|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   neskončna želja
9.8.2011 17:18:35   
pipip
najprej use lepo pozdravljam :)
prišla sem,da se malo izkašljam:S Včasih sem v življenju želela finančno stabilnost, prijatelje, hodit ven in biti svobodna. V tem obdobju sem spoznala fanta, s katerim sem sedaj četrto leto. On je bil istega mišlenja. Sedaj pa se je vse obrnilo:( Želim si poroke, družine in mogoče psička:) Problem nastane, ker on ni enakega mnenja:( Zelooo ga imam rada in si želim ostati z njim ZARES. Ampak njemu je ušeč življenje na koruzi brez družine, mene pa kar trga želja po poroki in orocih:S Sploh nemorem razložit kako si tega želim. Ko gledam prijateljice z majhnimi otroki in hodim na njihove poroke mi gre kar na jok. Ko sem bila zadnič povabljena na poroko sploh ni šel z mano:S:( bila sem edina za mizo brez partnerja in bilo je grozno, okorog mene pa povno majhnih otrok, vesela nevesta, mladi poročeni pari. Večkrat sva se že pogovarjala, vendar mu ni v interesu. Njega obožujem, je krasen fant, samo kar se tega tiče se vse konča.
Kako je to potekalo pri vas? Ali bo kdaj drugače?
Si pa želim otrok zdaj, ko sem mlada in energična in tudi poroke. Prijatelji prirejajo svojim malčkom rojstnodnevne zabave in povabijo ostale otroke iz naše družbe in njihove starše. Če sva mi2 kdaj povabljena kam moram spet iti sama in občutek je grozen, kar nekako sem izgubljena :(user posted image user posted image Se je tudi že zgodilo, da naju enostavno niso povabili. Saj ne da jim zamerim, ampak rada bi družino in smeh otrok v hiši.
Vesela bom, če boste delile kakšne podobne izkušnje.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: neskončna želja
9.8.2011 17:22:09   
uškinamama
mogoče ima uporabnica amorcek nasvet zateuser posted image

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu pipip)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.8.2011 17:28:34   
pipip
ja amorček je moja sestra:) mi je pokazala forum in se mi je pač zdelo da lahko kaj napišem in dobim kakšno mnenje. Napisala sem pa zato ker tukaj se mogoče najde kdo ki je imel to izkušnjo. Zelo lepo od tebe pa to, da si prebrala mojo situacijo in se utaknila u čisto drugo zadevouser posted image Isakala sem nasvet dobila pa zbadljiv in odgovor ki nima veze s tem.
Hvala lepauser posted image

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.8.2011 17:31:12   
uškinamama
user posted image malenkost

Najina Uš : staršem prijazen otrok.

(odgovor članu pipip)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.8.2011 17:34:36   
pipip
sploh nevem zakaj se poskusla:S uživajte

Neposredna povezava do sporočila: 5
9.8.2011 17:55:45   
amorcek
to je blo pa zlo grdo.....vsak ma svojo pamet ane....vrjetn itq sploh neveš, da je enim že tko težko govort u tem pol pa fašejo hladn tuš...te pa ne poznam in te ne bom sodila....aj by

Neposredna povezava do sporočila: 6
9.8.2011 18:00:53   
*miska.mcc*
zakaj grdo?

