|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nevem več kaj in kako
20.6.2005 14:52:08   
Mina1
Ekola, cepljenje pri 4. mesecih je za nami, ampak:

piškotek je bil komaj cepljen, ker v enem mesecu ni pridobil NIČ na teži:((. Ima 6300 kg, le dolg je zelo, torej 65,5 cm (rojen 3390 in 53 cm). Sem že pisala o tem, da imamo težave s hranjenjem (smo na Comformilu) in da z veliko težavo popapca (le)4 obroke dnevno po 160 ml, pojesti bi moral 6 obrokov. Tudi ponoči ne je. Sem rekla, da spije veliko Hippovega čaja, pa pravi, da to ne šteje:(

Pediatrinja je rekla, da je tudi slabokrven:(, torej smo šli še na odvzem krvi in bilo je grozno, ker ga je tako dolgo matrala (3 male epruvetke), na koncu je od šoka in joka atiju v rokah kar obležal:(( in zdej spančka od takrat... Jutri torej kličem za izvid, da potem dobi nek sirup, da vzpodbudi apetit in tako. Pa čez 1 teden gremo spet na vaganje in na alergo test, da vidijo, kaj mu ne prija oz. kaj bi bilo narobe.

Pediatrinja pravi, da bo treba jest, ja kako za vraga naj mu na silo dajem. Sem kupila sadje (banana, jabolko), da bi mu dodajala, pa te Hippove kašice za probo, pa od Milupe Riževo žitno kašico, ampak...do sedaj je pojedel 3 male žličkice spasirane banane. Korenček je izpljunil:(

Hočem povedati le to, da sem zaskrbljena in da mi ni vseeno. Bratec (3-letnik) pa je takšen jedec, da ga komaj nahranimo. Vem da eni pojedo več, drugi malo, ampak tole je pa čudno. Pa je drugače piškotek dobrovoljček, kdar ni krčkov, napenjanja in hrane...

pa-pa Mina1
Neposredna povezava do sporočila: 1
   nevem več kaj in kako
20.6.2005 14:58:54   
Magi*
Hoj Mina1! se mi kar srce trga, ko berem o tvojem piškotku. saj drugega, kot da držim pesti za vas, ti tako ne morem reči. nisem dovolj pametna.

čuvajte se:rozica:

PS: no ja, za začetek je 3 žličke pretlačene banane tudi nekaj, korenček je pa tudi naša ven pljuvala. mogoče pa bo. revček bogi.

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   nevem več kaj in kako
20.6.2005 14:59:56   
metaa
Joj, ubošček, da so ga takole namatrali.
Meni se zdi kilaža v redu. Naša (ima tudi 4 mesece) ima po poje kakšne pol kile več, je pa tudi precej manj, kot bi morala. Dosti več kot pol litra ne poje v 24h urah, pa je precej rejena. Po moje so dohtarji neživljenjski in vse gledajo le po tabelah, koliko bi moral... Če je dobrovoljen, zadovoljen, se lepo razvija.... po moje ne bi smelo biti nič narobe. Saj otrok vendar poje toliko, kot potrebuje. Na vem, meni se tako zdi, res pa je, da sem laik.
Pozdravčka!

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   nevem več kaj in kako
20.6.2005 15:02:17   
viv_
Probaj res najprej s sadjem - to so bolj "prijazni" okusi, morda mu bo teknilo.

Če boš pa delala zelenjavo, jo pa malo posoli, pa daj malo putrčka, jaz sem ji dala v korenje tudi malo sladkorja. Probaj, da bo tudi tebi dobro. Na vodi kuhanega korenja jaz tudi ne bi jedla ;)

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   nevem več kaj in kako
20.6.2005 15:10:56   
Gina
Vse sorte druge hrane probaj. Sadje, zelenjavo... Saj na začetku vsi otroci še ne znajo jesti, pa jih je težko futrat. Včasih se cel mesec ali dva prematraš s kakšnim, da sploh začne jesti. Ampak slej ko prej pogrunta, kako se pogoltne, ti pogruntaš, kaj mu je všeč, pa je stvar ok. Saj bo, ti samo vztrajaj.:):):)

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   nevem več kaj in kako
20.6.2005 15:38:21   
ZARA
ojej,Mina...Zari se je pa teža ustavila pri 6 mesecih,samo nikol pa ni stagnirala al pa da bi padala...in isto je imela samo 4 obroke na dan,včasih 5...ja nimaš kej...ti kar vztrajaj pri gostem obroku,sej se bo počasi navadil...
A da bi mu pa kaj v mleko zamešala,tega pa ne mara??

