški so pa taki, da jih je treba samo božat, v smeri dlake, kajti v nasprotno smer se krešejo iskere. user posted image
In zakaj nisem še ugotovila kako z njim delat?! Zakaj ne bi pa on kdaj mene božal, zakaj bi morali vsi samo njega in njegovo kraljevsko voljo izpolnjevati? Saj bo, samo to življenje je že tako napeto in vsi smo pod stresom, da ni čudno, da se ljudje toliko ločujejo in nazadnje tudi pobijajo. user posted image

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.4.2007 18:44:02   
muška
Zakaj ne bi pa on kdaj mene božal, zakaj bi morali vsi samo njega in njegovo kraljevsko voljo izpolnjevati

tega pa verjetno ne bomo doživele,no jaz imam škorpijona pri hiši, pa tudi pika, da je joj user posted image user posted image

(odgovor članu samomi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.4.2007 19:02:59   
Njuškalo
IZVIRNO SPOROČILO: samomi

Zakaj ne bi pa on kdaj mene božal, zakaj bi morali vsi samo njega in njegovo kraljevsko voljo izpolnjevati?

Pač pri levu je tako.Prej se sprijazniš, lažje bo zateuser posted image Ampak ni pa res, da bi bili taki, da mi ne bi prišli k partnerju.Samo to je, da najprej želimo, da ima naša Kraljevska visokost dovolj pozornosti, strasti...to pa tudi bogato poplačamo.Samo treba nas je znati okoli prsta navit..kdor tega ne zna in živi z levom ,je pa bogi.user posted image

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

(odgovor članu samomi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.4.2007 23:10:08   
ronja
samomi, mogoče ga lahko tako okoli prineseš, da bo sam hotel te božatuser posted image Saj veš, kako so se najboljše ideje rojevale... Da jih žena podtakne možu, ta pa misli, da so njegove in jih ves ponosen okoli razlaga in navsezadnje uresniči...

Meni ta način sicer ne odgovarja, sem rajši bolj direktna, zato si pa verjetno nisem zbrala levauser posted image , ampak enega nežnega rakca, ki rabi seveda veliko pozornosti in nežnosti, vendar je tudi veliko vračauser posted image Je pa verjetno pri takem karakterju to res najbolj učinkovito...

Recimo mu rečeš, kako te zna samo on najboljše pobožat po vratu, recimo in mu rahlo nastaviš vrat;) Verjetno mu njegov ponos ne bi dal, da ne bi še 1x dokazal, kako zelo imaš prav, da je najboljši v temuser posted image Probaj, pa poročaj, če je kaj pomagalouser posted image

Je pa res, da probaj tudi ti malo zamižat na eno oko, ne moremo met vsega po svoje, če noče čevljev pospravljat v točno določen prostor, probaj ta prostor malo razširit, recimo da so lahko poleg stopnišča še na hodniku, v spalnici pa res niti slučajno ne... Tako se bo lažje navadil, kot če morajo bit točno tam, kjer si ti rekla - to fantom nekak ne gre...

Da je en vrednostni sistem: kot pri otrocih: ni prav, da ne ubogaš, ni lepo, če ne pospraviš igrač za sabo, narobe je, če zmerjaš sošolce, zelo narobe je, če se nanje še fizično spravljaš, zeloooo narobe je če skočiš pred avto ali vtikaš prste v vtičnico... Tako nekak: adidaske na hodniku so sprejemljive, v spalnici pa tu mač;)

Jaz vedno gledam, kadar si kaj urejava, dokler ne vidim tistega zadovoljnega izraza na njegovem obrazu, prej bo sicer rekel, ok, mejva to tu, ampak dokler ne vidim, da je s to odločitvijo RES zelo zadovoljen, toliko časa vem, da tista stvar ne bo nikoli tam, če je ne bom lastnoročno tja postavila... Se splača malo iskat najboljšo rešitev, da sta zadovoljna oba, saj če se oba strinjata z njo, jo bosta tudi spoštovala...

(odgovor članu Njuškalo)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.4.2007 0:22:35   
Anonimen
Nekaj me zanima. Z možem sva poročena 8 let in že od nekdaj je bolj malo komuniciral.

