|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   navade moških
12.7.2006 19:58:25   
Anonimen
No pa mi povejte, mlade mamice, kako je pri vas doma oziroma je bilo...ko ste imele male otročičke (nekje od začetka naprej...).

Naj povem, naš otroček je star skoraj pol leta.

In moj moški mi pravi:

* da sedaj se ne vidi v nobeni vlogi še, da bi mi pomagal ali pri previjanju (stvar mame!) ali pri nošenju..na sprehod še greva skupaj, ampak tam se tudi on malo razvedri.

* brez problemov hodi po šihtu na pijačo ali s sodelavci ali s kolegi...

* počutim se osamljena

Saj drugače mi pomaga (perilo, hodi v trgovino, itd..), le to me zanima, KJE JE V RESNICI PROBLEM??

Zakaj sem kljub temu, da obožujem otroka, fovš partnerju, ko lahko celo noč lepo prespi in si kar skoraj vsak dan privošči pijačo po službi..

Jaz sama kopam malega, se igram z njim, previjam, vse delam, kar se otročka tiče.

A sem preostra?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: navade moških
12.7.2006 20:09:29   
artista7
nisi preostra in jaz ne vem, zakaj te reči nista s partnerjem že prej dorekla. mojemu očetu je tudi smrdelo previjanje, pa je vseeno naredil in to je obvladal zelo dobro. partner je partner zato, da ti pomaga, ne pa zato da hodi po pirčkih. mislim da tip nima pošlihtano v glavi. samo tako si se odločila, mislim sicer, da to ni zadeva, zaradi katere bi se šlo narazen, vsekakor pa je neprijetno. če je ob tem do tebe še vedno enako pozoren, kakor prej se bo morda unesel. drugače bi se pa tudi meni zdelo za malo... 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.7.2006 20:25:12   
Anonimen
Otrok je toliko "tvoj" kot je "njegov". Naj skrbi za njega kot pravi oče in ne le kot tisti na papirju.

Ne vem, zakaj se je zanj sploh odločil, če mu skrb zanj ni v veselje. Otrok je živo bitje in še bolj kot suho plenico potrebujem skrb, ki mu jo pri tem namenimo.

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
12.7.2006 20:29:22   
dory
Zej ne vem..ce si otroka sama nardila,potem si loh fantu fovs za to kar pac pocne....ce sta ga skup delala, bi mu jest ze pokazala user posted image ...delo bi si delila pa .

Najprej je druzina sele potem prijatelji...matr muuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.7.2006 20:50:11   
Anonimen
Ok...

On pravi, da v službi gara..kar verjamem in da pač rabi sprostitev...

A res zahtevam preveč od njega, ko sem vsa vesela če pride hitro domov, ko ga prosim, naj malega vsaj za pol ure vzame.

Pravi, da ko se mali začne jokat, ne ve kako ga pomirit in da ga jaz najbolje potolažim.

Vem, začaran krog..

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
12.7.2006 20:55:08   
Anonimen
A ga otrok nič ne sprosti?

Pa preden reče "ne" kar na pamet, naj se poskusi ukvarjati z njim. Pri 6-ih mesecih se to že zelo lepo da.
Naj javi čez dva tedna, še raje čez tri, kako se počuti z otrokom user posted image

< Sporočilo je popravil Mič -- 12.7.2006 20:58:11 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
12.7.2006 21:01:16   
Seven*
Lubica. Povej tvojemu dragemu takole. On gre v sluzbo, menja okolje, je tam s sodelavci. Lahko gre mogoce tudi kdaj na kavo. Ti si pa sama doma, cele dneve previjas rit, cel dan je monoton, enak dnevu. To kar ti delas ni siht, ki se konca po 8 urah, ampak je delo 24 ur na dan. Zaradi tega imas tudi ti pravico do kavice s prijatelji, glih tako kot on. Porodniska ni lenarjenje, porodniska je delo. V vecini primerov. Le malo otrok je skoz zadovoljnih in nima krcev ipd.

Mene taki moski razkurijo. Res. Takega bi dala na porodnisko 1 teden!!!

Meni je moj fuuuul pomagal, pa je zdaj ko sem bila na berglah priznal, da sem boga in je zvecer samo skupaj padel. Bil je vidno bolj utrujen kot takrat ko je hodil v sluzbo.

