|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   neješč dojenček
11.9.2008 16:51:19   
Bambina73
doma imamo 3 mesečno dete, ki je v 2 mesecih pridobil po cca. 900g teže na mesec, kar je bilo ok, zrastel pa je za neverjetnih 12 cm. v tretjem mesecu pa so se zacele težave s hranjenjem (od zacetka sva na flaški). komajda kaj poje, kar se mu je zacelo poznati tudi na teži (ne vem ce bomo ta mesec spravili skupaj 600 g). ko vidi flaško, se zacne rezati, da mu ja cuclja ne mores vtaknit v usta, ali pa se zacne dret k zmesan...približno normalno je samo ponoci, ko itak spi zraven, podnevi pa normalno pojeva samo 1-2 obroka v naročju, za ostale obroke pa "pali" samo ležalnik, pa še takrat, ko je ful zaspan. do pred nekaj tedni smo se hranili na 3 ure in je pojedel cca. 600 ml na dan, potem pa je P rekla, da je presuh in da naj pojačamo obroke vsaj na 700 ml. ampak kako pojačati obroke, če ne poje več kot 80-100 ml na obrok, pa še to se matramo v več delih...zdaj jemo že skoraj na uro in pol...in temu primerno ni lačen, kar se kaže v tem, da poje max 70 ml, potem pa se zacne jok in stok...in smo v začaranem krogu...
mi lahko katera malce pomaga z nasvetom kako otroka nahranit? hranimo se z novalacom ac, drugih (aptamil, milumil ne mara... - smo probal...) 

hvala za vsak nasvet.
lp,
bambina
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: neješč dojenček
11.9.2008 17:51:45   
oro
Jaz nimam takih izkušenj, bi pa vseeno takole rekla - otrok napreduje, eden hitreje, drug počasneje. Mislim, da je edina stvar, ki jo lahko narediš vztrajanje, pa probat čim manj se sekirat (kar sicer vem, da je težko). Druga stvar bi bila, če nebi pridobival na teži - to bi ti pa itak pediatrijnja povedala kako naprej.

Tudi pri gosti hrani ima marsikdo težave - pa je edina rešitev vztrajanje - vsa obrok lepo pripravit, pa kolikor poje, poje.

Vztrajat, enkat bo že steklo. user posted image

(odgovor članu Bambina73)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
11.9.2008 18:26:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu oro)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: neješč dojenček
11.9.2008 22:02:02   
LARA25
Pri nas imamo iste probleme oz. smo jih imeli. Naš drugi otrok je zdaj star 7 mesecev in na začetku, dokler nismo začeli z GH je bilo isto, kot pišeš ti. Jedli smo tudi na uro in pol, pa še manj kot 80 ml. ponoči enako. Redili smo se tudi maj kot 400g na mesec. Pediater pa je rekel, da ni posebne krize, važno da se redi. Primerjave s prvim otrokom pa ni. Prvi je jedel na 4 ure in to toliko kot si mu dal. Jaz sem bila zdaj pri drugem na robu živčnega zloma, saj sem bila cel dan pri flašah ali pa pri hranjenju otročka. Potem pa sem se vdala usodi, da ta naš otrok je bolj po malo in bolj na gosto. In tako je še zdaj. Težko smo začeli z gosto hrano in tudi zdaj papcamo bolj po malo in na 3 ure čez dan - en obrok, en piškotek.
Ne delaj si prevelike skrbi, res je važno da se redi in da napreduje.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: neješč dojenček
12.9.2008 0:55:12   
sttj
Mogoče je vzrok,da preveč pije čaja,tako je bilo pri nas,ker je imela občutek sitosti,je pojedla zelo malo ali pa sploh ni hotela jesti,bila sem ža čisto adijo,ker mi dva dni ni skoraj nič jedla,imeli smo vse vrste hrane,pri vsaki je pojedla po eno stekleničko,po tem pa fujjj,ustavili smo se pri Novalac AR in zmajnšali količino čaja,sedaj pa brez problema je Bebivito,pa veliko vstrajnosti.

(odgovor članu LARA25)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: neješč dojenček
12.9.2008 6:41:58   
alea01
Živjo!

Pri nas je bilo enako. Začelo se je pri 1,5mesecu. Jedla je po 30mL naenkrat, maksimalno 60 mL. Jedli smo na uro, pol ure, 15 minut. Da je pojedla 60mL je trajalo tudi p oeno uro. Na dan smo nabrali med 400 in 500mL. Morali bi 600ml. Veselili smo se vsakega popitega mililitra, kajti pol mi je začela jest po 10ml.Jedli smo novalac AC, pol sem pa prešaltala na novalac AR. In isti dan je začela bolj normalno jest. Zdaj je stara 3mesece in imamo 6 obrokov na dan in poje med 100-120ml. Tako poje med 650 in 750mL, kar je še zmeraj premalo- zdaj bi mogla že 900ml. Ker je živahna, vesela, dobrovoljček, se ne jokca jaz mislim, da je v redu in se ne sekiram več. Naslednji teden imamo pediatra in bomo videli ali se redi.
Vem pa kaj prestajaš, kajti jaz sem bila na robu živčnega zloma in depresije. Vedi pa, da otrok to čuti in bodi čimbolj vesela zraven otroka. Jaz ko sem se vdala v usodo, da pač premalo je in sem se nehala sekirat, ker sem bila že brez moči je pa začela jest. hodili smo se tehtat in je pridobivala na teži ampak zelo malo. Bila je tako omotična, ko ni jedla da sem ji dala glukozo, da je prišla mal k sebi, da je sploh lahko pojedla tistih 30mL- 60mL.