Kaj boljsega si lahko sploh zelis?? user posted image user posted image  
On je ze 8 let tiho.. za razlikood tebe.. ki samo tezis..
Vem kako je to.. ko zenske popade tezenje.. user posted image user posted image  Pol sem ziher se nadaljne leto najrajs tiho.. :)) Upam, da ne bo tega prebrala.. user posted image user posted image

Hjooj.. prejsnjo noc.. je rekla.. naj nardim caj za Flipa in caj valda znam skuhat.. in pravi da ga najse mal pocukram.. tud to ni bil problem.. vzamem cuker.. in ga vrzem not.. in reseno.. Precej preprosto.. In pol se Flip zbudi ponoci.. in mu ponudim moj caj.. in se je totalno zbunu.. in ni hotu pit.. in recem.. ja nc.. ce bos zejen bos ze pil.. in ona mal cukasto gleda.. ampak ok.. zaspimo nazaj.. in tko se je do jutra se 2 x ponovil.. pol pa zjutri mali fuul paniko zazene.. in grem spet z mojim cajem k njemu..in ze ko je flaso vidu..se je zacel dret.. ampak je se enkrat tvegal in  se probal odzejat.. ampak ni slo.. in pol moja vstane.. in proba ta caj.. in je celo sobo popluvala.. user posted image user posted image user posted image  
Nc mi ni blo jasno.. in zdej pride bistvo.. tezenje... tezenje.. ker hodila je po fletu in teziiila... in komaj sem iz tega tezenja razbral, da sem caj posolil, namesto pocukral.. user posted image user posted image user posted image

ali imava kakšne probleme v vezi ali ne, ...to pa sploh ni pomembno, ker on nima problemov.

Evo.. jst tud ne... user posted image user posted image  Ona pa mi jih mimgrede cel spisek nasteje.. Matr kje jih najde?? user posted image user posted image
Kje je problem? Vrzes ta caj stran in naredis druzga.. mislm.. kaksen problem... ne pa da kr tezis in tezis.. hjoj..user posted image user posted image

Ravno prej me je vprašal če sem se ohladila, ker sem pred 3 dnevi načela temo, da se je za zakon in vezo potrebno potruditi...

Do zdaj sem se zezal.. zdaj pa cist resno... user posted image  Ko se je potrebno v vezi zacet trudit.. je tisto bistvo ze izgubljeno... in ko tega bistva vec ni...  postanes tiho.. in nekak se ti zdi.. tko.. brez veze.. na trenutke..
Jst mam predstavo da se ziher da tko zivet.. da se nikol ne skregas.. nikol ne razlagas.. nicesar.. nikol ne delas nobenih scen.. ne tezis.. ne pritozujes se.. a ves tko kot na zacetku.. ko ti je vse kul.. kar drug rece al pa nardi..
Tko da se samo pogledas v ucke.. in takoj ves..kaj drugi misli in hoce.. in on tudi ve zate... in nihce nikol ne tezi..
No sej.. ko me je moja pogledala v ucke.. ko je caj probala.. sem tocn vedu kaj hoce in misli o men.. :))) user posted image user posted image  ... torej tisto bistvo se ni izgubljeno.. notranja komunikacija se deluje.. user posted image user posted image user posted image user posted image

Sam res tale trud mi res ne gre v lajsto.. Ne morem se trudit.. da bi mel nekoga rad..user posted image Ce ze.. pol se mors trudit, da je ne bi mel tko rad.. to je tisto t'pravo..

Mors cutit cloveka.. ce ga ne cutis.. ce brez besed ne ves, kako se pocuti.. pol je brez veze..
Ce ne ves.. kdaj bo mobilc zazvonil, ko te poklice.. je brez veze..  in se celo ves.. kaj ti bo povedal.. tko da se niti ne javis..ker vse ves.. in pol ti tezi.. zakaj se ne javis.. user posted image  user posted image user posted image  Namesto.. da bi zacutla.. da ti ves.. kaj je hotla..
Moja nikakor ni zacutla.. da hocm Flipa s tistim cajem odvadit pit ponoci.. namesto tega je tezila.. ma brez veze je.. bistvo je izgubljeno.. user posted image user posted image

Vse kar imas za povedat.. si lahko poves v mislih.. in ce se te misli.. ne zastekajo.. ce v uckih ne vids.. tistega.. pol ti nobena komunikacija ne pomaga za kej vec kot par tednov.. Jst bi bil strasno nesrecen.. ce bi mogu se pogovarjat.. in pogovarjat.. o tem.. kar si v bistvu lahko poves v mislih..

