|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nesamozavest in mučenje družine
20.6.2007 17:40:57   
Anonimen
Pozdravljene!

Moje življenje je že od malih nog zelo teško. Vedno sem bla tisti grdi raček, vedno sem sama sebe poniževala,... Ampak zdaj pa je res grozno. Sploh več nimam življenja, negrem nikamor,.. zato ker sem sama sebi tako grda da vsepovsod kam pridem gledam druge ženske kako so lepe, kako postavo imajo,... jas pa nič od tega. Ne morem se sprijaznit z strijami ki jih imam kar dost po porodu, od tega časa se oblačim kot v zimi, pa ni važno kolk stopin je zunaj.

Najhuje pa je da sem začela odbijat partnerja. Sama pri sebi vem da ni prav, ampak se nemorem kontrolirat. Ko se me dotakne se zderem na njega, ko hoče kaj več mu rečem naj si najde drugo ki bo bolj lepa,...

Od januarja sva dvakrat imela spolni odnos", ker sem enostavno tak nesamozavestna da se ne morem slečt pred njim, oziroma pred nikomer ( niti v kopalke ). Lani zaradi tega nisva šla na morje, zaj je on z user posted image pri sosedih v bazenu jas pa doma z solzami v očeh in se prepričujem da naj tega ne delam sama sebi in družini ampak nemorem nehat.

Vem da ga bom zgubila če se nebom spremenila in tudi otrok bo trpel polek mene ( zaj je še mala in pred njo se trudim da skrijem svoje nezadovoljstvo ).

KAJ NAJ NAREDIM? Dnarja za neke psihiatre nimam, tudi avto imava sam en in ne morem nikamor ker on dela. Res sem čist na psu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nesamozavest in mučenje družine
20.6.2007 18:00:51   
BaByGiRl
Mogoče bi ti pa pomagalo že to, če bi imela nekoga na katerega bi se lahko obrnila , ko bi potrebovala čvek. Da bi te poslušal in pač svetoval po svojih močeh,...kakšen prijatelj? Če stvari predolgo držiš v sebi ni dobro in potem pogovor dela lahko čudeže.

Upam, da ti uspe in da boste happy familyuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.6.2007 18:18:02   
principessablu
pozdravljena,mislim da nisi edina oz. nas je veliko,ki trpimo zaradi naše nesamozavesti...ampak,da ti povem veselo novico,VSE JE V NAŠI GLAVIuser posted image user posted image
tudi sama sem bila ena in sem majčkeno še vedno odvisna od perfeknosti in ne oblečem kopalk če se ne počutim prfekt,ampak mislim da moramo naše "nelepe dele "telesa začeti ljubiti in si rečt da smo najlepša bitja na tej zemlji,ker smo zdrave,lepe imamo ljudi okoli sebe,ki nas ljubijo i poslušajo,vglavnem imamo "življenje" takšen ali drugačen,cedno pa iščemo nehativne stvari,ki bi uničile vse kar smo do zdaj zgradile,traparija totalna,poglej če si partnerju všeč ali pa če mu nisi,problem je v tebi,ko bop začela ljubiti in spoštovati samo sbe,boš videla kar naenkrat bo življenje postalo veliko lepše in bogatejše,...nek star pregovor pravi:Kdor z malim zadovoljen ni,velikega vreden ni"tudi jaz imam strije in to veliko njih,oz. da ti tako povem,celo življenje se bila kao popolna in se mučila in trenirala,zdaj sem pa 1 mesec po porodu pa imam ok 5 kg preveč,mogoče to za katero ni veliko ampak meni se full pozna,ampak bo že,z dieto in vadbo se da vse,največji faktor pa je VOLJA pri vsaki stvari,prsi imam tako strijaste,da ne morem več nositi odprtih majčk pa kopalk,ampak veš kaj ti povem jebi ga,vsega pa tud ne mormo met a ne,se pravi družine,doma pa še popolne postave,zakaj pa misliš da so blesave lepotičke ala manekenke samske?in brez otrok?zaradi istega razloga kot ti,ker se nočji zredit in met  strij in bla bla bla...glavo pokonc,zacni delat na sebi in to takoj-danes,lahko pa mi tud pišeš na zs pa bomo ze kej a ne...psihiatra ne rabš.prej nekoga ,ki bi ti dal volja a si pomoslila na osebnega trenerja,jaz sem si ga zdej spomnila in ti povem da deluje,vliva mi samozavest in daje voljo in tudi ko se mi ne da trenirat,moram...in se full boljš počutimuser posted image user posted image user posted image mož te ne bo zapustil najbrz,ker si spremenila svoj videz,če ga pa misliš obremenjevat s tem in prepričevat v nasprotno,ti bo pa najbrž uspelo,tako da pazi kaj delaš,da ne izgubiš diamanta,ki si ga tako dolgo iskalauser posted image user posted image veliko sreče

