|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ne prenesem otrokove vzgojiteljice????
7.9.2006 13:46:20   
saratanja
Že vnaprej vem, da se bo name usul plaz pripomb, ampak nekam se moram skašljati.

Saj pred mojim malčkom se delam, da je to najboljša oseba in se bo na sploh imel krasno z njo. Pa sebe tudi v to smer poskušam prepričevat...saj verjetno bo s časoma res vse enostavno in prav. Ampak sedaj pa mi gre res na jetra.

Ko so nam predstavljali vzgojiteljice...sem si preden sem vedela katero bi imela, želela da nebi bila ta. Kaj pa vem zakaj, kar tako se mi je zapičilo v možgane. Potem pa me je, ko sem izvedela, da bo naša zbodlo, da je že pri sami predstavitvi kar nekajkrat omenila da že ful dolgo ni imela tako mičkenih, da jo je strah???? hm, no ja na tekmovanju odkritosti bi zmagala, ampak za občutek zaupanja pa to ni dobro:(

Potem pa porazni prvi dan. Petek...nihče ni nič omenil kdaj naj pridemo in smo v večini prišli okoli osmih. Vzgojiteljicama je vse uhajalo iz rok...ampak še vedno je vztrajala, naj kar gremo in nas podila....čeprav so na tistem skupnem sestanku lepo razlagali, kako se počasi uvaja in je otrok prvi dan še  s starši? Ko sem se vrnila sem našla našega kričača sredi norega, paničnega kričanja, brez tolažbe in brez njegovih tolažilnih pripomočkov. ....Prav sem si rekla, pač jim je ušlo iz rok.

Ko pa sem v ponedeljek(po dvodnevnem mučnem sestavljanju otroka) poskušala doseči malo vzgojiteljičine pozornosti, sem komaj dopovedala, da bom šla z njim počasneje......je navalila z nekimi boga mami, čist boga mami, pa spet tisto, da morajo vsi jokati.......pa kaj hudiča me mora klicati pred otorkom boga mami, primi že otročka in poskušaj navezati stik z njim!!! no tega nisem mogla reči kar tako, pa sem samo poskušala pritegniti njeno pozornost na otroka.

No, pa še tista mi je bila potem, ko je na veliko jamrala, da starši predolgo puščajo otročke in zato tako jokajo in da je treba počasneje uvajat.... hmmm halo, ja zakaj sva se pa midve prej prepirali?????

No moj način očitno kar dobro deluje, mali sicer ob mojem odhodu joka, vendar se hitro potolaži in se je že vključil v skupinico. Pa tudi doma, razen da je bolj občutljiv in se več ali manj drži mene stvar funkcionira, brez paničnih izpadov.

Moj prvi odpor do vzgojiteljice pa namesto izginja, samo z vsako komunikacijo še bolj narašča. Moti me kup stvari, najbolj pa, da se sicer pogovarja z otrokom...ampak potem posluša ga pa enostavno ne. Kot, da bi se ji zdelo, da dvoletniki še ne znajo nič povedati..... Primer danes ob odhodu...dialog med otrokom in njo: vpraša otroka greš domov? pa mali pravi: ne na sladoled. ona pa spet. A greš domov , ja super. pa mali spet ne, da gre na sladolet...in to nekaj časa, kot da bi mali govoril kitajsko????

Uf, saj vem, da se moram otresti odpora do te osebe, pa kaj ko se mi zdi, da samo narašča.  

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ne prenesem otrokove vzgojiteljice????
7.9.2006 13:59:46   
darja72
Se vidi, da je polna luna. Edini moj nasvet bi bil, da pač menjaš vrtec ali pa sprijazniš s tem. Tudi moja otroka bodo v šoli poučevali moji nekdanji kolegi, naj jih zato vpišem na drugo šolo???lp

(odgovor članu saratanja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.9.2006 14:02:12   
MH0
Meni se metoda, da malčku tam pobegneš ko te ne vidi tudi zdi barbarska. Verjetno so pa krivi tudi starši, če bi si vsi vzeli čas bi verjetno bilo drugače. Upam, da nam bo uspelo brez te metode.