Punca, postavi se zase. Zmenita se za ENKAKOVREDNE izhode. Si jih zasluzis!

Gospa sem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.7.2006 21:05:10   
Gina
MOški enostavno nimajo tega v krvi. Oni bi imeli otroke, pomagali pa bi najraje tako, da hodijo v službo in služijo denar. user posted image user posted image  Žal je v večini primerov tako. NO, v več kot pol primerih pa res, to sem pa zdaj že zihr. Nekateri moški so tolk odgovorni, da se počutijo krive, če ne pomagajo - in ti pomagajo (kolikor pač uspejo, pa zraven sitnarijo, če ni vse pospravljenouser posted image ), drugi pač niso toliko odgovorni, in niti ne zmorejo, bi umrli zraven. Ženske pričakujemo pomoč, nismo zrasle gor v prejšnjem stoletju. In če je ni - težimo, smo žalostne, dopovedujemo, ignoriramo, prosimo....skratka v resnici nič kaj dosti ne naredimo v dejanjih, da bi se oni res spremenili. Torej se jim ni treba. Čist simpl to funkcionira.

Moški enostavno nimajo v sebi tistega materinskega nagona, da je treba otroka postavit na prvo mesto. Njim je prvo, da so oni ne-utrujeni, pa da so zadovoljni s sabo. To zadovoljijo s hobiji, pa naj je to služba, šport, pijača s prijatelji, mehanika, spanje, seks, karkoli že.... Ko se v tem smislu dobro počutijo, da so zadovoljni sami s sabo, pa lahko še kaj zraven naredijo, npr. otroka previjejo, posesajo, ga peljejo ven.... Malo karikiram, kot pravim. Nekateri vse to naredijo, tudi pred hobijem.....ampak so sitni zraven. Zelo redkokateri moški nima nobenega hobija, pa je zadovoljen sam s sabo. Kaj pa vem. Jaz mislim, da večina žensk, ki so zadovoljne s svojimi moškimi, nimajo nič kaj dosti drugačne situacije od tistih, ki niso zadovoljne. No, seveda je razlika v stopnji odgovornosti, ki jo moški premore, ampak največja razlika je pa v funkcioniranju moških in žensk in v tem, kako kakšna od nas dojema to moško naravo. Tako da....najbolj fajn je imeti odgovornega moškega + biti sama nekomplikator, pa se zavedati, da se nima smisla zato kaj preveč razburjat. Saj previl ga še kdaj bo, to ga zihr lahko navadiš, ampak čisto spremenit v osnovi ga pa ne boš mogla. Ne bit žalostna, otrok hitro zraste in ta faza z ogromno dela na tebi mine. Pa moški z vsakim otrokovim (mesecem) letom lažje sprejema to, da se z njim ukvarja, bližje mu je.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 8
12.7.2006 21:07:22   
tamala83
kaj pa ti? me rabiš nič sprostitve?
on gara v službi, ti pa pač doma. ni glih garanje, zna pa biti zelo utrujajoče, in se tu pa tam kaki sprostitveni kafe z kolegico (same) kar prileže.

jaz z tem nisem imela problemov in morem našega atija pohvalit. ker nisem dolgo dojila, jo je med vikendi ponoči on nahrano, zdaj ko pa spi celo noč, pa se dostikrat zgodi, da mu je res veselje malo skopat in spravit spat, ker jo čez dan malo vidi in jo pogreša. jaz pa se seveda pustim razvajat

svetujem, da se z njim zmeniš, naj ti pomaga, vsaj naj pokaže malo veselja že otrok bo pokazal večje veselje do njega.

jaz nebi bla tiho

31.08.2005 je iz neba padla zvezdica nama v naročje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.7.2006 21:07:48   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Moški enostavno nimajo v sebi tistega materinskega nagona, da je treba otroka postavit na prvo mesto. Njim je prvo, da so oni ne-utrujeni, pa da so zadovoljni s sabo.