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.6.2007 18:21:42   
lemavrica
Predlagam ti pogovor s kako prijateljico, ki ji lahko zaupaš. Pa mogoče če bi se začela ukvarjati s kakšnim športom ki bi ti posledično dvignil samozavest.
Sama se spopadam s podobnimi problemi vendar ne toliko zarad izgleda plus tega da že zdaj v nosečnosti pazim da ne bo vidnih preveč posledic po porodu, ker poleg ostalih težav ne rabim še sekiranja zarad videza.

Pa probaj na tak način kot si tukaj napisala povedati tudi partnerju, naj ti pomaga it čez te komplekse. 

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu BaByGiRl)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.6.2007 18:32:37   
Marogica
Najprej se začni zavedati, da nisi EDINA, ki imaš strije, kar pomeni, da bi moralo biti mnogo žensk poleti v bundah in ki ne bi šle na morje ali se kopale pri sosedovih. PA obstajajo še takšne, ki so presuhe, pa predebele, pa s preveliko ritjo ali premajhnimi joški... Torej nisi edina, ki ti nekaj "manjka".

Očitno te ima partner, kljub strijam rad in si želi intimnosti s teboj. Torej nisi ne grda, ne iznakažena zanj. Čas je, da se postaviš pred ogledalo in odpreš oči. Tvoj partner te ima rad, TAKŠNO KOT SI in te sprejema, TAKŠNO, KOT SI.

Začni se tega zavedati in ne pokvari nečesa, kar ni potrebno...

Kar se sexa tiče, pa mogoče najprej prakticirajta v temi, kasneje pa ob kakšni majhni lučki...

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.6.2007 18:33:43   
Nogavica
principessablu ti je lepo napisala.

Lahko si tudi izposodiš kako knjigo o samozavesti ali osebnostni rasti, teh je zdaj na tone, morda ti bo katera pomagala, da boš na sebe in življenje začela gledati z druge plati in spoznala ter začela ceniti pomembnejše vrednote v življenju kot je videz.

Drži se in ne odganjaj partnerja od sebe user posted image .

< Sporočilo je popravil Nogavica -- 20.6.2007 18:35:07 >

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu principessablu)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.6.2007 19:50:40   
Anonimen
Tudi mene je dolgo matralo,ker mam premale cicekeuser posted image user posted image Potem pa sem v eni reviji zasledila neke kapsule za povečanje prsi.In veš kaj sem naredila??Sama pri sebi rekla:tega pa nebi jedla kaj te veš kaj je notri,kaj če dobim kakega raka ali kaj od teh kapsul??Potem mam raje take kot so pa **** gleda komu ne paše naj ne gleda.

(odgovor članu Nogavica)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
20.6.2007 21:07:15   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

s preveliko ritjo ali premajhnimi joški...

Evo, to sem jaz. user posted image  In grem vsako leto na morje. Sem šla in bom šla. Ker moja rit rabi morsko vodo. Obvezno. In klinc, če komu ni všeč. Mojemu Kretenčku je. In to orenk.

Drugače pa se podpišem pod Marogicin post.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.6.2007 21:16:06   
Anonimen

premajhnimi joški... Torej nisi edina, ki ti nekaj "manjka

Bolj kot to znajo biti "moteče" premajhne in prelene možganske celice.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
20.6.2007 21:19:42   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Mič RR

premajhnimi joški... Torej nisi edina, ki ti nekaj "manjka

Bolj kot to znajo biti "moteče" premajhne in prelene možganske celice.

user posted image user posted image user posted image  To pa res. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.6.2007 21:26:56   
Naja31
Začni kaj delati na sebi, pa se boš sama bolje počutila.