< Sporočilo je popravil MH0 -- 7.9.2006 14:06:41 >

Neposredna povezava do sporočila: 3
7.9.2006 14:08:16   
triša
Mislim, da ti ne preostane nič drugega kot, da jo zaprosiš za individualni pogovor in ji poveš kaj te moti. Bodi natančna in pazi da boš prijazna, da ne bo vzela malega "na piko ". Če ne boš nič dosegla se pogovori z ravnateljem in ga prepiši v drugo skupino. Je pa res da je v septembru v jaslih ponavadi dobesedno "ludnica".

Neposredna povezava do sporočila: 4
7.9.2006 14:11:33   
triša
Aja, še to sem pozabla, otroka se ne uvaja en dan temveč teden do dva. Samega z drugimi pa se pušča najman po 3,4 dneh.

Neposredna povezava do sporočila: 5
7.9.2006 14:35:31   
srki
IZVIRNO SPOROČILO: triša

Mislim, da ti ne preostane nič drugega kot, da jo zaprosiš za individualni pogovor in ji poveš kaj te moti. Bodi natančna in pazi da boš prijazna, da ne bo vzela malega "na piko ". Če ne boš nič dosegla se pogovori z ravnateljem in ga prepiši v drugo skupino. Je pa res da je v septembru v jaslih ponavadi dobesedno "ludnica".

Se podpišem pod tale post.

(odgovor članu triša)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.9.2006 14:48:07   
baby baby
Mogoče pa v vajinem primeru enostavno ne funkcionira kemija. Kar je povsem normalno, nekateri ljudje se pač ne ujamejo. Na tvojem mestu bi skušala zbrati in upoštevati čim več koristnih infotov o nežnem načinu uvajanja in se spotruditi, da bi jih tudi neobremenjeno z vzgojiteljico in vajinim odbijajočem odnosom, izpeljala do konca. Mogoče jo bo otrok dobro sprejel in v tem primeru je itak to najpomembnejše.

Sicer pa sem jaz v malce podobni situaciji, saj mi naša tudi karakterno ne potegne. Tudi pri nas imam občutek, da ji je vse drugo pomembnejše, da otrokom v skupini posveča premaro individualne pozornosti, da ves čas daje občutek, da komaj čaka, da gre domov. Tudi naša je bila zdaj eno leto v OŠ in se med malčki ne znajde najbolje.

Sem krivična? Se motim...odločila sem se, da počakam in ji dam možnost. Če v enem mesecu ali dveh ne bom dobila občutka, da je prava za dobro mojega otroka, bom razmislila o drugih opcijah (ki pa jih žal res ni veliko).

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.9.2006 14:58:10   
Gina
Ne vem, kaj naj ti napišem, ker v bistvu je pri teh rečeh 100 ljudi, 100 čudi. Npr. ena učiteljica ful ni sedla mojemu otroku, potem jo je dobila še ta mala...in ne boš verjela...to je bila zanjo the best učiteljica na šoli. Različni smo, enako je s starši. Jasli imeti in to 1. septembra.... je  marsikatere vzg. malo strah. To je normalna reč. To da otrok joka in da tisti hip ni nikogar zraven - je žal kruta realna možnost pri več novih otrocih v skupini. Zamerit to vzgojiteljicam je brez veze - razen če se to ponavalja in ponavlja. Po treh dneh govorit, da je ena čisto zanič, pa ne vem, koliko je realno. Mogoče res, mogoče pa se samo tale hip ne znajde v grozljivkah začetka septembra. Jaz te dni hodim iz šole totalno utrujena, ker me hočejo razkosat, vsak otrok bi me zase imel vsak hip dneva, vsak bi mi kaj povedal, z vsakim otrokom je treba drugače ravnat, pričakuje vsak starš, da bom ravno njegovega otroka najbolj razumela in posebno nežno z njim ravnala, pa se mu posvetila v nulo in bog ne daj kaj bolj odločnega rekla....veš, res rabi cela skupina z vzg. vred čas, da se privadijo en na drugega.

