Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: navidezno enostarševstvo 24.8.2009 15:38:45
|
|
|
|
ledenaa
|
Sama se ne moreta če sta poročena mislim da nikakor žal ne more biti nič kar si napisal Na kaj moraš pazit- na svoje laži in goljufije
|
|
|
|
RE: navidezno enostarševstvo 24.8.2009 15:39:36
|
|
|
|
mamica2009
|
Preživnina se lahko določa samo na sodišču.
|
|
RE: navidezno enostarševstvo 24.8.2009 15:48:56
|
|
|
|
Onasiss
|
Če sta poročena bo to zelo težko. Pa že nekaj let gre preko sodišča, kjer ti sodišče določi znesek preživnine.
|
|
RE: navidezno enostarševstvo 24.8.2009 15:54:29
|
|
|
|
ledenaa
|
Aja,pa zakaj misliš da sprememba bivališča kaj pomeni? ne pomeni nič-ti si lahko prijavljen tudi na drugem koncu Slo,ni baš pomembno
|
|
|
|
RE: navidezno enostarševstvo 24.8.2009 15:59:33
|
|
|
|
Oceania
|
Feo300, ločit se bo treba, pa ne rabiš spreminjat naslova. Želim ti da se vam bodo moralne norme povrnile, ko bo težka situacija mimo.
|
|
|
|
RE: navidezno enostarševstvo 24.8.2009 16:02:50
|
|
|
|
Onasiss
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lady Birdkiller Feo300, ločit se bo treba, pa ne rabiš spreminjat naslova. Želim ti da se vam bodo moralne norme povrnile, ko bo težka situacija mimo. Ja, res ne potrebuješ spremembe naslova. Moje dva sta ločena že 10 let pa mama še vedno živi v očetovi hiši, ki jo je podedoval po starših, sam pa stalno na drugem naslovu.
|
|
RE: navidezno enostarševstvo 24.8.2009 16:03:08
|
|
|
|
ljupka
|
Moji sosedi so imel isti problem in 5 otrok!Samo ni bil dovolj drug naslov ampak sta se tudi ločila in on je šel dobesedno drugam živet,da se je ona vodila pod mamo samohranilko!Za CSD mora biti vse črno na belo,ker pridejo tudi preverit,res da je tega že 15 let nazaj,sam mislim ,da ni zdaj nič drugač! Sam še vedno je bil veliko doma pri družini! Tako je bilo včasih ,kako je sedaj pa ne vem!
|
|
|
|
RE: navidezno enostarševstvo 24.8.2009 16:10:20
|
|
|
|
pety78
|
Če imate sedaj samo eno plačo, sta pa otroka verjetno upravičena do štipendije. Pozanimaj se. Pa še višji dokladi vam verjetno pripadajo. Ni bog ve kaj, ampak bolje kot nič. Z ločitvijo so pa stroški takšni in drugačni.
|
RE: navidezno enostarševstvo 24.8.2009 16:31:40
|
|
|
|
water lily
|
Bedarija....pri 900€ prihodka na 4 družinske člane ste tako in tako upravičeni do štipendij in višjih dokladov. Samo treba je vložiti vlogo, zaradi spremembe(ženine izgube službe). Čim prej pojdite na zavod in se pozanimajte. Študentu pripada tudi študentski dom, če ste oddaljeni od mesta študija. Tudi lahko vložite vlogo zaradi spremenjenega družinskega stanja. Pa seveda boni in vse ostalo. Otroka pa tudi lahko pomagata(sploh študent) z delom preko ŠŠ. Jaz sem delala cel študij. S tem si bo pridobil izkušnje, mogoče celo našel delodajalca za po diplomi.... Če se bosta pa ločila to pomeni da morata tudi premoženje razdeliti. Dedovanje po zakoncu seveda odpade. Žena izgubi pravico do vdovske pokojnine če se vam kaj zgodi, na stara leta izgubita pravico "svojca" če je s katerim od vaju kaj narobe(če rabiš bolniško za partnerja, ipd.)......
< Sporočilo je popravil water lily -- 24.8.2009 16:34:32 >
|
|
|
|
RE: navidezno enostarševstvo 24.8.2009 17:43:17
|
|
|
|
pika09
|
Poznam podoben primer pred leti, ki se je reševal nekako takole: V kolikor sta otroka polnoletna naj se prijavita na UE kot, da imata svoje gospodinjstvo - lahko na istem naslovu kot starša. ( lahko ga ima npr samo en otrok - študent) Kot razlog lahko navedeta, da jih starša ne moreta šolati in preživljati. (Čeprav razlogov ni potrebno navajat) Ko bosta imela svoje gospodinjstvo potem jima sploh ne bo potrebno navajat prihodkov staršev, ker se zahtevajo prihodki v istem gospodinjstvu, kar pa vi ne boste. Navedeta lahko kvečjemu preživnino, v kolikor se boste dogovorili za nek določen znesek preživnine za otroke do konca šolanja. Sicer pa zadeve ne boste rešili, če se boste samo odselili, ampak se boste morali ločiti in zadeve reševati na sodišču. Veliko sreče v življenju!
|
|
|
|
RE: navidezno enostarševstvo 24.8.2009 17:48:52
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: water lily Bedarija....pri 900€ prihodka na 4 družinske člane ste tako in tako upravičeni do štipendij in višjih dokladov. Samo treba je vložiti vlogo, zaradi spremembe(ženine izgube službe). Čim prej pojdite na zavod in se pozanimajte. Študentu pripada tudi študentski dom, če ste oddaljeni od mesta študija. Tudi lahko vložite vlogo zaradi spremenjenega družinskega stanja. Pa seveda boni in vse ostalo. Otroka pa tudi lahko pomagata(sploh študent) z delom preko ŠŠ. Jaz sem delala cel študij. S tem si bo pridobil izkušnje, mogoče celo našel delodajalca za po diplomi.... Če se bosta pa ločila to pomeni da morata tudi premoženje razdeliti. Dedovanje po zakoncu seveda odpade. Žena izgubi pravico do vdovske pokojnine če se vam kaj zgodi, na stara leta izgubita pravico "svojca" če je s katerim od vaju kaj narobe(če rabiš bolniško za partnerja, ipd.)...... Se strinjam.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?