Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: neutolažljiv jok ob kopanju 11.2.2008 20:59:53
|
|
|
|
soncipunci
|
mogoče se boji.... poskusi jo najprej celo umiti s krpico kar na previjalni, da se malo privadi "mokrega" občutka, potem pa jo mogoče samo z nogicami pomoči v banico. not in ven, not in ven... čez igro. potem pa vsakič več. mogoče se bo tako lažje privadila. najbrž bo en čas trajalo, ampak po moje se splača potruditi. jaz sem se baje ful bala vode, ko sem bila mala in sem tudi vreščala kot zmaj. škoda je, da bi se ji voda zamerila...
|
|
|
|
RE: neutolažljiv jok ob kopanju 11.2.2008 21:07:02
|
|
|
|
MissLady
|
Jaz mojega še vedno najprej zavijem v tetra pleničko in ga počasi spustim v banjico. Tako se lažje navadi na temperaturo vode, pa tudi ustraši se ne. PS: Smo pa bili v nedeljo v Termah Snovik in je fuuuull užival v vodi.
|
|
|
|
RE: neutolažljiv jok ob kopanju 11.2.2008 21:07:48
|
|
|
|
lelčy
|
jaz tudi menim, da se mogoče boji.....malce jo prej polivajte(seveda narahlo), pa ji nogce malce namakajte, potem pa jo počasi spuščaj v vodo, pa če bi vidla , da se hoče jokat pa vse ponovi. boš videla da se bo ščasoma čisto privadila. res ni fajn da se otrok ustraši vode, vem to iz lastnih izkušenj.
|
|
|
|
RE: neutolažljiv jok ob kopanju 11.2.2008 21:13:44
|
|
|
|
jasna
|
Lahko pa da je že preutrujena? Mogoče jo kopajte bolj zgodaj ali pa dopoldan. Lahko bi bila tudi lačna, probaj jo malo prej nahranit. Tako mali tudi ne marajo biti goli in jim je ljubše, če so vedno malo pokriti (plenička, brisača...). Če ne najdete vzroka, pa je mogoče bolje za kratek čas kopanje ukinit in kasneje spet probat. LP
|
|
|
|
RE: neutolažljiv jok ob kopanju 11.2.2008 21:22:15
|
|
|
|
bankc
|
Tako je bilo tudi pri nas na začetku. Jok pri kopanju ter oblačenju. Sem mislila, da mu ne bo nikoli všeč. Probala sem vse od hranjenja, preverjala temperaturo, s tetra pleničko ... Nič ni pomagalo. Nato pa se mu je enkrat kar odprlo. Ni več jokal če si ga slekel in niti če se je kopal. Sedaj pa kopanje naravnost obožuje. Vglavnem ne obupat bo že.
|
|
|
|
RE: neutolažljiv jok ob kopanju 11.2.2008 21:38:09
|
|
|
|
halep
|
Ja, sem že skoraj obupala. Plenička, pa počasi v vodo, pa petje zraven, v vodi le toliko da sperem milo, pa vseeno... Mogoče bomo res par dni pavze naredili. Bojim se namreč da bi se ji vse skupaj zamerilo in bi imeli potem vedno probleme. Hvala vam za vse predloge!
|
|
|
|
RE: neutolažljiv jok ob kopanju 11.2.2008 22:15:00
|
|
|
|
kmarija
|
Že od rojstva kopamo v čebričku Tummy Tub, pa ni nikol zajokala Mal sem prebrala, da je čebriček prijetnejši, ker je otrok bolj stisnjen, pa sedi ... ne vem, naša full uživa Pa pri krčkih pomaga Veliko sreče pri čofotanju
|
|
|
|
RE: neutolažljiv jok ob kopanju 11.2.2008 23:57:04
|
|
|
|
lelaval
|
Jaz mojega še vedno najprej zavijem v tetra pleničko in ga počasi spustim v banjico. Tako se lažje navadi na temperaturo vode, pa tudi ustraši se ne Jaz sem isto delala pri vseh 3, pa so vedno uživali v vodi.
|
|
RE: neutolažljiv jok ob kopanju 12.2.2008 0:28:41
|
|
|
|
r1ta
|
Ko bo že v vodi ji daj na trebušček mokro krpico. Upam, da vam pomaga! Ja, pa glej da ne bo preveč utrujena za kopanje!
|
|
RE: neutolažljiv jok ob kopanju 12.2.2008 7:08:53
|
|
|
|
mateyka
|
ah, isto kot naša tuki babice ne priporočajo kopanja novorojencev ampak umivanje z mokro gobo (na primerni podlagi) in potem zbrisat s pleničko. in to zarad dveh razlogov, prvo voda kožo pri tako malem dojenčku izsušuje + zarad razloga, ki ga ti omenjaš (jokanja). mi smo našo umival u gobo do 3 meseca in potem začel kopat in je blo beba in mama srečna btw, nikol je tud nisem mazala (tud tega ne priporočajo), če ni blo potrebe - samo ko sem opazla, da ma suhi predel - to je blo pa dosedaj ene 10x vsega skupi od kar se je rodila.
|
|
|
|
RE: neutolažljiv jok ob kopanju 12.2.2008 11:28:45
|
|
|
|
Rozica25
|
gubice tudi ne? Meni je patronažna posebej tekla, da gubice obvezno
|
|
|
|
RE: neutolažljiv jok ob kopanju 12.2.2008 11:29:20
|
|
|
|
Rozica25
|
rekla.. sem že čorava
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Teh 9 reči mama NUJNO potrebuje po porodu!Katere so tiste nujne reči, ki jih potrebuje mama po porodu, da se lahko mirno posveti svojemu novorojenemu otroku? Prev...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?