Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: nestrinjanje staršev s preselitvijo otrok 1.4.2009 18:14:33
|
|
|
|
K_a_t_i
|
Ne kompliciraj. Eni vozijo otroke 60km daleč v vrtec, vi se pa prepirate zaradi 500m. Človek bi mislil, da bodo starši veseli, ker bodo otroci v čisto novem vrtcu...
|
|
RE: nestrinjanje staršev s preselitvijo otrok 1.4.2009 19:04:35
|
|
|
|
benika
|
Ne kompliciraj. Eni vozijo otroke 60km daleč v vrtec, vi se pa prepirate zaradi 500m. Človek bi mislil, da bodo starši veseli, ker bodo otroci v čisto novem vrtcu... Se ne bi mogla bolj strinjat. Ne kompliciraj.
|
|
|
|
RE: nestrinjanje staršev s preselitvijo otrok 1.4.2009 19:08:19
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: benika Ne kompliciraj. Eni vozijo otroke 60km daleč v vrtec, vi se pa prepirate zaradi 500m. Človek bi mislil, da bodo starši veseli, ker bodo otroci v čisto novem vrtcu... Se ne bi mogla bolj strinjat. Ne kompliciraj. Meni se tudi tako zdi.
|
|
|
|
RE: nestrinjanje staršev s preselitvijo otrok 1.4.2009 19:10:05
|
|
|
|
blaža
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: benika Ne kompliciraj. Eni vozijo otroke 60km daleč v vrtec, vi se pa prepirate zaradi 500m. Človek bi mislil, da bodo starši veseli, ker bodo otroci v čisto novem vrtcu... Se ne bi mogla bolj strinjat. Ne kompliciraj. Meni se tudi tako zdi. Enako.
|
|
RE: nestrinjanje staršev s preselitvijo otrok 1.4.2009 19:45:33
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i Ne kompliciraj. Eni vozijo otroke 60km daleč v vrtec, vi se pa prepirate zaradi 500m. Človek bi mislil, da bodo starši veseli, ker bodo otroci v čisto novem vrtcu... Res je.
|
|
|
|
RE: nestrinjanje staršev s preselitvijo otrok 1.4.2009 19:52:29
|
|
|
|
gita10
|
Jaz sem svojega otroka vpisala v vrtec pri treh letih in je takrat bilo polno zato sem ga vozila v ( sploh ne vem koliko star vrtec ) 25 km stran. Torej je res bilo to skoraj neumesno. Je pa res, da bi mogoče radi reda lahko vprašali ali želite da se vaša enota preseli - in vprašam se, če bi kdo res rekel ne..moj otrok bo pa rajši v starem vrtcu.
|
|
|
|
RE: nestrinjanje staršev s preselitvijo otrok 1.4.2009 19:55:17
|
|
|
|
nejcko
|
No, roko na srce,, bi moji razvajeni riti (vrtec imam 50 m od doma) tudi šlo v nos, če bi mi otroka preselili, ampak glede na današnje razmere, ko samo molim, da bom dobila mesto za drugega otroka, bi bila srečna, da vrtec sploh imam. Torej, ne kompliciraj - niso časi za to ... nič več
|
|
|
|
RE: nestrinjanje staršev s preselitvijo otrok 1.4.2009 20:05:44
|
|
|
|
mulan
|
Če to pomeni, da boš enega otroka vozila v novo enoto vrtca, drugega v staro, ti ne zavidam. Jaz npr. vozim najprej 8 km do vrtca, nato odložim pupo v eni enoti, sina pa vkrcam v voziček in ga odpeljem v ene 500 m oddaljeno drugo enoto istega vrtca. Pa se ne bunim, so pač novo skupino (kjer je sin) odprli v drugi enoti. Bomo že potrpeli do septembra, ko naj bi bila skupaj, v isti enoti. Predstavljaj si to, ko se ti mudi pa še pada zraven dež... Ni prijetno. Če pa imaš samo enega v vrtcu, se ne bi pritoževala (vrtcu, mislim).
