|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ne vem več
24.3.2006 13:23:02   
Anonimen
Me pa zanima kaj bi ve naredile?
Namreč doma imamo že 1 letno hčerko ,jaz sem nezaposlena ,šolo moram dokončat,partner ima redno služno.
Vedno sem mislila da sedaj,ko sem hčerko rodila da bom imela naslednjega otroka ko bom dobila izobrazbo in ko bom imela službo,ampak nekaj se v meni dogaja.
Hočem imet sedaj še enega otroka,partner pa noče slišat nič o tem.Že ko sem bila z hčerko noseča je hotel da grem delati splav ,saj sva bila oba stara 23 let.
Ne vem,no ,mogoče je ta potreba po otroku nastala zato,ker je prijateljica noseča ?! Ne vem res.
Moram povedat da sem zelo ljubosumna nanjo.Ne me narobe razumet ji privoščim da je končno zanosila.
Ampak jaz bi tudi rada bila noseča.
Če zanosim vem da me bo partner psihično prisilil v splav.
Sedaj bi rada zanosila skrivaj in mu povedala šele da sem noseča,ko bo minilo 3 mesece.
Ja vem,rekle mi boste da nisem normalna.
Čeprav bi rada šolo končala,ampak potreba po dojenčku je velika.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ne vem več
24.3.2006 13:32:29   
fricka
Kako bo pa ta dojenček živel? Finance......

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.3.2006 13:34:01   
Anonimen
Tako kot smo do sedaj.
Z partnerjevo plačo in tudi CSD pomaga.

(odgovor članu fricka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
24.3.2006 13:38:25   
CatJa
Naredila boš itak tako kot boš želela, zase pa vem, da mi na kraj pameti ne bi prišlo, da grem partnerju dobesedno podvalit otroka.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.3.2006 13:40:51   
TanjaS
Meni se zdi vse skupi prav bolano -- nimata finančnih sredstev in partner noče imeti otroka, ti bi ga pa imela zato, ker je prijateljica noseča.

Halo - DOBRO JUTRO!! Se bi tebi zdelo pošteno, da bi ti nekdo naredil kaj takega, kot ti nameravaš partnerju? Kaj pa če se odloči, da gre in ostaneš sama nezaposelna z dvema otrokoma?

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.3.2006 13:44:07   
muha1
Menda veš, da mora to biti želja obeh: tebe in partnerja. Si lahko predstavljaš, da bo na eni strani ves čas od nosečnosti dalje ta otrok nezaželjen? Malo še premisli!!

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.3.2006 14:08:12   
Anonimen
moje mnenje naredi šolo, pridobi si izobrazbo, poišči kako delo, zasluži kaj in potem razmišljaj o še enem otroku!
Pa brez zamere. Tudi jaz še nimam šole končane, delam na tem, da letos preostala 2 izpita še naredim in nato diplomo, to imam zdaj nonstop v glavi, ker ni moj namen celo življenje viset na moževi plači in na CSDuser posted image
Pa brez zamere samo moje mnenje, sicer pa imaš že enega otroka pa se posveti njemu!

(odgovor članu muha1)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
24.3.2006 14:23:30   
Grizo
Hoj, anonimna.

Iz povedanega lahko sklepam, da si v veliki stiski.

To, da si nezaposlena, si mlada mamica, pa izobrazbe še nisi končala sigurno povzroča velike pritiske nate. Jaz bi rekla, da si že zdaj nekako ujeta in nimaš vseh možnosti, da bi se odločala kot je zate najbolje. In pa dejstvo, da je bil partener proti otročku, ki ga že imata, sigurno ne pripomore k celi stvari.

Po mojem se še iščeš, vsaj slišati je tako. In najlažje se zdi ukvarjati se s tretjo stvarjo, ne pa zaključiti in urediti stvari, ki težijo.
Slišati je kot, da se skušaš upreti in to na način, da se z novim otročkom postaviš po robu partnerju, ki tega noče. Pa bo učinek obraten, po mojem. Ne boš dosegla tega da bo tvoja obveljala, ko boš zamolčala nosečnost, temveč se boš spravila še v bolj podrejen položaj. Takrat boš pa res odvisna od partnerja in on bo še bolj jezen nate. Vsi skupaj boste še bolj nesrečni in stiska lahko pripelje do tega, da nekje poči. Kaj boš pa potem?
Tvoja najboljša možnost je, da dokočaš začeto - šolo in najdeš (ali pa vsaj iščeš) službo - potem pa začneš razmišljati o velikih korakih kot je nov user posted image .
Potem boš bolj samozadostna in samozavestneša in tudi partner bo to opazil.
Potem pa se lahko pogovorita o novem članu in zna biti da si bo premislil.

