pajčolanka
|
kje naj začnem. doma imamo psičko staro 6 mesecev tisti ki se imeli oz. imate psa veste kakšni so psi pri 2, mesecih kakšni so kasneje in kakšni so pri pol leta. živimo na podeželju, 3 hiše, dve kmetiji tako na kupu, lušten konc. in seveda otroci. pri dveh sosedih. no in pri enih sosedih živi tudi 7 leten fant s sestrico. ko je imela psička ene 3 mesece so bili vsi nori nanjo-so še sedaj in smo šli ta fantek s sestrico jaz in njuna mami na en sprehod s psičko. po gozdu. in psička je bila spuščena, mala razigrana, imela je pa takrat še navado da jo je kar naenkrat piknilo in je zarenčala in prijela za hlačnico ali pa letela in renčala pri slabih 3 mesecih. TEGA ŽE ZELOOO DOLGO SPLOH NE POČNE VEČ ker smo jo odvadili. takrat na sprehodu sta otroka tekala psička za njima in naenkrat je zarenčala in letela do fantka ki se je seveda tega zelooo ustrašil. zelo. ne vem kje je bila napaka, kako kaj, skratka fant se psičke od takrat boji. zelo boji.logično. psička nič ne naredi, je zelooo prijazna, pocartana, ne renči, ne grize, edino pač zelo rada ima ljudi, otroke in če bom letela po cesti, po travi bo letela za mano...pač ima šele 6 mesecev. in večkrat se je že zgodilo da je pač ta fant prišel k nam in videl psičko se seveda takoj ustrašil in letel nazaj, psička pa za njim, vendar ni naredila NIČ. čisto nič pač letela. in problem je ravno v tem ker ko psička leti za fantom je njega blazno strah in kriči in joče. mene je groza ker pes ne naredi čisto nič, leti za vsakim, k vsakemu se hoče pocartat, fanta pa je psičke strah tako da praktično vedno joče in kriči, pa čeprav mu pes nič ne naredi. že samo zaradi tega ker je pes zunaj ker jo vidi. psička je sicer v pesjaku ampakzelo veliko zunaj. Strah me je da bo prišlo do kake jeze ker mali se vedno joče kot da ga je ugriznila in kaj vem, v resnici pa samo leti k njemu. NIČ DRUGEGA. Enostavno ne vem kaj naj naredim, vem da fantkovi mami ni prav, da se postavi na fantkovo stran, v bistvu logično, ampak kaj lahko jaz naredim? pes ne more biti noč in dan zaprt zato ker lahko mimo pride sosedov fant ki se je boji. med nami in fantom sta dve hiši. Dejstvo pa je da psička reees nič ne naredi. ne grize-mogoče ovohava poliže roko to pa je vse. Ne grize, ne renči, včasih skoči ampak če jo pobožaš niti skoči ne, skratka prijetna razigrana, pocartlana 6 mesečna psička. srednje rasti-15 kg-mešanka. Nihče razen tega fantka se je ne boji. Meni pa gre kurja koža vsakič ko slišim da se fant joče in kriči ker je pač k njemu priletela psička, čeprav mu nič ne bo naredila, ne vem kaj naj naredim, kako lahko pomagam, tako skoraj ne gre več. pes ne more biti 24 ur na dan nekje zaprt zato ker se je boji en fant. spet pa je blazno neprijetno. vem pa da tako ne bo šlo več dolgo. fantkove mame skoraj ni več na obisk, očka še pride ker je tudi bolj domač, ampak strah me je da se bodo odnosi skrhali da bo jeza-če bo šlo tako naprej bo skoraj gotovo postala ena taka tiha jeza. je edina rešitev da psičko oddam ker zaprta 24 ur na dan pač ne more biti? vedno je nekdo zraven psičke, ni pa na povodcu. drži se hiše, tako da ni to da bi letela do sosedov itd. Vsi ostali otroci obožujejo psičko, razumejo da je razigrana imajo jo radi, z nobenim ne otrokom ne odraslim ni problemov glede psa. vsak jo rad poboža. edina težava je ta odnos: fant-psička. kaj lahko naredim, kakšen nasvet lepo prosim. vem da je dolg post, pardon sem napisala roman ampak...me res muči tole.
|