|
|
|
|
RE: nestrinjanje staršev s preselitvijo otrok 1.4.2009 20:59:30
|
|
|
|
livia
|
Saj ne kompliciram, jaz sem vas samo vprašala, če obstaja kak zakon, ki to ravnatelju preprečuje oz. bi ravnatelj moral dobit soglasje staršev. Vedno se utaknete v neke malenkosti. In nimam vrtca 500m stran, ampak sta ti dve enoti toliko oddaljeni. Situacija je taka, da imam enega otroka v eni enoti, drugega v drugi, in ne gre za nov vrtec, pač pa za obnovljeno staro bajto, ki sploh ni primerna za vrtec, saj je z vseh 4 strani obdana s cesto in otroci so brez igrišča. Seveda sem vesela, da so to enoto sploh naredili, da bo prostora za vse na čakalni listi, a zakaj ne dajo tja vse na čakalni listi, zakaj še te, ki so že v stari enoti (ki je btw tudi novejšega datuma) in se imajo fajn.
|
|
|
|
RE: nestrinjanje staršev s preselitvijo otrok 1.4.2009 21:02:19
|
|
|
|
RoZala
|
Pri nas je bil starejši eno leto na lokaciji oddaljeni od vrtca cca 300 m. Še sploh pozimi in v dežju je bilo zoprno z obemi otroki v en vrtec, pa potem z drugim v drugega in spet čez vse luže in... potem je prišlo poletje in so rekli, da gre starejši nazaj v stavbo vrtca. No, veselje je trajalo le kak teden, ker smo potem izvedeli, da gre mlajša septembra na tisto oddaljeno lokacijo. In zdaj je eden tam in drugi drugje. Sicer ju večinoma vozi mož, vendar je res tečno, še sploh v tem času. Ker ni veliko staršev z dvemi otroki se ni nič zgodilo. No, dali so mi možnost, da prepišem mlajšo v drugo skupino, ki je ostala v vrtcu. Pa seveda nisem. Ne, starši nimamo pri tem nobene besede.
|
|
|
|
RE: nestrinjanje staršev s preselitvijo otrok 1.4.2009 21:31:46
|
|
|
|
frutka_
|
Tudi pri nas so šli otroci iz jasli v drugo enoto pa se imajo tam še boljše. So pa nam na sestanku tudi tako predstavili da bo in smo se strinjali. Šli so celo sami brez vzgojiteljic in ni bilo nobenih težav. Ne sekiraj se, ker otroci spremembe sprejemajo boljše kot odrasli.
|
|
|
|
RE: nestrinjanje staršev s preselitvijo otrok 1.4.2009 21:36:29
|
|
|
|
frutka_
|
IZVIRNO SPOROČILO: livia Saj ne kompliciram, jaz sem vas samo vprašala, če obstaja kak zakon, ki to ravnatelju preprečuje oz. bi ravnatelj moral dobit soglasje staršev. Vedno se utaknete v neke malenkosti. In nimam vrtca 500m stran, ampak sta ti dve enoti toliko oddaljeni. Situacija je taka, da imam enega otroka v eni enoti, drugega v drugi, in ne gre za nov vrtec, pač pa za obnovljeno staro bajto, ki sploh ni primerna za vrtec, saj je z vseh 4 strani obdana s cesto in otroci so brez igrišča. Seveda sem vesela, da so to enoto sploh naredili, da bo prostora za vse na čakalni listi, a zakaj ne dajo tja vse na čakalni listi, zakaj še te, ki so že v stari enoti (ki je btw tudi novejšega datuma) in se imajo fajn. Zaradi logistike staršev je seveda bolj priročno, da sta otroka locirana v isti enoti ampak vedno to ni izvedljivo. Gotovo so v vrtcu razmišljali o vseh variantah. Najbolje da vprašaš tam. Moraš pa vedeti, da vsem okusom vedno ne morejo ustreči. Vedno bo nekdo, ki mu nekako bolj ustrezajo druge variante. V skupini je več otrok in za seboj to pripelje veliko želja in potreb. predsvem staršev...meni je čisto vseeno kam ga vozim dokler se ima v vrtcu fajn in tam uživa sem zadovoljna tudi jaz.
