|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   neprijetna situacija
25.6.2007 15:16:56   
pajčolanka
kje naj začnem. doma imamo psičko staro 6 mesecev tisti ki se imeli oz. imate psa veste kakšni so psi pri 2, mesecih kakšni so kasneje in kakšni so pri pol leta. živimo na podeželju, 3 hiše, dve kmetiji tako na kupu, lušten konc. in seveda otroci. pri dveh sosedih. no in pri enih sosedih živi tudi 7 leten fant s sestrico. ko je imela psička ene 3 mesece so bili vsi nori nanjo-so še sedaj in smo šli ta fantek s sestrico jaz in njuna mami na en sprehod s psičko. po gozdu. in psička je bila spuščena, mala razigrana, imela je pa takrat še  navado da jo je kar naenkrat piknilo in je zarenčala in prijela za hlačnico ali pa letela in renčala pri slabih 3 mesecih. TEGA ŽE ZELOOO DOLGO SPLOH NE POČNE VEČ ker smo jo odvadili. takrat na sprehodu sta otroka tekala psička za njima in naenkrat je zarenčala in letela do fantka ki se je seveda tega zelooo ustrašil. zelo. ne vem kje je bila napaka, kako kaj, skratka fant se psičke od takrat boji. zelo boji.logično.  psička nič ne naredi, je zelooo prijazna, pocartana, ne renči, ne grize, edino pač zelo rada ima ljudi, otroke in če bom letela po cesti, po travi bo letela za mano...pač ima šele 6 mesecev. in večkrat se je že zgodilo da je pač ta fant prišel k nam in videl psičko se seveda takoj ustrašil in letel nazaj, psička pa za njim, vendar ni naredila NIČ. čisto nič pač letela. in problem je ravno v tem ker ko psička leti za fantom je njega blazno strah in kriči in joče. mene je groza ker pes ne naredi čisto nič, leti za vsakim, k vsakemu se hoče pocartat, fanta pa je psičke strah tako da praktično vedno joče in kriči, pa čeprav mu pes nič ne naredi. že samo zaradi tega ker je pes zunaj ker jo vidi. psička je sicer v pesjaku ampakzelo veliko zunaj. Strah me je da bo prišlo do kake jeze ker mali se vedno joče kot da ga je ugriznila in kaj vem, v resnici pa samo leti k njemu. NIČ DRUGEGA. Enostavno ne vem kaj naj naredim, vem da fantkovi mami ni prav, da se postavi na fantkovo stran, v bistvu logično, ampak kaj lahko jaz naredim? pes ne more biti noč in dan zaprt zato ker lahko mimo pride sosedov fant ki se je boji. med nami in fantom sta dve hiši. Dejstvo pa je da psička reees nič ne naredi. ne grize-mogoče ovohava poliže roko to pa je vse. Ne grize, ne renči, včasih skoči ampak če jo pobožaš niti skoči ne, skratka prijetna razigrana, pocartlana 6 mesečna psička. srednje rasti-15 kg-mešanka. Nihče razen tega fantka se je ne boji. Meni pa gre kurja koža vsakič ko slišim da se fant joče in kriči ker je pač k njemu priletela psička, čeprav mu nič ne bo naredila, ne vem kaj naj naredim, kako lahko pomagam, tako skoraj ne gre več. pes ne more biti 24 ur na dan nekje zaprt zato ker se je boji en fant. spet pa je blazno neprijetno.user posted image vem pa da tako ne bo šlo več dolgo. fantkove mame skoraj ni več na obisk, očka še pride ker je tudi bolj domač, ampak strah me je da se bodo odnosi skrhali da bo jeza-če bo šlo tako naprej bo skoraj gotovo postala ena taka tiha jeza. je edina rešitev da psičko oddam ker zaprta 24 ur na dan pač ne more biti? vedno je nekdo zraven psičke, ni pa na povodcu. drži se hiše, tako da ni to da bi letela do sosedov itd. Vsi ostali otroci obožujejo psičko, razumejo da je razigrana imajo jo radi, z nobenim ne otrokom ne odraslim ni problemov glede psa. vsak jo rad poboža. edina težava je ta odnos: fant-psička. kaj lahko naredim, kakšen nasvet lepo prosim. vem da je dolg post, pardon sem napisala roman ampak...me res muči tole.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: neprijetna situacija
25.6.2007 15:32:31   
Anonimen
Jaz bi svetovala takole (tako jaz mojemu razložim):
Naj pride ta fantek k tebi (sam ali pa z mamo). Psička naj bo še privezana. Stisni ga ti ali njegova mami k sebi (naj ima občutek varnosti) in ga najprej poduči kako se dela s psi.
Torej:
1. kužki vedno damo najprej povohat roko
2. kuža roko povoha (kateri jo tudi poliže)
3. počasi naj ga boža okrog glave in vratu
To je prvi pristop do psa. Da se navadi na človeka in človek nanj.
Potem mu moraš razložit, da je kuža še kot majhen otrok in bi se rad igral in da tudi ugrizne rad (pa ne zato ker je hudoben). Če ga bo kuža polizal ali skočil nanj, ne smeš paničarit, ampak obrni na smeh: Glej lubčka ti je dal. ipd.
Lahko se tudi vsi vsedete na tla, pa naj se kuža carta med vami.
Bistvo je, da vi ne pokažete strahu in da fantka pripravite na možne "pasje akcije"user posted image .
Jaz sem našega toliko navadila, da vedno pogledava kako se kuža obnaša in nikdar ne teče pred njim, ker bo pes vedno šel za njim.
Ma saj bo. Držim pesti.

