|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nemiren spanec otroka
11.7.2009 12:34:39   
daisyb
zivjo,

moj enomesecni otrok ima zelo nemiren spanec. vceraj in danes pa je stanje se slabse. spi, vendar se non stop premika in godrnja. tudi ponoci ne spi ampak skoz godrnja...k sreci vsaj ne joce in ga lahko pustimo samega, da mi zaspimo. danes ima malo vrocine (37,6) in zadnji obrok je pojedel zelo malo. kaj bi lahko bilo krivo za spanec...ali vrocina, al je monzo, da ga matrajo vetrovi..ker sem opazila, da non stop odvaja vetrove...ce bi bli krci bi najbrz jokal.
vrocina ne vem od kje..ali je mozno, da je prehlajen in ima zamasen nosek, tudi, ce tega ne vidis...

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nemiren spanec otroka
11.7.2009 12:58:01   
botrca
Če ima vročino je tudi lahko razlog zakaj ima tako nemiren spanec...opazuj ga in če bo večja tem. 38 in več pojdita se pokazat k P.

Vetrovi so nekaj normalnega za tako malega user posted image , je pa možno da se začenjajo tudi krči.

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nemiren spanec otroka
11.7.2009 12:59:54   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: daisyb

ali je mozno, da je prehlajen in ima zamasen nosek, tudi, ce tega ne vidis...



verjemi, da bi vidla če bi imel zamešen nosek in bil prehlajen...

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nemiren spanec otroka
29.7.2009 11:19:37   
daisyb
ponovno opdiram to temo....zanima me, ce ima se katera enak problem s tem spanjem. moj otrocicek spi se vedno zelo nemrno...na hrbtu in boku sploh ne spi dlje od pol urce..pol zacne kar mahati z rokami, kakor bi se lovil in godrnja. sedaj ko ga dajem na trebuh je mal boljs ma se vedno med spanjem skoz spusca kake glasove in se premika. danes sem ga dobila pol metra dlje kot sem ga dala v posteljco in pocez. ko ga dam v posteljco zgleda da spi zelo trdno a ze cez nekaj minutk zacne godrnjati, se premikati in si tlici roko v usta. ko pogledam ce je buden pa ima oci vedno zaprte.

ali je to normalno..da nekateri pac spijo tako. ali kaj tako mocno sanja?

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nemiren spanec otroka
29.7.2009 11:28:18   
najnaj
pri nas je tudi tako. prvo rundo od 22:30 do 2:30 spi mirno, potem poje in od 3:00 do jutra spi tako pri vas. maha z rokicami, godrnja, se menca po obrazu,...na začetku sem stalno gledala,če ima odprte učke, zdaj pa ne gledam več,ker vem ,da nekako na tak način spi. zdaj ima dva meseca in do zdaj se je zgodilo samo ene 3 noči,da ni tega počela. ne vem čemu to pripisat, ampak sem malo brskala po forumu in ugotovila,da kar pogosto dojenčki godrnjajo. sicer moja nima vročine.


(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nemiren spanec otroka
29.7.2009 11:59:25   
daisyb
vrocino je mel samo tkrat in se to ne cel dan..ma pa skoz okol 37.3.ma je najbrz do 37.5 normalno za dojencke. nemirno spi pa se vedno..

(odgovor članu najnaj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nemiren spanec otroka
29.7.2009 12:40:27   
jolly123
Daisyb naš je tudi tako spal do ene tretjega meseca, nonstop je neki godrnjal, se premikal, odvajal vetrove, v bistvu je bilo kar težko zraven njega zaspat. Potem je pa minilo...mislim da se mora črevesje malo navaditi pa bo. 

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nemiren spanec otroka
29.7.2009 13:04:06   
abc123
Tudi z našo je bilo tako - spala je zelo nemirno, se ves čas premikala, strašila in pa seveda precej glasno godrnjala in posledično sem zato tudi jaz zelo splabo spala, ker sem slišala vsak njen zvok. Bilo je prav smešno - dojenček spi, mami pa je budna user posted image Potem pa je to počasi začelo izginjat in danes spi zelo mirno. Mi je pa patronažna svetovala, da naj jo pod kovtrčkom (rojena januarja) pokrijem še z dekco, kovtrček pa samo do pasu - in res je pomagalo. Ko je zakrilila z rokicami je zadela ob mehko dekco in se pomirila v trenutku - prej pa je z rokicami zakrilila po zraku in se prestrašila. Je pa bolje spaa na boku kot na hrbtu, ker se je non stop plašila, na boku pa je bila bolj zvita in mislim da je zato imela boljši občutek.

