Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: nega ta otroka ali bolniska? 11.2.2009 19:41:52
|
|
|
|
biga
|
Pri nas je enako. V petek zbolel 20-mesečni sin, ki je še vedno bolan, za vikend ati in včeraj še jaz. Tako da smo vsi kot cunje. Danes smo šli nazaj pediatru in sem mu rekla, naj mi podaljša bolniško za otroka, čeprav bi jo lahko tudi jaz vzela. Tako imam ves teden bolniško za nego otroka, ki je plačana bolje kot če bi jo sama vzela. Nisem pa zihr, kako je z odstotki. Mislim, da je 90 (otrok) oz. 80 (jaz) odstotno plačana bolniška.
|
|
|
|
RE: nega ta otroka ali bolniska? 11.2.2009 20:00:01
|
|
|
|
bskrle
|
Bolje je plačana bolniška.
|
|
|
|
RE: nega ta otroka ali bolniska? 11.2.2009 20:06:05
|
|
|
|
Aja1
|
Nega za otroka 80%, bolnška zate 90%.
|
RE: nega ta otroka ali bolniska? 11.2.2009 20:29:41
|
|
|
|
2 Sraki
|
Nekatera podjetja sami sponzorirajo razliko do 90%, če vzameš nego za otroka. Ker je to njim v korist. Dobijo refundirano od zavarovalnice.
|
|
|
|
RE: nega ta otroka ali bolniska? 11.2.2009 22:11:26
|
|
|
|
urška
|
80% je nega, vendar jo podjetje v celoti refundira. se pravi od prvega dne, medtem pa navadne bolniške ne oz. po 30 dneh.
|
|
|
|
RE: nega ta otroka ali bolniska? 12.2.2009 11:00:13
|
|
|
|
potepinček
|
bolniška 90%, nega 80%, poškodba na delu 100%, vendar nego dobi delodajalec refondirano.
|
|
|
|
RE: nega ta otroka ali bolniska? 17.2.2009 14:01:14
|
|
|
|
Pinga
|
Ojla ! Zdaj sem pa malo zmedena. Zdaj smo bili 14 doma, vsi bolani, tako da imam bolniški list za nego in tudi zase. In ko sem šla danes v OD vprašat, kaj se mi bolj splača koristit, so mi rekli, da je oboje plačano 80 %. Zase bi dobila plačano 90 % samo v primeru bolniške nad 30 dni. Je to prav ?. Lp,
|
|
|
|
RE: nega ta otroka ali bolniska? 18.2.2009 8:11:53
|
|
|
|
potepinček
|
Da, odvisno od kolektivne pogodbe. Verjetno imate tako opredeljeno, tako, da potem raje koristi nego, ker dobijo refondirano.
|
|
|
|
RE: nega ta otroka ali bolniska? 19.2.2009 19:34:33
|
|
|
|
Eca
|
Pri meni v službi je tako, da dobim za bolniško zase 90% svoje plače - trenutne, če vzamem nego za otroka dobim 80% plače izračunane iz lanskega povprečja plač. Pri možu je malo drugače....v obeh primerih je 80% plače. Razlika je v tem, da bolniško zase dobi 80% svoje trenutne plače, za nego otroka pa 80% lanskega povprečja svoje plače. Pa oba delava v javni upravi . Se splača pozanimat, kako imate zapisano v kolektivni pogodbi. Pa še to! Praviloma je bolniška zate bolje plačana kot bolniška za nego otroka. Lp, Eca
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Norice ali vodene kozeNorice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?