(odgovor članu pajčolanka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
25.6.2007 15:35:41   
Slončica
In v čem je problemuser posted image
Naredite ograjo kjer se bo ps lahko gibal in se ne sekiraj če se vas izogibajo,njihov problem.Če maš vsaj malo zdrave pameti si že pri sebi potuhtala da ni problem pes ampak sosedje,pač so tako vzgojili otroka in to je njihova stvar.Pa da ne bi slučajto razmišljala v tej smeri da bi dala psa stran!!
Pač naredite ograjo,pazite da psiček ne pobegne k sosedom in živite svoje življenje.Mali pa bo kmalu sam pršu firbcat kaj se dogaja na drugi strani ograje,verjemi.Tud midva mama psa in se ne sekiram za gobce češ tako nevarno je met psa in dojenčka,dejta ga stran bla bla bla.Kam naj ga dam,naj ga brcnem vn iz avta ko bomo šli na dopust tko ko to nekteri počnejo al naj ga dam kr evtanazirat da ne bo "kej otroku naredu"?
Kokr si ga vzgojila tako ga boš mela.

Neposredna povezava do sporočila: 3
25.6.2007 15:40:11   
karmy
in to spada pod družina in partnerstvo? pod kerim pogojem že?user posted image to bolj spada pod hišne ljubljenčke

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.6.2007 15:42:44   
pajčolanka
ma ograje ne bomo delali ker je tako na eno stran so sosedi pa ne ti katerih otrok se boji psa-tile živijo v tretji hiši naprej-no na kmetiji, na eno stran je cesta, pa eno travnik in na eno stran gozd. druga nerodna stvar je ta da mam občutek da bo otrokova mami raje kuhala tiho jezo kot da bi prišla k nam in bi zadevo v stilu kot ga je napisala nataša77 rešili. kadar se taka reč zgodi v priču otrokovega očeta se oče samo smeji ker ve da pes ne naredi nič narobe. in to da je kuža še malo majhen in zato otročji itd..sem razložila že vsem otrokom in zato z njimi ni težav samo pri tem fantku ne pomaga.
ma sej sekiram se samo jaz, moj se ne...