Ves kaksen bi bil moj sanjski zmenek?? celo vem s kom bi ga nekoc rad dozivu.. .. :))) Tko.. da bi se dobila.. se samo drzala za roke.. in bla cist tih.. in se sam v ucke gledala.. lahk pa tud ne... in mogla bi bit cist totalna sproscenost.. k ponavad je ni tkole na zmenkih..  in pol bi si drug dan napisala mail o cem sva se pogovarjala.. in ce bi blo vsaj 80% enako.. pol je to to.. ce bi falila.. pol to ni to.. in ce bi mel to punco rad.. bi bil zalosten.. in bi probsal se enkrat.. :)) user posted image
Al pa tko.. da skupi meditiras.. al pa jogiras.. skor je nemogoce.. da se zgresis.. in to fuul povezuje ljudi... ali pa dva partnerja.. samo tega ne pocnemo.. rajs bi komuniciral.. samo nima smisla..

Upam.. da sem ti fuul velik pomagu.. :))) user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu samomi)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
24.4.2007 4:22:28   
ronja
tjazi, tvoja ljuba bi verjetno najboljš naredila, da bi ti kar napisala, ker glede na to, da se ne maraš pogovarjat, kot praviš, pa zelo rad pišešuser posted image To gre po navadi skup, pri tebi pa očitno neuser posted image ...

Sicer se mi zdi, da s samomi malo en mimo drugega govorita: ni, da bi se moral pogovarjat in trudit zato, da imaš tistega drugega rad, ni, da ne bi iz njegovih učkov vedel, kako se v določenem trenutku počuti, ampak je pa dobro ga/jo vprašat, zakaj se tako počuti, če tega ne veš... ker res ne moreš vedet, al je mela slab dan v službi, al je zvedla nekaj o vajinem user posted image , kar ti še ne veš, ne bo pa nobenemu všeč, ali jo je pa samo en bedak ravnokar izsilil na cesti... V vsakem primeru ji lahko strele švigajo iz učkov... Je pa koristno vedet, zakaj.

Se strinjam s tabo, da fantje v splošnem manj komplicirate in moram priznat, da je to ena najbolj koristnih stvari, ki sem se jih naučila od svojega fanta. Dejansko je življenje veliko lažje, če si rečeš, madona si kekec, kako si lahko solil čaj, narediš novega, pa je... Mamici se pa seveda to, da je njen mali bil celo noč žejen, zdi malo hujše, to se mi zdi, da je dosti naravno, me bolj razvajamo, vi ste bolj "tough"... Otrok rabi oba, da je ravnovesje...

Verjamem pa tudi, da ti/ji po neprespani noči, ker se je mali ves čas drl, ker je bil žejen, mogoče ni toliko do heca in težko to vzameš kot foro... To je pa tisti trenutek, kjer se začneš trudit, trudit, da ne težiš, trudit, da vzameš kot hec, trudit, da razumeš dragega, da ga je pač posral, j* ga, se zgodi... In če se ti rata dejansko nasmejat, ti navadno tut res smešno ratauser posted image Ne trudit, da bi ga mel rad, saj tvoja te je mela tudi zjutraj, ko so ji strele švigale iz učkov, še vedno rada in ti si to še vedno prekleto dobro vedel, ne res?user posted image Vseeno pa je lažje, če se trudita, je manj teženjauser posted image

