Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
nastop porodniške po bolniški 3.12.2012 13:17:39
|
|
|
|
miramara
|
Lepo pozdravljene! Sicer se prvič oglašam na tem forumu.... vas pa stalno berem :). Ker vidim, da tema še ni bila "obdelana", me zanima, kdaj ste nastopile porodniški dopust tiste, ki ste bile pred nastopom porodniške v bolniškem staležu. Sama imam rok poroda določen konec decembra in sem bila zadnje 3 mesece v bolniškem staležu. Rok imam določen na podlagi UZ. Po zadnji menstruaciji bi mogla rodit 8 dni prej. Glede na PDP (seveda tisti, določen po UZ), so mi v materinski napisali tudi datum nastopa porodniškega dopusta, s katerim sem že vse urejala na CSD. Na kar ugotovim, da se v zadnji odločbi komisija ni zmotila, ko je zapisala, da naj bi nastopila porodiški dopust 8 dni prej... ampak da po nekih "internih" navodilih upošteva pdp določen po zadnji menstruaciji... Se pravi, nosečnice,ki so v bolniški pošiljajo čim prej v porodniško... Resnično sem mislila, da se je zzzs zmotil (ravno tako ginekologinja), zato mi je pač napisala za tisti teden še en izvid... komisija pa je zadevo zavrnila... In si torej jemlje pravico, da sami določajo datum nastopa porodniškega dopusta... Zdi se mi malo neživljensko, če pomislim, da mi je bil tudi pri prvem otroku PDP določen po UZ in da je odstopal za 17 dni! Pa še potem se je otrok rodil 1 teden preko roka. Po logiki ZZZS-ja bi torej bila v porodniški že 2 meseca pred porodom... Imate ostale nosečke na bolniški tudi take izkušnje?
|
|
|
|
RE: nastop porodniške po bolniški 3.12.2012 14:25:57
|
|
|
|
astrid1
|
Ne, meni je potekla bolniška 2. 10., 3. 10. pa sem nastopila porodniško. Upoštevali so datum določen z UZ, se pravi ginekologinjino mnenje.
|
|
|
|
RE: nastop porodniške po bolniški 3.12.2012 18:32:01
|
|
|
|
vesper
|
miramara tudi jaz sem že celo nosečnost na bolniški. Ravnokar smo še oddali zadnji bolniški list na komisijo in sem dobila odgovor, da imam bolniški stalež podaljšan do pričetka porodniške, ki pa jo seveda določi osebni G. Rok pa imam 6.1.2013
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?