Jaz grem tečt 3x ali 4x na teden in se po tej eni uri teka počutim odlično. Sama sem bolj zadovoljna s sabo, in tudi z drugimi, pa še mož me ima tako rajši user posted image .
Pa ne gre tu samo za odvečne kg, ali neprimerno postavo, sploh ne.

Jaz sem se našla v teku, med laufanjem veliko premišljujem in ko pridem nazaj noben problem ni več tako velik kot je bil prej. Tebi mogoče ustreza kaj drugega? ampak glede na to, da si že sama pogruntala, da nekaj ne štima, boš morala kaj ukrepati.

Srečno!

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.6.2007 23:36:41   
lelaval

s preveliko ritjo ali premajhnimi joški...

Evo, to sem jaz. In grem vsako leto na morje. Sem šla in bom šla. Ker moja rit rabi morsko vodo. Obvezno. In klinc, če komu ni všeč. Mojemu Kretenčku je. In to orenk.

Še ena takšna. Saj tudi jaz nimam popolne postave, a ko vidim kakšno, ki ima precej kg preveč in oblečeno v minico ali kratke hlače ter premajhno majčko, si rečem: če lahko ima ta, pa lahko imam tudi jaz. user posted image  Verjemi pa, da ne obstaja na svetu ženska, ki ji nosečnost in porod nista pustila posledic (filmske zvezde in njim podobne si pač privoščijo lepotne operacije, a SLO moški imajo vseeno radi "natur" user posted image ).
Sprejmi se takšno, kot si - nenazadnje si tvojemu dragemu in otroku lepa tudi s kakšnim kg  preveč in kakšno nepotrebno strijo tudi. user posted image  Pa pogovori se s kakšno prijateljico - boš videla, da ima vsaka iste težave.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.6.2007 6:36:45   
Temari
Jaz sem bila dooooolga leta na dnu zaradi postave. Velika rit, joške do popka, dva vampa in še bi lahko naštevala. Potem pa mi je naenkrat kapnilo - nihče drug razen mene se ne obremenjuje s tem. Zakaj bi se potem jaz obremenjevala? Nima smisla, ker s tem samo sebi škodim. Če pa ima slučajno kdo kaj za povedat čez mojo postavo, pa naj najprej pred svojim pragom pomete in šele potem daje opazke na račun drugih.

Mene so že v prvem razredu OŠ zafrkavali, ker sem bila debela. Ko so mi začele rasti prsi, sem bila prva na spisku za zbadanje. Vsak, ki je imel pet minut časa, me je oblajal. Sošolke pa me niso marale, ker sem imela večje od njih. In tako je bilo kar lep čas. Seveda mi je to zbilo samozavest na nulo. Ampak zdaj... vseeno mi je. Mojemu dragemu sem všeč točno takšna kot sem. Sebi sem všeč točno takšna kot sem pa čeprav vseskozi jamram, da bo treba shujšat user posted image .

Anonimna, ne poznam te, ampak dam ti mini nasvet... NEHAJ SE OBREMENJEVATI!!! Sprejmi se takšna kot si - dobra, pridna, močna, pametna, skrbna, ljubeča, nežna... In ne pozabi zakaj te ima tvoj rad - ker ga znaš samo ti tako obrniti, da se mu kolena šibijo, znaš ga potolažiti, razveseliti... ker si v njegovih očeh najboljša ženska na svetu!

Življenje se ne meri s številom vdihov, ampak s številom trenutkov, ki ti vzamejo dih.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.6.2007 8:17:56   
Anonimen
Jaz imam pa drugačno mišljenje:
Lahko je reči, sprejmi se takšna kot si, vendar je to narediti zelo težko.
Jaz ti bom rajši tako svetovala:
pogovori se s partnerjem (povej mu kaj ti leži na duši), ker on ti bo znal
dvigniti samozavest, ti povedati kako lepo besedo in se boš za začetek počutila bolje.
Kot drugo pa začni delati na tem, da skušaš vsaj omiliti svoje "napake" - naj bo to telovadba, sprehodi, kakšni kozmetičarji.... Skratka loti se tistega s čimer lahko vsaj delno spremeniš svoje nezadovoljstvo.
Verjemi se boš počutila mnogo bolje, ker boš vedela, da delaš na tem, s časoma boš videla dobre rezultate....