Glej objektivno - kaj bi ti naredila na njegovem mestu? Enako verjetno, saj ga siliš da bo moral skrbeti za 4, ti pa za enkrat še nisi poskrbela niti zase.

Res premisli, da ti ne bo potem žal. Otroci spremenijo vse za vedno in so lahko v slabih okoliščinah breme in ne sonce. In to se bo po mojem zgodilo tebi, če se odločiš in zamolčiš načrtovanje nosečnosti.

Sicer pa je to samo moje mnenje...

Lp in vso srečo!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.3.2006 14:30:38   
Pinkessa
Razumem, kako velika zna biti želja po otroku. Res. Ok, če ne končaš šole, se ne bo svet podrl; če si trenutno nezaposlena, ok. Vendar sta pa zaenkrat 2 v odnosu. Ali misliš otroka sama vzgajati? Kakšen pa je vajin odnos? Kako se razumeta? Kakšen odnos imaš ti do hčerke, on? Je vajina ljubezen še pomembna, vajin odnos, zaupanje? Meni bi bilo grozno, počutila bi se izdano, ne vem, če bi še lahko partnerju zaupala, če bi on meni naredil nekaj takega?!

Pa res razmisli, kakšni so tvoji motivi za otroka. Naj bi bili nesebični. To ni igrača, ki jo hočeš imet, ker jo ima tudi prijateljica?Da zanjo izsiljuješ, ... Če tebi nekaj manjka, ti bo manjkala tudi, ko boš še enega otroka dobila.

Ne vem, resnično razmisli. Vem, da je tudi tebi hudo. Si predstavljam, da je grozno, če si želiš otroka, partner pa ne. Ampak vseeno ... se ti zdi to res pravi, v redu način? Napiši, kako si. Ali smo te pregnale?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.3.2006 14:41:42   
KODA
Meni se ne zdi pošteno do partnerja,da bi mu to naredila.Postavi se v njegov položaj.Poznam to željo po otroku,ampak naj bi bila obojestranska.Premisli.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Pinkessa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.3.2006 14:46:14   
Anonimen
Hočem imet sedaj še enega otroka,partner pa noče slišat nič o tem.Že ko sem bila z hčerko noseča je hotel da grem delati splav ,saj sva bila oba stara 23 let.

Leta naj ne bodo izgovor, da te je silil v splav!
Za novega člana, pa morata biti ZA oba, ne samo ti.
Če je tvoja hčerka stara že leto dni, pa si pojišči službo, ali pa  pojdi in dokončaj šolo ali pa jo nadaljuj ob delu in čez leto dni bosta oba bolje vedela kako pa kaj je z vajinimi plani po otrocih. Si mogoče tudi tvojega partnerja vprašala, kaj si on želi, kaj si želi v življenju, kakšni so njegovi načrti, želje?

In še nekaj mi ne gre iz glave... kako bi pa ti zanosila skrivaj???? Bi bil poštarjev, ali bi rekla da ješ tabletke in jih v bistvu ne?
Če si ne zaupata in se ne pogovarjata, potem res nista zrela še za enega otroka.

To je samo moje mnenje, kar boš naredila ali česa ne boš je pa SAMO tvoja odločitev. Pa veliko sreče kakorkoli se boš že odločila.

