|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   navigacijska naprava
17.8.2008 14:15:33   
tanjusi
A mi lahko prosim eden malo razloži, kako deluje navigacijska naprava, kaj se splača kupit, al se sploh splača, pa kake so kaj cene.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: navigacijska naprava
17.8.2008 14:33:04   
Anonimen
Ce se vozis po SLO je ne rabis. Oz. za moje pojme se splaca, ce imas sluzbo tako, da imas terensko delo po vsej Sloveniji in res ne mores po zemljevidih iskat kako vas/ulico. Mi je totalno mimo videt razne mercedese z LJ registracijo, kako imajo po LJ obvoznici GPS prizgan. Zgleda, da se domov ne znajo.

Mi ga nimamo in ga tudi ne rabimo - vse najdemo z zemljevidi. Vcasih mal sfalimo, ampak na koncu smo vedno na cilju.

(odgovor članu tanjusi)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
17.8.2008 21:09:34   
Naty*Taja
Ja, zadevo se splača imet. Deluje pa po celi Evropi in je zelo priročno, če se pelješ kam v neznano. Odtipkaš naslov in zadeva te usmerja točno na pravi pas, v pravi zavoj... Men je super. Pa pripelje te točno pred napisan naslov. Poleg tega je možno najt notri določene destinacije, naprimer, da si na morju in imaš skor prazen tank, samo odtipkaš destinacijo najbližnje bencinske črpalke in ti nakaže vse možne! Pa točno veš, če boš prigural do tja, ali je bolje, da pokličeš npr. asistenco... pa take podobne zadeve. Dost ti lahko olajša vso zadevo.
Aja - Ribica, če bi ti mene zdejle poslala nekam v katerikoli del LJ, nebi imela pojma, kam in kod, ker mi je Lj anti in španska vas! Potem te pa pošljejo na servis v točno določeno ulico...pa najdi brez specialnega zemljevida ali stokratne izvidnice.... Ti verjetno tam živiš in ti je to smešno, men pa čist nič

MONTIGNAC

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.8.2008 21:11:20   
Naty*Taja
Aja - še to, cene točne ne vem, je pa dostopno in ne tako zelo drago. Pa deluje tako, da ti ženski glas pove: Čez pet km zavijte levo... in tako, da nimaš res kaj zgrešit. 

MONTIGNAC

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.8.2008 21:11:29   
Anonimen
Ce se vozis po SLO je ne rabis.

Po moje tudi ne.

Najbolj super se po mojih izkusnjah obnese po velikih mestih, z mnozico enosmernih ulic. Tam je pa zakon.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
17.8.2008 21:41:08   
Felicita
no, jaz sem v dveh dneh bila prvič v življenju najprej v zagorju in naslednji dan v logatcu, rabila sem pa točen naslov. če ne bi mela našega mio map-a... bi šlo še pa še časa, živcev in še česa z iskanjem že ulic, kaj šele naslovov.
tko da ja, če dosti potuješ, predvsem izven lj oz. po mestih ki jih ne poznaš in po evropi je reč hudo praktična. Predvsem zato ker ti ne izračuna samo poti, ampak tudi najhitrejšo, najcenejšo ali najekonomičnejšo pot, opozarja te na mesta, kjer so pogosto radarji in na omejitve hitrosti...

najcenejši se dobijo že za en drobiž čez 100EUR (garmin nuvi 200, samo maš lahko samo eno regijo gor), potem pa - sky is the limit. pri nakupu bodi pozorna na prednaložene zemljevide - garmini so nekaj časa prov fino skubili z 'adria map' ki ni bila naložena, je pa notri tudi slo., stala je pa skoraj tok kot navigacija sama. Tudi na splošno se pozanimaj ali moraš zemljevide kupovat (ali krast z emule, kar ni priporočljivo ker so precej okuženi z virusi) ali jih lahko downloadaš zastonj (open source). taka mislim da je navigacija Mag, pri katerem kupiš mašinco, potem pa zemljevide vlečeš z njihove uradne strani zastonj, kjer se tudi precej pogosto update-ajo in to.

še delovanje - preko GPS-a. zemljevid je prednaložen, tvojo trenutno lokacijo in hitrost pa dobiva mašinca preko satelita. ti mu nastaviš naslov in po kakšni poti bi šla (glej zgoraj) in te pelje (glasovno): na naslednjem izvozu zavijte desno. vozite 3,5 km nato zavijte levo. v križišču se držite levo. na krožišču izberite tretji izvoz. itd. se ti pa vse tudi izpisuje na zaslonu (tudi po keri ulici se pelješ itd). seveda ti ne teži npr celo avtocesto, ampak samo ko morš kam zavit user posted image . aja, če pa teto še naštimaš, ti pa pove še vsakič ko prekoračiš omejitev hitrosti za 10 al 15% user posted image

p.s.: čestitke vsem, ki se jim da tale elaborat brat user posted image

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.8.2008 22:55:01   
ales*
Aja - Ribica, če bi ti mene zdejle poslala nekam v katerikoli del LJ, nebi imela pojma, kam in kod, ker mi je Lj anti in španska vas! Potem te pa pošljejo na servis v točno določeno ulico...pa najdi brez specialnega zemljevida ali stokratne izvidnice.... Ti verjetno tam živiš in ti je to smešno, men pa čist nič

Saj sem napisala - tisti z LJ registracijo user posted image  Jaz tudi ne bi imela pojma kje v MB in CE je kaj, ampak si pogledam na zemljevid in si makar sprintam - ali google maps, ali via michelin, ali konec koncev najdi.si. Mi smo nasli brez problema po sprintanih napotkih iz via michelina po regionalni cesti iz Celovca do Faaker See-ja in potem v Beljak, pa smo prvic vozili. In enako strasik park z dinozavri gor blizu Feldbacha in na Krk smo nasli itd. user posted image  

Ribica RR

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.8.2008 10:38:28   
tanjusi
ja jaz sem bolj leva za vozit, pol je pa treba kam peljat, pa sem čist zgubljena, pa živčna.Zdaj pa študiram mal zarad boljšega občutka na cesti, ker tisti sprintani zemljevidi so pri meni bolj blažev žegen.
Kako pa je to kupiš, pa so zemljevidi že kar gor, pa kam se pol to da na avtu, a se še potem kaj plačuje....
Oprostite ampak res ne vem.

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu ales*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.8.2008 10:40:10   
asso
Sej z dobro voljo in časom vse vse najde. Ampak navigacija je zakon. Sploh ti ni treba razmišljat zraven. To je najboljše, ko greš na dopust in daš možgane na pašouser posted image user posted image user posted image

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu ales*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.8.2008 11:12:28   
tanjusi
sam nekaj še a je razlika med gps pa navigacijsko, sorry, vem da sem user posted image smotanauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.8.2008 17:40:20   
tanjusi
dajte še kako pametno kaj priporočite kupit, za ne tako močnega porabnika, pač nekaj takega da se bom malo bolje znašla v Sloveniji.user posted image

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.8.2008 18:36:07   
kokoska007
IZVIRNO SPOROČILO: tanjusi

sam nekaj še a je razlika med gps pa navigacijsko, sorry, vem da sem user posted image smotanauser posted image user posted image user posted image

pač priznaš, da si smotana. user posted image

user posted image   WIKIPEDIJA zna vse. preberi si pa sama.

(odgovor članu tanjusi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.