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu amorcek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.8.2011 18:12:46   
BarbaraO
Da ti vsaj ena napiše kaj pametnega. Ali pa tudi ne... Nisi napisala, koliko sta stara. Pa saj to najbrž niti ni važno. Več kot očitno je, da je tvoj partner eden tistih, ki dejansko ne marajo tipičnega družinskega življenja. Mogoče še ne zdaj. Najprej poskusita razčistiti to. Če pa sploh ne, potem boš morala ali potlačiti svojo gorečo željo (kar je po moje le kratkotrajna rešitev, ki pa te bo vedno bolj razjedala) ali zamenjati partnerja. Sliši se kruto, ampak, tako pač je. Jaz sem si od nekdaj želela poročiti in imeti otroke. Eni zagovarjajo dejstvo, da se ni nujno poročiti, če se imata dva rada. No, jaz sem se HOTELA poročiti (vsaj enkrat, sem si rekla). In če ti partner reče, da mu to nič ne pomeni, mu pač odgovoriš, da tebi pa zelo in da lahko v tem primeru naredi tebi uslugo (običajno nam zagotavljajo, da nas imajo tako radi, da bi za nas naredili vse user posted image ). Midva sva bila skupaj 8 let, ko sem si rekla, da zdaj je pa prišel čas. Postalo mi je jasno, da me on pač ne bo zasnubil, čeprav sem si predstavljala, kako romantično dejanje bo to (to mu še zdaj občasno vržem v nos), zato sem ga postavila pred dejstvo: jaz se želim poročiti. Če se ne boš ti z mano, bom našla nekoga, ki se bo. Seveda se je takoj omehčal in mi kasneje tudi priznal, da je rabil nekoga, ki ga je malce porinil v vse skupaj (naj omenim še to, da sva takrat že imela 1,5 let staro hčerko). Btw. tudi za imet otroka sem ga morala kar malo prisiliti. user posted image  On bi kar še čakal, da bodo boljši časi in ne vem kaj. V bistvu pa je bil na tem področju čisto neodločen.
Skratka, če imaš tako veliko željo (in lahko te razumem, da jo imaš), moraš na tem nekaj narediti. Resno se pogovori z njim, da boš natanko vedela, pri čem si. Lahko tvegaš in 'po nesreči' zanosiš, vendar s tem tvegaš, da te bo pustil (samo ugibam, ker ga pač ne poznam). Mislim pa, da sta v štirih letih že dala nekaj skupaj skozi in morda je res čas za nov korak. Nikar ne čakaj predolgo. Če ne bi delala faksa, bi tudi jaz že prej težila s tem, tako sem pa počakala do 29. leta. Ampak, sem si rekla, pred 30. pa moram nekaj imet: diplomo, poroko ali pa otroka. No, zame je bil otrok najlažja izvedba. Mogoče tudi ti probaš najprej z otrokom, pa bo potem lažje pristal na poroko...
Tako. Natrosila sem ti nekaj neumnosti, odločitev pa je seveda še vedno tvoja (oz. vajina). Upam, da se ti bo izteklo tako, da bo za oba prav. Vso srečo!

Če imaš 3 sončke, dan ni nikoli oblačen :-)))

(odgovor članu pipip)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.8.2011 19:44:02   
hmm...

IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

mogoče ima uporabnica amorcek nasvet zateuser posted image

Ja in če je njena sestra?user posted image

Kadar neko stvar izgubimo, šele takrat se zavedamo kaj smo imeli!

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

-----> POMAGAJMO JIM!!!!!

Neposredna povezava do sporočila: 9
9.8.2011 21:34:21   
tresk
Najprej dobrodošla na ringaraji …user posted image
1.   1.  Včasih je na komentarje pač treba malo dlje počakati 2.   2.  Nekateri rajši zbadajo … že kaj najdejo, če ne drugega napake v tekstuuser posted image
No zdaj pa glavo pokonci, lahko ti povem samo svojo izkušnjo.
Ko sem se prvič poročila (16 let), so vse namesto mene uredili drugi, bila premlada in itak je bilo to zmotno.user posted image
V drugo pa je bila stvar čisto drugačna, mislila sem da se ne bom nikoli več. Z partnerjem sva že 7 let živela skupaj in imela takšne interese kot vidva, najbolj zagrizena sem bila jaz, kot češ da imam enega otroka in eno poroko vrh glave in da si želim samo še kariere, denarja in užitka. Leta so tekla, in ko sem dopolnila 35 let je moja ura delala tik tak in sem si zaželela še enega otročka, seveda partner od prej ni imel otrok in je bil takoj za.
Samo kaj sedaj, nikoli v življenju si nisem mislila, da se bom želela še poročiti, ker sem vedela da to ni garancija, je pač en dan v letu ki naj bi bil najlepši v življenju, pa kaj ko sem to že dala skozi in ni bilo tako. Vendar prijateljice kot praviš, so se poročale ena za drugo, kar dvema sem bila priča, kar je mojo željo še toliko bolj podžgalo, vendar moj partner o poroki ni želel nič slišati. Želja je rasla iz leta v leto, najin sim pa tudi, ……. Pa vendar nekega dne, ko je že vsa okolica, ki je že kar preveč pritiskala na mojega, saj veš kako je to, s tem prenehala, ko sem že jaz popolnoma obupala, je prišel tisti dan ko je šel tudi moj na kolena.user posted image user posted image Ne vem kaj naj ti rečem, če je tvoja ljubezen res velika resnična, največja in če to ljubezen čutiš nazaj, da veš da te ima partner res tako rad kot ti njega te ljubi …. je vredno počakat. PS: dlje ko boš čakala bolj sladko bo tedaj user posted image , pa vendar ti želim da bo čim prej user posted image

