žiža
|
A je treba napisat da je stara dobri 2 leti? ni a ne Torej, iz normanlo ješče deklice pri 1 letu je postala najbojl neješči otrok kar sem jih kdej srečala. Začelo se je nekje pri enem letu in pol. Otrok mi je začel odklanjat vso hrano za povrstjo. Ostali smo samo na župcah. Ni bilo važno kakšni, samo da ni v njej nič plavalo (razen nudli ali kroglice) Nobenega krompirja, nobenih omak, da o mesu sploh ne govorim, palačink še svoj živi dan ni v ustih imela, makarone pljuva ven, ob čežani se ji dvigne, s špinačo je itak vedno nekaj narobe, marmelada, med, kisla smetana... niti pod pogojem. Skratka živa groza. Če bo v jogurtu (ki si ga občasno celo zaželi) slučajno plaval kakšen košček sadja tud ust ne bo več odprla, pa še tist košček bo pa ustih izkala.... pazi to, če se na hrenovki poznajo odtisi vilic, ko jo razrežem... mi bo kratko malo povedadla da je s hrenovlo nekaj narobe in sva z njo zaključili. Ko je kosilo sploh ne sme prej opazit, da se miza pripravlja ker že pol ure prej tuli, da ne bo jedla. Še vedno ji moram jaz žlico v usta nosit, ker v nasprotenm primeru nebi tud tistih pet žlic pojedla. Ukinili smo vse sladko/slane dodatek. S sladicami ni bilo težav, ker je le čisto navadne kekse, čimbolj preprostih oblik. Jabolko mora biti olupljeno s kirurško natančnostjo, iz pomaranč, mandarin pa čist preveč nitk visi. S kilažo je vse Ok, tako da sem se že pred časom nehala obremenjevat s tem. Jaz čist razumem, da eni otroci pač ne jejo veliko. Me pa jezi, da mula mala to očitno dela zato ker ve da me s tem jezi. Ona je sposobna preživeti z 2x po 3dcl mleka na dan. Res ne vem kako naj punci približam hrano. zgrda ne gre, je več škode kot koristi. razvajati je pa tud ne mislim. Al bo jedla tisto kar imamo za kosilo al pa nič. Zanima me kako se kaj v vrtcu spopadajo s hranjenjem takih otrok? A obstajaja kakšna fajn literatura o tem? Res bom vesela kakšnega nasveta. rada bi namreč dosegla, da bi tamala vsaj probala tisto kar dobi na krožnik. A je kakšna povezava s tem kakšni jedci so dojeni in nedojeni otroci? A je neješčnost lahko tudi dedna? uf sem se razpisala, upam, da ni čist raztreseno izpadlo hvala vam
|