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nemiren spanec otroka
29.7.2009 17:18:50   
daisyb
jaz ga sedaj niti ne pokrijem celega ponoci, ker je vroce. z rjuhico ga pokrijem le cez noge. ja..kot si rekla tudi moj maha z rokicami, kot bi se cesa ustrasil...tako je vedno, ko ga dvignem, ko se zbudi. na boku mogoce bi se slo, ma se sam obrne na hrbet in pol je nemiren.
danes pa se mi zdi, da spi ze non stop..z manjsimi enournimi pavzami vmes..ko je buden pa kar joka. najbrz, da je tak dan....

se pravi, da je vse to normalno..in bo minilo?

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nemiren spanec otroka
29.7.2009 19:54:59   
Paštetka
1. to je čisto normalno, saj ti tudi cmokaš med spanjem in se ne slišiš

2. 37,6 to sploh ni vročina!!!! Tam, 38,5 - 39 je vročina

_____________________________

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html



(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nemiren spanec otroka
2.8.2009 13:10:52   
žakoberin
naš ima tudi en mesec in take zganja ponoči, da sem se že krepko prestrašila, da ni kaj narobe. Stoka in maha z rokami z nogami pa tako brca, da se že sprašujem, če je sploh varno, da ga imam v zibelki. Pomislila sem že na najslabše, ampak moram hitro odgnat te črne misli, da ne kličem nesreče v hišo. Zanima me, če vaši otroci medtem ko jih kengurujčkate na vaših prsih mirno ležijo ali tudi takrat ne. Ker pri našemu je tako, da niti takrat ne da mira in dviga glavico nazaj vse dokler ne trdno zaspi.Drugače na boku ne mara spat in vedno rita toliko časa, dokler se mu ne uspe obrnit na hrbet. Če ga položim na levi bok, še nekako zdrži, na desnem pa ni govora. Pomislila sem že na ekstenzijski vzorec, ampak nisem prepričana, ker drugače pa ne gleda nazaj. Ko je buden, bi se kar naprej nosil po rokah, ampak ne tako, da ga držim tako, da bi on ležal na hrbtu, ampak če hočem, da ne joče, ga moram držat pokonci kot pri podiranju kupčkov. V tem položaju pa drži glavico pokonci že zelo močno.

Ima katera podobne težave?


(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nemiren spanec otroka
3.8.2009 14:49:57   
daisyb
ojla,

pa vidim, da nimam samo jaz teh problemov. jaz ga zdaj dajem spat na trebuh, ker kot sem rekla z boka se mi prevali na hrbet pol pa nic ne spi k skoz maha in stoce. sedaj na trebuhu vsa spi dlje..ceprav s evedno nemirno...ga dam na en konec postelje, dobim ga na drugmu ali pa pocez...skoz se premika.

drugace pa...zadnje case ko je buden ga moram skoz nositi v rokah..in kot si rekla...skoz hoce bit na ramenih pokonci...in glavo ze kar vzdigne in jo drzi pokonci. na mojem trebuhu pa isto..vcasih se pomiri in takoj zaspi..vcasih pa zacne tako z nogicami brcati da se povzpne do ramen...pa takoj glavico dvigne in isce za dojko...vcasih z glavico kar otepa od jeze, ker ne najde dojkeuser posted image .

zaenkrat ga budnega ne morem z nicemer zamotiti...mogoce zdrzi kakih 10 min da ga kam odlozim (na kavc, v stolcek ipd.) pol pa jok...
mislim, da lahko sam cakamo, da mal orastejo in se bojo zamotli tud z igracami ne sam z mamicami.

(odgovor članu žakoberin)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: nemiren spanec otroka
3.8.2009 14:55:47   
majana79
daisyb, nisi edina, tudi naš je popolnoma enak, čez par dni bo star 2 meseca... Očitno je to faza, je pa lažje, ko vidiš, da ni samo tvoj otrok tak, ki bi bil skoz na rami, pa bog ne daj da bi se sam kaj zamotil...

(odgovor članu daisyb)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...




bruchanie in vrtec
kostekova

kaj bi ste kot prvo pomisleli cebi vas otrok zacal bruchat an se slabo pocutil'

sigurno to ima iz vrtca (16%)

nekaj je pojedl (27%)

slaba prechrana (2%)

spet neka viroza (56%)


Število vseh glasov: 313

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!