|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nastavki, nočno spanje
23.11.2010 12:32:08   
Diva1
Naš mali zakladek Tia je stara dva meseca, ker v porodnišnici pod nobenim pogojem ni hotela zagrabit bradavice se dojimo z nastavki (bradavice so ok oz primerne za dojenje). Že en mesec poizkušam dojit brez nastavkov vendar ne gre, probala sem že vse, rezala nastavke, malo dojila z njimi pa potem odstavila in poizkusila celo brez pa ne gre... A ima kdo kakšen pameten nasvet kako naj jo odvadim?  Redi se normalno mleka je dovolj, za en obrok je samo iz ene dojke pa še potem si spumpam ker je ne sprazne.

Kot drugo pa je nočno spanje. Ob sedmih jo skopam potem jeva ampak ne zaspi samo malo drema za kakšne pol urice... ob enajstih spet jeva in potem se trudim do enih zjutraj da zaspi z nošenjem, je zelo zaspana in se tudi v naročju krega ko jo poizkušam uspavati, naslednjič se zbudi ob treh, štirih. Ponavadi je zaspala že med hranjenjem sedaj pa ne. To traja že kak teden in sva oba z očkov že pošteno utrujena. Čez dan pa spi po pol urice potem je dve uri pokonci spet jeva in spet malo zaspi. Veliko sem že prebrala o ritualih zvečer, da otrok ve da mora spat vendar nam to ne uspeva...

Prosim za kak nasvet...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nastavki, nočno spanje
23.11.2010 13:58:13   
ursah
Ojla,

moje mnenje glede nastavkov - sicer nisem strokovnjak in z dojenjem se precej matramo in dodajamo, ampak moja izkušnja in mnenje o nastavku: če ne gre brez nastavkov, pač uporabljaj nastavke. Jaz sem začela brez, nato dobila hudo ragado in zato uporabila nastavek. Mala je potem zelo hitro hotela samo še nastavek, in brez nastavka sploh ni hotela, takoj jok in razburjenje. Se nisem sekirala, in sva se dojili z nastavkom - samo da je šlo. Po kakšnem mesecu in pol sem se odločila spet malo probavat, in sem ga poskusila vzet. In je bilo ok - prvič se je malo kregala, potem pa kar ne več, in sedaj se dojimo brez nastavkov. Ampak če ne bi hotela brez, bi pač dojila z nastavki. Vem, da je tečno jih skos vlačit s sabo, pa umivat, pa razkuževat, pa ravno ko se namestiš ugotoviš, da si pozabila nastavek, ampak drugih slabosti pa ni. Pravijo sicer tudi, da na ta način dobi malo manj mleka, ampak mislim da ni hudega.

Zakaj hočeš umaknit nastavke?

Imajo pa nastavki eno prednost: po njih vsaj malo vidiš, kako mleko teče. Pred nastavki sem se ves čas sekirala, da nimam dovolj mleka, da mi ne teče itd. Z nastavki je mala včasih spala ali protestirala s polnim nastavkom mleka, tako da sem po tem sklepala, da je problem drugje.

V glavnem, jaz bi ti svetovala, da malo počakaj, in probaj umaknit nastavke čez nekaj časa. Če bo šlo, super, sicer nadaljuj z nastavki in spet probaj čez nekaj časa. Morda bo ratalo, morda ne, ampak tudi če ne bo, je še vedno bolje, da se doji z nastavki, kot da se sploh nič ne doji.

(odgovor članu Diva1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nastavki, nočno spanje
23.11.2010 14:32:09   
Diva1
Me veseli, da nisem edina, ki doji z nastavki. Problem je ravno v tem, da jih moram vedno imeti s sabo pa stalno sterilizirat, itd...
pri zdravniku so me okregali zaradi nastavkov češ da so prsi narejene za prehranjevanje in da naj takoj neham, ker so moje bradavice čisto ok. Baje tudi mleka prej zmanjka zato si ga po dojenju še pumpam, čeprav mi ga ostane bolj malo.
Druga težava pa je ta da ima mala krčke in to je delno tudi posledica nastavkov saj hlasta veliko več zraka kot če bi dojila brez nastavnkov.
Edina težava je ta da je moja želja toliko večja dojiti brez njih če pa ne bo šlo pa bomo nadajlevale tako, ker kot si napisala bolje dojiti z njimi kot pa brez.

