biga
|
Izteka se mi porodniška, maja začnem spet službo. Poleg tega, da bom pogrešala mojega , da me bo skrbelo zanj (čeprav bo do septembra v varstvu moje mame in mu ne bo hudega), sem zdaj še izvedela, da so razmere na delovnem mestu slabše kot prej. Kar nekaj sodelavcev je dalo odpoved, tako da mene zdaj čaka ogromno dela, ko pridem nazaj. Iz razgovorov pri delodajalcu sem razbrala (čeprav mi direktno še ni tega rekel), da ne bom več delala tako, kot doslej (nekako mi je vedno uspelo, da sem začela okrog pol osmih in končala do pol štirih ali štirih), ampak pričakujejo, da bom tam kar do sedmih zvečer skoraj vsak dan, pa še soboto pridem na vrsto. Ne bi rada izpostavljala, kje delam, gre pa za dejavnost, ki je sicer fleksibilna, kar zadeva delovni čas, včasih tudi popoldne in zvečer, vendar sem doslej vse uspela se dogovorit, ker nas je bilo dovolj. Zdaj pa bodo gotovo meni naložili še več, ker je šla tudi sodelavka, ki me je nadomeščala, na porodniško. Da bi izkoristila 6-urni delavnik, si niti ne upam vprašat. Pa tudi finančno nama z možem ne bi zneslo. Zdaj pa ne vem, kaj naredit. Prej sem že veliko delala, zdaj z malim otročkom naj bi bila pa po cele dneve v službi. Se pravi, da bi ga videla, ko bo šel spat. Seveda razmišljam tako o tem, da bi se nekako zmenila drugače, tudi o odpovedi razmišljam. A upam, da se bom lahko z direktorico dogovorila, saj me je vselej podpirala kot uspešno delovno silo. Žal v našem podjetju niti malo niso otrokom prijazni. Tako da me je zdaj zelo strah nazaj. Po eni strani rabim službo, po drugi pa tudi otroka nočem vse dni pustiti v varstvu atiju ter babicam. Kaj bi ve naredile, se je kateri zgodilo podobnopo vrnitvi iz porodniške? Prosim za nasvet.
|