Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: kasso Da imamo zdaj posledično skoraj vsi strah pred divjimi živalmi npr. volkovi. bognedaj, da ga vidim, me kaj srh spreleti, čeprav dobro vem, da se človeka boji in ne napade...mogoče pa je to posledica pravljice Rdeča kapica. Ne bi rekla. Volk je zver, je divja žival, to te učijo v šoli. Napada živali in tudi ljudi če je lačen. Ne vem kaj imajo pravljice tu. Jaz se bojim kače, še zvite vrvi se včasih ustrašim, slepec je zame kača, strah pred njim je tak, kot da bi kobro srečala, pa ni nobene pravljice s kačami Nimam nobenih travm, strahov, grozljivk zaradi pravljic, nobena mi ni bila strašljiva v času otroštva. Zadnjič ap sme kupila našemu malčku knjigo Skrivalnice- otrok se skrije, vsi ga iščejo, še policija, njemu se pa zdi super igra, ne samo da ga vsi iščejo, zdaj je pomemben, še policaj je prišel, obljubljajo mu vse mogoeč zadeve.... a nauka na koncu zgodbe ni nikjer , ko to zgodbo prebereš otroku, se mu takoj porodi ideja, kak je to super. Življenje ni potica. Travme zaradi pravljic so definitivno, ampak ponavadi kratkotrajne, ne dolgoročne. V današnjem svetu se prej ko slej otrok sooči s kruto realnostju, ne moreš ga za vedno obvarovat. Če se ti zdi prekruto, pač prilagajaš pravljice po svojem okusu, vendar prej ko slej bo izvedel pravo zgodbo.
|