|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   neješč dojenček
14.11.2006 13:34:56   
MarijaPo
Živjo punce,

moja mala Eva bo čez teden dni stara 6 mesecev in ker je pod težo, ji že od 4. meseca dajemo riževo kašico od Milupe.
Zdaj pa postopno dodajamo še ostala živila.
Problem je v tem, da Eva noče jesti. Zvija se na stolčku, tišči ustka skupaj, z roko odriva žličko in se seveda dere.
Uspe pojest npr. 3 male žličke (nezvrhane) in še to med dretjem in gre večino ven. Trudimo se od 5 min do 1/2 ure, pa brez vsakršnega uspeha.

Probala sem že naslednje ukrepe:
da sem jo hranila med kosilom, ko tudi midva z možem jeva
da sem jo prej podojila in ji potem dala za jest
da sem kupila silikonsko žličko s pisanim ročajem
da sem jo hranila ob različnih delih dneva in različnih sitostih
da sva se šli igrico avion leti (žlička je avion, pista pa Evina usta)
da jo je hranila babica in mož (babici gre od nas treh še najbolje)
da sem ji dajala bolj tekočo/gosto kašico...

Kaj vi mislite, kaj naj še probam, v čem je problem?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: neješč dojenček
14.11.2006 13:44:28   
Janeja
Mogoče je še malo prehitro zanjo in še ni pripravljena na gosto hrano, ali pa imaš to smolo, da je tvoja mala neješč otrok. To zadnje na mojo žalost še predobro poznam, saj tudi naša Lea nikoli ni lačna in se še vedno borimo za skoraj vsako žličko. Ima sicer svoje svetle trenutke, ko odpira usta, vendar pa so žal zeloooo redki.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.11.2006 14:00:31   
zupan

zakaj ni mojega odgovora ceprav pise da sem jaz zadnja odgovorilauser posted image user posted image

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.11.2006 14:21:12   
Anonimen
Kaj vi mislite, kaj naj še probam, v čem je problem

Ni lačna.

(odgovor članu zupan)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
14.11.2006 14:37:00   
Naja31
Ni še pripravljena na gosto hrano.
Počakajte 14 dni in potem poskusite še enkrat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.11.2006 15:39:45   
mml
Pri nas je eno obdobje pomagalo, da je imela kakšno stvar v roki, potem je "pozabila", da odpira usta in je pridno jedla.

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.11.2006 16:14:43   
StBarbara
Mogoče pa res še ni pripravlejna na GH. 

Jaz sem pri našem naredila napako, ker sem ga  silit začela in vsa obupana kuhala in potem stran metala. Osebno bi malo počakala, naš je "konkretno" začel z gosto hrano pri 8 mesecih, prej se je pa samo dojil.., seveda z umesnimi poizkusi hranjenja, a seveda neuspešnimi.
Neješč je še danes, njemu hrana predstavlja kazen user posted image  ( to definitivno ni po meni user posted image )..kaj pa vem, če bi lahko še enkrat izbirala bi ravnala tako, da bi bila hrana zanj pozitivna izkušnja..več se pa itak ne da naredit user posted image

In sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da je slast v tem, da grem.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.11.2006 16:49:19   
sazi
Neješčost je tudi pri nas huuuud problem.
Je mali star že 9 mesecev in pol, pa komaj da poje 3 žličke (skoraj česarkoli) - torej 3x na dan po 3 žličke, ostalo pa po flaški. Po flaški spije vse, kar mu dam. Tudi npr. mlečno kašico, ki je po žlički ne mara, jo potem razredčim z mlekom in spije tudi 180 ml. Ne mara jest. Tudi zdravnica je rekla, da je mali lenušček (se mu ne da hrane po ustih premetavat) in da ga bo že enkrat prijelo. Je bil pa tak tudi moj mož, tako da ima to na žalost po njem.
Že nekaj mesecev pripravljam po 3 obroke na dan in ponavadi za njem pojem sama, kar se pa da dati v flašo, pa razredčim. Neverjetno, kako kakšno hippovo kašico (če sem ravno kje zunaj - zelo redko) na žlico zavrne (oz. poje 3 žličke), potem jo pa razredčim z mlekom, pa spije vse (npr. mečana zelenjava z rižem - zmešanio z mlekom - zanj super). Problem je pa v tem, da mu želim dajati doma pripravljeno hrano, te pa ne morem do te mere utekočiniti, da bi jo lahko spil po flaški.
Poizkušaj še naprej, enkrat bo že začela jest. Lahko da ne bo nikoli strašen jedec, ampak bo že.