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.6.2007 15:46:02   
Njuškalo
Se kar podpišem pod Natašo77.Predvsem se pa ne sekirat. Nimaš kaj narediti..da bi zato psičko oddajala,ker se jo en otrok izmed ne vem koliko boji...nima smisla.Poizkušaj še naprej razlagat mu, da mu ne bo nič naredila, zraven privabiti tudi mamico mogoče in slej ko prej bi ti moralo uspeti. Držim pesti!user posted image

Vprašaj se, ali te bo to kar počneš danes,kaj bolj približalo tistemu,kar bi želel biti jutri!

Neposredna povezava do sporočila: 6
25.6.2007 15:48:36   
Anonimen
Saj mogoče pa sploh ne rabiš njegove mame. A misliš, da bi ti fantek sam toliko zaupal? Ali pa prosi njegovega očeta. Saj, ko bo strah minil, bo tudi mama nehala zamero kuhat.

Neposredna povezava do sporočila: 7
25.6.2007 15:54:07   
Anonimen
Jaz bi definitvno naredila ograjo, ker pri psu nikoli ne veš. Ne pri otrocih. Lahko ga bo kakšen preveč na trdo "pobožal", pa bo pes šavsnil, normalno. Lahko se pes prestraši zaradi česarkoli in ugrizne prvga, ki ga bo dosefgel. Ugrine tudi zaradi pretiranega veselja, vaš je že inaš tudi. In kdo bo kriv? Vi, seveda.
Pa tudi v kožo tega fantka in mame se z lahkoto postavim. Bati se psa je GROZNO, vem, ker sem doživela na lastni otroški koži. Po moje pes sodi za ograjo in pika.

(odgovor članu Njuškalo)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
25.6.2007 16:09:44   
Anonimen
Ja treba bo ograjo narediti, če že druga ne gre.. Nikoli ne veš, kaj bo pes storil, ne moreš vedeti, kaj pes razmišlja... 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
25.6.2007 16:20:49   
Anonimen
Meni se ne zdi pa prav nič čudnega da se otrok psa boji če ga je zagrabu za hlačnicouser posted image

In zdej je otrok čuden, in mami ki se potegne za prestrašenega sina.user posted image

Kot ti je splišni napisala-ograja. Oz. nauči psa da ne leta za ljudmi. Skrb za psa ni sam hrana in voda, ampak tudi vzgoja-oz. posvečeni čas psu. In pes ne more kar prosto laufat po celi vasi. Psa je potrebno met pod nadzorom. Pa s tem ne mislim pesjaka al pa ketne. Sam brezglavo letat za vsakim pa res no... In pri psu nikoli ne veš. Kako si lahko 100% da ne bo nikoli nobenemu nič naredil. Pač navadi ga da ne gre z dvorišča. Se da verjemi. Drugače dej pač ograjo.

Jaz obožujem živali, sam da bi pa en pes po cesti letal za mojim prestrašenim otrokom bi mi pa pisker dvignl. Pa ne na psa. Na lastnika!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
25.6.2007 16:23:29   
pajčolanka
na dve strani-sosedovo in na cesto že imamo živo mejo, precej gosto, vmes je edino izvoz za na cesto. in potem če naredimo ograjo bo otrok prišel, odprl vrata in naredil nekja korakov nakar bo videl psa in bo spet vik in krik in jok. in kaj lahko naredimo potem? otroku sem že poskušala razložiti, pa ne pomaga nič. se pa tudi jaz lahko postavim v kožo mame-čeprav ne vem no, ampak čisto nič ne naredi, samo tolaži otroka ne reče nič v smislu da bi otroku rekla da je še kuža mlad da ne bo nič naredil... ne obtožujem otroka ker si predstavljam da je res dobil ful strah in da mu ni lahko. samo nihče ne pomaga k temu da bi se otrok strahu znebil. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.6.2007 16:27:33   
Anonimen
Pokliči mamo oz. sosedo na kavo in se z njo pogovori. Brez obtoževanj. Probejte najdt način da se otrok ne bo več bal psa. 

