metaa
|
Večkrat sem že slišala, da dojenček potrebuje red, ker se tako počuti varno. Kakor pa premišljujem, pa ga naša nima preveč, v smislu, da bi jo določene ure spat dajala, po spanju hranjenje, potem previjanje... Da bi si nekako zapomnila ta red. Pokonci je 2-3-ure, nato za pol ure zadrema (podnevi) in tako 3krat na dan, vendar so te ure ful različne, kakor je. Zasledila sem, da ene točno veste, da dopoldne spi približno npr, od 11-1h, pa popoldne od 15-16h. Kako vam to uspe. Ko je zaspana, rata ful tečna, zaspi pa le, če jo dam v vozek in jo malo popeljem po dvorišču. Danes, ko je deževalo, pa sem jo mogla dat na joško, da je zaspala, vendar je ne bi rada tako razvadila.Kaj pa .če bo dež, jaz pa ne bom dojila celo večnost. A vam rata, da jih kar v posteljco položete in to je to, pa pustite, če se dere? Pa še to: kakšni so vaši obredi pred nočnim spanjem? Rada bi, da bi bili moji bolj očitni. Jaz jo samo previjem,potem malo z njo po dnevni hodim, da se umiri (ker je med previjanjem živahna zaradi vrtiljaka), pol pa v zatemnjeno spalnico, kjer spije flaško (nič jo ne ogovarjam), po kupčku pa v posteljco (in tudi če še malo pojoče, jo pol pustim). Če je res hudo, jo mal pobožam, na vsak način pa jo ne maram zvečer dvigovat iz posteljice, ker bi ji lahko prešlo v navado. Kopanje tik pred spanjem pa ne pride v poštev, ker se ful zbrihta v kadi in vsaj uro ne more zaspati. Kaj ve izvajate? P.S.-: Joj, cel roman sem napisala.:metulj:
|