(odgovor članu StBarbara)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.11.2006 20:11:10   
Jančika_
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

Kaj vi mislite, kaj naj še probam, v čem je problem

Ni lačna.

Ja, moj tavečji je bil take sorte, enostavno ni bil lačen. Pojedel je tri žlice, pa konec (tiste sicer s slastjo). Edino pri babici se je pa napokal za cel teden naprej. Šele ko je šel pri dveh letih v vrtec, je začel tudi doma jesti kolikor toliko normalne količine.

MarijaPo, jaz bi ti svetovala, da je nikar ne sili in da se poskusi čim manj sekirat. Itak ne pomaga, če se sekiraš, tako da...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.11.2006 18:52:45   
domci
pri nas imamo tudi borbe pri 6-tih mesecih pol žličke poje pa še to se skoraj zadavi sem mu poskusla dat bolj tekoče pa tudi ne gre ko se naveliča se začne davit sem že skoraj obupala user posted image user posted image

MOJI CUKERČKI SO ROJENI:
4.5.2006 Domen
5.6.2010 Marjetka
19.4.2012 Tinkara

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.11.2006 19:02:54   
Seven*
MarijaPo. Vem, da si brihtna babnica.. user posted image user posted image Ko bos naslednjic tlacila zlice otroku v usta, se vprasaj naslednje vprasanje:

"A je bil v teh nasih koncih, pri polni mizi in toliko hrane, kdo HIN od lakote?!?!"

Jaz sem imela dva nejescna otroka.....

......dokler nista sla v vrtec.. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

NE SEKIRAJ SEEE!! Ni vredno!!!!

Gospa sem.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.11.2006 19:07:28   
dory
se ena sotrpinka...mi smo se vsi po vrsti dajali celi dve leti..pri treh mesecih je najprej flasa z adaptiranim mlekom letela po celi sobi in ni hotel vec pit tistega...pa smo zaceli z uvajanjem goste hrane...bilo je zadosti le za toliko,da ni hujsal, redil se pa tudi ni in bil vedno nizko na lestvici...potem so naju dali v bolnico na razne preiskave...

no da ne bom dolgovezila...pri dveh letih je sam pridobil obcutek za hrano in zej je za stiri...tudi zredil se je za dedca primrerno in kar se tega tice nimamo vec tezav...

Prej se bos nehala sekirat, prej bo bols...ne dajej ji za jest tako,kot narekuje urnik ampak tako kot narekuje sama...pa ceprav bosta zato spustili kak obrok...ti samo glej,da bo dobila raznovrstno hrano pa cetudi po par zlic...neki bo ze...

maju sem mogla pri 5-ih mesecih dat vse zivo za probat,da je gospodic pojedel kaj...user posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.11.2006 19:11:57   
žmož
Marija, mislim, da si preveč žaneš k srcu, tudi jaz imam neješčo malčico, pa tudi ta večji je bil neješč in grozno izbirčen, dokler ni šel u vrtec. Bolj se boš sekirala, bolj boš živčna in ta mala bo to občutla in verjemi mi, samo še slabše bo.
Sicer, pa če se ne motim , greste drug teden na Pediatrično, pa jo bodo tam temeljito pregledali in če bo karkoli narobe, boste potem tudi znali problem rešit-čeprav jaz mislim in srčno upam, da ni nič narobe, pač ni še njen čas za gh. lp

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?