|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   napotki pred nosečnostjo
25.9.2007 19:48:27   
Anonimen
moja vprašanja bodo komu mogoče malo hecna..........user posted image , a rabim nasvet.........
v zavitku imam še 15 KT, potem smo z njimi zaključili. vem, da mora miniti nekaj časa, da se telo spuca, me pa zanima, kaj je priporočljivo jesti (razni minerali, vitamini....) v tem času, ko se telo"puca" oz. preden dejansko zanosiš? koliko časa počakati, če ješ KT 7 let? in kako veš, da je parvi čas za user posted image ? jaz sem takoooooooooooooooo zelo zmedena. bi, pa je strah - problemov v nosečnosti......
zmedeno napisano, vem, a verjemite, da je rahla zmeda tudi v meni. kajti odločiti se za otroka, je velik in pomemebn korak, vsaj meni se zdi tako.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: napotki pred nosečnostjo
25.9.2007 19:51:35   
eya
Eni pravijo, da naj bi 3 mesece počakala, drugi da 6 mesecev.

3 mesece pred zanositvijo je fajn jesti folno kislino.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.9.2007 19:55:48   
Anonimen
user posted image  se folna kislina kupi kot sirup, tablete?? ali je le v hrani??

(odgovor članu eya)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
25.9.2007 19:58:12   
lex
Tvoj strah je čisto naravna stvar vsake posameznice pred in med nosečnostjo. Ne misli na črne scenarije, ampak na tiste pozitivne, svtle. Mene moji otroci razveseljujejo in si ne znam več predstavljati kako prazna bi bila hiša brez njujinega smeha, vreščanja in nazadnje tudi joka.
Jaz sem jedla KT 4 et in sem se "čistla" enih 7 mesecev, bi se še več pa se nama je ponesrečilo in še sreča, da se je!user posted image  Mislim pa, da je 1 leto več kot dovolj.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.9.2007 19:58:52   
Estrella*
Različni G različna mnenja. Eni pravijo celo samo 1m. Sicer ni problem, da bi KT kaj škodovale otročku, je pa večja možnost za  ss, če se sluznica dovolj ne obnovi. Jaz bi ti priporočala tud, da začneš s folno kislino kar takoj oz. še bolje tablete ELEVIT, ki vsebujejo še minerale in vitamine.
Srečno

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.9.2007 19:59:29   
Anonimen
hej
folna kislina se kupi v obliki tablet Tifol ali pa Elevit
jaz jemljem tifol
zaužiješ pa tudi s pravilno prehranouser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
25.9.2007 20:05:16   
Anonimen
hvala vsem za spodbudne besede in koristne napotke.
res je, treba je gledati pozitivno, in verjamem, da ko dobiš to malo štručko v naročje, se ti življenje zavrti za 360 stopinj. še na boljše.
počakala bova 3- 4  mesece, potem pa kar bo, bo. user posted image
nabavila si bom "arcnije", če pa bom imela vmes kakšen problem, se pa obrnem na vas, ok?!
hvala in en velik user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
25.9.2007 20:08:43   
trinity22
Pozdravljena,
jaz sem bila 5 mesecev nazaj na istem kot ti ... pa prav tako zmedena in vse,

jaz sem se glede tega koliko pavze je potrenbno po nehanju jemanja tabletk pozanimala kar pri svoji ginekologinji, pa mi je le ta rekla, da naj nimam nič pavze in da naj začneva kar veselo user posted image .
Je pa res, da nama do danes še ni uspelo ... mogoče ravno zato, ker se ciklus še ureja. Mi je pa tudi rekla g. da naj začnem jemat folno kislino in sedaj jemljem že 4 mesec tablete Tifol, se kupijo v lekarni.

Veliko uspeha in lepogumno naprej.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.9.2007 21:26:31   
ninica04
sploh ni panike, lahko kar takoj začneta. Sicer je res fajn, da pustiš telesu nekaj časa da se spuca vse skupaj, sam moja kolegica je zanosila že prvi mesec po prenehanju KT pa je blo vse ok. 

(odgovor članu trinity22)
Neposredna povezava do sporočila: 9
26.9.2007 7:09:56   
Naja30
Moja G pravi 1 mesec počakat, ker te novejše KT niso tako polne hormonov user posted image  kot so bile pradavne stediril, ene in edine dolgo časa user posted image

Jaz sem pred 1. user posted image  3 mesece jemala folno kislino (v obliki tabletk, kupiš v lekarni), ko sem zanosila pa sem se izogibala nekateri hrani.