(odgovor članu ursah)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nastavki, nočno spanje
23.11.2010 18:07:07   
nusi
živjo.
tudi jaz sem dojila z nastvaki, ker imam ful majhne bradavice. Ko sem se jih skušala znebiti nikakor ni šlo, potem sem se že sprijaznila, da jih bomo imeli do konca in kar naenkrat je zagrabil brez user posted image . To je bilo ravno okrog drugega meseca. Počasi - malo probavaj in ne hiti. Pa tudi če jih bosta imela do konca - pa kaj, važno, da se doji pa še manj boli user posted image . jaz sem ga dojila z nastavkom, vmes sem ga dala dol in poskusila če je zagrabil, ko ni hotel več sem ga dala nazaj gor - vse to sva telovadila kar zunaj na klopcah, nič se obremenjevat.

uspavanje - pri nas se je uspaval z dojenjem in spal celo noč, potem se je pa ustavilo. ugotovila sva, da bolje spi,če ga dava vsaj napol budnega v posteljo, sicer zaprotestira, ga prevaliva na bok potrepljava po ritki, še bolje je bilo, če je imel medtem dudo in v minuti spi. Na začetku je rabil malo dlje ene 15 minut, sicer se je tudi kregal, ampak ker sva bila ob njem in ga trepljala se mi to ne zdi neko mučenje. Ima pa vsak svoj način, lahko poskusiš tako kot mi, boš videla če vam ustreza user posted image in srečno

(odgovor članu Diva1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nastavki, nočno spanje
24.11.2010 16:04:35   
Diva1
Skrbi me tudi zaradi tega, ker pravijo, da če dojiš z nastavki ti prej zmanjka mleka. Bomo poizkušali še naprej, če bo šlo super, če pa ne bomo pa nadaljevali tako važno, da se mala naje.

Včeraj nam je celo uspelo zaspat ob enajtih in je spala do treh potem sva jedli in nato do sedmih zjutraj. Izgleda da ne zna preklopiti med dnevnim spancem in nočnim, saj ob osmih ko je skopana in vidno zaspana ne zaspi ,med dojenjem če pa že potem se spet zbudi čez pol ure in razgraja naprej do enajstih ko je na vsti spet hranjenje takrat pa sploh ne zaspi, tako da jo prenašam po stanovanju tudi po eno uro, ko pa jo odložim v postelco se zbudi. Včeraj sem jo kar pustila in se je pol ure v posteljici smejala potem pa v neustavljiv jok....

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nastavki, nočno spanje
24.11.2010 16:52:29   
natasarobi
Ojla!

Moj bo konec tedna star 4mesece in dojim z nastavki. Zadnje nekaj dni se mi je zgodilo, da je zgrabil bradavico in malo jedel. Ponavadi to uspe na sredi dojenja. Se pa sama sploh ne sekiram zaradi nastavkov - važno mi je, da se doji. Od rojstva naprej sem imela težave z dojenjem, sem tudi mogla dodajat, vendar zadnji mesec in pol, če ne še več ne dodajam več in mu zadostuje samo moje mleko. je pa res, da se dojiva čez dan na cca 2 ure, včasih manj včasih več. sem si tudi pumpala mleko, tako, da sem si ga s tem delala, saj je bil mali pravi zaspanec in se ni redil. Sedaj ima oz. je mel začetek meseca cca 6900 g, velik je pa 65 cm. Tudi P. mi je rekla, da je za svojo starost težak (ne pa pretežak). Tako, da verjetno mleka zaradi nastavkov mi ne bo zmanjkalo user posted image  Ko druge skoraj nehajo dojiti je pri nama steklo. Ene nastavke imam konstantno v torbi pri vozičku, da jih ne pozabil, dva para imam doma, tako, da je vedno en nastavek definitivno v pripravljenosti in jih imam kar v dn.sobi na mizi, zato, da mi ni treba skakat po njih.Po končanem dojenju si pripravim  nov nastavek in to je to. Ne kompliciram pa glede razkuževanja in ne vem česa - vsake toliko jih prekuham, sproti jih pa spiram z zelo vročo vodo in malemu nič ne manjka.

