Grascakinja
|
Jaz sem večino stvari kupila sama in se mi zdi edino prav. Šenkane in sposojene stvari so sicer tudi v redu, toda če so dane iz srca. Ker meni je bilo nekaj stvari "podarjenih" ali "posojenih" tako, da naj bi se čuvale, da ostanejo, kot so in jaz vsakič ko obdarovalca zagledam, bila večno hvaležna. Sem jih spravila v predal in nikoli uporabila, ker me je strah, da jih otrok ne bo pobruhal ali uničil. Tako pa imam stvari, ki sem jih sama kupila in se ne sekiram preveč, če se zapacajo, obrabijo ali polomijo. Tudi nikomur jih ne rabim vračat in tu bodo za naslednjo bebo. Dva ležalnika in dva stolčka za hranjenje sta super, po eno lahko odneseš k babici ali v spodnji štuk, na vikend... Moja mami je za k sebi doma, kadar pridemo na obisk, dokupila vse, kar potrebujemo, tudi flaške in aspirator za nosek, tako da ko grem tja, odnesem samo tamalo in nekaj za preoblečt. In več cotk pri vseh bruhanjih, kakcih in premočenih plenicah, tudi samo prav pride. Sicer pa vsem, ki obiskujejo in obdarujejo novopečene starše, polagam na srce, - če imate kaj rabljenega za oddat, jim to dajte PREDEN se otrok rodi, vsaj 2 meseca prej, ali pa jim vsaj povejte, da boste točno določeno stvar dali, da bodo vedeli - kar date, dajte iz srca in ne pričakujte, da boste dobili v enakem stanju nazaj, gre za dojenčka.... - ob rojstvu podarite bone ali kaj uporabnega, za kar ste se s starši dogovorili in kar rabijo, - če podarjate plenice, kupite kvalitetne (vprašajte, katere uproabljajo) in v večji številki, ker ne boste edini, ki boste plenice podarili...
|