Meni je to tudi prvo, pa sem ženska user posted image .
Pa je otrok kljub temu negovan, zdrav in zadovoljen.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
12.7.2006 21:34:43   
Magi*
natančo tako kot pravi Seven. in tudi Gina.

moški v večini primerov (ne vsi!) nimajo tega prirojenega. najboljše je, da ga takoj od začetka vključiš v vse dejavnosti z otrokom: kopanje, previjanje, nošenje, sprehodi, hranjenje (če je le to možno). tudi mojemu od samega začetka ni bilo jasno, da je porodniška 24-urni delavnik, pa je kaj kmalu spoznal, da meni ni tako lahko cele dneve biti sama s tamalo. zdaj, ko sem pa v službi je pa vse skupaj še bolj hektično in si ne morem predstavljati, da bi samo jaz skrbela za pupo. pa ne gre tu za delitev ali time-sharing, gre za družino, kjer se vključi vsak po svojih močeh in trenutnih zmožnostih.

to, kar ti opisuješ, ni partnerski odnos.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
12.7.2006 22:24:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
12.7.2006 23:19:17   
babylove
Nekje od začetka naprej jaz do svojega dojenčka sploh nisem prišla in takrat sem si rekla, da je fino, da moj nima jošk, da lahko malega vsaj pri dojenju dobim v roke.

No ta začetek se je po slabih 4 tednih nehal in naslednje 4 mesece sem imela malega sama, ker je bil mož službeno odsoten. Ko se je vrnil, se je 'začetek' ponovil, ampak ne v tako strašno intenzivni obliki user posted image . Zdaj je pa spet pete odnesel in sva zopet sama doma, nekje do jeseni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
12.7.2006 23:47:13   
Anonimen
Se bom osredotočila na vprašanje, kako JE pri nas doma, in ne na razlage, zakaj je tako...
Jaz sem tista, ki delam, Kamikaza pa je na porodniški. Glede na to, da delam v nočnih izmenah in pridem domov okrog 6:30 zjutraj, velikokrat (ne pa vedno) zjutraj jaz nahranim in previjem Robija. Če se zbudi prej, preden jaz pridem, ga seveda Kamikaza. Če grem zjutraj takoj spat, potem vstanem šele nekje sredi popoldneva, kar pomeni, da ima v tistem času vse pod kontrolo Kamikaza. Robija, Jana in gospodinjstvo. Ko vstanem, pa si zadeve razdeliva.
Kadar pa je Kamikaza odsoten (zaradi predavanj, prakse ali honorarnega dela), pa je vse na meni, ne glede na to, ali sem pred tem bila v nočni izmeni ali ne. Pač manj spim in to je to. Tako sva se odločila.
Če vse skupaj pogledam kot celoto, ima večji delež na sebi Kamikaza (od domačega dela, z otrokoma vred). Jaz pa sem bolj za služenje denarja in opravljanje uradnih stvari, ki jih družina pač mora imeti urejene. Nobenemu od naju ni vedno prijetno in oba bi se določenih opravkov rada vsaj začasno znebila, vendar to žal še ne gre. Vseeno dobro funkcionirava. Nihče ni lačen, nihče ni umazan (razen Jana, ko je na igrišču).
Kamikazo lahko pohvalim kot sijajnega očeta. Je veliko boljši oče kot sem jaz mama. Otrok ima vedno prednost pred vsem ostalim in čeprav mu včasih seveda ni ravno luštno, da se mora odreči kakšni stvari, to vseeno naredi. Brez problema. Ima pa tudi svoje hobije, seveda. Predvsem računalnike (vse od tehnike do igric), za kar si vsak dan vzame vsaj dve urici časa (znese mu, ne glede na obveznosti), vsak teden pa gre zagotovo vsaj enkrat na pijačo s kolegi ali sodelavci ali pa h kateremu na obisk. Takrat jaz brez problema prevzamem delo doma. In tudi jaz grem lahko, kadarkoli želim, s komerkoli in kamorkoli.
in sem zadovoljna, da je tako.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
13.7.2006 0:31:34   
Pupica
Ja kaj pa ko boš mela(če boš mela)dva???
Nekje ti pa mora tut pri malčku pomaga. Pri nas je sedaj skrb za starejšo sestrico povsem njegova, kadar je doma seveda...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
13.7.2006 6:19:03   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Seven

Lubica. Povej tvojemu dragemu takole. On gre v sluzbo, menja okolje, je tam s sodelavci. Lahko gre mogoce tudi kdaj na kavo. Ti si pa sama doma, cele dneve previjas rit, cel dan je monoton, enak dnevu. To kar ti delas ni siht, ki se konca po 8 urah, ampak je delo 24 ur na dan. Zaradi tega imas tudi ti pravico do kavice s prijatelji, glih tako kot on. Porodniska ni lenarjenje, porodniska je delo. V vecini primerov. Le malo otrok je skoz zadovoljnih in nima krcev ipd.