|
|
|
|
RE: nestrinjanje staršev s preselitvijo otrok 1.4.2009 22:15:34
|
|
|
|
želva
|
IZVIRNO SPOROČILO: livia in ne gre za nov vrtec, pač pa za obnovljeno staro bajto, ki sploh ni primerna za vrtec, saj je z vseh 4 strani obdana s cesto in otroci so brez igrišča. Seveda sem vesela, da so to enoto sploh naredili, da bo prostora za vse na čakalni listi, a zakaj ne dajo tja vse na čakalni listi, zakaj še te, ki so že v stari enoti (ki je btw tudi novejšega datuma) in se imajo fajn. Vrjetno morajo premešati in zložiti skupaj skupine malčkov, novih in tistih, ki že hodijo v vrtec, da bo prostora za vse. Če bo za druge dovolj dobro, bo dobro tudi za vas. In mislim, da nimajo starši pravice posegati v oblikovanje skupin, drugače bi vsi =moj naj bo v tej skupini, moj ne bo pri tej vzgojiteljici..* za to so usposobljeni v vrtcu in ne starši
|
|
RE: nestrinjanje staršev s preselitvijo otrok 2.4.2009 0:16:46
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: livia Saj ne kompliciram, jaz sem vas samo vprašala, če obstaja kak zakon, ki to ravnatelju preprečuje oz. bi ravnatelj moral dobit soglasje staršev. Vedno se utaknete v neke malenkosti. In nimam vrtca 500m stran, ampak sta ti dve enoti toliko oddaljeni. Situacija je taka, da imam enega otroka v eni enoti, drugega v drugi, in ne gre za nov vrtec, pač pa za obnovljeno staro bajto, ki sploh ni primerna za vrtec, saj je z vseh 4 strani obdana s cesto in otroci so brez igrišča. Seveda sem vesela, da so to enoto sploh naredili, da bo prostora za vse na čakalni listi, a zakaj ne dajo tja vse na čakalni listi, zakaj še te, ki so že v stari enoti (ki je btw tudi novejšega datuma) in se imajo fajn. Če bi v prvem postu tako razložila, bi bilo takoj jasno. Ne, s tem se tudi jaz ne bi strinjala, da bi šli na slabše.
|
|
|
|
RE: nestrinjanje staršev s preselitvijo otrok 2.4.2009 0:28:34
|
|
|
|
Marogica
|
Najbrž otroci ne gredo na slabše, to je samo aspekt staršev, se mi zdi... Sigurno je vrtec naredil nek plan, zakaj je tudi tvoj otrok prišel v ta "novi" plan in mora v drugi vrtec. Sama sem otroka vozila skozi v dve različni enosti, ker pač v eni od teh ni bilo jasli. Ko pa je prešel ta mali v isto enoto, kot ta večji, je le-ta odšel v šolo. In ju zopet vozimo v dve različni "enoti" oz. lokaciji. In komu se naj sedaj pritožim? Po moje tudi malo kompliciraš....pač ni vedno vse tako, kot si želimo...
|
|
RE: nestrinjanje staršev s preselitvijo otrok 2.4.2009 0:44:26
|
|
|
|
rija
|
livia, mogoče sem danes nasajena, ampak dobila sem občutek,da so čakajoči otroci ziher lahko srečni, da sploh dobijo nekje prostor, torej ga naj po tvoje dobijo v "slabši" enoti majke ti, ne kompliciraj, bodi vesela, da imaš enega otroka zastonj in da imaš za oba otroka sploh prostor v vrtcu!
|
|
RE: nestrinjanje staršev s preselitvijo otrok 2.4.2009 6:57:08
|
|
|
|
Errai
|
Poglej kaj piše v vaši pogodbi za vrtec. Pri nas prav piše, da lahko vrtec spreminja skupine (prestavi enega ali več otrok iz ene skupine v drugo) ampak samo v okviru iste enote. Za premestitev v drugo ento rabijo privoljenje staršev. Ja pa vprašanje, ali se dve, 500 m oddaljeni hiši, sploh smatrata za dve enoti.
|
|
|
|
RE: nestrinjanje staršev s preselitvijo otrok 2.4.2009 9:59:14
|
|
|
|
Kontrakarambolšrauf
|
Ta bi pa bila res dobra da bi vse starše spraševali ali lahko vrtec preseli enote nekam drugam, ker so dognali, da je tako morda najboljše, pa ni nujno da samo za njih, lahko da tudi za otroke. In verjetno imajo tudi kak plan kam bodo otroke vodili na igrišče in sprehode, ne verjemem da bodo kar 8 ali več ur zaprti v en prostor. Morda gredo tja oni ravno zato, ker so že navajeni sprehodov ob vrvici ali kakorkoli drugače in jih bodo lažje vozile na igrišče od "stare" enote......kaj pa veš..... Pripomba, da naj gredo tja kar tisti ki vrtca niso dobili je pa prav nizkotna, točno se sliši prizvok da so "nižja kasta" in naj gredo kar oni v tisto staro zabačeno stavbo brez igrišča in naj bodo še srečni da so sploh vrtec dobili
|
|
RE: nestrinjanje staršev s preselitvijo otrok 2.4.2009 10:07:47
|
|
|
|
diva 4
|
IZVIRNO SPOROČILO: mulan Če to pomeni, da boš enega otroka vozila v novo enoto vrtca, drugega v staro, ti ne zavidam. Jaz npr. vozim najprej 8 km do vrtca, nato odložim pupo v eni enoti, sina pa vkrcam v voziček in ga odpeljem v ene 500 m oddaljeno drugo enoto istega vrtca. Pa se ne bunim, so pač novo skupino (kjer je sin) odprli v drugi enoti. Bomo že potrpeli do septembra, ko naj bi bila skupaj, v isti enoti. Predstavljaj si to, ko se ti mudi pa še pada zraven dež... Ni prijetno. Če pa imaš samo enega v vrtcu, se ne bi pritoževala (vrtcu, mislim). Mi tako prakticiramo že tretje leto. Pa, smo samo srečni , da so otroci dobili prostor v vrtcu.
