|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ne boji se nikogar / ničesar
18.12.2007 9:59:46   
Anonimen
No, verjetno sva sama pripomogla k temu ker sva se že pred njegovim rojstvom zmenila da raznih bavbavov, črnih mož, čarovnic pri nas ne bo. Tudi nonotom, ki ga čuvata sva izrecno prepovedala vsakršno ustrahovanje . Zdaj pa imamo. Kače, pajke, polži - po rokah , nosi naokoli brez problema. Delovni stroji, bagerji , traktor, kosilnica - obvezno tudi on se peljat. Voda - tuširamo ga že od šestega mesca,  v bazenu pa je več pod vodo kot nad njo. Fen - no problem. Tuji ljudje - 30 sekund rabi časa za se spoznat. Tema- mama glej, nočka user posted image , tudi luna in zvezde. Saj je vse lepo in prav ampak dejansko me resno skrbi za njegovo varnost (katero mamo) pa ne user posted image . Naj uvedem kakšnega bavbava?  Česa se bojijo vaši otroci?

p.s lažem , boji se moje zelene ****iš jaknice  user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ne boji se nikogar / ničesar
18.12.2007 10:06:43   
piščanc
mene je bolj strah, ker ne pazi nase s kakšnimi skoki ipd. včasih vidim prav črn scenarij. jaz ne bom uvajala kakšnih bav bavov, samo jasen ne. se je pa sedaj začel bati teme (pa se prej ni). upam, da bo tudi to predelal.

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.12.2007 10:10:56   
Anonimen
A če bi se bal bav bava bi bil bolj varen?user posted image  Tega pa res ne razumem.

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
18.12.2007 10:23:17   
Naja31
Ne razumem v čem je problem.
A ni boljše da se ne boji bavbavov in podobnih zadev?

Zakaj bi otroku producirala strah? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.12.2007 10:25:30   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

A če bi se bal bav bava bi bil bolj varen?user posted image  Tega pa res ne razumem.

Logika je nekako taka. Če se nečesa boji (npr. splišni user posted image ) in mu rečeš  ko izvaja vratolomne akcije : pazi črt,  prihaja splišni- preneha z divjanjem. Zato naj bi bil bolj varen.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
18.12.2007 10:34:14   
taška30
Jaz tud ne štekam povezave. Eno je, da ga strašiš, da ga bo vzel bavbav, če ne bo priden (tudi meni neumnost). Ampak zakaj bi se moral bat fena, noči, lune, zvezd in polžev?!???
Misliš da če bi uvedli bavbava, da bi se bal fena? Res ne razumem. A to bi bilo fajn, da bi se ga bal npr.fena?!?
Avtov in kosilnic se mora pa 'bati' zaradi tega, ker so nevarni (povozi, ga poškoduje), ne zato, ker lahko pride bavbav.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.12.2007 10:45:29   
Lenny
Ni poanta v tem, da se otrok določenih stvari boji ali ne, štos je v tem, da se še ne zaveda nevarnosti.
Jaz imam dva taka doma, ki se ničesar ne bojita. V temi se režita, čeprav lahko recimo zgrešita stopnico, v vodi je fešta, čeprav tamali seveda še ne zna plavati, gre za velikim bratom in čofne v globoko vodo brez obroča, v roke primeta vse, kar leze in gre, itd.
Trudiva se, da se ne bi bala, temveč razumela, da je treba biti previden. Upam, da nama uspe.
Predvidevam, da je hotela adelaide kaj v to smer napisati. Duhci, pošasti in kaj podobnega, kar se skriva pod posteljo ali v omari, pa tako in tako pridejo v določeni fazi.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.12.2007 11:12:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Lenny

Ni poanta v tem, da se otrok določenih stvari boji ali ne, štos je v tem, da se še ne zaveda nevarnosti.

Ja, ko bo doživel posledice, bo razumel nevarnost. Tako da v bistvu mu moraš čimveč pustit in biti zraven, da ga zavaruješ v primeru, da bi lahko prišlo do kakšne hujše posledice, sicer pa zobe stisnit in pustit, da do manjših pride. Več bo doživel, več izkušenj si bo nabral.

