|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   neprehodni jajčniki?
17.4.2009 22:20:49   
golobica82
pozdravljene...
imam vprašanje-
KAKO VEŠ, ČE SO JAJČNIKIN PREHODNIN ALI NE? Prejšnji ciklus sem jemala klomifen, imela ovulacijo, spermiogram je OK, nosečnosti ni. Hormoni, endometrij vse O. Zdaj me skrbi, če so mogoče jajčniki neprehodni. Ima katera izkušnje s tem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: neprehodni jajčniki?
17.4.2009 22:28:35   
adeline
LP. Jaz sem do sedaj slišala le o prehodnosti/neprehodnosti jajcevodov, ne pa jajčnikov... ?
O prehodnosti jajcevodov izveš, če te ginekolog pošlje v bolnico na HSG - vse skupaj je končano v enem dnevu, čez nekaj ur po postopku greš domov.

(odgovor članu golobica82)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.4.2009 13:29:08   
gupika
Tako kot ti je napisala adeline: neprehodni so jajcevodi, ne jajčniki.

(odgovor članu adeline)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.4.2009 20:18:39   
golobica82
Ja se opravičujem..sem se 2x zatipkala oz.zagovorila...user posted image
hvala... ima katera izkušnje s tem? Kako pa posumijo na to? A so vam takoj na začetku to naredili ali kako?
hvala

(odgovor članu gupika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.4.2009 21:20:17   
gupika
Pri meni je prva preiskava bil HSG - prehodnost jajcevodov. Po 1 letu nezanositve, mi je takoj napisala napotnico za HSG in partnerju svetovala spermiogram. Napaka je, da enim dajo klomifen, brez teh začetnih preiskav. In so mi takoj ugotovili neprehodnost in predlagali IVF postopek.

Neposredna povezava do sporočila: 5
18.4.2009 21:50:10   
golobica82
hvala gupika.  No jaz sem ena tistih, ki smo dobile kar klomifen, no ja krvne teste pa spermiogram smo le imeli, drugega pa nič. user posted image

(odgovor članu gupika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.4.2009 12:56:23   
gupika
Predlagam ti, da rečeš svoji g. naj te napoti na kliniko za neplodnost in začneš s preiskavami. Prva taka je ravno HSG. lp

Neposredna povezava do sporočila: 7
11.7.2009 11:41:46   
Alija_26
Pozdravljeni,...res je kot ste že pred mano napisala da se ugotovi s HSg-jem,če so jacevodi prehodni ali ne,...sama sem bila pred kratkim na tej preiskavi in so ugotovili,da je moj desni jajcevod slabše prehoden,...kmalu me čaka operacija,kjer bodo točno ugotovili za kaj se gre,...LP Lidija

(odgovor članu gupika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.7.2009 11:44:57   
Alija_26
Aija lapraskopija se imenuje operacij apo HSJ-ju,kjer dokončno ugotovijo stanje jajcevodov,..LP

(odgovor članu Alija_26)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.7.2009 11:51:50   
Anonimen
Naj vam povem kak je bilo pri meni. Spermiogram ok, ovulacija ok, pa so me dali na HSG, kjer so ugotovili da imam desni jajcevod neprehoden, zato so me dali na laparoskopijo kjer so ugotovili da je prehoden, ampak odkrili pa so mi endometriozo, ta zarišča so požgali in ne morš verjet, že naslednji mesec sem zagledalauser posted image . Punce ne obupat.
Za vsakim dežjem posije sonce.

(odgovor članu Alija_26)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
11.7.2009 11:54:34   
Alija_26
Lepo da si napisala svojo izkušnjo in nam vlila upanje:d,....tudi meni so rekli da imam desni jajčnik slabše prehoden ter da me ovirajo kilogrami,da nimam menustruacije in res shujšala sem takoj dobila redno perilo,zdaj jo že mam 5 mesecev,...in ravno včeraj mi je zdravnica rekla,da morda bom zanosla,ker mam ovulacije,upam nakaj bo,če ne pa vztrajam in se zdravim do konca:D

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.7.2009 13:59:25   
sunprincess
IZVIRNO SPOROČILO: Alija_26

da me ovirajo kilogrami,da nimam menustruacije in res shujšala sem takoj dobila redno perilo,zdaj jo že mam 5 mesecev,...

