isobel
|
Moj je star 3 leta in pol ter je še vedno doma z menoj. Dan preživiva tako: igranje s plastelini, risanje s tempera barvicami po papirju ali ogromnih kamnih, lepljenje na papir (npr. enkrat sem mu kar dala rolico toaletnega papirja, ogromno polo papirja in lepilo, tulce, vrvice in sem imela celo dopoldne mir), rezanje s škarjicami npr. vlake, ki sem jih prej naprintala, peskovnik (ga imam kar na balkonu), včasih bazenček (tak majhen baby bazenček, ga tudi imam na balkonu in ga napihnem po potrebi), lavor z vodo in posodicami, peka muffinov, sestavljanje železniške proge in nato vožnja vagončkov po njej, ki imajo notri bonbončke, makarončke ali kamenčke (nekaj, da je bolj zanimivo), pregledovanje knjig z gradbenimi stroji, igranje z lego kockami, traktorji in dinozavri (da naredi kmetijo), memory (sva naredila svoj memory z vlaki, ker jih obožuje), sestavljanke, človek ne jezi se... Včasih se tudi moj začne hitro dolgočasiti oziroma se naveliča igrače, potem pa sama stopim zraven in se začnem igrati s tistim, s čimer se je ravnokar igral in je takoj spet v igri. Imam pa tudi ogromno risank na disku in pa zjutraj rad gleda tiste otroške risanke na RTL Plus (nemški program) ter Disney Channel Playhouse, včasih še tudi Baby TV, čeprav smo dosledni, da vklopimo tv le, če izrazi željo po risanki. Tudi didaktične računalniške igrice mu niso tuje; npr. vlaki Chuggington, igrice Mojstra Miha in pa Kwala in Boowa spletna stran, kjer imajo ogromno poučnih igric. Za sprehajanje ven, igranje z žogo in podobne zadeve uporabim žlahto ali popoldne moža.
|