Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni Mislim, da lahko izkušen dermatolog oceni, če je znamenje rakastega izvora ali ne. Ker tudi kožni raki so različni. Eni so nedolžni in se ne širijo. Treba pa jih je ravno tako odstranit. Se pa ne mudi s tem prav pretirano. Tako da ja, možno je najbrž tudi to, kar ti je rekla tašča. Jaz se pa strinjam s splišni. In sploh vas ne razumem, dekleta. Verjamem, da se tale tašča zelo boji, da ima res raka in če je to povedala snahi, a to pomeni, da išče pozornost??!! Matr me zanima, če se ve ne bi bale. pol bi vas pa ena snaha napizdila, če bi si ji drznile svoje strahove povedat. Pa da si ne boste delale utopičnih idej, kako naše zdravstvo hitro dela. Poznam dva primera raka v roku tega leta. prva na dojki, čakala 2 meseca, da je dobila izvide, potem bi morala čakat 4 mesece, da dobi ponovni izvid, ne spomni se več točno, kako je šlo, ampak čakalne dobe so tako dolge, da lahko mirno umreš, preden sploh prvič prideš na odvzem tkiva. Šla je samoplačniško, da je vsaj prišla do zdravljenja čim prej. Drugi primer moja tašča. Čakala en mesec na prvo preiskavo, še en mesec na drugo, še en mesec na tretjo, še en mesec na četrto....če bi šlo vse po normalnem scenariju za raka na pljučih, bi morala biti že mrtva. S tem, da so vedeli, da je 99% možnost, da bo rak -že v prvo so vedeli, po slikah!! In ja, so ji povedali, da najbrž bo to rak. Ne direkt s temi besedami, ampak so ji povedali, da so popolnoma vse že pregledali, da ne izgleda dobro, da ni več veliko možnosti, da je vse ok, tako nekako rečejo. Tako da...vem, zdaj ste mlade in se vam zdi, da vam nikoli nič ne bo. Zdravje vam služi. ko vas bo začelo kaj dajati, se spomnite, kako ste bile "pametne" in se norčevale iz človeških strahov. Ne vem no, meni se zdi stvar resna. Pa četudi bi si tašča izmislila vse skupaj, da so ji rekli, da ima raka, bi jo vendarle bilo daleč najpametneje potolažit, ne pa se jezit. No, vsaj jaz bi zihr tako naredila.
|