|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   neto plača
6.7.2006 11:15:15   
Anonimen
Vse tiste ki delate po 4-ure oz. krajši delovni čas me zanima ali tudi za nas velja da neto izplačilo ne sme biti manjši od zajamčene plače?? Zajamčena plača je tam okrog 55.000 sit  in ker bi nekomu radi pomagali da bi bil vsaj kje zaposlen do porodniškega dopusta in v igri ni koliko bo dobil ampak da bo kasneje dobival porodniško bi ji dali najmanjši možni znesek (minimalno plačo/2) kar pa pomeni res majhen neto znesek. Ali moramo gledati na zajamčen dohodek v tem  primeru?? Ima katera kaj pojma o tem??
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: neto plača
6.7.2006 11:44:12   
urška
a ni tko, da imaš lahko najmanj minimalca?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.7.2006 12:10:24   
Anonimen
Ja urša saj minimalno plačo ji bomo tudi dali = 122.600 sit BRUTO ampak ker dela za 4 ure se ta znesek prepolovi kar znaša 61.300 sit in tako pride po odštetju prispevkov in splošne olajšave znesek NETO plače manjši od zajamčene. To me zanima ali tudi za krajši del. čas velja da plača NETO ne sme biti mnjša od zajamčene??????

(odgovor članu urška)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
6.7.2006 17:50:51   
muki
Najbolje je to vprašanje postaviti na http://www.racunovodja.com, v forum.

Lp, Muki

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.7.2006 18:26:34   
Anonimen
V našem podjetju je kar nekaj oseb zaposlenih za polovični delovni čas in na pogodbah o zaposlitvi jim piše, da imajo netto plačo 61.300 SIT. Dodatki za prehrano in prevoz in delovno dobo in vse ostalo so seveda posebej.  Koliko pa dejansko dobijo izplačano, pa ne vem, ker nimam vpogleda v njihove plačilne liste.
Mislim pa, da obstaja neka razlika med minimalno in zajamčeno plačo. Ne vem, kakšna (po zakonih), ampak gre pa za znesek cca. 48.000 SIT. To je najmanj, kolikor oseba sme dobiti, če dela (baje). In to v netto izplačanem znesku. Ta znesek je enak DSP-ju, pa tudi enak znesku, ki ti ga vsaka banka mora pustiti na TRR, ne glede na vse skupaj.
Lahko pa ti dam podatek od maja 2005, ko sem bila jaz zaposlena za polovični delovni čas. Bruto plača je bila 55.952 SIT, od tega so mi odšteli 22.10% prispevkov iz plač, kar je zneslo 12.983 SIT, tako, da je moja plača znesla 45.766 SIT. Dobila pa sem še 24.000 SIT za prehrano in 7.142 SIT za prevoz, skupaj torej 76.908 SIT.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
6.7.2006 20:06:42   
Anonimen
minimalna plača je 122 tisoč bruto -88 neto

zajamčeni pa je tam nekje okoli 58 tisoč neto.

ne vem pa pod kakšnimi pogoji lahko delavec dobi zajamčeni dohodek.

Tudi to nisem vedla da ne smeš dobit manj kot zajamčeni dohodek če delaš za 4 ureuser posted image  

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
6.7.2006 20:08:38   
mala maja
ojoj matr me zaj.. spet sem anonimna user posted image

kerensa prvi mesec sem jaz dobila ven celih 38 tisoč user posted image user posted image  za 12 delovnih dni. Zdej pa mal manj kot 100 dobim za polovični čas.

drugače pa anonimna res pejd pogledat na racunovodja.com

< Sporočilo je popravil mala maja -- 6.7.2006 20:10:04 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.7.2006 20:12:55   
Anonimen
Kerensa a si mislila 61.300 BRUTO??? Ker to naj bi bila polovica minimalne bruto plače (122.600)user posted image

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?