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   nevem več kaj in kako
20.6.2005 15:41:59   
bivka
Draga Mina,
jaz te čisto razumem.
Tudi moja Nika je nehala jest, pa je jokala od lakote, hrane pa ji nisem morala vsiliti. Toliko hrane sem vrgla proč, da bi lahko nahranila še enaga otroka. Tvoja pediatrinja pa bi ja morala vedeti, da otroka ne moreš in ne smeš siliti, ker lahko dosežeš kontra efekt.
Tudi jaz nisem vedela kaj bi-jedla je Comformil, ki je bljeki, bljeki in še 1x bljeki. En dan mi je z muko pojedla 320ml (čez celi dan) in takrat sem vedela, da moram nekaj narediti.
Enostavno sem zamenjala hrano. Zdaj pridno papa Milumil, pa še zamenjali bomo stekleničke iz Aventa na Nuk, ker bolj tečejo.
Mogoče tudi tvojemu lubčku hrana ne paše-razmisli v tej smeri, mogoče pa mu rastejo zobki in čuti bolečino ko sesa,..... ne vem.
Držim pesti in javi, kako ste uredili zadevo!
Hrane pa mu ne silit!
pa, pa B

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   nevem več kaj in kako
20.6.2005 15:54:26   
Mina1
Ja, sem že pomislila, da mogoče tile Aventvi cuclji pač ne pašejo oz. ne sedejo v ustka, ampak čajček pa pije kot zmešan, torej ni flaška:zmeden:.

Sem vprašala, če so dlesni, ker se blazno slini in vem da ga boli in srbi, pa zdravnica pravi, da to ni vzrok neješčosti:zmeden:.

Kaj pa če mu v Comformil nadrobim recimo Plazma piškotek, ki se raztopi? A je katera to probala?

Od mlekcom smo pa imeli že Aptamil, pa Comformil, pa Novalac, pa Hipp pre, pa smo spet pristali na Comformilu, tako da:zmeden: - ampak to bi lahko počela v nedogled.

Ma mi je izredno hudo, pa je na začetku BP papcal 8 obrokov in to v naročju. Sedaj to več ne gre, ker se upira in krivi, ga damo v lupinico, en ga drži za rokice in glavico, drugi drži flaško, ropota z ropotuljico, da se zamoti in šele potem mogoče potegne mlekec. za zjokat, sej pravim:((:((

Bom probala dodajati najprej sadje, ker vem, da je tudi prvi sadje lažje sprejel kot zelenjavico.

pa-pa Mina1

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   nevem več kaj in kako
20.6.2005 16:08:07   
nita
Bok, Mina!

Mi je tak hudo, ko tole berem. Sploh si ne znam predstavljat, kak noče jest, ker se mi zdi, da moja pa nima nikol dost in za vsako kriči, ko v flaši zmanjka in potem ven vrže, ker ma preveč. Tko da :zmeden2:, ne morem ti bit v veliko pomoč. Mogoče ga pa malo tut tale vročina daje.

Upam, da bote kmal porihtal.

Evo :rozica::rozica::rozica: za tebe.

L.P. Anita

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   nevem več kaj in kako
20.6.2005 21:22:22   
bivka
Mina, moja tudi pije čajček iz Aventove kot zmešana.
Ampak čajček je bolj tekoč in lepo teče.
Saj ne, da propagiram Nuk, jaz sem zelo jezna, ker nabava novih flašk kar nekaj stane, pa Aventove so mi dosti lepše, lažje se operejo, ker so širše.
Res kupi eno Nukovo in probaj. Iz njih res kar teče!

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   nevem več kaj in kako
20.6.2005 21:25:34   
Mina1
BIVKA: a veš da bom za foro res jutri eno Nukovo kupila, pa da probamo, ker recimo Aventove dude tudi ne mara, Nukovo pa nekako potegne...

