ronja
|
Zadnjič se je lubi narežal ob oznaki, da je namaz manj masten, češ da je za 50% manj masten od običajnega, imel je pa not 46% maščobe - kaj sicer je potem namaz dobesedno maslo ali kako ? (zdaj pač moram gledat te %, saj ne bo več dolgo ). Najbolj naju zabava, kadar na kako reč napišejo, da je brez nečesa, česar itak ne bi po definiciji mogla vsebovat - recimo olje brez holesterola (holesterol je živalska maščoba, olja so rastlinska in tako nobeno olje nima holesterola, pa če to gor piše ali pa ne). Ali pa manj mastno maslo - ostanek je potem voda, seveda . Ali pa ko na kaki kozmetiki piše, kako je popolnoma naravna, not je pa čuda zadev, ki jih en splošno izobražen biolog komot prevede v kemijske formule, ki so v naravi zelo zelo redke . Ampak babice vse najboljše vejo, hehe. Še bolj so mi pa smešni ljudje, ki se zgražajo nad (vsemi) Eji, pa sploh ne vejo, kaj kateri pomeni - in potem mi mami reče, ko me vidi z vrečko evkaliptus bonbonov (ne zdaj, na splošno), kako je to sama kemija in strup - not je pa cuker, ki ga tudi ona uporablja, voda, ki ni škodljiva, grozni E140 - po domače klorofil, ki je celo zdrav, najdemo ga v vsej zeleni zelenjavi, je pa eno najbolj uporabljanih zelenih barvil in pa E 340 - pektin, ki ga tudi ona doda marmeladam v obliki želirnega sladkorja , pa itak ga najdeš v vsakem malo manj zrelem sadju . Ali pa grozna askorbinska kislina (beri C vitamin, ta je res nevaren )! Tako da - po pameti . Niso vsi dodatki strupeni . Moji mami se zdi vse, kar je pisano, grozno nevarno. Čeprav so rdeča barvila praviloma iz pese, rumena in oranžna pa beta karoten, ki je v vsej rumeni zelenjavi in sadju in je koristen. Ali pa CO2! Joj, grozna reč! Ne rečem, v ozračju ga mamo preveč, ampak v gaziranih pijačah nas pa zelo težko ubije. Pa strupena karamela . Ne rečem, da je ravno zdrava, prav škodljiva pa tudi ne v količinah, kot so za barvilo . Parklji in ušesa me ne motijo, saj to je v bistvu verjetno bolj zdravo (manj mastno, itd...) kot pa kak drug del . Krvavic pa nikoli nisem marala, res sem pa od nekdaj vedela, kaj je not, saj so jih delali pri babici in dedku. Na splošno pa nisem fen mesa, tako da me tudi zrezek ne gane. Sicer imam hrenavke bolj za dekoracijo (ok, vem, da se čudno sliši, samo se da par prav kjut stvari naredit iz njih, tako za otroke, da jim popestri krožnik:), kupujem jih samo takrat, ko nameravam kaj takega naredit, ker se nam sicer dostikrat pokvarijo, ker se nikoli nanje ne spomnim.
_____________________________
http://vecna-optimistka.blogspot.com/
|