In obratno, ti se naslednjič potrudiš čaj sladkat oz. preveriš zadevo, pa probaš razumet svojo najdražjo, da ji pač ni smešno, da celo noč ni spala zaradi takega lapsusa... Ne vem, namesto da rečeš, "Kaj delaš tako sceno iz tega, pač eno noč mali ni spal (in posledično tudi midva ne)," jo probaš razumet, da je crknjena, pa da ji ta noč manjka... In ji rečeš: "Oprosti, saj veš, da ni bilo nalašč," (ker dejansko ti je res žal, verjetno ne bi tega še 1x naredu, če bi lahko zbiraluser posted image ), ali pa še predlagaš rešitev (recimo, da imata sol in sladkor v zelo različnih posodicah - to na splošno vedno priporočam, ne vem, zakaj imajo ljudje to tako radi v posodicah iz kompleta - to prav kliče po kaki krasni neprespani nočiuser posted image )

Skratka trud ni mišljeno kot prepričevanje drugega in sebe, da bi se še mela rada... Ampak kot preventiva, da do tega, da bi se bilo treba prepričevat karkoli takega, sploh ne bi prišlo...

neverbalna komunikacija je že super stvar, vsekakor nujno potrebna v odnosu, vendar ima tudi besedna svoje prednosti - recimo, da ti ni treba bit zraven, da si kaj poveš... Pa tudi to zbližuje. Saj to ni tako izključujoče, ali eno ali drugo... Enkrat eno, drugič drugo, za ene stvari eno, za druge drugo,...

Če recimo naredim fantu sendvič, mu bom to povedala ali napisala, da naj ga vzame sabo v službo, res je, lahko bi mu ga tudi nesla tja, pa bi videl in mu ne bi bilo treba nič rečt ali pa se zjutraj zbudila in mu ga dala sabo, ampak navsezadnje on ne bi mel nič več od tega, na kak način je do tega sendviča prišu... Torej za banalnosti, kot so sendviči in slani čaji, je najboljša kar besedna komunikacija.

"Ljubim te," je pa itak najboljše povedat na čim več načinov, noben ni odveč, čeprav niso vsi potrebni... Lahko bi se ves čas samo v učke gledala, lahko pa se enkrat povabiva v kino, prineseva rožice, napiševa lep sms, nasmejeva, zmasirava, poljubiva... Glavno je, da se razumeta, to je res, vendar pa, če se potrudiš povedat to na več načinov, je nekak bolj prepričljivo - ker si vložil dodaten trud v to, da bi drugega še dodatno prepričal v resničnost svojih čustev...

Pa včasih človek tudi sam ne ve točno, kaj misli in s pogovorom mu lahko drugi pomaga, da pride do tega...Kar ni nujno slabouser posted image , marsikaj novega odkriješuser posted image Pa včasih rabiš kak nasvet, pa je najlažje kar vprašat - kot vidiš, očitno deluje, sicer forumi ne bi obstajali...

NO, grem dalje delat, da bom lahko potem lahko šla spat k fantu predno on vstaneuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
24.4.2007 8:11:17   
Anonimen

Ronja.. ne mi rect.. da si do petih zjutri bla pokonc? user posted image  no teb pa res ne bo problema.. ce tvoj user posted image  kaksno noc ne bo spal..

Pa sej to ni cist tko.. kot sem napisal.. itak, da se pogovarjamo.. o banalnih zadevah.. in se drugih.. sam sem si prvoscu mal new age-ovskega polnocnega bluza.. user posted image user posted image
Ceprav men bi res bilo tko fuul vsec.. in res se mi zdi, da ce se je potrebno preveckrat pogovarjat o teh zadevah.. ki se ticejo same veze.. da dva pac nista ravno povezana..
Vec dam na tiste druge komunikacije kot na besedne..
Tudi mail komunikacija je boljsa.. kot besedna.. ker si lahko vzames cas.. in odgovoris ko ti pase.. ko ves.. kaj bi odgvooril.. ne pa kr takoj.. user posted image user posted image
To bi posebno prav prislo na izpitih.. :)))

Drugac pa nas user posted image  ni celo noc jokal zaradi tega mojga caja.. ampak se je 3 krat zbudil.. da bi mal popil.. pa kr mu pijaca ni bila vsec.. je bil kaksno minuto slabse volje.. ampak je takoj zaspal nazaj.. Ni blo nobenga problema.. sam zjutri.. ob sedmih.. mu je blo pa dost.. :)))

Tko da ji ni nc spanca manjkalo.. he he user posted image

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
24.4.2007 8:23:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Njuškalo
saj smo levi kralji in, če nam znate pihati na dušo,se nas da naviti okoli prsta.

