Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
nepojasnjena neplodnost 18.10.2011 15:44:36
|
|
|
|
mladika
|
Zdravo! Obračam se na vas v upanju,da mi boste znale svetovat...Stvar je taka: z možem se trudima za že 2 leti. Ker po 1 letu ni uspelo sem šla do svoje G,ki je na ultrazvoku videla nekakšno cisto-endometriom in me poslala v Leonišče na UZ,da bi oni potrdili kaj točno je.Moja G v Leonišču je prof.Bokalaova,ki me je letos januarja tudi operirala(laparoskopija),kjer je odstranla vsa žarišča endometrioze,pa še neke zarastline po jajčniku.Jajcevodi so prehodni.Mož pa je biu maja na spermiogramu,ki je tut bp. 5.10. sem bila zopet pri G na posvetu,kako naprej in šok...predlagala je umetno oploditev-IVF.Naj povem,da hormonskih preiskav še nisem delala,sem pa dobila napotnico,da opravim še to. Zanima me če G vedno takoj svetujejo IVF,a ni tako,da je to zadnja postaja,ko vse drugo odpove?!Čudi me to,da nama ni najprej svetovala inseminacijo.Vem da je statistika IUI slabša kot IVF,sam greh ni probat!! Kaj ve menite?? Že naprej hvala za odgovore...
|
|
RE: nepojasnjena neplodnost 18.10.2011 17:38:41
|
|
|
|
Brinka
|
Mladinka, ce G predlaga IVF, potem je bolje to, kot inseminacija..no to je moje osebno mnenje (3.neuspesne inseminacije za mano - nepojasnjena neplodnost, vse brez problema) Hvalabogu da imas tako vredu G, meni je eno leto samo govorila, da sem se mlada ( to je bilo 4 leta nazaj),potem sem se pa kr sama naročila na preglede,da sem prišla na kliniko.. Ce se trudita ze dve leti, te verjetno dajo ravno zaradi nepojasnjene neplodnosti na IVF
|
|
|
|
RE: nepojasnjena neplodnost 18.10.2011 17:47:28
|
|
|
|
astrid1
|
Dr. Bokalova ima odličen sloves. Če je predlagala IVF, ima najbrž za to dobre razloge. Mogoče pa se boji, da bi ponovna endometrioza pri tebi lahko preprečila zanositev. Potem bi ti morala dati najprej 4 brezuspešne postopke IUI, ki tudi niso najbolj nedolžni. Čas pa teče. Sploh, če je ženska malo starejša. Glede na to, da si imela poseg januraja, pa nisi do sedaj spontano zanosila... Mogoče pa IVF ni tako slaba ideja. Tudi jaz imam nepojasnjeno neplodnost. Trenutno sem na zadnji stimulaciji s Femaro. Se mi kar nekako zdi, da tudi tokrat ne bo nič. Imela sem laparoskopijo, vse bp razen množnosti neprehodnosti enega jajcevoda. Moji hormoni in njegov spermiogram tudi b.p. Čaka me še enkrat preverjanje prehodnosti jajcevodov, nato pa IVF. Najbolj pa me jezi, da sem pri 20. letih zanosila kar mimogrede. Sedaj pa že dve leti nič. Vsak test nosečnosti (naredila ogromno) je bil do sedaj negativen. Ne preostane mi drugega, kot da počnem tisto, kar mi povejo v leonišču. Pa da vmes skušam zadevo čim bolj odmisliti.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 7 nenavadnih dejstev o spermiPoleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?