Lp, J.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
24.3.2006 16:03:07   
Anonimen
tanjaS,ja zelo lahko je napisati to je bolano.
Hvala drugim ki me vsaj niso žalile.
no,potem to pomeni da sem mu tudi prvo hčerko podtaknila potem...
Jo ima zelo rad,posveča se ji zelo.
Z financami je pa tako,da partner plačuje samo stroške,oblačila in hrano jaz kupujem.
Ni problem v tem da ne mara otroka al nekaj takega,pač iz enih razlogov,katerih ne bom pisala tukajle ,hoče da bi imel samo enega otroka v svojem življenju in ne več.
No,mogoče sem vam pa pisala zato,da me odvrnete od tega,
In nisem rekla da hočem otroka samo zato,ker ga ima prijateljica oz. ga bo dobila,ampak zato,ker se mi je zopet želja prebudila in je zelo močna.Do izobrazbe mi manjka samo še 2 leti.
Vem kaj je imeti otroka,saj ga imam.Zaradi nje sem se marsikaj odrekla.Že odkar se je rodila si nisem nič privoščila,niti frizerja,niti ene same šminke,ker hočem da ima ,kar potrebuje.
Vem,da ko se bi otrok rodil,da bi bil najsrečnejši na svetu,tako kot pri hčerki.
Čeprav me je silil v splav in se takrat nisem pustila,je zelo skrbel zame med nosečnostjo,se je sprijaznil z tem da otrok bo.Ko je bila še dojenček se ni niti premaknil stran od nje,vse je hotel sam postoriti,samo da bi vedela da je on njen očka.
Hvala še enkrat Vam,ki me niste žalile in ste mi pač malce odprle oči.

Lep dan vam želim

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
24.3.2006 16:33:03   
mamči
Res bi bilo za vse vas najbolje, da malce odmisliš tvojo veliko željo (vem kako je, če te nenadoma popade ) in zaenkrat poštimaš zadeve okoli tvoje izobrazbe in službe. Ko bo vse to steklo, bo tud partner bolj sproščen in čisto verjetno, da si bo tud on zaželel otročka.
Razmisli tud v tej smeri, če slučajno zanosiš, tvoj te želi prisiliti v splav in ker ti ne privoliš, te zapusti in ostaneš sama + dva user posted image  , brez šole + zaposlitve. Se ti zdi, da bi ti to zneslo in bi bilo fer do otrok?
Taka močna želja po user posted image  te prime, pa te pol tud malo mine user posted image . Ko pa te bo naslednjič zgrabilo, boš mogoče že na zeleni veji in bo laufalo brez problema.

Jaz na tvojem mestu ne bi rinila z glavo skozi zid. Želja gor ali dol, najprej bi pošlihtala ostalo, pol pa je še vedno veeeeeliko časa za user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.3.2006 16:41:03   
Anonimen
Oprosti, ampak, to, da bi ti otroka kao podtaknila svojemu fantu, to je pa absurd, ce ves, da si ga ne zeli, kako bo potem otroku, ki bo cutil v sebi, da je breme ocetu. Ne sili z glavo skozi zid. Si se mlada in je casa za drugega na pretek. Koncaj ze enkrat solo, se zaposli in takrat zacni razmisljati o ta drugem. Pa imas svoj dnar, pa je. In ce partner, ki je tudi vir dohodka obenem, odide? Boste z 60 tisocaki gurali iz meseva v mesec ali kako? Najprej iz sebe nekaj ustvari.

(odgovor članu mamči)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
24.3.2006 19:41:54   
pot
Po mojem se še iščeš, vsaj slišati je tako. In najlažje se zdi ukvarjati se s tretjo stvarjo, ne pa zaključiti in urediti stvari, ki težijo.
IZVIRNO SPOROČILO: Grizo

zivjo,
v tem se kar strinjam. Sicer nevem ali sedaj se delas solo ali ne, ampak najverjetneje se izogibas stvari, ki so ti ostale za nardit. Vem, ker je tudi meni velikokrat tezko dokoncat nekaj, kar sem zacela ze pred casom. ampak ti povem, da ko se zadeve lotis in pades spet noter, jo koncas.
Kar se tice partnerja, pa ti mocno svetujem, da se pogovoris z njim. morda bo tudi njemu zelja po otroku sama od sebe prisla v srce. sicer sta pa  se mlada. Se lahko imata vec otrok, nic ni dokoncno. pogovori se z njim, da si zelis se enega otroka in ali je vsaj moznost, da bosta kdaj se imela kaksnega, kar bo manj dokonco kot, da zeli samo enega. to je tudi tisto kar te najbolj boli.
Ne se odlocit sama za oba, ker mu gotovo ne bo vsec. pogovarjajta se. postavi se v njegovo kozo, kako bi bilo tebi, ce bi on naredil nekaj kar tebi ne bi bilo vsec. razmisli in se pogovori z njim.

lp
nasapot

(odgovor članu Grizo)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.3.2006 19:58:59   
Marogica
Punca, mlada si in enostavno nezrela, pa še domišljava, ker misliš, da so te druge žalile. Te niso, so le povedale svoja mnenja, in ta si najbrž hotela, drugače najbrž ne bi postavila vprašanja.
Tudi jaz se priključujem tem, ki so te "žalile" in moram povedat, da je tvoje razmišljanje absurdno in zelo egoistično. Kaj bi sploh rada? Otroka, obrdržala partnerja, naredila šolo? Vse skupaj v tvoji situaciji ne bo možno. In ko se boš tega začela zavedati, boš že zelo daleč..........