(odgovor članu hmm...)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.8.2011 8:01:34   
Zoja Lara
Ja, nisi napisala klko sta stara?

Po moje, če se vajina želja glede družine toliko razhaja, bo treba resno premislit kako naprej.

Ne nekaj na hitro ukrenit- vzami si čas. Mogoče tvoj partner samo še ni zrel za otroka. Daj mu dovolj časa, da se odloči.

Zdaj sem mamica, jupiii.

(odgovor članu pipip)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.8.2011 15:11:18   
sakuL
zdravo!

tudi jaz sem imela tako neskončno željo,m s tem da sem na to čakala 4 leta, vztrajala, upala... moj partner si je zelele imeti otroke z mano, ampak ne še takoj... in tako sem to poslušala 4 leta.... (ja tudi moja napaka....).

kam sem prišla....? nikamor, mogoče lakhosedaj ko sva končala zvezo-> na bolje. Prej sem iz dneva v dan zatirala svoje želje, zakaj....? če je tvoja želja tako velika in njegovo odgovor NE, resen...potem tukaj ni upanja...je bolje da čimpreje prekineš in greš naprej, tvudi svojim ciljem in željam nasproti... leta bežijo, še prehitro.
Saj pravim, če bi jaz že prej imela končano zvezo, bi verjetno imela že otroke...

jaz še vedno upam, da si tvoj dragi premisli, ker je kar nekako hudo, ko si že enkrat u glavi začrtaš, nariše svoje življenje, s tedanjim partnerjem, on pa ne želinastopati kot glavni igralec v tej "knjigi".....

srečnouser posted image

**najraj**

"A baby is something you carry inside you for nine months, in your arms for three years and in your heart till the day you die."

(odgovor članu Zoja Lara)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.8.2011 18:36:36   
Katjuska986
Tudi jaz mislim, da ni dobro svoje želje potlačiti za nekoga drugega če ni pripravljen sklepati niti kompromisa.
Jaz sem že od začetka veze povedala, da če hoče imeti otroka me mora poročiti. S tem sva si bila oba 6 let popolnoma na jasnem. Ko pa sem omenila, da bi rada otroka imela še pred 30im letom  se je pa začel malo kujati. No razmišljati je začel šele, ko so se vse veze okoli naju pričele razhajati in ko so vsi začeli govort da po 7ih letih veze moraš nekaj narediti (otroka, poroko itd), če ne veza ne uspe. user posted image  No in v strahu da me nebi izgubil sva se poročila, sedaj po dobrem letu po poroki pa komaj čakam na porod prvega user posted image .  Tako da želja se mi je uresničila, kaj je bil povod za to (ali njegovo lastno prepričanje ali strah) pa me ne zanima. Aja pa zaprosil me ni ne vem kako romantično - pravzaprav mu je bilo tako zoprno ker ni vedel kako se lotiti, da je bilo prav očitno. Čeprav meni to ni pomenilo toliko kot to, da se hoče poročiti. Aja pa poročil se je meni na čast in ne zato ker bi poroka njemu kaj pomenila - čeprav sedaj priznava, da je vesel, da se je poročil, ker je precej lepše sedaj. user posted image  Pa naj jih kdo razume. user posted image