(odgovor članu Lenny)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
18.12.2007 11:13:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Lenny

Jaz imam dva taka doma, ki se ničesar ne bojita. V temi se režita, čeprav lahko recimo zgrešita stopnico, v vodi je fešta, čeprav tamali seveda še ne zna plavati, gre za velikim bratom in čofne v globoko vodo brez obroča, v roke primeta vse, kar leze in gre, itd.
Trudiva se, da se ne bi bala, temveč razumela, da je treba biti previden. Upam, da nama uspe.
Predvidevam, da je hotela adelaide kaj v to smer napisati. Duhci, pošasti in kaj podobnega, kar se skriva pod posteljo ali v omari, pa tako in tako pridejo v določeni fazi.

no vsaj nekdo user posted image  me razume, najbolj me je strah ravno bazena, ker on pač gre v vodo z obročom ali brez user posted image .
Lenny, povej mi kako rečeš tvojim , da razumeta , da je potrebno biti previden. Moj ima 26 mesecev in razen lastnih izkušenj ( pred vhodom je na vlažih stopnicah padel in zdaj nam reče naj ga dvigneva)  ne zaleže nič.user posted image .

(odgovor članu Lenny)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
18.12.2007 11:49:57   
Lenny
Oh ja user posted image  Miljavženkrat rečeš, pa oči se ti vrtijo okoli glave kot robotu user posted image  
Zdaj je fino, ker je ta velik ŽE pet let in pol. Razume in kar veliko se mu da dopovedati. Mali mini pa je pri letu in pol pravi fotokopirec. Vse, kar počne veliki brat, je zanimivo in seveda ponavlja, pa če je primerno zanj ali ne.
In učijo se na lastnih izkušnjah. Včasih je fina tudi "nesreča pod kontrolo". Recimo pečico vklopiš na 60 stopinj in mu "dovoliš", da se je dotakne. Zgoditi se mu ne more nič, ugotovi pa, da peče. Dovolila sem tudi padec v vodo. Taki triki pomagajo, samo še vedno moraš imeti oči vsepovsod. Pomagala? Verjetno ne kaj veliko user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.12.2007 11:51:48   
taška30
IZVIRNO SPOROČILO: adelaide

, najbolj me je strah ravno bazena, ker on pač gre v vodo z obročom ali brez user posted image .

Ne vem, mogoče jaz česa ne razumem, ampak meni se tole zdi normalno za 2,5 letnika.user posted image Zato pa moramo biti ves čas 100% na preži. Še par let, da se naučijo plavati.
Ne vem, jaz od moje 2,5 letnice nekak ne pričakujem, da 100% ne bo šla v vodo brez obroča/rokavčkov. Saj razlagaš in to in mogoče celo razume, ampak v momentu ko pred sabo zagleda vodo, pa pozabi in gre.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.12.2007 12:02:32   
altati
IZVIRNO SPOROČILO: taška30

IZVIRNO SPOROČILO: adelaide

, najbolj me je strah ravno bazena, ker on pač gre v vodo z obročom ali brez user posted image .

Ne vem, mogoče jaz česa ne razumem, ampak meni se tole zdi normalno za 2,5 letnika.user posted image Zato pa moramo biti ves čas 100% na preži. Še par let, da se naučijo plavati.
Ne vem, jaz od moje 2,5 letnice nekak ne pričakujem, da 100% ne bo šla v vodo brez obroča/rokavčkov. Saj razlagaš in to in mogoče celo razume, ampak v momentu ko pred sabo zagleda vodo, pa pozabi in gre.

točno tako...meni je to naredila tudi moja 4 letnica, pred dvema letoma.
Pa je točno že vedela za posledice, a v trenutku je kar skočila v vodouser posted image

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.12.2007 12:04:37   
Anonimen
Taki triki pomagajo, samo še vedno moraš imeti oči vsepovsod. Pomagala? Verjetno ne kaj veliko

tale s pečiso mi je všeč user posted image

(odgovor članu altati)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
18.12.2007 12:20:27   
Pobalami
Po mojem je neka srednja pot najboljša. Nesreča pod kontrolo je fajn ampak pri zelo majhnih otrocih ne zaleže vedno (takrat ko še ne razumejo dobro posledice). res moraš skozi gledati kaj delajo.

