asyka
|
leto dni me je študentsko delo držalo v eni izmed papirnic, če jim tako lahko rečem, mogoče lahko svetujem malček iz mojih izkušenj s temilemi seznami. - firme, ki jih šole napišejo zraven, so za moje pojme čisto mimo. Pogostokrat sej e zgodilo, da so prišli k nam starši z znamkami artiklov, ki že vsaj nekaj let sploh ne obstajajo več. Zato se ne obremenjujte s tem, ker vam napišejo na seznam aero tempare, jolly barvice. Vse tempare so bolj ali manj enako kvalitetne, v primeru vodenk mi defintiivno po pigmentiranosti favorizitirajo Pelikanove, definitivno pa niso nobene takšne, da z njimi otrok ne bo narisal slike. Barvice so vse kvalitetne, odvisno je kakšne želimo za otorke. Staro priznano firmo Jolly, zato ker je pač to jolly, ali Stadlerjeve barvice, ki so enako kvalitetne in imajo anatomsko pravilnejšo obliko za držanje, ali pa tiste najcenejše, ker pač važno, da barvajo. Barvice so mogoče problematične edino, če jih kje želijo uporabiti za kakšne posebne efekte (akvareli), ker tega niso sposobne vse, ampak dvomim, da se bodo takšnh tehnik šli pri prvošločkih. Na seznamih je bilo sploh s podorčja likovnih potrebščin cela vrsta tumarij. Od tega, da so imeli prvošolčki (torej 5 letniki) napisane palčke v oglju, za katere si niti v sanju ne znam predstavljat kako bo 5 letnik sploh naredil kaj z njimi, ne da zadevo polomi. Moj nasvet: kupite svinčnik v oglju (zdržal bo do 8 razreda, efekt je isti pa še ceneje je :)). Glede peresnic, za mlajše otroke so po mojem mnenju najboljše tiste klasične peresnice v katere se zataknejo barvice in flumastri. Sploh če so škatlice le teh papirnate. Veremite ne bodo zdržale do konca leta. Če so škatlice kovinske, je pomojem nepotrebno jih prelagat kam drugam. So v takšni škatlici še bolj zaščitene. Predvsem pa kupujte po pameti, ne kupite vseh (spet predvsem na likovne potrebščine) zadev takoj sedaj, tako ali tako bodo v šoli pravočasno obestili da rabijo to in to in to.... Z večimi starši sem se takrat pogovarjala, ko so rekli pa zakaj sploh to kupujemo če lani sploh uporabljali niso. Malo logično premislite kaj se bo 100% uporabljalo, ostalo počakajte in ne mečite denarja skozi okna. Največja bedarija, ki sem jo videla na seznamu za 1 razred 9letke: šestilo, kaligrafska peresa in tehnični svinčnik. A dajte no kristus bog pomagaj. Torba je kvalitetna v kolikor ima ojačan hrbet in pdoobne zadeve, za moje pojme je to lahko kamot torba tudi za 40€ kot omenja avtorica teme in ni muss da torba preseže ceno 100€ in še več, da je kvalitetna. Razne zvezke in druge stvari (tudi kvalitetnejše kot v drugih prodajalnah) se da kupit v Mullerju. Če ste blizu meje pa v Avstrijo (preverjeno kar malo nižje cene za vse :)).