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.8.2011 18:41:20   
malabiba30
če želja ni enake iz obeh strani, potem verjemi da te nikoli ne bo - očitno nekaj manjka...

sama sem dala skozi isto...žal se zadeva ni premaknila...tudi po sedmih letih ne...

kljub idealnemu razmerju sem prekinila zadevo in šla sva vsak svojo pot....

sedaj imam družino in sem srečna...z drugim :-)

(odgovor članu sakuL)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.8.2011 19:53:57   
hmm...
če želja ni enake iz obeh strani, potem verjemi da te nikoli ne bo - očitno nekaj manjka...

S tem se ne strinjam.
Ne rabi nekaj manjkat, on samo še ni pripravljen na to.

Kadar neko stvar izgubimo, šele takrat se zavedamo kaj smo imeli!

http://www.zavetisce-horjul.net/index.php

-----> POMAGAJMO JIM!!!!!

(odgovor članu malabiba30)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.8.2011 21:16:38   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: hmm...

S tem se ne strinjam.

ja, in tudi ni nobene garancije da kdaj bo - z njo. v tem je keč.

moj mož je enkrat dobro rekel: ko iščeš biser, ali greš na obalo, pobereš školjko in čakaš da biser zraste v njej ali iščeš školjko v kateri biser že je?

zdaj, da ne bo dileme - tukaj je mišljeno da biser predstavlja nekaj kar TI rabiš (ne otroka in družine, če to ni to), lahko je pa to karkoli kar te polno izpolnjuje user posted image če ti partner tega ne daje, nekaj manjka (kakor je rekla malabiba30).

< Sporočilo je popravil mateyka -- 11.8.2011 21:21:56 >

(odgovor članu hmm...)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.8.2011 22:50:31   
malabiba30

S tem se ne strinjam.

če je mlad, potem je možno da še ni pripravljen

če pa gre za daljšo zvezo, potem pa nekaj MANJKA - kljub odličnemu odnosu, imata žal vsak svoje cilje/želje...in torej manjka kaj? SKUPNA ŽELJA/CILJ

Jaz osebno, nisem mogla biti z nekom, ki mi ne more/ne želi izpolnit moje velike želje - biti mama/imeti družino. Pa sem imela človeka še kako rada, in odhod je bil boleč.
Nikjer pa ni garancije, da bo ta isti človek ostal s teboj, če se ti odpoveš svoji želji zaradi njega. In kaj boš potem? Pri 40-ih ali več letih sama sebe po glavi tolkla, zakaj si bila z človekom, ki ti je razblinil sanje in na koncu odšel. Ne hvala.

(odgovor članu hmm...)
Neposredna povezava do sporočila: 17
11.8.2011 23:12:33   
picola1
Usedi se z njim in mu povej, da si zelo želiš otroka in da naj ti po resnici pove, zakaj si ga on ne želi: ali ker še ni pripravljen nanj ali si na splošno ne želi otrok, nikoli. Če si jih še ne želi, ga vprašaj, kdaj približno ima vizijo imet prvega otroka...(nekateri to točno vejo, nekateri ne razmišljajo-bo, ko bo) Če ti bo povedal eno cifro, ki je zate en dogleden čas, potem razmisli...če vama je v večini stvari res fajn in imaš občutek, da te ima res rad, potem bi jaz mogoče še počakala par let (spet odvisno od tega, koliko sta stara, predvsem koliko si ti stara).
Če ti bo rekel, da ne ve, bi to zame pomenilo, da po vsej verjetnosti še ne kmalu...ker sploh še nima slike o otroku v svoji zavesti v svoji bližnji prihodnosti.
Če si pa sploh ne želi imet otrok, pol pa itak najbrž sama veš, da je takšno zvezo bolje končat, ker boš vse življenje nesrečna.
Aja, včasih ko smo neodločni, nas kakšne ultimativne situacije mal porinejo... Torej iskreno mu povej, da ga boš zapustila-čeprav s težkim srcem- ker si preveč želiš otroka in sta si glede teh osnovnih in pomembnih stvari preveč različna. Pa naj to ne zveni kot grožnja ali pa postavlajnje ultimatov-pač naj bo samo dejstvo in tudi sama jemlji to kot dejstvo ne pa orožje za manipulacijo in izsiljevanje... In boš pač videla reakcijo-če si bo izkristaliziral mnenje in se odločil, potem kul. Če pa bo ostal istega mnenja pa si lahko skoraj prepričana, da mnenja še nekaj časa ne bo spremenil-ali še nekaj časa ni pripravljen na otroke ali pa ni pripravljen imet otrok s tabo pa si ti tega ne upa povedat oz. si tega še sam ne upa priznat.