Drugače se pa spomnem da se je punčka od kolegice pri cca. dveh letih bala kač. Na morju smo imeli en del nevarne poti, kjer je bila nezavarovana škarpa. Ko smo ji povedali da so tam kače se je tiste škarpe izogibala kot hudič križa.

Po mojem ima bav bav pri majhnih otrocih svoj namen, ker oni drugače gledajo na stvari.

V bistvu tudi jaz ne maram ustrahovanja, strašenja. Ampak, če otrok bolj razume, da ne sme skočit v vodo zato ker je notri volk (bav, bav) je vseeno boljše kot pa da mu rečemo da ne sme skočit, ker se bo utopil (kaj je to utopil?) in bo vseeno skočil.

jaz to zdajle nekaj na pamet ugibam. jaz sem se bala bav bava v špajzu, ko sem bila majhna in tja nisem hodila

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.12.2007 12:50:07   
taška30
Ja, sicer sem se pa zdaj spomnila, da se jaz grem v bistvu neke vrste ustrahovanje, ampak z zgodbicami. Izmislila sem si družino, punčko Ano (stara toliko kot naša), ki ima malo sestrico (kot naša tamala)user posted image , če bo kdaj potrebo še v tej smeri kaj.

No, in kadar ga kaj konkretno userje, ji zvečer napletem zgodbico o Ani. Sicer nisem sigurna, da malo ne pretiravam, ampak bom vztrajala zaenkrat. Npr.
Zgodba št.1:(ob priliki, ko je naša malo 'odtavala/pobegnila' v Cityparku, Ana je naredila isto in potem kar naenkrat ni več videla mamice in je ostala sama in jo je bio strah in je jokala in jokala in klicala mami (to ful razvlečem) in se spraševala Zakaj sem pobegnila? Kako bom prišla domov??? itd...no, konec je itak srečen in na koncu sledi obljuba Ane, da ne bo nikoli več ušla, da se bo vedno v trgovini držala mamice.
Zgodba št.2 (ob priliki, ko je s triciklom v napadu trme zapeljala na cesto): Ana naredila isto in...je pripeljal avto in jo povozil.user posted image Ok, tega recimo še ne razume, zato sem dodala, da je fejst padla in da so jo bolele rokice in nogice, ki so bile polomljene, ful je jokala, morala v bolnico, pa še kolo je bilo čisto uničeno, zlomljeno in so ga morali vreči v smeti (to je našo še najbolj prizadelouser posted image ). Doooolgo je bila brez kolesa in spet nauk: cesta je nevarna, nikoli na cesto!

Bom videla, če bo obrodilo kaj sadov. Zaenkrat se še ni ponovilo. Zadnjič ko ji je ati rekel, da gresta v trgovino, je izstrelila: Ne bom pobegnila!user posted image
Mi je pa fascinantno, da so ji te grozljivke ful všeč in hoče še in še ('Povej mi tisto ko gre Ana s kolesom!!). Mogoč vseeno malo pretiravam.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
18.12.2007 13:02:10   
Pobalami
taška30 user posted image

po moje ne pretiravaš, drugače ne bi prosila da ji še enkrat poveš. vseeno bolje da se Ani to zgodi kot njej user posted image .

Tudi pravljice in otroške zgodbice imajo namen, da povejo nekaj na otroku razumljiv način.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 16
18.12.2007 13:12:04   
bumerang
Kolikor se razvojne psihologije še spomnim,

(opomba vsem raznim padalcem: se ne mislim potem še tri strani preganjat o raznih psiholoških teorijah, če imate drugačno mnenje, ga napišite ločeno od omenjanja mene!)

se strah razvojno pojavi okoli 3. leta starosti. Govorim o tistem iracionalnem: tema, čarovnice,... Pa brez da bi otroke kaj strašili in zastraševali. Tako da glede tega še počakaj, še pride.
Moj je tudi precej neustrašen, sicer ima do določenih stvari rešpekt, ker ga nanje stalno opozarjamo, ampak strah pa ga definitivno ni.
Edino eno strašilo imamo, Grdino na podstrešju. Ki pride v dnevno sobo ko nas ni doma. Diskutiranje o tem, kdaj/kako/zakaj/kam/... gremo od doma je tako dolgo samo par minut. user posted image
Aja, pa Muco Copatarico imamo, ki igrače odnese, če niso pospravljene. Ampak ta je prijazna, jih v bistvu vzame samo zato, ker misli, da jih nihče ne mara in jih nese tistim, ki z njimi lepo ravnajo.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 17
18.12.2007 18:05:22   
Gina
Fajn, da si odprla to temo, ki se povezuje s tisto prejšnjo o vzgoji, pa s tisto o elektriki, ki je eni otroci nimajo in eni čez rit....