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
24.3.2006 20:58:39   
lelaval
Anonimna, tvoja želja po še enem otroku verjetno izvira zaradi hormonov. Sama sem bila 3x noseča in po vseh porodih sem po določenem času čutila močno željo po novem otroku. Med prvima dvema imam majhno razliko (potem pa 7 let) in povem ti, da se par let niti spomnim ne, da sem sploh živela. Ti pa še študiraš. Morda bi bilo bolje, da najprej končaš šolo in se kasneje, ko bo punčka večja odločita še za enega otroka. (takrat bo tudi hčerka sama govorila, da bi rada brateca ali sestrico in se morda tudi očka omehča). user posted image  In mogoče po šoli še  hitro dobiš zaposlitev.
Kar pa se tiče tega, da ti je predlagal splav - verjetno se je bal očetovstva. Moški se kar ustrašijo te vloge, ko pa vidijo otroka, pa so popolnoma drugačni. Sama vidiš, da je bilo tako.

Želim ti, da se ti uresniči tisto, kar si želiš.
Kar pa se tiče

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
24.3.2006 22:20:13   
koala
Anonimna, zašla si se v situacijim ki ti je prav nič ne zavidam. Kaj pomeni želeti si otroka, še predobro vem, A glej ti že imaš eno majhno princeso in že zdaj praviš, da si ne privoščiš ničesar: A boš/sta zmogla še eno detece.

Poskusi končati šolo, po moje je že z enim otročkom težko, ko se moraš učiti v sosednji sobi pa te čaka otrok, z dvema si tega ne znam niti predstavljati.

Da bi zanosila skrivaj, se mi ne zdi pametno, vrjetno tudi tebi ne bi bilo všeč, če bi tvoj partner izigral tvoje zaupanje, kajti jaz mislim, da bi s tem dejanjem izigrala partnerjevo zaupanje. Počakajta še kakšno leto ali dve saj sta še mlada. Boš videla, da bo pričakovanje še toliko slajše, če se bosta oba zavestno odločila za dojenčka.

Posveti se sebi, svoji princezi in svojemu partnerju.
Predvsem pa ti želim veliko sreče in da se stvari uredijo tako da boste vsi trije srečni.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 18
25.3.2006 8:11:07   
Anonimen
sama imam  službo za nedoločen čas, hišo, avto in vse idealno za življenje, samo čakamo kdaj nas bo doletela sreča, da zagledamo na testuuser posted image user posted image ...

ampak ne znam si pa predstavljat, da bi imela brez službe dva otroka..... bogi tisti otroci, ki jim starši ne morejo nudit tistega kar imajo drugi... malo razmislite...po  vrhu vsega tega, pa če misliš partnerju zatajit nosečnost, to se mi pa ne zdi pošteno, prej zelo nesramno... sicer pa da nekdo želi imeti otroka samo zaradi tega, ker je njegova prijateljica noseča....mislim..tak otrok sigurno ne bo zaželen....

najdi si službo, potem pa razmiščjaj o otrocih...a ne vidiš da je vedno več revščine v sloveniji, kaj še bo.... malo pomisli kaj bo, če se bbo tvoj otrok želel šolat v lj ai mb...ena plača ne bo dovolj za stanovanje, kaj šele za hrano.....

