Mišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nia30 Mišni, a to ga položiš na hrbet ko ne uboga, kaj pa pol? A pol mora nekaj časa ostat na hrbtu in kako dolgo oz. kako ga prepričaš, da ostane na hrbtu Ja, to z renčanjem mu moram čim prej iz glave izbit, čeprav je zdaj še smešno, ko še ne zna prav renčat in se mu včasih malo zalomi Ko bo večji pa ziher ne bo več smešno . Drugače je pa trmast ko . Že naša ovčarka je bila svojeglava ampak našmu Maiu po trmi niti do kolen ne seže Pa tak klovn tud ni bla Ne, ni treba takrat, ko ne uboga. Mogoče takrat tudi ni čisto pravi trenutek, ker je že itak ves narobe. Raje kar tako, iz ljubega miru. Ker pes s tem, ko se ulčeže na hrbet, ali ko ga "prepričaš", da se uleže na hrbet, prizna, da si močnejši. In ja, poleži ga na hrbet in naj potem bo tako, kodler ne da miru, da lepo na miru leži na hrbtu. Toliko časa ga tiščiš dol in govoriš, naj da MIR. Saj tukajle se mogoče grozno bere, ampak ni tako. Tisto mali živo kepo pač malo prizemljiš, malo umiriš, to je pa tudi vse. Pa večkrat to izvajaš, da res vidi, kdo ima tu prevlado. So pa res svojeglavi ti psi, ja. Naša Miša je včasih res kar nadnaravno pridna, to ni stvari, ki je ne bi razumela in tudi tako naredila, kot ji rečeš. Še skoraj da kaj je levo in kaj desno razume. Ona nas na razpotju npr. počaka, pogleda, pa ji samo z roko pokažem smer, ampak čisto nirno, v katero smer naj gre, in gre. Ampak to je včasih. Ali pa ko gremo mimo parkirišča samo rečem: Miša, gremo z avtom, pa zavije proti avtu, če ne, gre pa naprej. Ali pa ji, ko pridemo do bloka, rečem, pojdi še lulat, pa naredi tri korake na travo, se polula in pride k meni, da greva gor. Pa ponoči, npr., če ima kdaj kakšne trebušne težave, jo peljem ven, pred blok, odprem vrata in jo kar samo pustim zunaj, da išče travo in jo muli. Potem pa, ko ima dovolj, me pred vrati bloka pokliče (1-krat visoko zalaja), jo slišim čez balkon in grem dol lepo ponjo. Po drugi strani pa včasih dela, da je totalno gluha, kot da nima pojma o pojmu, kdo sploh sem in kaj od nje hočem. Pač kakor ji paše. To so res taki psi. Ali pa tisto mi je hecno, pa vidim tudi druge višavce, da so isti. Na sprehodu na vrvici, če se to nekaj spomni, da bi npr. kaj vohal, to se upre z vsemi štirirmi kar nalepem, kot kak osel. In niti pod razno ne gre naprej, dokler ne povoha tistega, kar se je namenil. No, O.K., razen če RESNO nimam časa in jo steram naprej, ampak mi jo je kar hudo, ker tako prepričljivo igra osla.