Večkrat poskusi, če bo zgrabil brez. če ne, se pa jaz ne bi sekirala - važno, da se doji.

Kar je glede spanja, je pri nas sicer ponoči spanje zaenkrat ok in nismo imeli ne vem kakšnih težav. Edino težavo imam, ker drugače se ne moreva uspavati kot na joški. Problem nastane, ko ga želim odložiti iz naročja v posteljo, takrat se več ali manj vedno zbudi tisti moment, ko se dotakne postelje ali pa 10 minut kasneje. Tako imamo preden zaspi v postelji par povratov - noter, ven, malo dojit, da zaspi in ponovi vajo. Čez dan pa to zelo redko pali - velikokrat ga držim v naročju, da mi vsaj malo spi čez dan (predvsem kadar je slabo vreme), drugače greva z vozičkom, da tam zaspi, čeprav imava tudi borbe, da v vozičku sploh ostane. Se zgodi velik protest in tak jok, da ga raje kar nosim. Upam, da bo bolje, ko ga bomo iz košare lahko selili v sportni voziček in bolj po konci, čeprav smo tudi košari že dvignili dno, da ni čisto na hrbtu.


(odgovor članu Diva1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nastavki, nočno spanje
24.11.2010 18:45:09   
Diva1
Torej imava iste težave, jaz samo nakažem, da bom ustala iz postelje ter jo položila v svojo pa je že jok.

Pa si sedaj tudi še pumpaš po dojenju? Jaz imam že od začetka velike težave s pumpanjem ker nikakor ne teče tako kot bi moralo, tako da si spumpam cca 20 ml ali pa še manj po obroku, ker mi gre tako počasi, vendar čutim, da dojka še ni kljub pumpanju prazna.  

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nastavki, nočno spanje
24.11.2010 19:24:30   
natasarobi
Sedaj si pumpam samo, če me tiši - naprimer, če se doji samo iz ene dojke nato pa zaspi. Pa še to si spumpam samo toliko, da mine tisti neprijeten občutek.

Tisto kar si ti spumpaš ni merilo koliko mleka dejansko imaš - o tem imaš kar nekaj napisano na www.med.over.net, pod forumom dojenje, pa tudi na ringaraji se je o tem že pisalo. Jaz sem imela tudi težave s pumpanjem - sem pumpala ko nora pa vse skupaj ni bilo nič mleka, mali je pa vseeno vlekel ko nor. Ko mleka dejansko ni bilo več ali pa ni teklo, tako kot je hotel je bil tak jok, da je bil joj. Pa tudi, če nisem bila sproščena ni bilo nič mleka. Je pa tako, da se mleko dela sproti in nikoli je ne boš spraznila. Ne se obremenjevat koliko spumpaš, ker ti lahko na psiho udari. Če si boš pumpala si pumpaj, pa kolikor bo bo in naj ti to ne bo merilo. Jaz sem včasih pumpala, pa še dno ni bilo pokrito, ampak se mi zdi, da stimulacija je pa vseeno bila. Sedaj kadar si spumpam, je pa 60ml šala mala, prej sem izjemoma toliko spumpala kljub temu, da ga nisem dojila. 1x je bila kriza, ker se ni hotel priklopit in sem pumpala ter mu dajala po flaši in sem iz ene ven spravila 120ml. Sem bila čisto šokirana od kje toliko mleka. Od takrat se mi zdi, da nama je vse steklo kot je treba - rekla sem si, da mleko je in pika. Nehala sem se sekirat in je bilo ok. Če boš brala poste pri dojenju na tem forumu boš lahko zasledila nekaj mojih, kako sem že čisto obupala.