Sem bila pa že tako obupana, da sem sladkala novalac, cucelj namakala v sladkor, da bi jedla..... Parkrat je zagrabila, pol pa tudi to ne več. Zamenjala vse vrste mleka na tržišču. V mleku sploh ni bil problem. Pristali smo spet na novalacu, kot na začetku. Zamenjala vse flaške. Zagrabila je tommee tippee. Imam doma zdaj vse vrste flašk. V glavnem vse sem sprobala. Smo že mislili, da je kaj bolezenskega, pa je pediatrinja rekla, da njej se zdi punčka popolnoma zdrava.

Pač eni pojejo malo več, drugi pa malo manj. Naši kar vsi rečejo da je bajsek. Pa čeprav premalo poje. Je pa res da veliko spi in zato tudi nabere težo.

Držim pesti, da se bo uredila situacija pri vas

Lp 

< Sporočilo je popravil alea01 -- 12.9.2008 6:47:14 >

(odgovor članu sttj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: neješč dojenček
12.9.2008 8:44:23   
bobika
Tudi pri nas je tako,pa je star že skoraj 4 mesece. NA dan poje povprečno okoli 750ml. Pred tednom pa je skupaj spravil le 350ml. Ima obdobja ko pa nekaj dni zelo veliko je (180ml / obrok) in potem spet par dni slabo. Pri teži pa napreduje. Se je v 15 dneh zredil za 200g.
Jaz se ne obremenjujem več tako fejst s tem. Saj dokler napreduje je vse ok. Pač se moramo malo siliti in vstrajati, da poje.

Sem pa ugotovila, da ima dosti raje, če je mleko bolj toplo - že skoraj vroče, takrat poje več. Jaz mu včasih, ko se začne upirati in noče več jesti ponovno malo segrejem, včasih poje potem še celo stekleničko.

(odgovor članu alea01)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: neješč dojenček
17.9.2008 16:20:34   
matic0105
Punce, pri nas je enako, živce izgubljam iz dneva v dan. Na začetku je jedel odlično in hvala bogu, da je bilo tako, da ima zdaj vsaj malo zaloge.
Star je 4,5 meseca, poje mi pa med 500 - 600ml dnevno. Mleko sicer gostim z rižolinom, saj imamo refluks in vnet želodček - tudi zato poje bolj malo. Včasih bi rad, pa ne more, včasih mu pa enostavno ni in zraven zaspi ali se smeji. Večinoma je dobre volje, se smeji in vriska, kak dan je pa obupno.
Povprečno nam uspe pojesti 100 ml na obrok, zelo redko več, danes celo po 60ml. Groza, izgubljam živce in enregijo pri skoraj vsakem hranjenju.

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: neješč dojenček
17.9.2008 17:02:09   
Simonček
IZVIRNO SPOROČILO: matic0105

Punce, pri nas je enako, živce izgubljam iz dneva v dan. Na začetku je jedel odlično in hvala bogu, da je bilo tako, da ima zdaj vsaj malo zaloge.
Star je 4,5 meseca, poje mi pa med 500 - 600ml dnevno. Mleko sicer gostim z rižolinom, saj imamo refluks in vnet želodček - tudi zato poje bolj malo. Včasih bi rad, pa ne more, včasih mu pa enostavno ni in zraven zaspi ali se smeji. Večinoma je dobre volje, se smeji in vriska, kak dan je pa obupno.
Povprečno nam uspe pojesti 100 ml na obrok, zelo redko več, danes celo po 60ml. Groza, izgubljam živce in enregijo pri skoraj vsakem hranjenju.


Kakšne znake je imel, da so ugotovili, da ima vnet želodček???

(odgovor članu matic0105)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: neješč dojenček
17.9.2008 18:30:06   
matic0105
Non-stop neko napenjanje, krčenje, stokanje, ni mogel spat. Takoj po jedi je še nekako blo, po pol ure pa...katastrofa. Grozni krči, ni mogel sploh normalno reagirat, ves je bil napet... Groza. Še zdaj ni čisto dobro, je pa (zaenkrat) občutno bolje. Upam, da tako tudi ostane. Ne bi mogla skozi to še enkrat - trajalo je več kot tri mesece, ne vem, odkod sem dobila energijo za to.

(odgovor članu Simonček)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: neješč dojenček
17.9.2008 22:24:59   
Simonček
Ampak si očitno zelo zelo vztrajna in to ti je sigurno zapisano v dobro :)
Uživajte in da se čimprej pozdravi vse to...

(odgovor članu matic0105)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
17.9.2008 22:33:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Simonček)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...




Kupovanje hrane
Michonne RR

Kje kupite večino hrane?

V trgovinah (85%)

Na tržnici (0%)

Pri kmetih (8%)

Pridelamo sami (8%)


Število vseh glasov: 26

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!