Neposredna povezava do sporočila: 12
25.6.2007 16:29:29   
Colt
Pajčolanka, samo ena pripomba, stara kt svet. Vsak pes je kosmat za ušesi. Kaj to pomeni? To, da ne moreš nikol roko dat v ogenj za nobenega.

Poleg ograje ti vseeno svetujem pogovor z otrokovo mamo, saj ste vendar ljudje. Najslabše bi bila zamera zaradi tako ''nepomembne'' stvari.

G

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.6.2007 16:33:55   
sky
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Jaz bi definitvno naredila ograjo, ker pri psu nikoli ne veš. Ne pri otrocih. Lahko ga bo kakšen preveč na trdo "pobožal", pa bo pes šavsnil, normalno. Lahko se pes prestraši zaradi česarkoli in ugrizne prvga, ki ga bo dosefgel. Ugrine tudi zaradi pretiranega veselja, vaš je že inaš tudi. In kdo bo kriv? Vi, seveda.
Pa tudi v kožo tega fantka in mame se z lahkoto postavim. Bati se psa je GROZNO, vem, ker sem doživela na lastni otroški koži. Po moje pes sodi za ograjo in pika.

Se podpišem! Pes je pes. Nikoli ne veš, kako bo reagiral na ravnanje posameznika. Ko se zgodi, je prepozno o tem pametovati, da se pa dosti preprečiti.

BK.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.6.2007 16:48:56   
bumerang
Pes ob neograjeni hiši zunaj pesjaka nima kaj delat. Zanj si kazensko odgovorna in tudi to, da pes skoči na koga, lahko pusti tebi kar znatne finančne posledice. Da ne govorimo o ugrizu.

Na neodgovorne lastnike, ki puščajo pse okoli neograjenih hiš, sem še posebej alergrična. La lastnike!
Predvsem na tiste, ki imajo pse, ki "nič ne naredijo"!
Če bi bila jaz otrokova mati, bi klicala policijo, naj ti vsakič, ko je pes brez nadzora zunaj vaše posesti, napišejo mandatno kazen zaradi spuščenega psa. Otrok ima zaradi tvoje neodgovornosti posledice za vse življenje!

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu sky)
Neposredna povezava do sporočila: 15
25.6.2007 16:51:17   
TheAngel
Pa še jaz in moje mnenje.
Imamo 2 mrcini ki sta bolj kot mačka po značaju a kljub temu ograjo. Prav zaradi tega "ker imata oba kosmata ušesa".
Nekaj časa pes prenaša otroke pa igranje ko se mu pa ne da se mu pa pač ne da več. In to pokaže tako da zarenči. Se pač naveliča. In tako so za ograjo ko so izven pa pod kontrolo. Prostora za gibanje dovolj - pes se ne muči in ko je čas za igranje s sosedevimi otroci je nekdo zraven.

Jaz naša dva zelo dobro poznam ampak sama z otroci pa nista. Odrasel drugače odreagira kot otrok in je vredno paziti.

Glasujem za ograjo.

Kako lepo je biti v troje...

(odgovor članu sky)
Neposredna povezava do sporočila: 16
25.6.2007 16:57:35   
bamby

Tudi meni se zdi, da je pes potreben it za ograjo. In otroka s prepričevanji, da mu pes ne bo nič naredil, ne pelje nikamor. Pes ga je prijel za hlačnico in tega ne more nihče zanikat. Otrok se boji, da ga bo naslednjič morda pa za nogo user posted image . Kaj pa pes ve, za kaj ugrizneuser posted image . Ali je to hlačnica ali pa noga, njemu je čisto mar, ne more presodit, je le žival, pa čeprav včasih pametna. In če je še razigran... Ne vem no, meni tudi ne bi iblo prav, če bi se otrok živali bal. In čisto logična je posledica, da se bojo vas začeli izogibat.
Poskrbi, da bo pes pod nadzorom, v ograji in tako bo problem rešen.

