|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nemogoča patronažna sestra
14.2.2011 13:34:49   
tetkazima
Oj! Jaz imam pa malo drugače problem kot večina, Namreč vsi se pritožujejo nad osebjem v porodnišnici, jaz pa sem se tam dobro počutila. Probleme sem imela potem, ko sem prišla domov in so se začeli obiski patronažne. Bila je nespoštljiva, pa  kasneje sem od kolegice v sosednjem bloku, ki je rodila nekaj mesecev za mano zvedla, da je tudi njej komentirala in prenašala zasebne informacije. Že zdaj me skrbi, ko bom drugič rodila in se bom mogla spet srečevat z njo. A se lahko prosi za drugo patronažno oz. se sploh odkloni obisk patronažne službe?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nemogoča patronažna sestra
14.2.2011 13:36:16   
Precious
patronažno lahko tudi odkloniš oz. poveš da je nočeš.

(odgovor članu tetkazima)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.2.2011 13:39:40   
posh
Jaz je sploh nisem klicala, torej k meni ni bilo patronažne (drugič). Me je prva nervirala in od nje ni bilo nobene pomoči.

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.2.2011 14:13:59   
tetkazima
Oj! jaz je tudi nisem klicala, pa je vseeno prišla. A je treba že v porodnišnici rečt, da je ne potrebujem? Če prav razumem to, da prihaja patronažna ni obvezno po zakonu?

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.2.2011 14:19:20   
nananaja
Pozanimaj se v zdravstvenem domu, katere prihajajo na dom k mamicam, pa poskusi se s katero drugo zmenit že pred porodom, da bo potem ona hodila k tebi. Pri nas sta dve patronažni, ki imata načeloma razdeleno po krajih, a vem, da se nekatere zmenijo s tretjo iz drugega kraja.

Neposredna povezava do sporočila: 5
14.2.2011 14:22:20   
TamiRami
Pri moji sestrični, ki živi v isti hiši kot mi, je prihajala patronažna tudi pri tretjem otroku. Jih je tudi precej živcirala, je bila ena starejše, tik pred penzijo, še s tastarimi prijemi. Povedali so ji, da bodo otročka že sami skopali, saj imajo že dosti prakse, pa se ni dala in je rekla, da je to njeno delo in ga bo ona opravila, pa če je to njim všeč ali ne. Pa še zdravstvene izkaznice je hotla imet od tavečjih dveh otrok, čeprev sta bila v takratv šoli in jih sploh ni obravnavala. Lahko si samo mislim, da jih je skenirala zato, da bi dobila večje plačilo kao v tem smislu, da je obravnavala več otrok. Pa to tud ne vem, če je prav, da sprašuje po osebnih rečeh, kje sta starša v službi itd. Mene tud zanima, kako dosečt, da ne bi prihajala patronažna, še posebno če že imaš 2 otroka?

Neposredna povezava do sporočila: 6
14.2.2011 14:25:55   
tetkazima
V zdravstvenem domu sem se že zanimala, pa so mi rekli, da imajo razdeljeno po ulicah in da ni možno da pride druga. Seveda nisem posebej razlagala, da mi je zoprna, saj bi to najverjetneje zvedla in bila potem jezna name in me obravnavala pri drugih starših v naselju. Najraje bi, da sploh nobena ne bi prišla, ker mi itak niso v pomoč in so prej same sebi namen.

Neposredna povezava do sporočila: 7
14.2.2011 14:38:32   
posh
IZVIRNO SPOROČILO: tetkazima

V zdravstvenem domu sem se že zanimala, pa so mi rekli, da imajo razdeljeno po ulicah in da ni možno da pride druga. Seveda nisem posebej razlagala, da mi je zoprna, saj bi to najverjetneje zvedla in bila potem jezna name in me obravnavala pri drugih starših v naselju. Najraje bi, da sploh nobena ne bi prišla, ker mi itak niso v pomoč in so prej same sebi namen.

Ja brez problema povej v P, da ne želiš patronažne, če pa vseen pride, ji povej, da ji ni treba več hodit. Obvezno po zakonu pa to ni, lepo te prosim.

Neposredna povezava do sporočila: 8
14.2.2011 14:40:00   
posh
IZVIRNO SPOROČILO: TamiRami

Povedali so ji, da bodo otročka že sami skopali, saj imajo že dosti prakse, pa se ni dala in je rekla, da je to njeno delo in ga bo ona opravila, pa če je to njim všeč ali ne.

user posted image tota bi mogla k meni prituser posted image

(odgovor članu TamiRami)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.2.2011 14:48:08   
zaspancek1
Nihče nima vstopa v tvoje stanovanje kar tako (brez kakšnega sodnega naloga), kaj šele ena patronažna user posted image
Sploh pa zaradi varovanja osebnih podatkov porodnišnice (če katere to še počnejo) NE SMEJO posredovati podatkov zdravstvenim domovom. Zato pa je v večini P napisano, da moraš sam poklicat patronažno iz tistega okoliša, kjer boš dejansko živela z otrokom po porodu (stalno bivališče pri tem nima nobene veze).
V glavnem - če ti patronažna ni ok, jo ne kliči oz. če že sama pride, pa jo ne sprejmi. Nima vstopa, pa če ji je to všeč ali ne user posted image . Če pa je res takšna (da se neprimerno obnaša), pa pokliči njene nadrejene in povej oz. napiši pritožbo. Če je res tako grozna, najbrž ni samo do tebe in dokler bodo vsi tiho, se ne bo nič spremenilo, v ZD pa tudi ne morejo kar tako vedeti in kakorkoli ukrepati ob neprimernem obnašanju. Saj, konec koncev slabše že ne more biti, a ne?

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.2.2011 15:09:05   
emma83
Itak moraš ti poklicati v ZD in povedati, da si rodila. Če ne pokličeš, pač patronažna ne pride.

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.2.2011 15:25:16   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: posh

IZVIRNO SPOROČILO: TamiRami

Povedali so ji, da bodo otročka že sami skopali, saj imajo že dosti prakse, pa se ni dala in je rekla, da je to njeno delo in ga bo ona opravila, pa če je to njim všeč ali ne.

user posted image tota bi mogla k meni prituser posted image

al pa k meniuser posted image

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.2.2011 22:10:54   
ribica.
pri nas v mb, je tako, da ginekolog posreduje podatke na patronažo, razen če veš da boš rodila drugje, potem se pač moraš zmenit sam v porodnišnici. Lahko pa odkloniš obiske patronažne. Se pravi moraš poklicat, ne vem zdaj, ali je treba celo kaj podpisat, ker je to za njih neka varovalka, če bi se slučajo z otrokom kaj zgodilo, da niso krivi. Je pa baje tako, da se kar dogaja, da nekateri odklonijo obiske, potem pa se s takimi otroci dogajao razne zlorabe ali malomarnost. Mi je patronažna rekla, da še bolje da ne vem kaj vse se dogaja tudi z dojenčki. Nikakor ne trdim, da to želiš ti! Povem ti samo to, kar je meni povedala patronažna, ki je julija in avgusta hodila k nam. Mi pa sploh ni bila odveč, čeprav je to naš tretji otrok.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.2.2011 11:58:10   
sbnc
Patronažno lahko mirno zavrneš oziroma je sploh ne pokličeš. Čeprav tudi v našem kraju ginekologinja posreduje informacije patronažni, kar pa ne bi smela! Obisk patronažne na domu naj bi pomenil neko pomoč, ne pa stresa user posted image

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?