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu malabiba30)
Neposredna povezava do sporočila: 18
2.9.2011 12:16:05   
ronja
Ko sem bila zadnič povabljena na poroko sploh ni šel z mano:S:(

Moji tudi jutri ne bojo šli z mano, vse tri bom doma pustilauser posted image . Vem, da ne bi prav nič uživali tam, sploh nisva za te ceremonije in se mi ne zdi nič narobe, če se oni doma zabavajo po svoje. S tem ni nič narobe, če si sama na poroki, problem izhaja od drugod - da bi si ti tudi tega želela - in ti je to tudi jasno. Ko boš ta občutek in otroke imela, ti bo verjetno kdaj še prav prišlo, če boš lahko sama brez otrok na poroki, da ti ne bo treba non stop za nijmi skakat;).

Kako je to potekalo pri vas? Ali bo kdaj drugače?

Pri nama je šlo vse spontano: bila sva skup, bilo je fajn, pa sva si želela bit še več, skup, bila še več skup, je bilo še bolj fajn, pa sva oba nekak vedela, da bova šla potem tudi uradno skup živet (prej sva živela v nekem ala študentskem domu pri meni v sobici, on je hodil domov bolj tako tako, spal je vedno pri meni, kuhala sva si skup, skratka, bilo je res vse spontano) in ko se je ponudila prilika (stanovanje), sva jo tudi izkoristila - si uredila to stanovanje in se preselila skup. No, potem sva imela končana faksa, oba službi in kolikortoliko urejeno stanovanje in sva si rekla, da zdaj pa si lahko privoščiva otroka, za katere sva itak vedno vedela, da jih bova imela in se že prej pogovarjala o tem - sva se pa oba strinjala, da bi rajši prej skup živela, na svojem, pa mela neke prihodke - sva bolj ziheraša... kar se tega tiče, sva bila zelo na isti frekvenci in je bilo prav fajn - nimajo pa vsi te sreče, ker je dejansko sreča, da se želje tako do meseca pokrijejo... No, potem sva naredila Ronjo in kmalu zatem še Lejlo, ker sva vedno vedela, da bova mela več kot 1 otroka in sva tudi oba rekla, da najboljše, da je čim manjša razlika. No, za tretjega se je bilo malo težje odločit, ampak ko sva se (tudi skupaj), je tudi takoj zgrabil šanso in zdaj ga čakava (upam, da dočakava). Ampak kot rečeno - ne gre povsod tako "smooth", vem, da imam srečo in to, da se ne pokriješ v nulo v tajmingu, ne pomeni, da nista za skup - samo malo je treba "uskladit ure".

Do poroke pa nobenemu od naju ni, se nama ne da vsega tistega cirkusa zganjat, pa še kup stroškov, pa nič ne bi imela od tega (midva, ker nama pač ne pomeni - nekaterim to pomeni in jim potem vse to tudi nekaj da) - midva pa rajši šparava za večje stanovanje (ko bomo pa to imeli in odplačali kredit si bova pa rajši kaj drugega privoščila za ta denar). Tako da midva veselo živiva na koruzi z dvema punčkama zaenkratuser posted image .

Saj ne da jim zamerim, ampak rada bi družino in smeh otrok v hiši.