(odgovor članu sky)
Neposredna povezava do sporočila: 17
25.6.2007 18:16:04   
Anonimen
Glej, pajčolanka, nikar ne trdi, da pes ne bo nikogar ugriznil.. Moj partner je bil na istem kot otrok, vendar ga je čez nekaj časa pes ugriznil... Mogoče zato, ker je čutil njegov strah, al kaj je bil vzrok, nevem.. Zato raje naredi ograjo...

(odgovor članu bamby)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
25.6.2007 18:46:16   
pajčolanka
hej hej, eni očitno niste prebrali dobro kaj sem napisala.
Nikjer nisem trdila da pes ne bo nikoli ugriznil. Jasno sem povedala da sedaj tega da bi renčala ne dela več in to že zelooo dolgo ne. Nikoli ne reci nikoli. Ne obtožujem otrokev mame, niti otroka. Me je pes ugriznil, bila sama kriva, vem da je pes za ušesi kosmat. In vem kaj to pomeni.
Pes je vedno pod nazorom in brez nadzora NE zapušča našega posestva. Nikoli ker smo jo tako naučili in NE leta okoli po vasi. Ne zapušča naše posestvi oz. parcele ker smo jo tako že naučili. In preiskusili če smo že tako daleč.
Problem je recimo da pride fant na našo zemljo ne vem malo leti, vidi psičko se ustraši in leti, psička pa za njim do naše meje ker dlje ne ker jo pokličemo nazaj. ne moremo pa vedno ko pridejo otroci vedno psa v boks.
Dejstvo pa je da je psička še majhna in da še vedno pač če človek leti pač leti za njim. Zmeraj manj ker pač odrašča ampak še vedno.
Vedno je nekdo zraven ko je pes zunaj, ko so otroci tukaj je vedno vsaj en odrasel človek zraven. Tudi takrat ko je psička za fantom letela in renčala-ni ga prijela za hlačnico-ne vem kje ste to prebrali, sva bili zraven dve odrasli osebi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
25.6.2007 18:48:13   
Anonimen
Tudi jaz se strinjam z ograjo, saj boš le tako lahko preprečila, da bo kuža fantka presenetil in bo spet jok.
Rada bi še dodala, da je velika razlika med mladim in starim psom. Tam približno do enega leta so psi kot človeški "najstniki" in do takrat jaz ne vidim problema "kosmatih ušes". Kasneje se pa strinjam, ja.
Midva z user posted image  sva oba imela psa (in če ju ne bi, ne vem, če bi se spoznalauser posted image ). Moj je bil tak scartan, da to ne morem povedat. Njegov pa je bil izredno napadalen do vseh, še do domačih. No, na njegovega psa sem še jaz imela "alergijo" in ko se je tamali rodil, sem vztrajala na tem, da se ga da proč. Vendar še vedno tamalega učim, naj se ne boji psov, ampak zaupat jim pa tudi ne sme. Pes ima le "kosmata ušesa"user posted image .
Tako kot do vsakega človeka, kot tudi do živali se moramo vedno obnašat previdno.
Bi pa vseeno poskusila način, ki sem ga omenila že zgoraj.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
25.6.2007 19:19:17   
Anonimen
Ma vrag po psih naj je velki ali mali.Pes je za privezat ali boks.Spuščen naj je le v domačem okolju in pri domačih ljudeh.Menej je enkrat ugriznil sosedov pri njih doma od takrat se mi vsi psi čisto vsi kako naj povem gabijo ali kaj.Ne prenesem psa nobenega.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
25.6.2007 19:42:21   
Anonimen
Mislim, da boš morala malo spremenit mišljenje glede ograje in jo postavit. Ali pa mogoče tudi it toliko preko sebe in stopit do fantkove mame in se pogovorit z njo. In ji tudi povedat, da naj se s fantkom pogovori, da naj ne hodi na vašo parcelo, ker vsi veste, kaj se potem zgodi. Razen, če je že to dovolj, da teče mimo parcele, v tem primeru ti pa sploh ne preostane drugega kot ograja.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
25.6.2007 19:47:02   
Anonimen
Povedala ti bom samo eno zgodbo, kako en dogodek spremeni življenje!

