Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: nemogoča patronažna sestra 14.2.2011 13:36:16
|
|
|
|
Precious
|
patronažno lahko tudi odkloniš oz. poveš da je nočeš.
|
|
|
|
RE: nemogoča patronažna sestra 14.2.2011 13:39:40
|
|
|
|
posh
|
Jaz je sploh nisem klicala, torej k meni ni bilo patronažne (drugič). Me je prva nervirala in od nje ni bilo nobene pomoči.
|
|
|
|
RE: nemogoča patronažna sestra 14.2.2011 14:13:59
|
|
|
|
tetkazima
|
Oj! jaz je tudi nisem klicala, pa je vseeno prišla. A je treba že v porodnišnici rečt, da je ne potrebujem? Če prav razumem to, da prihaja patronažna ni obvezno po zakonu?
|
|
|
|
RE: nemogoča patronažna sestra 14.2.2011 14:19:20
|
|
|
|
nananaja
|
Pozanimaj se v zdravstvenem domu, katere prihajajo na dom k mamicam, pa poskusi se s katero drugo zmenit že pred porodom, da bo potem ona hodila k tebi. Pri nas sta dve patronažni, ki imata načeloma razdeleno po krajih, a vem, da se nekatere zmenijo s tretjo iz drugega kraja.
|
|
|
|
RE: nemogoča patronažna sestra 14.2.2011 14:22:20
|
|
|
|
TamiRami
|
Pri moji sestrični, ki živi v isti hiši kot mi, je prihajala patronažna tudi pri tretjem otroku. Jih je tudi precej živcirala, je bila ena starejše, tik pred penzijo, še s tastarimi prijemi. Povedali so ji, da bodo otročka že sami skopali, saj imajo že dosti prakse, pa se ni dala in je rekla, da je to njeno delo in ga bo ona opravila, pa če je to njim všeč ali ne. Pa še zdravstvene izkaznice je hotla imet od tavečjih dveh otrok, čeprev sta bila v takratv šoli in jih sploh ni obravnavala. Lahko si samo mislim, da jih je skenirala zato, da bi dobila večje plačilo kao v tem smislu, da je obravnavala več otrok. Pa to tud ne vem, če je prav, da sprašuje po osebnih rečeh, kje sta starša v službi itd. Mene tud zanima, kako dosečt, da ne bi prihajala patronažna, še posebno če že imaš 2 otroka?
|
|
|
|
RE: nemogoča patronažna sestra 14.2.2011 14:25:55
|
|
|
|
tetkazima
|
V zdravstvenem domu sem se že zanimala, pa so mi rekli, da imajo razdeljeno po ulicah in da ni možno da pride druga. Seveda nisem posebej razlagala, da mi je zoprna, saj bi to najverjetneje zvedla in bila potem jezna name in me obravnavala pri drugih starših v naselju. Najraje bi, da sploh nobena ne bi prišla, ker mi itak niso v pomoč in so prej same sebi namen.
|
|
|
|
RE: nemogoča patronažna sestra 14.2.2011 14:38:32
|
|
|
|
posh
|
IZVIRNO SPOROČILO: tetkazima V zdravstvenem domu sem se že zanimala, pa so mi rekli, da imajo razdeljeno po ulicah in da ni možno da pride druga. Seveda nisem posebej razlagala, da mi je zoprna, saj bi to najverjetneje zvedla in bila potem jezna name in me obravnavala pri drugih starših v naselju. Najraje bi, da sploh nobena ne bi prišla, ker mi itak niso v pomoč in so prej same sebi namen. Ja brez problema povej v P, da ne želiš patronažne, če pa vseen pride, ji povej, da ji ni treba več hodit. Obvezno po zakonu pa to ni, lepo te prosim.
|
|
|
|
RE: nemogoča patronažna sestra 14.2.2011 14:40:00
|
|
|
|
posh
|
IZVIRNO SPOROČILO: TamiRami Povedali so ji, da bodo otročka že sami skopali, saj imajo že dosti prakse, pa se ni dala in je rekla, da je to njeno delo in ga bo ona opravila, pa če je to njim všeč ali ne. tota bi mogla k meni prit
|
|
|
|
RE: nemogoča patronažna sestra 14.2.2011 14:48:08
|
|
|
|
zaspancek1
|
Nihče nima vstopa v tvoje stanovanje kar tako (brez kakšnega sodnega naloga), kaj šele ena patronažna Sploh pa zaradi varovanja osebnih podatkov porodnišnice (če katere to še počnejo) NE SMEJO posredovati podatkov zdravstvenim domovom. Zato pa je v večini P napisano, da moraš sam poklicat patronažno iz tistega okoliša, kjer boš dejansko živela z otrokom po porodu (stalno bivališče pri tem nima nobene veze). V glavnem - če ti patronažna ni ok, jo ne kliči oz. če že sama pride, pa jo ne sprejmi. Nima vstopa, pa če ji je to všeč ali ne . Če pa je res takšna (da se neprimerno obnaša), pa pokliči njene nadrejene in povej oz. napiši pritožbo. Če je res tako grozna, najbrž ni samo do tebe in dokler bodo vsi tiho, se ne bo nič spremenilo, v ZD pa tudi ne morejo kar tako vedeti in kakorkoli ukrepati ob neprimernem obnašanju. Saj, konec koncev slabše že ne more biti, a ne?
|
|
|
|
RE: nemogoča patronažna sestra 14.2.2011 15:09:05
|
|
|
|
emma83
|
Itak moraš ti poklicati v ZD in povedati, da si rodila. Če ne pokličeš, pač patronažna ne pride.
|
|
|
|
RE: nemogoča patronažna sestra 14.2.2011 15:25:16
|
|
|
|
mika
|
IZVIRNO SPOROČILO: posh IZVIRNO SPOROČILO: TamiRami Povedali so ji, da bodo otročka že sami skopali, saj imajo že dosti prakse, pa se ni dala in je rekla, da je to njeno delo in ga bo ona opravila, pa če je to njim všeč ali ne. tota bi mogla k meni prit al pa k meni
|
|
|
|
RE: nemogoča patronažna sestra 14.2.2011 22:10:54
|
|
|
|
ribica.
|
pri nas v mb, je tako, da ginekolog posreduje podatke na patronažo, razen če veš da boš rodila drugje, potem se pač moraš zmenit sam v porodnišnici. Lahko pa odkloniš obiske patronažne. Se pravi moraš poklicat, ne vem zdaj, ali je treba celo kaj podpisat, ker je to za njih neka varovalka, če bi se slučajo z otrokom kaj zgodilo, da niso krivi. Je pa baje tako, da se kar dogaja, da nekateri odklonijo obiske, potem pa se s takimi otroci dogajao razne zlorabe ali malomarnost. Mi je patronažna rekla, da še bolje da ne vem kaj vse se dogaja tudi z dojenčki. Nikakor ne trdim, da to želiš ti! Povem ti samo to, kar je meni povedala patronažna, ki je julija in avgusta hodila k nam. Mi pa sploh ni bila odveč, čeprav je to naš tretji otrok.
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?