Naj ti za konec povem, da sem bila tudi sama zelo negotova zaradi svoje "napake", ki pa je bila na obrazu.
Pa drugih ni motila, samo jaz sem jo videla kot NAPAKO.
Ker se z leti nisem sprejela takšno, sem se odločila za estetski poseg in mi danes ni tudi malo žal, da sem naredila ta korak v svoji preobrazbi.
Nasprotno.
Postala sem še bolj samozavestna, počutim se lepše in sem veliko bolj srečna v svoji koži kot kdajkoli prej.
Moža sem spoznala pred posegom, ki pa je popolnoma podpiral mojo odločitev.

(odgovor članu Temari)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
21.6.2007 8:40:35   
Zahi
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Najhuje pa je da sem začela odbijat partnerja. Sama pri sebi vem da ni prav, ampak se nemorem kontrolirat. Ko se me dotakne se zderem na njega, ko hoče kaj več mu rečem naj si najde drugo ki bo bolj lepa,...

nič bat.. kmalu si jo tudi bo..

razen če ne dojameš.. da si svojemu možu pač sexy.. če sebi nisi.. si lahko njemu.. verjemi..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.6.2007 8:53:45   
jade1
Sem pred časom dobila en mail na katerem so bile ameriške filmske zvezde v "originalu" se pravi brez make upa, slikice neretuširane in ko sem tist videla, sem se nehala obremenjevat sama s sabo. Ne moreš verjet kaj naredi šminka. 
Imam kolegico, ki je zeloooooo okrogla, kot je ena gor napisala dvojni trebuh, prsi do popka, podbradek da dol padeš ampak je pa ena najbolj samozavestnih oseb kar jih poznam.  Obleče si kar ji paše odprte majčke, kratke hlače, dvodelne kopalke in ji dol visi kaj si folk misli. In jo sploh noben ne gleda čukasto, ker že navzven izžareva tolk samozavesti, da je tudi drugim všeč.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.6.2007 9:02:33   
Ivi33

Najprej se začni zavedati, da nisi EDINA, ki imaš strije, kar pomeni, da bi moralo biti mnogo žensk poleti v bundah in ki ne bi šle na morje ali se kopale pri sosedovih. PA obstajajo še takšne, ki so presuhe, pa predebele, pa s preveliko ritjo ali premajhnimi joški... Torej nisi edina, ki ti nekaj "manjka".

Mislim, da smo to kar smo ravno zarai tega, ker nam nekaj "manjka" oziroma imamo "preveč".

Tudi sama imam en kup strij, pa kaj zato!!! imam pa "posledice" teh strij toliko raje - moja sončka.

Predlagam, da pogledaš okrog sebe in ugotoviš, da nihče ni popoln, da pa je najpomembnejše, da te imajo radi tisti, ki so ti najbližji - kljub majhnim ali velikim "pomanjkljivostim", ki te delajo drugačne od drugih.

Držim pesti zate in za tvojo družinico in čimveč pozitivnih misliuser posted image . Ko pa ti bo hudo se lahko zaneseš na punce iz RRuser posted image .

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.6.2007 9:18:11   
piščanc
jaz imam tud kriv nos, podočnjake, rumene zobe, debele in majhne noge, veliko rit, joške si lahko samo oblečem, ker svojih nimam po porodu, trebuh, kot da sem v nekajmesečni nosečnosti. namesto prsi pa rebra. a bom zato jokala?

imam pa tudi lepe modre oči, lepe ustnice, lep nasmeh, prijeten glas, rit za pogledat user posted image , joške si namontiram, viseč trebuh in rebra si pokrijem za majico. pa grem ven in uživam v življenju.

nihče ni popoln, glej na tiste stvari, ki so lepe in svet bo kar naenkrat rožnat. bistvo je samo, kaj izpostaviš v svoji glavi. saj veš, kozarec je lahko na pol poln ali na pol prazen, odločitev je tvoja.

glede na post pa potrebuješ tudi strokovno pomoč, vsaj antidepresive

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
21.6.2007 15:46:35   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: piščanc

jaz imam tud kriv nos, podočnjake, rumene zobe, debele in majhne noge, veliko rit, joške si lahko samo oblečem, ker svojih nimam po porodu, trebuh, kot da sem v nekajmesečni nosečnosti. namesto prsi pa rebra.