Ko sem bila še mala, smo pri nas imeli doma nemškega ovčarja, ki se mu nobeden ni upal približat, kaj šele pobožat. Vse kar je ta pes imel, je bil moj oče. Nimam pojma kako je to bilo mogoče in zakaj, vendar se mu je samo on približal in skrbel v celoti za njega.
Enkrat, ko je bila pri nas na obisku teta z njenim sinom, ki je prizadet, je ta naš Runo podivjal in se strgal iz verige, dobesedno verige. Skočil je na mojega bratranca, na njegov hrbet. Poba je bil takrat star 6 let in tega trenutka nikoli ni pozabil v življenju, pa je sedaj star 32 let. Si predstavljaš, kaj lahko naredi en trenutek, kakšen strah pred vsemi psi? Jaz osebno si, ker vem, da se vseh psov poba boji, dobesedno se skrči v tisto značilno mimiko prizadetih ljudi, ko samo zagleda psa.

Svetujem ti, da tega psa vzgajate tako, da ne bo pohajal okoli, imejte ga v pesjaku, peljite ga na sprehode....
Sem pa proti, da delate paniko, če ga je prijel za hlačnico. Ni veliko, je pa za otroka lahko velik udarec. Pa seveda pogovori se z njegovo mamico.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
25.6.2007 20:16:06   
pajčolanka
ma meni ni problem postavit ograje, ampak pes ne zapušča naše parcele. Ni problem v tem. In vedno je pod nadzorom. Recimo da imam ograjo, pridejo na obisk-starši in otroci, ker imamo mizo in stole zunaj malo za hišo in ne tik pred vhodom in otrok tam zagleda psa, ki jim prihaja naproti pozdravit-samo to, nebo skočila nič, mogoče malo povohala...to je vse. Mali bo takoj zaštartal in psička bo šla za njim, takoj bo tukaj jok. Kaj mi tu pomaga ograja? samo vprašam. Takoj ko jo bomo poklicali nazaj se bo obrnila in ubogala, ampak fant bo že jokal in škoda bo narejena.
In ne mi govorit o strahu prosim vas. Pri 8 me je ugriznil v obraz-na licu imam še sedaj brazgotino nemški ovčar. Kriva sem bila jaz. Vrooočina, pes je bil na verigi in ravno je jedel, jaz pa ga bi božala. Še sedaj ko vidim nemškega ovčarja naredim dva koraka nazaj in samo enega naprej. Pa sicer obožujem pse. In vem kaj je to strah. Ampak ne vem kaj narediti da se bo tole nekak popravilo. tako ni vredu. če bo ograja pomagala okej samo povejte mi na kakšen način lahko ograja pomaga. Pa se ne delam norca samo sprašujem. ker če je rešitev ograja potem bo pač ograja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
25.6.2007 20:17:48   
Dadi
Pes je že naredil temu otroku škodo-strah....Počasi in s težavo se bo tega otrok rešil. Naša pupa se je rešila takrat, ko je svakinja kupila majhnega psička(unga s pentljico na glavi) in smo ji ga zelo pazljivo pokazali, božali in se z njim igrali....

Zdaj ga sama želi pestovati in božati, sprehajati in ga hraniti- Le kadar želi pes nanjo skočiti, jo je še strah in kar otrpne. Zelo smo pazljivi da do tega res ne prihaja oz. je vsaj nekdo takrat z njo kadar je pri psičku. Strah jo je bilo pa zaradi tega, ker jo je enkrat sosedov pes tekel za njo in ker je tako hudo lajal.

Torej OTROK NE VE da pes le teče za njim in se žei igrati, ampak takrat doživlja STRAH. Svetujem, da daste psa vedno na vrvico in po možnosti za ograjo....kadar vidite da prihajajo otroci. Ziher je ziher.

In na živce mi grejo ljudje, ki pravijo, ko pes skoči na otroka: saj ne bo nič naredil- je že naredil-PRESTRAŠIL otroka.

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?