Mene taki moski razkurijo. Res. Takega bi dala na porodnisko 1 teden!!!

SE popolnoma strinjam.

In še odgovor, anonimna, na to, zakaj ga ne zna pomiriti, ko začne jokati.. Ne zna ga, ker se do sedaj ni z njim ukvarjal in to toliko, da bi ga spoznal in vedel, kaj dojenček želi ali kaj mu manjka. ALi pa da bi se vsaj potrudil razumeti. Kako tudi, če pa si za vse sama in se z otrokom ukvarjaš samo ti?

Moj mož vedno reče, da nima otrok samo zato, da jih enostavno ima, temveč, da se z njima tudi ukvarja in da imata otroka kaj od njega.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.7.2006 6:45:51   
LARIKA
Jah jokal bo toliko časa, dokler ne bo pogruntal načina da ga pomiri. In tega načina ne bo našel, če ga ne bo imel tudi on malo v varstvu. Če ne drugega mu reci, da bi šla rada sama v trovino in ga pusti samega z otrokom. Ali pa naj ga ima on ko greš ti z kolegico na kavo. Saj ni potrebe da bi ga puščala po 3-4h same, samo za pol urce, potem pa počasi več user posted image . Moj partner je že sedaj rekel- pa sploh nisem noseča,... da mi bo pomagal pri negi dojenčka, ker si ga tako želi kot jaz user posted image . In to se mi zdi full lepo od njega. V bistvu sva te stvari dorekla že pred časom oz. se o tem precej pogovarjava, ker vidim da je nekaterim mamicam zelo težko in posledično tudi hudo, ker so same za vse. Jaz pa si tega ne želim.
Mogoče si tudi sama malo kriva. A si ga vključila v samo nego otroka že na začetku? Je spremljal tvojo nosečnost? Je hodil s teboj na ultrazvok? Meni se takšne stavri zdijo precej pomembne. Da bodoči očka zčuti to malo bitje ki raste, da se ga veseli,....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
13.7.2006 7:31:06   
diva 4
Sprašuješ kako je pri nas doma?
Moj je pri obema zelo aktiven že od prihoda iz porodnišnice.Ko ju je bilo treba prvič previti doma je to on z veseljem nardil.Ko je opazil , da se ne naspim ponoči je sam od sebe predlagal , da se med vikendi ponoči on vstaja , kljub temu da dela od pon. - pet. po 12 ur.Tudi pri večernem ritualu sodeluje , tako ,da vsak enega urediva za spat.Ker je med tednom cel dan v službi se mi zdi normalno , da so gospodinjska dela na meni in jih navadno postorim čez teden , tako , da smo med vikendi fraj.Zato imam pa jaz ponavadi ob sobotah tudi malo časa za sebe (frizer , kafe s kolegico ...). Če pa izrazi željo po tem , da bi tudi on šel ven s kolegi ,mu pa nikoli ne branim, tako kot on meni ne.
Vem , da se to sedaj sliši idealno ampak o teh stvareh sma midva govorila  že pred načrtovanjem otrok .
Se pa strinjam tako z Gino kot tudi z Seven.
Aja , pa moj pravi , da najboljša sprostitev mu je igra z otroci - beri divjanjeuser posted image

(odgovor članu LARIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 18
13.7.2006 9:21:49   
Anonimen
Pri nas je pa takole: moj ima že od prej otroka, zato je vse navajen delati. Brez problema tamalemu previje ritku, ga nahrani, ga vzame da gresta ven, tam nabijata žogo, pelje ga v park, gunca se njim, spušča ga po toboganu.