A se on noče samo poročit ali tudi otrok noče? ker recimo midva sva oba taka, da si res ne želiva poročit (ok, če bi si on zelo želel, bi se pač poročila - njemu na ljubo in obratno, če bi si jaz zelo želela, ampak si pač noben od naju ne želi). Ker če je samo v pildku fora, potem ni problem. Če pa si ne želi družine, skupnega življenja s tabo... potem pa seveda je velik problem. Pogovorita se iskreno o tem. Midva sva oba vedela, da si otrok želiva in to je bilo obema dovolj. Ti si sicer res močno želiš poroke in ti to predstavlja eno varnost, pripadnost... tako ad bo verjetno težje... Ampak vsekakor se splača pogovorit, da vsaj veš, a si tega v splošnem želi in samo ne zdaj, ampak recimo ko dobi službo ali kaj takega ali se sploh ne vidi v tem oz. je to še tako zelo v megli, da nima smisla čakat.

Fajn je pa, da sta si partnerja na jasnem o teh osnovnih željah že predno zveza postane zelo resna - saj navadno to pride mimogrede - jaz se ne spomnim, da bi kdaj kdo od naju namenoma odprl temo: otroci, poroka... Enostavno pogovor nanese na to in vsak pove svoje mnenje in itak veš, kako drugi misli, čuti. Tako da sama nisem bila nikoli v zvezi z nikomer, ki si ne bi želel imet nekoč otroke z mano (v bistvu bi jih mela tudi unadva že kmalu/takoj, če bi bila jaz za ali bi se zgodilo).

Podpis pod picolo, do zdanje pike.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu pipip)
Neposredna povezava do sporočila: 19
2.9.2011 12:26:03   
Andromeda

S tem se ne strinjam.

S tem se nekatere ženske tolažite. Drugače pa če vse štima, je moški pripravljen narediti tudi kakšno stvar, za katero še ni povsem prepričan ali je pripravljen. Obstajajo pa tudi taki, ki nikoli niso pripravljeni, ampak to je že druga zgodba.

(odgovor članu hmm...)
Neposredna povezava do sporočila: 20
2.9.2011 12:31:12   
ronja
No, ja, ni nujno - tudi sama si pri 20ih nisem želela imet otroka (takrat, sem pa vedela, da si jih nekoč želim). Ko se je prvi fant hotel pri 18ih poročit, se mi je kar stemnilo - a si zmešan?user posted image Ok, poročit si tudi zdaj ne želim, ampak enako bi odreagirala (oz. še bolj bi se ustrašila), če bi hotel takrat otroka - nisem bila takrat na to pripravljena in ne bi bila tako dobra mami kot sem lahko zdaj. Ljudje se vendarle spreminjamo in dozorevamo.