(odgovor članu Diva1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nastavki, nočno spanje
28.11.2010 15:51:59   
Diva1
Kar se pa spanja tiče----- sem jo dva dni nazaj se je zbudila ob petih popoldne, nato sva jedle potem kopanje ob osmih spet jedle in nato sem mislila čas za spanje...nosila sem jo gor in dol od osmih do polnoči in ob polnči je končno zaspala, nato se je zbudila ob dveh in tako naprej, da zjutraj več nisem vedela čigava sem.... danes ponoči pa smo končno spali od enajstih do treh in nato do sedmih, zadnji obrok sem si spumpala mleko in ji ga dala po flaši, spila je vse mleko iz obeh dojk in nato takoj zaspala, torej je ena slaba stran nastavkov ta, da se "matra" in vmes zaspi napol sita...bomo pa pumpali samo da bo spala.

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: nastavki, nočno spanje
29.11.2010 7:19:42   
sanosan
IZVIRNO SPOROČILO: Diva1

... sem si spumpala mleko in ji ga dala po flaši, spila je vse mleko iz obeh dojk in nato takoj zaspala, torej je ena slaba stran nastavkov ta, da se "matra" in vmes zaspi napol sita...bomo pa pumpali samo da bo spala.

Jaz na tvojem mestu ne bi otroka še z flašo mešala. Če se težko odvadi nastavkov, lahko da bo imela zaradi flaše še večje težave zagrabit bradavico. Saj veš kaj pravijo, da po flaški lažje teče in se ni potrebno tako trudit, kot na dojki.

Tudi sama sem vse tri na začetku dojila z nastavki, ki pa sem jih postopoma ukinjala. Pri prvem je šlo brez problema, pri drugi tudi, pri tretjem pa sma rabila malo več časa, da se je naučil dojiti brez nastavka. Vzami si čas in vsak dan poskušaj najprej brez nastavka, če pa ne gre, pa daj nastavek gor in naslednjič spet. Otrok se more naučit dojiti brez nastavka. Aja, pa zaradi nastavkov ti ne bo mleko pošlo. Pošlo pa bo, če ne boš pristavljala, ker je bistvenega pomena pristavljanje otroka in njegovo sesanje, ki vzpodbudi tvorbo mleka.

Kar se spanja tiče, ti lahko iz lastnih izkušenj povem, da otroci različno spijo, eni bolj dolgo, drugi krajši čas, kar pa ni odvisno od tega ali so lačni. Včasih je dovolj že to, da čutijo, da si blizu. Jaz sem pri prvem plačala visoko ceno, ker sem najprej hotela, da otrok spi v svoji postelji. Potem pa sma se dojila na vsaki dve uri, pa pred tem sem ga previjala, pa po tem podirala kupčke, in ko sem hotela zaspat, je bila že ura za novo hranjenje. Po dveh mesecih takega tempa, sem se odločila in otraka dala v svojo posteljo, kjer sma se podojila in je kar tako zaspal (nekje ob 22.00). Ko je bil čas za ponovno hranjenje, sem se samo vlegla k njemu, ga podojila in oba sma zaspala naprej. Od takrat naprej ni bilo nobenega nočnega vstajanja in joka in podobno. Drugi otrok je že od začetka spal od deset__ih zvečer do petih zjutraj, vendar se je to pri petih mesecih in pol končalo. Od takrat naprej je najprej spala v svoji postelji, ko pa se je zbudila, pa sem jo prestavila v najino posteljo, jo podojila in smo že spali naprej.
Pri tretjem počnem enako. Moji trije so velike carte in tretji je prve par mesecev spal tako, da se je z nosom dotikal mene.
Za večerno uspavanje pa sem jaz pri vseh treh uporabljala dojenje, ker jih je edino to uspavalo. Vedno pa počakam, da otrok trdno spi, preden ga odnesem v svojo posteljo.

Prilagodi se svojemu otroku in ti bo lažje.

Se opravičujem za cel roman in upam, da sem kaj pomagala.

< Sporočilo je popravil sanosan -- 29.11.2010 7:25:07 >

(odgovor članu Diva1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: nastavki, nočno spanje
29.11.2010 11:20:08   
Diva1
Nič se ne opravičuj zaradi roman, sem vesela vsakega odziva, nasveta ali pa samo vzpodbude.