Dobr, da vem... user posted image
Am.... Njuškica hruškica....am.... draga....neki bi te rabila.... user posted image

Aja, sori k smetim temo, ne bom več. user posted image

(odgovor članu Njuškalo)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
24.4.2007 15:27:01   
ronja
hehe, tjazi, ob petih sem mela ravno pavzo, pokonci oz. delala sem še do 7h... No, potem sem morala žal ob 9h vstat, delo kličeuser posted image . Ja, ma to vsekakor dobre lastnosti, je dober trening za razne prejokane noči s user posted image , heheuser posted image No, danes sem morala obljubit fantu, da se naspimuser posted image se bom potrudla... Vsaj 7 ur...

veš, da mi je fant enkrat isto rekel, da je problem takoj odgovorit, ko še ne veš, kaj točno misliš. Pa sva se zmenla, da če je kaj takega, ni problem, saj ni treba, da takoj odgovori. Pač vprašam nekaj, če me zanima, potem pa mi odgovori, ko premisli. Tak da gre to tudi pri navadni besedni komunikaciji, sam zmenit se morata prej, da bo zdaj tako;)

PS. sej vem, da sta vidva prave čveke, heheuser posted image Pa glavno, da sta se naspala kljub soliuser posted image , enim še z nesladkanim čajem ne rata (beri meniuser posted image ) Joj, me prav zanima, kakšna bo moja Ronja... Samo upam, da ne bo preveč miren otrok, tega se najbolj bojim...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
24.4.2007 16:27:02   
Sita
Nism vsega brala, lahko rečem samo to, da poznam pare, ki so skoz tiho, pa se ful štekajo in pare, ki radi čvekajo. Če sta oba bolj tiho, je ok, če oba rada govorita, pa tudi. Če pa eden govori, drugi pa je stalno tiho, je tudi dobro, če tisti, ki govori uživa v svojem monologu in se mu zdi fajn, da ga kdo posluša. Če pa nekdo hoče govoriti in to pričakuje tudi od nekoga, ki to ni - ker to pač ni on, je pa problem. Mislim, da tvoj mož misli, da je vse ok, tako kot je. Ne verjamem, da ga boš spremenila. Lažje je spremenit sebe in ga sprejeti takega kot je.
Pogovori v vezi so potrebni, pravijo, vendar nismo vsi taki. No, midva sva, čeprav jaz kot ženska zelo malo govorim v primerjavi z drugimi ženskami.
Ne vem točno na kakšne pogovore misliš. Tako mimogrede ga vprašaj, kar želiš vedeti, ne pa da se usedeta in mu rečeš, da bi se pogovorila o nečem, če mu to ne ustreza. Pomisli, kako lahko določene stvari zveš, pač po kapljicah, s silo ne boš dosegla nič.

Ljubi svojega moža kot Boga in ti mož, svojo ženo kot Boginjo. Pri tem ni žrtev in nič nam ni težko.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
24.4.2007 16:56:17   
kaya2007
In zakaj nisem še ugotovila kako z njim delat?! Zakaj ne bi pa on kdaj mene božal, zakaj bi morali vsi samo njega in njegovo kraljevsko voljo izpolnjevati?

he he, točno to sem jaz vedno govorila, ko mi je kdo "pamet solil" kaj narediti. Zakaj bi se jaz trudila, on pa ne itd. itd.? Te popolnoma razumem...ampak to kar sem ti zgoraj napisala...da spremeni sebe in s tem se bo tudi on, ti bo prineslo točno to kar si želiš-da se bo tudi on trudil okoli tebe. Samo malo potrpljenja!
Drugače se pa spet več ali manj strinjam z ronjo user posted image  je lepo brat nekoga, ki je očitno na isti valovni dolžini hi hi

(odgovor članu Sita)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?