barbi007
|
Marsikaj od tega že prebrano, pa vseeno... MLEKO, ZAHRBTNI MORILEC Kravje mleko povzroča dojenčkom in otrokom diabetes Dr. Medicine S. Virtanen s Finske Univerze je v raziskavi ugotovil, da dojenčkom starosti 3 mesece in manj, hranjenje s kravjim mlekom povzroči popolno pomanjkanje insulina. Goveji mlečne beljakovine uničuje v trebušni slinavki beta celice, ki proizvajajo insulin in tako povzroča diabetes. Vir: Cohen, MDP 264, 219, 220. Kravje mleko je glavni povzročitelj vseh alergij pri otrocih, kot tudi pri odraslih Povzroča koliko ali črevesne krče, kolitis, prehlade, sinusitis, zaprtje, respiratorne bolezni, ki so povezane z astmo, vneto in ranasto grlo. Otroci, ki so hranjeni s kravjim mlekom zrasejo v odrasle ljudi, ki imajo veliko večjo pričakovanost obolelosti za multiplo sklerozo, kot otroci, ki so bili hranjeni z materinim mlekom. BGH hormon (Bovine Growth Hormon) je povezan s hitro, nenaravno rastjo otrok. Kravje mleko je hrana za telička Kravje mleko je hrana za mladiča lastne vrste, torej za telička, materino mleko človeške samice pa za dojenčka človeške vrste; v primerjavi s kravjim mlekom vsebuje materino mleko več lecitina, kar je zelo pomembno za razvoj možganov, več kot polovico manj beljakovin v obliki lahko prebavljivih albuminov, vsebuje samo polovico vrednosti koloidnega kalcija (organska oblika), medtem ko je kalcij v kravjem mleku vezan za človeka na izredno težko prebavljive kazeinske beljakovine, ki jih ljudje ne moremo prebaviti, saj že od 2,5 ali 3 let starosti človeški organizem ne proizvaja več encima za presnovo le teh, to je rinil-a. Kemična sestava materinega mleka se močno razlikuje od kravjega in odtod tudi izvirajo vse težave. Teliček se razvija in raste zelo hitro, vendar ima v odnosu na maso in velikost sorazmerno majhne možgane, medtem ko se otrok razvija počasneje, možgani so bolj razraščeni, razviti, večji. V kravjem mleku ni vlaknin, vsebuje zelo malo železa, niacina, linolske kisline, vitamina C, pomanjkanje fosforja in taurina. V kravjem mleku je 300% več kazeinskih beljakovin za oskrbovanje beljakovinskih molekul za izgradnjo kostne strukture, ki bo nosilec teličkovega težkega telesa, teliček podvoji svojo maso v 7 tednih po rojstvu, človeški mladič pa v 7 mesecih. Problem je v tem, da ljudje kravjega mleka ne moremo prebavljati, saj človeški organizem od »odstavitve« ne proizvaja dveh pomembnih encimov za presnovo mleka, to sta rinil za presnovo beljakovin in laktaza za presnovo laktoze, to je mlečnega sladkorja. Rezultati mnogih raziskav kažejo, da so mleko in mlečni proizvodi glavni vzrok srčnih napadov, kapi in ateroskleroze. Homogenizirano mleko je še slabše, bolj škodljivo od pasteriziranega, saj je maščoba razbita na drobne mikroskopske delce, ti pa omogočajo faktorju Ksantin Oxidazi (XO), da skozi črevesne stene presnovnega trakta preide v kri, kjer intenzivno maši arterije, kar je seveda vzrok za pojav visokega krvnega tlaka. Dr. Medicine Kurt Oster in Ross iz Connecticuta – U.S.A. zagovarjata izsledke raziskave, da je pitje in hranjenje s homogeniziranim mlekom nevarnejše od kajenja, zahtevata, da bi bil napis na mlečni embalaži enak napisu na škatlici cigaret. »To je igra s smrtjo«, poudarjata zdravnika. Finska je država med najvišjimi porabniki mleka in mlečnih izdelkov, prav tako pa ima najvišjo stopnjo smrti, povezano s boleznimi srca in ožilja. Vir: Health Science, Community Spirit Magazine, 1985. V desetletni raziskavi je bilo dokazano, da je kuhano, pasterizirano mleko glavni povzročitelj vseh nepravilnosti v delovanju srca, bolezni srca in ožilja so v ZDA »ubijalec številka 1« in 40% ameriške prehrane sestavljajo mleko in mlečni proizvodi v skladu s priporočili USDA…(United States Drug Administration). Ko pijete mleko, dobite sluz in dobite lepilo Mleko in mlečni proizvodi predstavljajo hrano ki tvori v telesu največ sluzi, v siru so koncentracije tega še višje; ljudje ki pijejo mleko in jedo mlečne izdelke (mleko, smetana, planšarski siri, siri vseh vrst, kremni namazi, jogurt, kefir, sladoled, maslo, bivolje maslo… so vedno polni sluzi – smrkavi, prehlajeni in delno ali precej zaprti, kar se tiče izločanja blata. To je tudi razlog, da so otroci hranjeni z mlekom in mlečnimi izdelki non-stop prehlajeni; izredno težko prebavljiva beljakovina kazein je hkrati tudi dominantna beljakovina, ki je glavni vzrok sluzi, ki v telesu tvori histamine, ki povzročajo sluz in zaprtje. Ta sluz polni pljuča, otežuje dihanje ali skoraj onemogoča. Kazein predstavlja eno izmed najbolj alergenih snovi tako je tudi astma in napadi srca direktno povezani s prehrano iz mleka in mlečnih izdelkov. In astma je pri afro-američanih in afričanih še 3 krat pogostejša, kot pri belcih. Dejstvo je, da kar 80% beljakovin v mleku predstavlja kazein – izredno odporno lepilo in je osnova za eno najmočnejših vodo-odpornih lepil, s katerim lepijo kopalniške ploščice pa tudi kuhinjsko in pohištvo; začepilo bo tudi vas… Še nekaj dejstev o mleku… OSTEOPOROZA: beljakovine v mleku prispevajo – vodijo k osteoporozi, saj povzročajo izgubo kalcija, ki poteka z urinom. Recker, R.Am. J. Clin. Nutr. 1985;41:254
|