(odgovor članu ninica04)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.9.2007 8:39:22   
JanaB
Glede potrebne pavze so mnenja G zelo različna. Naj bi  bila kake 3 mesece z namenom, da se obnovi sluznica. Tudi če zanosiš pred tem naj ne bi bilo nič narobe je pa nekoliko večja možnost za ss. Se pa tudi jaz sprašujem kdaj je tisti pravi čas za user posted image , mislim kdaj si psihično pripravljen na obrat za 360. Se mi zdi, da si pred tem niti ne znaš predstavljati vsega kar te čaka, tako pozitivih kot tudi veliko težkih trenutkov (pa ne mislim nič slabega ampak če smo pošteni vse kot namazano pač nikoli ne gre).

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.9.2007 9:58:56   
Anonimen
glede na napisano.....predvidevam, da tudi ti še ne veš ali ja otroka, ali ne?

(odgovor članu JanaB)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
26.9.2007 10:08:00   
severnica77
MOj G mi je prav tako predlagal, naj takoj pričneva delati na user posted image . Sicer midva nisva, prav zaradi nekih strahov, ki pa se mi zdaj zdijo čisto nepomembni. Ko pa sva čez kakšne tri mesece pričela resno delati na user posted image , je pa takoj uspelo. Ni bilo nobenih komplikacij ne pri meni, ne pri pikecu in sedaj je star že 9 mesecev. Pred tem sem pa tudi že enkrat zanosila, brez da bi pred tem jedla kakršne koli tablete in se je končalo z IMN.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.9.2007 10:47:22   
JanaB
Bom raje rekla otroka ja, samo ne vem kdaj. Se mi zdi, da te čas pripelje do odločitve ... mogoče leta, mogoče drugi okoli tebe, ki jih že imajo ... ma samo to se mi ne zdi dovolj. Glede na to da, ko je dete enkrat spočeto povratka ni (v dobrem in malo slabšem) se mi odločitev ne zdi tako zelo enostavna. Ali se vsi ubadajo s takimi vprašanji ali preprosto skočijo na glavo pa kar bo pač bo? Mogoče preveč kompliciram?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
26.9.2007 11:28:20   
Anonimen
neeeeeeeeeeeee, jaz isto razmišljam kot ti. zakaj eni tako cincamo in tuhtamo, drugim se pa ponesreči, pa je kr ok??????

(odgovor članu JanaB)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
26.9.2007 11:40:26   
JanaB
Ja točno tko se zdi.
Najprej ne veš al ja al ne, ko se pa vendarle odločiš pa recimo ne gre user posted image  Se spomnim kolikokrat sem bila v strahu, da je kaj ratalo ... sej ko bom pa hotla, da se kaj primer pa nič ne bo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
26.9.2007 11:50:44   
Anonimen
joj, kot bi brala svoje misli. zakaj tako kompliciramo v tem življenju? koliko si pa stara če lahko vprašam? jaz jih bom 29.let.

(odgovor članu JanaB)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
26.9.2007 12:44:47   
JanaB
Jaz bom pa 32 ... mislim, da sem kr med starejšimi na telih forumih, pa še vedno negotova user posted image  
Se mi pa vseeno zdi, da morajo bit določene zadeve poštimane predno začneš razmišljat o user posted image ... medsebojni odnosi itak, v lastni glavi pospravljeno, pa tudi zagotovljen določen status, ker žal vedno bolj drži, da so otroci naše NAJVEČJE bogastvo. Se zavedam, da vseh stvari v življenju se pač ne da v nulo splanirat ampak kakšno takole zadevo je pa že pametno mal premislit, a ne?! Mogoče pa zdaj kompliciramo gori doli, ko bomo pred dejstvo postavljeni se bodo pa stvari kar nekako speljale ... Bo prav zanimivo kako bom razmišljala o tem čez nekaj let user posted image
Me pa še vseeno zanima kako se ljudje odločate za otroke ... ker jih imajo drugi, ker je to naravno, ker želite potomce, ...? Ste sploh imeli kakšne pomisleke?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
26.9.2007 14:29:40   
Taula
Jaz sem nameravala čakati 3 mesece, vendar sem imela po koncu KT veliko zmešnjavo z M. Je hodila na 40-60dni, tako da sem dejansko zanosila dosti kasneje.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu JanaB)
Neposredna povezava do sporočila: 19
26.9.2007 18:43:05   
smolicpet
Ko tole berem se mi zdi, kot da berem svoje misli. Tudi jaz se nikakor ne morem 100% odločit za otroka. Vedno najdem kakšen vzrok, da to še malo odrinem. Najprej sem hotla dokončat šolo, potem si uredit stanovanje, nato dobiti zaposlitev za nedoločen čas, se poročit.... no sedaj je vse to že poštimano, jaz pa še kar nekaj čakam. user posted image  Z mojim se odlično razumeva in vsi okoli naju že pričakujejo naraščaj........., katerega pa ni. Tudi moj si želi imeti otroka, vendar dokončno odločitev o tem kdaj greva zares v akcijo prepušča meni. Drugače imam zelo rada otroke in tudi moj mi pravi, da kar žarim ko sem v njihovi družbi, ampak ko pa pomislim da bi tudi jaz lahko imela tako malo bitjece me postane strah, da ne bom dobra mama. Strah me je tudi poroda, pa sploh ne vem zakaj??user posted image Včasih se mi zdi, da tisti trenutek ko bom zagotovo prepričana, da začneva delat na otroku sploh ne bo prišel............ali pa, da ko bova hotela otroka ne bom mogla zanosit.
Joj, zakaj so nekatere odločitve v življenju tako težke???