Nekateri otroci nimajo varovalke, ki reče, da je kaj nevarno. Nikdar niti ko so večji. Če bi to, kar si napisala, Taška, veljalo za vse otroke, bi bilo super. Za neustrašne ne velja. konkretni primeri naše ta male:
Pri dveh letih se je metala v vodo brez rokavčkov in šlauha, si jih je vedno dol vrgla, vsakič potonila, smo jo ven zvlekli, pa si je spet rokavčke dol metala, ker ona gre v vodo. ko je bila stara 3 leta, je znala plavat z rokavčki in sredi bazena sem en hip stran pogledala, njej so rokavčki, nimam pojma na kak način, v 5 skundah dol zlezli in on je zginila pod vodo, utapljala se je, pa je čez 15 minut hotela skočit v bazen brez rokavčkov....halo? Naučili smo jo plavat brez rokavčkov.

Pri štirih letih se je igrala pred prikolico, medtem ko sem kuhala v baldahinu. neki ljudje iz plaže so prišli mimo in ji rekli, če gre z njimi (bili so totalno nori, ker je ženska fantka oblačila v roza oblekice in roza natikačke, laske je imel dolge in spete v kitke z roza pentljicami). Ona je šla z njimi. Jaz sem sicer prec pogruntala, da mi otrok manjka, pa poznala sem cel kamp, ker smo takrat tam imeli paušal, vendar je v tem času otroka odpeljala v tuš, ju skopala (mojo in svojega otroka) in peljala jest pred njihov šotor. Ta mala je jedla z njimi. Meni se je mešalo vmes, tistih 10 ali 15 minut se mi je zdela večnost in ker so jih videli znanci, sem jih celo našla, preden sem šla klicat policijo. hvala bogu ji v kopalnici niso nič delali, niti ji niso dali kaj v hrano....kako sem se ustrašila sploh ne bi, da prvič v življenju nisem bila sposobna odreagirat, ampak poanta ni v tem. Ta isti otrok je šel od takrat naprej še kar z vsakim.....ne glede na zgodbe, razumevanje, ne glede na nič....ta teden je odprla vrata neznancem, ko je bila sama doma, 6 let kasneje! Vsakič naredi isto. zaupa ljudem. Njej se nič ne zdi nevarno.

V trgovini je vedno hotela okrog skakat. Se je tudi izgubila nekoč. Potem sem postala jaz zelo tečna in zoprna, kar se tega tiče. Pa še danes bi skakala okrog, če je ne bi jaz striktno ves čas kontrolirala. Ni strahu.

Se je spekla na električni plošči. Je naslednjič naredila enako. Pa naslednjič spet. Naučila sem jo pravilne uporabe el. in plina.

Je pošlatala vsakega psa, ki ga je srečala, nič ni pomagalo. Potem jo je eden ugriznil. Pa eden jo je zbil na tla, ker je kar nanjo skočil. Je bil en mesec mir vsakič. Še vedno vsakega psa pošlata. samo da sem ji razložila, na kak način naj to počne, če se že ne more ubranit.

Takih zgodb na temo varnosti imam še malo morje. Uporablja nevarne reči, izvaja nevarne reči, ne zaveda se nevarnosti.

Skratka, rešitev je v določenih rečeh, da otroka naučiš varne uporabe, kot je že spliš napisala, pri nekaterih rečeh imaš pa pri neustrašnih otrocih problem, ki ga jaz ne znam rešit.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj je vzrok za več kot 200 primerov raka ...
HPV ni nov pojav, vendar so šele v zadnjih desetletjih raziskave razkrile njegovo povezavo z več vrstami raka, kar je pr...
Mame tretjino svojega življenja skrbijo za...
Rezultati kažejo, da mame za kuhanje porabijo 3.603 ure svojega življenja, za pranje pa 2.442 ure. Med drugimi dejavnost...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.