|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   neizkoriščen dopust - porodniška
10.1.2010 16:37:08   
janapan
naneslo je tako da mi ni uspleo porabiti velikega deleža lanskega dopusta, evo zdej dobim novega in ga v izogib temu da mi oberejo moram porabit 88 ur preden grem na porodniško. Torej od lani imam 15 dni, od letos jih moram porabit 10....drugače mi poberejo. problem je v tem ker nastopim porodniško 7.4.2010, če bi porabila ves dopust bi blo to cel mesec prje....šef pa mi tega ne dovoli.

kakšne možnosti torej imam. Nekje sem prebrala, da je možno prekinit porodniško porabit dopust in nato spet uveljavljat porodniško? Aje katera to naredila?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: neizkoriščen dopust - porodniška
10.1.2010 17:14:06   
Muca Miša
tudi meni so komplicirali z dopustom in sem šla lepo na sindikat povedala kako in kaj; pol so mi omogočli izrabo starega in del novega;
če ti ne omogoči izrabo LD, je to kršenje delavskih pravic in lahko proti njih podaš kazensko ovadbo; v kolikor ti ne omogoči izrabe dopusta, ti mora plačati odškodnino;

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.1.2010 17:14:30   
Muca Miša
IZVIRNO SPOROČILO: Muca Miša

tudi meni so komplicirali z dopustom in sem šla lepo na sindikat povedala kako in kaj; pol so mi omogočli izrabo starega in del novega;
če ti ne omogoči izrabo LD, je to kršenje delavskih pravic in lahko proti njih podaš kazensko ovadbo; v kolikor ti ne omogoči izrabe dopusta, ti mora plačati odškodnino;

bom pogledala, če imam še dopis z inšpektorata za delo, kaj so mi navedli lani

(odgovor članu Muca Miša)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.1.2010 19:06:31   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: janapan
Nekje sem prebrala, da je možno prekinit porodniško porabit dopust in nato spet uveljavljat porodniško? Aje katera to naredila?

Pred 30.6. ne moreš prekinit porodniške (še ne bo 3 mesece) - torej lanski dopust moraš porabit do nastopa porodniške.
Potem pa lahko napoveš (ne vem kakšna papirologija je potrebna, samo vem, da se da), da boš kadarkoli po teh 3h mesecih prekinila nego, vzela 10 dni dopusta in nato šla nazaj na nego - v tem času pa lahko nego izkorišča očka (torej teh 10 dni). Da bi pa ti s tega naslova potem podaljšala nego (koledarsko) za 10 dni pa ne vem ali se da ali ne (mogoče tudi).
Druga opcija je, da ti delodajalec da pisno zagotovilo (dogovor med vama), da boš lahko star dopust koristila, ko se vrneš v službo - ne glede na to, da bi uradno že propadel. Če je njemu vseeno pa naj sam izbira - samo zagotovi si, da eno opcijo podpiše.

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 10.1.2010 19:07:29 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.1.2010 13:47:53   
ljupka
Zdaj pa men nekaj ni jasno!Jaz sem na bolniški že 5 mesecev,rizična nosečnost z dvojčkih!
Moj je šel vprašat socijalno delavko v firmi,kako je z dopustom,da bi ga rada iskoristila,pa je rekla da zakaj,saj sem tko doma na bolniški!Da regres bom pa itak dobila tudi če ne iskoristim nič dopusta!
Dajte mi povedat,ali jaz moram izkoristit kaj dopusta ali ne?
Saj starega nimam velik kakšnih 6dni ,pa novega 25dni!
Razmišljala sem ,da ga porabim en mesec pred nastopom porodniške,pa koliko ga porabim,ga porabim,ker ne vem gdaj bom rodila!Dvojčka lahko presenetita,kadarkoli!
Delat bom šla nazaj šele julija 2011,tle nekje,če ne še kasneje!Kako je potem z dopustom,mi ga ostane kaj za naslednje leto ,ali vse prepade,in če ga moram pred porodniško kaj porabit?In če je res ,da bom regres dobila vseeno,če ga nič ne izkoristim,je to dobra volja firme?Kako je zdaj s tem?

Hvala že v naprej!

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.1.2010 14:02:49   
zmajaz
Regres ti seveda vseeno zakonsko pripada, tudi če ne koristiš dopusta, ker si na bolniški (mi smo recimo imeli delavca, ki je bil že skoraj eno leto v komi, pa smo mu morali vseeno izplačati regres in nismo ga mogli odjaviti na ZZZS, dokler mu niso izdali odločbe za invalidsko pokojnino). Razlika, zakaj je dobro koristiti dopust je v bistvu bolj v tem, da je za dopust 100% nadomestilo plače, za bolniško, sploh po 30 dneh, pa kar nekaj manj - plus tega se dohodki zadnjih 12 mesecev pred oddajo vloge upoštevajo za izračun višine porodniške in bolniška ti jo tako zniža. Starih 6 dni ti bo propadlo, če jih ne boš izkoristila, od novega pa moraš koristiti 10 delovnih dni, ostalih 15 pa bi načeloma lahko prenesla v naslednje leto, s tem, da je pa spet problem, ker greš nazaj delat komaj julija, do takrat bi ga pa prazaprav že morala izkoristiti - torej bi ti bilo najboljše ves dopust (stari + letošnji) izkoristiti preden greš na porodniško.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 11.1.2010 14:03:27 >

(odgovor članu ljupka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.1.2010 12:27:57   
livia
Janapan,
delodajalec dovolj zgodaj ve, da odhajaš zato si lahko v tem času najde nadomestilo.
Kaj bi pa naredil v primeru, da te zaradi zapletov da ginekolog na bolniško?
Jaz ti predlagam, da se zmenita, da boš koristila ta dopust pred porodniško. Če ti pa vseeno komplicira pa pridobi pisno dovoljenje, da ga lahko koristiš takoj po končani porodniški in tako prideš en mesec kasneje delat.
Odvisno kje delaš. Načeloma to ni praksa, pa tudi lahko ti potem vseeno ne odobri dopusta kljub temu, da ti obljubi.

Manj komplikacij z vsem boš imela, če greš en mesec pred porodniško na dopust, je pa tudi res, da tisti en mesec, ko bi lahko bla z otrokom doma, ful pomeni. Presodi sama, saj svojega delodajalca najbolje poznaš.

(odgovor članu janapan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.1.2010 20:46:50   
boni25
Men so pa rekli da če bom na bolniski mi ne bodo dal koristit dopust kar pomeni da mi bo cel letosnji propadu ker grem pač tak čas na porodnisko.Zato upam da mi bo ratal do konca delat da mi ne propade skor 30 dni dopusta.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?