Vedno ga vzame s seboj, ko ga pošljem v Špara, vzame še malega in lutata. Kamorkoli gre, gre z njim, razen če se gre menit za kak posel. Ker mu otrok ni ovira ali delo, ampak je vesel ker je sta skupaj. Jaz vmes čuvam našo dojenčico in jo rihtam, on pa vse zrihta Alexa. user posted image

Ko pa še ni bilo tamale, sva si pa delo razdelila. Previjal ga je v glavnem on, ostalo sva delala oba.

Vendar je res, v to ga moraš vključiti, mu povedati, da si utrujena, morda mu nič ne rečeš ker mu nočeš težiti, on se pa tudi sam ne spomni, saj misli da je vse v redu in da zmoreš sama.

Povej mu da tako ne gre, da rabiš pomoč in naj se kar malo potrudi, saj se tako začne krhati tudi vajin odnos, kajti vedno bolj boš nezadovoljna

Saj otrok ni samo tvoj, ampak je od vaju obeh, spomni ga na to, če je slučajno pozabil.....user posted image

Vso srečo...

(odgovor članu diva 4)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
13.7.2006 10:13:42   
Anonimen
Da ne bo pomote, je drugače zelo ok!

Kot sem rekla, vse mi naredi, kar ga prosim.

Pa tudi malega vzame, čeprav bi ga lahko večkrat...

Verjetno bodo krivi moji hormoni, vem da SEM VČASIH ZELO SITNA IN TEČNARIM..

No pa tudi na pijačo gre mogoče enkrat na 14 dni ali na mesec..

Nnekaj sem bila slabe volje včeraj.

Problem je v meni..

hvala vsem za mnenja..

lpo

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
13.7.2006 13:56:16   
marcela
Ja verjetno tudi ti rabiš kako uro za pijačo s kolegicami. Sicer pa mislim, da to koliko moški opravi gospodinjskih del in koliko se ukvarja s otroci izvira precej tudi iz družine v kateri je odraščpal. Če je bila kuharija, likanje in skrb za otroke izključna mamina naloga, bo tudi on zelo težko poprijel za gospodinjska dela in se posvetil otrokom. Saj se mu zdi samo po sebi umevno, da to dela njegova žena. Tudi ženske pri katerih je mama mogla vse postorit sama, običajno veliko bolj strežejo moškemu, ker so pač bile vzgojene v duhu, da je to njihova dolžnost. Mojemu možuso doma vcepili v glavo, da likalnik ne paše v moške roke in ga resnično ne prime. Z otroki se pa ogromno ukvarja, pa tudi skuha.

Počni kar ti je volja, le poskrbi , da s svojimi dejanji ne prizadaneš drugih

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
13.7.2006 14:14:41   
MojcaG
Pri nas je takole: oba delava vse. Oba previjava, kopava, hraniva, oblačiva... Nekatere stvari imava pri dojenčici ločene: on čisti noseka, jaz ji čistim ušesa. user posted image  Ponavadi jo on skopa, jaz pripravim večerjo, ali obratno. Tako sva se pogovarjala že v času načrtovanja otroka, že takrat je bilo jasno, da je otrok od obeh. Vse te stvari pa opravim sama takrat, kadar je v službi.

Veliko mi pomeni, da je tak fajni očka, ogromno se tudi ukvarja z Liu, in ona je tudi čist nora nanj. Npr. ko poležavamo vsi trije v zakonski postelji, mene sploh ne opazi. Samo ati ati ati.

(odgovor članu marcela)
Neposredna povezava do sporočila: 22
13.7.2006 17:36:17   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
je star skoraj pol leta.

Ne, ne ne. Problem ni v tebi.

Ali greš lahko vsaj enkrat na 2 meseca na pijačo brez otroka in ga on čuva?
Ali greš lahko vsaj enkrat v trgovino z oblekami (za par ur) in med tem on čuva otroka?
Ali greš lahko k zobozdravniku in medtem on čuva otroka?
Ali greš lahko na sprehod za 1 uro in medtem on čuva otroka?
....

Če so odgovori ne, potem ni čudno da se počutiš osamljena. Ja in problem je tudi v tebi, ker mu te odgovornosti ne naložiš, dovoliš, omogočiš, preneseš.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 13.7.2006 17:41:51 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?