Bolj je vprašanje, koliko časa imata še na voljo in koliko se bo on še spreminjal - če on ni pripravljen pri 30ih, je veliko manjša verjetnost, da se bo še spremenil, sploh v istih okoliščinah (torej z isto partnerko), ker se bistvene spremembe baje dogajajo nekje do 25 leta, potem smo že bolj izoblikovani in saj veš - starega psa težko naučiš novih trikov;). Pri 20ih so pa redki pripravljeni na otroka in poroko - večina bi nas takrat žurala - pa to ne pomeni, da ne bomo nikoli družinski ljudje. zato ni ravno vseeno, koliko časa imata še na voljo (s tem mislim predvsem njeno biološko urco).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 21
3.9.2011 9:35:57   
Teya D.
Žalostno a vendar resnično.
Če sem lahko malce nesramno obarvana ( razlog je da sem pošteno tečna user posted image ) bom rekla, da življenje pač ni pravljica. Včasih v šali pravim mami, kje je tisti princ o katerem vsi govorijo, da obstaja ( da ne bo pomote doma imam pravega kralja user posted image )? Ena velika laž, a ne princeske, ta princ?user posted image Vsi imamo svoje želje in cilje, ki se glede na življenje in sposobnosti pošteno spreminjajo.
Vem, kako je imeti željo in si jo želeti uresničiti in to čimprej, ter s partnerjem ki ga imaš. Hvala bogu pravim za nasprotja in da vedno ne more bit po moje, ker bi svet bil obrnjen na glavo. Sama sem bila zelo mlada, ko sva povila prvega otroka in sva si ga želela oba! Enostavno se moraš prilagodit partnerju, ni druge. To pač zveza je! Zaupanje, ljubezen, prilagajanje in spoštovanje.
Mogoče pa bo želel poroko in otroka čez nekaj časa ker zdaj enostavno ni pripravljen? Ali nebi bilo mogoče dobro pustiti malo času čas, vse skupaj dobro premleti in potem narediti nek načrt in postaviti cilje?
Če pa boš ugotovila, da to ni to in da se v prihodnosti ne vidiš z njim, potem pa verjetno sama veš kaj moraš narediti. A ne?
Vseeno ti želim vso srečo in upam, da bodo želje uslišane in da bosta našla skupno pot.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
5.9.2011 12:59:18   
tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: pipip
.....Včasih sem v življenju želela finančno stabilnost, prijatelje, hodit ven in biti svobodna. .....On je bil istega mišlenja. Sedaj pa se je vse obrnilo:( Želim si poroke, družine in mogoče psička:) Problem nastane, ker ..... njemu je ušeč življenje na koruzi brez družine, mene pa kar trga želja po poroki in orocih: S Sploh nemorem razložit kako si tega želim. Ko gledam prijateljice z majhnimi otroki in hodim na njihove poroke mi gre kar na jok. ....

Ljudje smo svobodna bitja in se lahko svobodno odločamo. Tako sta se vidva odločila biti skupaj. Ampak ljudje se tudi spreminjamo in ko so te spremembe dovolj velike, tudi spreminjamo odločitve. Naprimer obratno, dva se odločita biti skupaj in imeti otroka. Kasneje v življenju se en od njiju premisli in posledica tega je drugačna odločitev (pač malo bolj boleče še za koga). Lahko pa se ljudje spreminjajo skupaj in tako odločitev na začetku ostaja do konca. Toliko lepše.

Dejstvo je da nikogar ne moreš prisiliti in tudi ne želiš prisiliti (izmoledovati), da bo s teboj imel družino. Če je ne želi je to pač to in če jo ti želiš se moraš odločiti kaj ti je v življenju pomembno potem delati v tej smeri. To je zelo podobno kot da si zaljubljena v nekoga in te on ne mara - boleča zaljubljennost, ampak prisiliti ga ne moreš.

In če smo čisto odkriti, ne želeti si imeti s teboj otroka in družino v resnici pomeni, da te ne ljubi. On ljubi obstoječ stil življenja, ne tebe. Morda spozna kaj je izgubil šele ko izgubi ampak na to se ne bi zanašal. Takšne zgodbe se navadno vlečejo toliko časa, da on spozna da si želi otroka - ampak takrta je to z neko drugo, tebi pa ostanejo leta tvojega čakanja, "da se bo zresnil".

(odgovor članu pipip)
Neposredna povezava do sporočila: 23
13.10.2011 8:56:59   
Poka
Pretehtaj kaj ti je pomembnejše - da si z njim celo življenje ali da imaš otroke z nekom drugim pač.

Ampak tvoj dela take stvari, da si ti precej žalostna in mu je vseeno, tako da jaz na tvojem mestu bi naredila konec.

Pri meni moj tudi ni za določene stvari, ampak se drug drugemu prilagodiva, če vidiva, da je nekomu nekaj toliko pomembno.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 24
14.10.2011 20:39:47   
ZmajTolovaj
Imaš rajši sebe ali njega? Bi bolj pogrešala otroke & družinsko življenje ali njega čez nekaj let? Bi on sploh rad družino ali bo forever na koruzi?
Kolegica je imela podobne finte, 10 let sta bila skupaj, nakar se on odloči, da ne bi imel otrok SPLOH. Hudo gor ali dol, pustila ga je in je zdaj srečna v pričakovanju z nekom, ki ima enake cilje v življenju kot ona.

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?