Kar se flaše tiče sem poizkusila po nasvetu prijateljice. Namreč pri zadnjem obroku je včasih zaspala med dojenjem in je spala samo pol ure in potem spet akcija, smeh in na koncu jok, to se je včasih vleklo tudi do treh štirih zjutraj. Tudi ko se dojiva je na obrok samo iz ene dojke in še to ne do konca v dojki pa je nekje od 80 do 100 ml, se pravi ni dovolj za en obrok takega otroka. Zato sem si spumpala 130 ml, da vidim koliko sploh poje in pojedla je vse, pa še priklopila sem jo zatem tako da je zaspala in spala do treh, tako da se mi to zdi kar ok. Podnevi pa izklučno samo dojim z nastavki seveda, takrat si pa vzame čas in je je pol urce in potem dve urici spi kar se mi zdi tudi ok. Imam tako mehke bradavice, da se z njimi samo igla in meče ven, nastavki so le malo trši in jih takoj zagrabi, bomo že, če pa ne bo šlo bomo pa nadljevali tako.

(odgovor članu sanosan)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: nastavki, nočno spanje
29.11.2010 11:46:34   
petea
Diva1,
četudi so dojke na otip mehke, je v njih še vedno lahko dovolj mleka.

Merilo ti naj bo, da je otrok po hranjenju zadovoljen ter da pridobiva na teži, ne pa točna količina podojenega mleka.

Glede spanja - kot si verjetno že opazila, se ti user posted image  zbudi, ko je sam oz. ko čuti, da ga odlagaš.
Meni so dojenčki vedno spali 'na dotik' ob meni v postelji. Počutijo se varne, ko pa so ponoči lačni, jih je veliko lažje podojiti kar skoraj v spanju.
Neprespanih noči tako pri nas praktično ne poznamo (razen, kadar so razlog kakšne zdravstvene težave). 

(odgovor članu Diva1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: nastavki, nočno spanje
29.11.2010 12:00:26   
Diva1
Mislila sem mehke bradavice ne dojke, ker navajena na nastvke ki so trši bradavice ne zagrabi in se z njo samo igra. mleka pa mislim, da je dovolj.

Verjetno sem jo tudi prehitro odlagala v posteljo, ko še ni trdno spala. Saj se bomo počasi naučili in navadili na nek ritem.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: nastavki, nočno spanje
29.11.2010 12:42:12   
petea
Zna se ti zgoditi, da tudi ko bo že trdno spala, se bo zbudila med odlaganjem.
Tvoje naročje je toplo, znano, pozna tvoj vonj, sliši znane pomirjajoče zvoke dihanja in srca, potem pa jo odložiš v posteljo.
Otrok zazna spremembe gibanja telesa pri odlaganju, posteljica je praviloma bolj mrzla od npr. tvojih rok, ko se zbuja, ne sliši znanih zvokov.

In potem se veselo (ali pa tudi ne) sprehajaš ponoči po stanovanju.

Še glede ritualov: Niso vsi nasveti (iz knjig) splošno uporabni pri vseh. Malo je treba premisliti, kaj komu ustreza.
Pri nas otrok zvečer vidi, da se starši preoblečemo, umijemo in gremo spat. Zraven se tudi otrok preobleče, umije in ve, da gre zdaj spat. Ponoči otrok vidi (no, sliši), da spim, pa tudi on spi dalje. Ko vidi, da vstanem, želi tudi on vstati in iti z mano. Dokler se ponoči naspi cela naša družina, me nobena knjiga ali strokovnjak ne prepriča, da je za nas kakšna druga metoda boljša, četudi bi jo naj uporabljalo na stotine ljudi.

Ob vseh nasvetih, kaj vse se naj bi ali se ne bi smelo početi glede otrok, včasih nisem vedela, ali se naj smejem ali zgrozim. In sem velikokrat naredila stvari po svoje, četudi niso skladne z uveljavljeno prakso.

Nisem pa še zasledila dobrega odgovora, zakaj je zahodna civilizacija edina, ki zahteva, da ob tem ko starša kot odrasla človeka lahko spita skupaj, naj bi dojenčki spali sami v svojih sobah, medtem ko vse živali in primarna ljudstva v spanju varujejo svoje potomce (in pri tem prespijo cele noči).