|
|
|
|
RE: nestrinjanje staršev s preselitvijo otrok 4.4.2009 15:26:28
|
|
|
|
tominikapiki
|
Vrjetno morajo premešati in zložiti skupaj skupine malčkov, novih in tistih, ki že hodijo v vrtec, da bo prostora za vse. Če bo za druge dovolj dobro, bo dobro tudi za vas. In mislim, da nimajo starši pravice posegati v oblikovanje skupin, drugače bi vsi =moj naj bo v tej skupini, moj ne bo pri tej vzgojiteljici..* za to so usposobljeni v vrtcu in ne starši [/quote] Tocno tako. Mi smo dali zdaj nasega v vrtec, in ker je ful novih malckov, naj bi nekaj starejsih otrok preselili v sosednjo igralnico, kjer je se prostor (itak bodo sli septembra tja). Kaj mislite, kaj se je zgodilo? Trije starsi so se uprli, da to pa ne, da njih prav briga, ce ta novi dobijo prostor v vrtcu ali ne. In so dosegli svoje. Iz principa (oni pac hocejo da so njihovi starejsi otroci do septembra se poleg ta malih). Tako bo zdaj moral nas + dva nova malcka v to sosednjo igralnico, kjer so pa vsi starejsi. Mislim, hvalabogu, da imamo vrtec, ampak v kaj vse se starsi vmesavajo a ne? In to iz gole ...objestnosti ali ne vem cesa.
|
|
|
|
RE: nestrinjanje staršev s preselitvijo otrok 4.4.2009 15:35:34
|
|
|
|
Anonimen
|
a zakaj ne dajo tja vse na čakalni listi, zakaj še te, ki so že v stari enoti (ki je btw tudi novejšega datuma) in se imajo fajn. Zato ker so spremembe del zivljenja. In ne, zakon ne obstaja. In off the topic. Predobro ti gre, da se lahko takole zmisljujes, za 500 metrov.
|
|
|
|
RE: nestrinjanje staršev s preselitvijo otrok 4.4.2009 15:53:07
|
|
|
|
Pika Zoja
|
IZVIRNO SPOROČILO: livia Naš vrtec je zgradil novo enoto, ki je od sedanjega vrtca oddaljen cca 500m. Po neuradnih podatkih sem zvedela, da imajo namen v to novo enoto preseliti tudi skupino kjer je naš otrok. Zanima me, ali lahko to storijo brez soglasja staršev? Ali obstaja kak zakon o tem? Skoz je bilo govora o tem, da se nova enota dela za otroke, ki so na čakalni listi, zdaj pa to. Mi imamo vsi podpisano pogodbo s to enoto v kateri so zdaj otroci in bi se mi zdelo prav, da ravnatelj vpraša tudi starše za mnenje o selitvi. Kaj se vam zdi? In zakaj bi ravnatelj povprašal o tem starše? Res mi ni logično Mislim saj 500m ni ravno 30minut vožnje, pa sklepam, da bo vrtec novejši, prenovljen, bolje opremljen, vzgojiteljice grejo z otrocmi, otroci ostanejo v isti skupini, tko da nekih travm ravno ne bo, kajne Res ne kapišam, kaj ima pri selitvi vrtca ravnatelj spraševat straše? Če se strinjajo? Ja ljuba duša, če se ne, ti nihče ne brani, da otroka ne izpišeš iz vrtca in mu poiščeš nepreseljen vrtec.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?