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 20
26.9.2007 18:52:17   
Ana Luna
JanaB in Anonimna,
obe se sprašujeta, zakaj in kdaj in kako. Tudi jaz sem vajine starosti (28), še brez otrok in morda pol leta nazaj okupirana z istimi vprašanji. Pa me je letos aprila končno zagrabla tista prava želja in sva začela načrtovat. Pogoji za imet otroka še zdaleč niso optimalni - neredno delovno razmerje, podnajemniško stanovanje, občutek, da se nikamor ne premakneva, da sva obstala na mrtvi točki, čeprav se na vse pretege trudiva, da ne bi blo tako ...
A morda je bila zato želja po otroku še toliko večja - naj se nama vsaj na enem področju nasmehne sreča, sem rekla. Po treh mesecih sva zanosila, a žal sem morala po 10-ih tednih na abrazijo (bleighted ovum). No, pa saj to zdaj ni važno. (Kmalu greva v nove boje! user posted image )
Odločitev za otroka je pomemben korak in vendar za njo stoji ena velika velika želja biti mama (in oče). Svojemu otroku. Ker je to nekaj najbolj naravnega. Ker je to bistvo vsega. In ker jih imajo tudi drugi, mi pa nočemo biti nič slabši od njih! user posted image
Zaupajta vase - majhen otrok ne potrebuje veliko, le veliko tvoje ljubezni (in časa user posted image ), a saj veste, da s tem, ko daš, tudi veliko dobiš. In vse mlade mamice so videti takooooo srečneeee ...
Ne premišljujte, punce, le veselo na delo - da ne bomo Slovenčki izumrli ... user posted image

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 21
26.9.2007 20:21:49   
Anonimen
kako sem vesela, ko berem te tople in spodbudne besede. zato hvala vsem in en velik user posted image za vas, drage punce, čeprav se niti ne poznamo. Ana Luna, tok si fajn in lepo napisala, res!!!!!!!! želim vama, da z možem čimprej zagledata user posted image user posted image , da bo vse super fajn, in da nam kamlu sporočiš, da si srečka nosečka. privoščim iz srca!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Ana Luna)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
26.9.2007 20:25:01   
Anonimen
opažam, da nas je kar nekaj istih misli in problemov. jaz imam tudi vse poštimano, no sicer se trenutno gradi najina hiška, a sva podnajemnika, zato to ni problem. mene je tudi strah, kakšna mama bom? kaj če bom živčna in bom vpila nad otrokom? strah me je poroda, saj slišiš marsikaj. bi, pa ne bi. res, nekatere stvari, ki so čisto preproste, pa jih znamo zakomplicirati do skrajnosti.user posted image

(odgovor članu smolicpet)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
26.9.2007 20:44:51   
cukr07
Še ena, ki ma vse poštimano, pa ni še čist odločna, da začne delat na user posted image  se vam pridružuje.

Je pa lepo prebirat te vzpodbudne besede!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
26.9.2007 21:23:28   
trinity22
Punce jaz vam pravim, kar v akcijo, ker potem ko boste pa čist pripravljene bo pa tečka user posted image kar naprej prihajala na obisk.

To lahk iz prve roke povem.

Nč bat, nč bat hitro user posted image kupit.

(odgovor članu cukr07)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.