Šoni
|
Bena, mi smo mu tudi pri 4 mesecih ponudili gost obrok, ker mu je bilo dojenje premalo. Začeli smo s korenčkom, pa z bučkami, pa je šlo vse bolj okoli . Nisem ga silila, saj ima do 6. meseca še čas, pa še polno sem ga dojila. Potem sem poskusila z iztisnjenim sokom jabolka, pa se je samo pačil, potem s kuhanim jabolkom, pa tudi ni šlo. Ker se mi je ponoči zbujal (lakota!)sem zato pred spanjem uvedla riževo kašico z mojim mlekom, o to je pa šlo po grlu . Pri 5. mesecu sem pa po nasvetu pediatra poskusila z banano in kuhanim jabolkom v razmerju 1:1 in na začetku mu ni bilo prav všeč, danes pri 6. mesecu je pa pravi požeruhec. Zdaj bom pa počasi začela z zelenjavo, pa bomo videli. Potrebno je pa kar nekaj potrpljenja, da se mali navadijo na nove okuse, jim pa tudi ne bo vse všeč, tako kot nam ni. So pa deljena mnenja ali začeti najprej z zelenjavo pa potem sadje ali obratno. Jaz sem poskusila z zelenjavo pa je ni maral, zato sem uvedla najprej sadje. Saj ima za zelenjavo še čas, če ne prej, jo bodo jedli, ko bo pripravljena tako kot jo imamo radi odrasli. Saj če poskusiš špinačo na vodi kuhano ali katerokoli drugo zelenjavo res ni za prste oblizat. Če pa špinačko pripraviš s česnom, pa smetanco,.. pol pa gre. Poskusi pa z takimi okusi, ki so bolj nevtralni, npr bučke so bolj blagega okusa, pa malo posoli, da bo imelo vsaj malo okusa. Pri sadju je pa tako, da imajo banano ponavadi radi in če jo zmešaš še z drugim sadjem kar gre. S korenčkom je pa tako, da ima močan okus, pa še spasira se ne prav dobro, naš se je kar davil, če mu je ostal na jeziku, zato korenček pomešaj z jabolkom pa bo šlo. Pa kašico mu na začetku naredi bolj redko, dodaj malo vode, v kateri se je sadje ali zelenjava kuhala. Ja pa še to, na začetku mu daj najprej malo mleka, kadar je zelo lačen, ker če ne, ne bo hotel nekaj novega poizkušat, kasneje pa ne bo problema. Pa srečno.. Lp, Šoni
|