Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
neplodna zaradi nepojasnenega razloga 4.10.2011 11:17:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Ker so bolečine okoli jajčnikov in v križu neznosne, želim si pa še enega otroka sem šla na samoplačniški pregled v GK v Ljubljano. S seboj sem imela izvide od prejšnjih operacij(zarastline, krvaveči koprus,...), spermiogramn (star 6 let, sva ga rabila za prvega otroka),,,. Dr mi je na podlagi pogovora in pregleda dal napotnico za laparo. Naknadno mi je naredil še ultrazvok, kjer ni odkril nekakšnih posebnosti (razen ovulacijske ciste na jajčniku). Na izvid si je napisal zaradi nepojasnenega razloga neplodna - predlagam IVF, ter mi rekel naj se kar prijavim... Ali ima katera podobno diagnozo - neplodna zaradi neznanega razloga? Mi lahko da tako diagnozo čeprav bom laparo šele imela... Najbolj pa me zanima če si vpisan za IVF potem gre vedno za oploditev v eprovetki ali greš prej na inseminacijo?
|
|
|
|
RE: neplodna zaradi nepojasnenega razloga 4.10.2011 18:18:50
|
|
|
|
astrid1
|
Diagnoza neplodnost se avtomatično postavi, ko po enem letu nezaščitenih rednih spolnih odnosov ni zanositve. Tudi jaz sem jo dobila, šla nato na laparo, niso nič odkrili, še vedno neplodna in nenoseča.
|
|
|
|
RE: neplodna zaradi nepojasnenega razloga 4.10.2011 18:21:36
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Najbolj pa me zanima če si vpisan za IVF potem gre vedno za oploditev v eprovetki ali greš prej na inseminacijo? IVF je v zunajtelesna oploditev. Insemenacija pa ima oznako IUI.
|
|
|
|
RE: neplodna zaradi nepojasnenega razloga 4.10.2011 22:20:43
|
|
|
|
enkratna
|
idiopatska neplodnost = neplodnost iz neznanih razlogov. IVF pa zato, ker ko daš enkrat laparo skozi, nisi več primerna kandidatka za IUI (vsaj tako so meni rekli).
|
|
|
|
RE: neplodna zaradi nepojasnenega razloga 4.10.2011 22:27:11
|
|
|
|
Anonimen
|
enkratna, to pa ne bo čisto držalo. Po laparo lahko greš na IUI, odvisno pa je kaj ti na laparo diagnosticirajo.
|
|
|
|
RE: neplodna zaradi nepojasnenega razloga 5.10.2011 7:19:33
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: enkratna IVF pa zato, ker ko daš enkrat laparo skozi, nisi več primerna kandidatka za IUI (vsaj tako so meni rekli). Samo v primeru, če ti odstranijo jajcevode, ali če ocenijo, da so neprehodni in se jih ne da spucat .
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 5.10.2011 7:21:57 >
|
|
|
|
RE: neplodna zaradi nepojasnenega razloga 5.10.2011 11:13:04
|
|
|
|
Matkurja
|
IZVIRNO SPOROČILO: enkratna idiopatska neplodnost = neplodnost iz neznanih razlogov. IVF pa zato, ker ko daš enkrat laparo skozi, nisi več primerna kandidatka za IUI (vsaj tako so meni rekli). To pa ni res. Jaz sem imela dvakrat laparo in sem šla najprej dvakrat na IUI, žal neuspešno, potem pa na IVF (uspešno).
|
|
|
|
RE: neplodna zaradi nepojasnenega razloga 5.10.2011 13:01:43
|
|
|
|
enkratna
|
Hvala vsem za negacijo moje izjave :). Očitno sem s strani ginekologa izrečeno narobe razumela. Imela sem pa istočasno laparaskopijo in histeroskopijo.
< Sporočilo je popravil enkratna -- 5.10.2011 13:02:50 >
|
|
|
|
RE: neplodna zaradi nepojasnenega razloga 5.10.2011 16:45:01
|
|
|
|
Matkurja
|
IZVIRNO SPOROČILO: enkratna Hvala vsem za negacijo moje izjave :). Očitno sem s strani ginekologa izrečeno narobe razumela. Imela sem pa istočasno laparaskopijo in histeroskopijo. Nisem mislila nič žalega. Pa tudi jaz sem imela v drugo tako laparo kot histero.
|
|
|
|
RE: neplodna zaradi nepojasnenega razloga 21.10.2011 9:41:15
|
|
|
|
mladika
|
Evo še ene z isto diagnozo...z nama use bp,zanosit pa nikakor,pa se že 2 leti trudiva...in nama je tut direkt predlagala IVF in ne inseminacije!!!
|
|
RE: neplodna zaradi nepojasnenega razloga 21.10.2011 9:56:04
|
|
|
|
1buba
|
Tuda jaz podobno, vsi izvidi BP. No, edino eno pregrado so mi odstranili. Se splača vztrajati. Jaz sem po dveh letih sicer zanosila, vendar imela spontani splav in mi je potem zdravnica ravno tako predlagala postopek IVF, z besedami "da se ne matramo preveč". In sem bila ravno sprejeta v postopek, potem pa ni bilo prvega dne menstruacije, ko bi mogla poklicati za prejem zdravil- sem spet spontano zanosila in v strahu pričakujem prvi pregled čez tri tedne. Če slučajno spet ne uspe, poskusim še umetno. Poskušam se čim manj obremenjevati, čeprav je težko po toliko neuspehih. Upam da tudi tebi uspe tako ali drugače. Mislim da je takih zgodb še veliko, vendar se večinoma zaključijo srečno.
|
|
|
|
RE: neplodna zaradi nepojasnenega razloga 21.10.2011 10:34:27
|
|
|
|
Matkurja
|
IZVIRNO SPOROČILO: mladika Evo še ene z isto diagnozo...z nama use bp,zanosit pa nikakor,pa se že 2 leti trudiva...in nama je tut direkt predlagala IVF in ne inseminacije!!! V bistvu bi bila jaz vesela. Ker pri inseminaciji te isto filajo s hormoni, tudi moraš hodit na ultrazvok vsak drugi dan, edina razlika je v tem, da nimaš punkcije, ampak dajo seme vate. je pa manj možnosti za uspeh pri inseminaciji.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 7 nenavadnih dejstev o spermiPoleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?