To z uvajanjem je šlo v skrajnosti. Iz otroka porinit v skupino na bum, je šlo v uvajanje par tednov uvajanja skupaj. Oboje je meni malo mimo. V resnici je vse odvisno od otroka. Moji so bili cel dan v vrtcu po par dneh uvajanja in tudi spali tam že zelo kmalu. Če zamudiš prve dni in ga pelješ pred kosilom domov več kot par dni, se otrok na to navadi in ima potem res šok, ko je končno treba spati tam. Meni se je obneslo 2 dni uvajanja, tretji dan spanje. Noben ni imel travm. Jwe pa res, da so otroci različni in še to je res, da so starši itak zelo občutljivi, no, jaz sem tudi. Zato sem poslala moža na uvajanje, ker jaz nisem realna in sploh bi se najbrž kar zjokala zraven - brez pravega razloga, samo ker bi me moj lasten froc izsiljeval. V končni fazi mu tam ni nič hudega.
Mogoče bi pa tudi s tvojim otrokom moral mož. Moški so bolj realni in otroci ob njih manj jokajo.

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.9.2006 17:55:31   
mojca345
msilim, da bi bilo dobro, če ostaneš pri otroku mogoče kar cel dan. vsaj vidiš kaj počnejo in kako. tako tudi navežeš stik z vzgojiteljico.

kot vzgojitelj mislim, da je ZELO pomembno, da se z vzgojiteljico ujameš, ker če se starš ujame z vzgoj. potem bo tudi otroku lažje. če pa se goji dvom in neka jeza, potem to otrok začuti in vsekakor ne pripomore k boljšemu in lažjemu uvajanju.

seveda se tudi vzgojiteljica boji, ko pa najbrž ne ve niti kje se jo glava drži pri tolikih otrocih. predstavljajte si, da imate 14 otrok in vsi tulijo za svojimi starši. katerega boste prvo vzela v naročje ? katerega zamotila z igračo ? vzgojiteljica ima samo 2 roki. močen pritisk je na njo, ker toliko stvari ne more narediti. otroci hočejo svoje in seveda gledajo samo na sebe. poleg tega te ta glasen jok ubija, če hočeš ali nočeš.

vsi - otrok - starš in vzgojitelj so občutljivi v tem obdobju in potrebno je delati skupaj, ker drugače to ne funkcionira.

želim si, da bi nas v šolah pripravili na to, ampak dejansko si teh veščin pridobiš šele ko imaš dejansko 14 otrok pred seboj in so ti zaupani v varstvo. takrat je odvisno od vsakega vzgojitelja posebej, koliko je močan, da vse te pritiske zdrži.

upam, da boš uredila stvari tako da bo dobro za tebe in tvojega otroka. vrtcev je veliko, vzgojiteljic takih in privatnih pa še več.

mojca

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.9.2006 18:55:19   
KIRA
menjaj vrtec, ali pa probaj vasj to dosežt, da gre mali vdrugo skupino, k drugi vzgojiteljici.

Neposredna povezava do sporočila: 10
7.9.2006 19:03:03   
bobek05
jaz se podpišem pod KIRIN post - bi naredila točno to...

Najin sonček Anej se je rodil 16.6.2005.

(odgovor članu KIRA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
8.9.2006 8:37:25   
Grascakinja
Razumem, da ti je težko in ne poznam prave rešitve tvoje težave. Upam pa, da se ne bosta z vzgojiteljico obnašali kot skregana ločena starša, ker bo to samo v škodo otroku.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

BLOG: Pogovori z otrokom o seksu
Šestletnici pa res ne bom razlagala o vzburjenju, poželenju ter vseh užitkih in darovih, ki jih lahko prinese seks! Kako...
Prešeren »na otroški način«
Prešernova poezija je resna, težka za šolarja, kaj pa šele za predšolskega otroka. Kljub temu pa je Prešeren napisal nek...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.