(odgovor članu Diva1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: nastavki, nočno spanje
29.11.2010 13:11:49   
Diva1
Mislim, da otroka ne moreš vzgajat oz mu vcepiti nekih ritualov po knjigah, lahko so ti v pomoč oz neke smernice še posebno pri prvem otroki, ker itak nimaš pojma kaj počneš oz ali je tisto kar počneš prav ali ne, bi pa vsekakor vsak od nas rad imel otroka ki pridno je se igra in seveda spi ponoči....
Meni veliko več pomenijo mnenja in izkušnje ostalih mamic, ki so imele podobne situacije.


(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: nastavki, nočno spanje
29.11.2010 14:46:59   
natasarobi
Pozdrav!

Jaz tudi menim, da po knjigah delat ni ravno za vse primerno. Hvala bogu, pa če iz knjig pali.

Kar se odlaganja tiče v posteljo: jaz sem imela malega tudi 2uri v naročju in bi rekla, da trdno spi - tisti moment, ko sem se nagnila, da ga bom odložila se je zbudil. Kot bi imel radar. Sedaj v posteljico položim svojo majico, včasih špila včasih ne tako, da o tem ali to pomaga ali ne težko rečem. Prebrala sem, da ga naj nekaj časa držim, ko je odložen oz. da naj nanj položim roko, če vidim, da se zbuja oz. ga naj zibam - sem poskušala tako, da sem z njim hodila okoli, nato položila v zibko in zibala, pa ni palilo. Naj raje vidim, da mi zaspi na dojki oz. da zaspi sam od sebe (se občasno zgodi, seveda v mojem naročju). Naš je firbec in ga lahko nosim ure in ure okoli, pa bo vse okoli pregledal. Včasih gleda TV - pol pa sploh ne zaspi. Je pa zanimivo, da zvečer nimamo takih težav - mogoče, ker je tema in ve, da je treba spat.
diva1: če bi moj spal tako podnevi bi bila vesela. Sedajle spi, s tem da smo šli na sprehod (očitno voziček in sprehod povezuje s spanjem). Naprimer, jaz sem danes tudi vstajala na 2 uri, čeprav tega prej ni nikoli bilo. Po moje so to prehodni momenti. Ko misliš, da je že vse ok in da boš spal ponoči, se vse obrne.

Kar se tiče dojenja z nastavki: Moj se je že parkrat dojil brez nastavkov, vendar imava težave zaradi vdrtih bradavic in mehkobe. Sedaj nisem prepričana, če zagrabi prav - kolobarja ni videt, meni se zdi, da je ok, ampak imam občutek, da se ne bo najedel. Se mi pa zdi, da postaja zmeden - 1x nastavki, enkrat ne in zgodilo se mi je, da z nastavki ni hotel jesti in se je ful upiral (brez je šlo brez težav).

Se mi zdi, da ga lahko isto sfrka tako kot flaša, čeprav midva sva pogosto jedla s flaše, ampak, da bi odklanjal dojenje pa ne. Prej bi rekla, da ni znal piti iz flaške. Pri nastavkih je pa razlika očitna v nekaj dneh in spet imamo pri dojenju puntanje. Sem pa delala tako: prvo dojenje in nato flaša, če je želel jesti (jok).
 
 


(odgovor članu Diva1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: nastavki, nočno spanje
29.11.2010 14:51:35   
sanosan
Mogoče samo namig glede tega, koga poslušat, kako se ravnat oz. kaj delaš prav in kaj narobe - najbolj prav boš delala takrat, ko boš poslušala svoj materinski čut.
Jaz npr. nisem mogla svojega otroka pustit zvečer jokat v svoji postelci in ga ne vzet k sebi, samo zato, ker je nekdo rekel, da se "lahko razvadi". Meni nekaj v meni tega ni pustilo. Ko pa je bil star nekje 15. mesecev in sma se ponoči nehala dojit, je pa normalno začel spat v svoji postelci brez problema. Torej se ni nič razvadil.

(odgovor članu Diva1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...




Darilo za otroka
nada56

Bi kupili otroku personalizirano darilo presenečenja preko interneta?

DA, v vrednosti med 20 in 30 eur (24%)

NE, ker ne vem kaj je v darilu (76%)


Število vseh glasov: 25

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!