Felicita
|
no, jaz sem v dveh dneh bila prvič v življenju najprej v zagorju in naslednji dan v logatcu, rabila sem pa točen naslov. če ne bi mela našega mio map-a... bi šlo še pa še časa, živcev in še česa z iskanjem že ulic, kaj šele naslovov. tko da ja, če dosti potuješ, predvsem izven lj oz. po mestih ki jih ne poznaš in po evropi je reč hudo praktična. Predvsem zato ker ti ne izračuna samo poti, ampak tudi najhitrejšo, najcenejšo ali najekonomičnejšo pot, opozarja te na mesta, kjer so pogosto radarji in na omejitve hitrosti... najcenejši se dobijo že za en drobiž čez 100EUR (garmin nuvi 200, samo maš lahko samo eno regijo gor), potem pa - sky is the limit. pri nakupu bodi pozorna na prednaložene zemljevide - garmini so nekaj časa prov fino skubili z 'adria map' ki ni bila naložena, je pa notri tudi slo., stala je pa skoraj tok kot navigacija sama. Tudi na splošno se pozanimaj ali moraš zemljevide kupovat (ali krast z emule, kar ni priporočljivo ker so precej okuženi z virusi) ali jih lahko downloadaš zastonj (open source). taka mislim da je navigacija Mag, pri katerem kupiš mašinco, potem pa zemljevide vlečeš z njihove uradne strani zastonj, kjer se tudi precej pogosto update-ajo in to. še delovanje - preko GPS-a. zemljevid je prednaložen, tvojo trenutno lokacijo in hitrost pa dobiva mašinca preko satelita. ti mu nastaviš naslov in po kakšni poti bi šla (glej zgoraj) in te pelje (glasovno): na naslednjem izvozu zavijte desno. vozite 3,5 km nato zavijte levo. v križišču se držite levo. na krožišču izberite tretji izvoz. itd. se ti pa vse tudi izpisuje na zaslonu (tudi po keri ulici se pelješ itd). seveda ti ne teži npr celo avtocesto, ampak samo ko morš kam zavit . aja, če pa teto še naštimaš, ti pa pove še vsakič ko prekoračiš omejitev hitrosti za 10 al 15% p.s.: čestitke vsem, ki se jim da tale elaborat brat
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|