Kok kg pa si imela preveč, če ni skrivnost?

(odgovor članu Alija_26)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.7.2009 16:12:13   
shyshy
Ali je morda imela katera tako izkušnjo, da so jo napotili v posvetovalnico potem, ko so ji že odstranili endometriome in pač naredili še diagnostično laparoskopijo na kateri pa so ugotovili, da je ostalo ok. Jaz sem imela tak primer in ker še vedno ne morem zanosit, me je ginekologinja napotila v posvetovalnico. Če bo partnerjev spermiogram dober, ali potem kar začnejo s postopkom, ali še vseeno preiskujejo kje bi še lahko bil vzrok za neplodnost? Morda katera ve kako je s tem?

(odgovor članu sunprincess)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.7.2009 10:50:02   
latka
Pozdravljene!Sem nova na tem forumu.Sama spadam v skupino sekundarne neplodnosti, kajti imamo 5 letnega sina, za drugega se pa trudimo 2 leti. Prejšnji mesec sem imela HSG, kjer so mi ugotovili, da je levi jajcevod zamašen, vendar mi niso predlagali laparoskopijo, temveč so mi v bolnici, pa tudi osebni ginekolog mi je dejal, da čim več v akcijouser posted image , ker so velike možnosti za zanositev. Sama sem glede tega zelo skeptična in bi vas prosila za pomoč, če je katera bila v taki situaciji.Naravno morava poskušat še pol leta!

(odgovor članu shyshy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.7.2009 15:24:35   
Anonimen
Latka, enako je pri meni, sekundarna neplodnost, imam šest letno hčerko; mene je moj ginekolog brez kakršnihkoli predhodnih preiskav napotili kar na laparoskopijo, tako da so me pri sprejemu v bolnišnico kar malo čudno gledali in niso našli nič... Napotena sem bila z diagnozo PCO, ki sploh ni bila prava, sedaj pa je isti ginekolog ugotovil ( po treh mesecih), da imam zamašene jajcevode in moram na HSG. In kaj sem naredila? Zamenjala ginekologa (tudi zaradi obupnega odnosa in ker je kričal name) in čakam na naslednje mnenje. Kolikor berem na spletu najprej naredijo HSG in šele nato napotijo na laparoskopijo? Čisto sem zmedena, saj mi eden govori eno, drugi drugo in se počutim kot nekakšen poiskusni zajec. Zakaj pa so ti priporočili, da poskušata še pol leta? Koliko let pa imaš? LP

(odgovor članu latka)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
20.7.2009 11:45:56   
latka
Anonimna, stara sem 28 let. Ne vem zakaj so mi predlagali še pol leta, ampak upam, da glede na izvide s HSG dva ginekologa predlagata enako, potem že mora kaj resnice tičati v tem. Sicer sem jaz pred 2 leti tudi najprej imela diagnozo PCO, pa še ginekolga sem menjala, ampak ne verjamem več skoraj v nič. Berem forume s podobnimi izkušnjami drugih deklet in vse so skoraj pri tej diagnozi morale na LPSC.Odločila sem se, da v kolikor v pol letih ne uspe, takoj prosim napotnico tudi za umetno oploditev, ker so zelo dolge čakalne dobe!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.7.2009 7:52:19   
Anonimen
latka, možnost za zanositev je po HSG-je večja, zaradi tega, ker so ti tisti jajcevod, ki je ok, verjetno malo "prečistili" - po domače povedano. Tekočina je mogoče malo prečistila jajcevod in bi najbrž sedaj lahko lažje zanosila.

Sem ti pa že v drugi temi napisala - sledi laparoskopija in šele potem IVF.

(odgovor članu latka)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

otrok
v3sn4

katera je bila njegova prva beseda?

ata (27%)

mama (33%)

ej (2%)

ne (11%)

cist nekaj drugega :) (27%)

Število vseh glasov: 45

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!