Pri vsem kar sem zadnje čase morala na silo kupiti (zaradi hranjenja), ena flaška res ne bo problem.

pa-pa Mina1

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   nevem več kaj in kako
20.6.2005 21:38:19   
Tarina mami
Draga Mina1,
Moja punčka je le nekaj dni starejša od tvojega pa ima le 6000 g in 62cm (ob rojstvu 3330 in 51 cm), pa mi je rekla pediatrinja da super napreduje. Je 7-8x na dan (se samo dojiva), ponoči od 21:00 do 6:00 pa pridno spančka.
Baje velja, da mi morali :duda: do 6. meseca podvojiti porodno težo in da je to najboljši pokazatelj kako jim gre. Tvoj :duda: bo do takrat sigurno uspel priti do te teže, saj jo je že sedaj skoraj podvojil. Če je drugače zadovoljen se jaz na tvojem mestu ne bi preveč sekirala. je pa prav grozno da so ga takole izmučili - pa tebe tudi.

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   nevem več kaj in kako
20.6.2005 21:49:03   
Blanka77
Mina1. Tukaj sem še ena, katere otrok n oče jesti. Taka je že od rojstva. Nihče ne more razumeti, kakšne muke preživljaš, da tak otrok poje en obrok. Pri nas je vedno slabše. Prejšnji teden sva šli na odvzem krvi in je slabokrvna, odnest sem morala še tri vzorce blata. Jutri bodo pa izvidi. Baje bi lahko bila črevesna alergija. In zato so rabl eno leto, da os ugotovil, da bi blo treba naredit dodatne preiskave.

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   nevem več kaj in kako
20.6.2005 23:51:06   
bivka
Obvezno sporoči!
Držim pesti!!!

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   nevem več kaj in kako
21.6.2005 9:19:35   
bivka
Mina, pa še nekaj.
Če papate Comformil 1, mi sporoči, meni ga je kar nekaj ostalo-okoli 1,5 kg-vse original zapakirano-ti ga podarim.
Sem pisala v varno hišo, da ga podarim, pa mi ni nihče odpisal.

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   nevem več kaj in kako
21.6.2005 14:40:49   
piščanc
u, groza

naš se tud zelo rad zabava med hranjenjem in to pomeni, da je dojenje max. pet minut, steklenička haha. :(
pa sem mu začela dajati adapt. mleko po žlici med obroki, zgostila pa sem ga z riževimi kosmiči, pa ne veliko. to pa je, dvakrat na dan, med 'normalnimi' obroki. se mi kar smeji. imava pa mleko beba2, prijeten okus in lepo diši.

poizkusi mu dati po žlički samo zgoščeno mleko, da ne bo zmešan od uvajanja novih okusov.

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   nevem več kaj in kako
21.6.2005 20:29:07   
Mina1
Joj, punce...

danes sem šla po izvid (včeraj so mu odvzeli kri za slabokrvnost) in baje sploh ni tako zelo grozno, je bila tudi pediatrinja presenečena nad izvidom.

Je pa piškotek še vedno bolj tako od včerajšnjega cepljenja, je imel malo vročinice, pa kašlja in zelo smrka:zmeden:. Pa ja ni to reakcija, ali pač...

BIVKA: še nisem uspela skočiti po Nukovo flaško, da stestiramo, če bo kaj drugače, je pa recimo danes pojedel že 5 obrokov (od 03:00 pa do 17:45), pa še 2x kakal, ker drugače slabo kakamo.

No, skratka: čez 14 dni se gremo vagati, potem bo pa odvisno, ali ga dajo na alergo test, ali ne:zmeden2:. Ma kdo bi vedel, kaj dogaja.

Sem pa čisto preč od vsega skupaj, kar se je dogajalo s hranjenjem zadnje tedne. Resno, tisti, ki tega ni dal skozi, enostavno ne ve, kako grozno lahko to zgleda, sploh pa, če je je bratec jedec na kvadrat.

Hvala zaenkrat vsem, ki ste me malo potolažile,

pa-pa Mina1;)

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?