(odgovor članu koala)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
25.3.2006 15:50:37   
ANA_P
Joj, joj..kaj pa ti razmišljaš, punca. Da bi fantu vse prekrila in nastavila ter mu povedala komaj pri 3 mesecih? HALO!!!!!!! Zbudi se!!! če ga dovolj ljubiš, mu tega ne boš storila in boš upoštevala njegovo željo ter s svojo še malo počakala. Partnerstvo je en sam kompromis in če se ne moreš prilagajati svojemu fantu, so ti dnevi z njim šteti, draga moja. Tako da sploh ne razmišljaj o še drugem otroku, ker če imaš tako egoističen in hinavski odnos do njega, verjemi, da ne bosta dolgo skupaj. Kaj takega!!!!
Raje se prilagodi, mu razloži kaj si želiš in če še bo želel malo počakati, bosta pač počakla. Upoštevati moreš tudi njegovo mnenje. Očitno je, da fant stoji trdno na tleh in se zaveda kakšno odgovornost in finančni zalogaj še prinaša en otrok, zato bodi vesela, da imaš fanta, ki želi poskrbeti za svojo družino. Za drugega otroka še je čas. Sicer pa dokončaj prvo šolo, si najdi službo... ...in vam bo lažje, takrat pa verjamem, da bo drugače gledal na vse  skupaj.
Veš otroka hraniti, ljubiti, ščititi ni vse...je treba na morje, izlete, smučat, tenis igrat.....da otrok nekaj doživi in ima nekaj od otroštva...če ima možnost.
otroku je treba največ nuditi, in če praviš, da na sebi nič ne zapravljaš, ker nimaš, kako boš pa potem lahko na drugem otroku. Veš, ap tudi za sebe moreš poskrbeti in nekaj dati nase, da napolniš z energijo in samozavestjo, ki jo lako potem nudiš otroku.
Res, zamerim puncam, ki so rodile in so se nekatere zapustile, pa čeprav jim ni primanjkovalo finančnih sredstev. Mogoče napačno presojam, nama sicer že dolog ne rata zanositi, čeprav imava vse, kar si bi lahko še želela v življenju; svoje stanovanje ( dovolj veliko za celo družino ), oba službe za nedoločen čas, ne slabih plač, pa ne rata..ko pa enkrat bo, pa bom otroku nudila, kar bom mu lahko - seveda v mejah normale.
tako da raje razmisli o tej tvoji egoističnih namerah, prosim, in ne pokvari svojega odnosa do partnerja ter prvega otroka. Bodi zadovoljna in srečna, da imaš že sončka, ki te ima rad in ti daje toplino ter fanta, ki vaju ima rad ter skrbi za vaju. Bodi sreča in zadovolna z malimi stvarmi, ker drugeča večjih ne boš vredna. Poslušaj fantove želje in verjemi enkrat bo prišel čas, ko bosta oba odločena in bosta šla v boje za drugo user posted image . Ne pozabi: VSE JE EN VELIK KOMPROMIS, ki ga moreš upoštevati.

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
26.3.2006 16:22:30   
daisy23
Nikar ne kj načrtov naskrivaj. Si še mlada in čas prinese veliko preobratov v življenju, tudi glede želje po otroku.Želja pa žal ni dovolj,potrebno je veliko več pogojev. Dobro premisli in poskušaj spreminjati na drugih področjih, mogoče se bo samo odprlo v to smer. Srečno.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
28.3.2006 11:58:40   
barby113
V šolo se spravi ali pa delat in ne išči razlogov za lenarjenje in pridobivanje umetne pozornosti.

Glede na tvoje obnašanje si lahko sploh srečna da partner hoče ostat s tabo. Izsiljevanje z otrokom se ne splača, se nikoli ni in se nikoli ne bo. Pomisli kaj če ostaneš sama z dvema otrokoma. Mislim, da je tvoja veza na trhlih nogah zdaj pa še to.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
28.3.2006 12:06:15   
barby113
Kar pa se tiče frizerja in šminke pa si ju raje kar privošč, saj moški ne marajo neurejenih žensk. Zato raje pojdi delat ali pa se vsaj uči, da boš imela cilje v življenju in boš svojemu malčku lahko nudila več kot ti omogoča socialna podpora.

(odgovor članu barby113)
Neposredna povezava do sporočila: 23
28.3.2006 12:07:19   
Anonimen
se moram strinjat z barby 113user posted image

(odgovor članu barby113)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
28.3.2006 12:08:11   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Ja vem,rekle mi boste da nisem normalna.
Sedaj bi rada zanosila skrivaj...,ampak potreba po dojenčku je velika.

Tvoja otročarija tudi. Bolj otročjega razmišljanja pa še ne.

Takrat hčerke nisi podvalila, sedaj pa nameravaš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?