Ne gre za to, kakšen si, ampak kaj sam misliš o sebi.

Po moje je bistvo v pomanjkanju ljubezni. Predvsem nikoli (po moje) ni od staršev prejela dovolj ljubezni, da bi se zavedala, da je takšna kot je, najboljša ona. Da jo imajo ljudje radi, takšno kot je.

Kaj narediti.
Prepusti se. Presenečena boš. Ljudje te bodo imeli radi kot do sedaj oz. še bolj.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.6.2007 16:06:49   
mika
Ne gre za to, kakšen si, ampak kaj sam misliš o sebi.

Po moje je bistvo v pomanjkanju ljubezni. Predvsem nikoli (po moje) ni od staršev prejela dovolj ljubezni, da bi se zavedala, da je takšna kot je, najboljša ona. Da jo imajo ljudje radi, takšno kot je.

tole sta dala meni staršauser posted image

jaz sem izredno suha, pravzaprav koščena in sem bila v OŠ deležna več zbadanja, kot tiste ki so bile močne.
ko sem sprejela sebe takšno kot sem in se s tem več nisem obremenjevala  je bilo konec z zbadljivkami.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 20
21.6.2007 20:46:22   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Galadriel

Vsak, ki je imel pet minut časa, me je oblajal.

Sori, poserjem temo ... ampak, ta stavek si moram zapomiti. user posted image  Fantastičen je. user posted image

(odgovor članu Temari)
Neposredna povezava do sporočila: 21
21.6.2007 20:48:12   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Zahi
da si svojemu možu pač sexy.. če sebi nisi.. si lahko njemu.. verjemi..

Aleluja. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 22
21.6.2007 20:51:18   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: piščanc

joške si lahko samo oblečem,

Tak pa se nisem nasmejala že sto let. user posted image user posted image user posted image  

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 23
21.6.2007 21:20:14   
jade1
Tudi jaz imam po 3 porodu kar nekaj kil preveč, celulitis, "preveliko" kožo na trebuhu, strije na trebuhu in še bi se našlo. Da o prsih po 2h intenzivnih dojenjih in enem dojenju, ki še traja in bo še nekaj časa trajalo sploh ne govorim. Pa me kljub vsemu temu mož gleda, kot, da sem najmanj miss universe. In potem se še sama sebi zdim fajn. user posted image Kaj čem se pol sekirat. Če pa katermu drugemu nisem všeč mi pa dol visi. In to dobesedno. user posted image
Drugič tiste ženske za katere misliš, da so tako lepše od tebe malo bolje poglej pa boš videla, da nobena ni popolna. Pa še nekaj: Tista podoba v ogledalu, ki jo gledaš vsak dan ni taka kot jo vidiš ti, ker smo ženske že nagnjene k temu, da v špeglu vidimo več kot je v resnici. user posted image

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 24
24.6.2007 21:54:56   
rainbow
ok, ste me zdaj res nasmejaleuser posted image user posted image  s temi joški, tudi jaz sem v tem klubu.

Sicer pa se strinjam z vsem napisanim, da moraš potegnit črto in začet delat na sebi, pa ne zdaj ful ono telovadba, hujšanje, kreme za celulit itd; ampak malo uživat, najt pozitivne stvari na sebi, ali pa vsaj eno in potem dalje.

evo, moj mož je bil radoveden in pravi, da je to normalno, da ima ženska, ki je rodila strijeuser posted image user posted image  in da to sploh ni pomembno.

pa privošči si kdaj kaj, mogoče kako nego obraza, ali pa frizerja (to pri meni vedno pomagauser posted image ); v glavnem pa moraš biti ponosna na to, da imaš otroka (zdravega upamuser posted image ), hodiš v službo, imaš ljubečega moža, rihtaš gospodinjstvo, kaj bi še več hotela.
jaz sem se tudi dolgo sprijaznjevala s svojim izgledom, zelo mi je pomagalo to, da sem shujšala na neko mojim letom primerno težo, ki še zdaleč ni idealna, ampak sem zadovoljna; predvsem pa sta mi samozavest dali moji punci, ki zahtevata energijo in 100% človeka.
Sicer pa si vabljena, da se nam pridružiš in klepetaš z nami tu na rruser posted image user posted image user posted image

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu jade1)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?