zmajaz
|
Jaz sem tudi imela v 1. nosečnosti nekaj težav z mozolji - sicer ne zelo hude, ampak bile pa so (ja in tudi jaz sem takrat nosila punčko ). No - zadnjič so v lekarni imeli eno promocijo za izdelke Skin Doctors in so mi predstavili en gel za umivanje obraza, ki ga uporabiš zjutraj in zvečer. Rekli so, naj bi mozoljčki izginili v 1 tednu, v 1 mesecu pa celo ogrci. Pa priemeren je za vse tipe kože - punca, ki je to predstavljala je rekla, da ona je imela T-cono zelo masno, lica pa tako suha, da se ji je koža luščila, s tem gelom se ji je pa koža lepo popravila - recimo, da ji verjamem. Stane cca. 15 eur, naj bi pa zdržal pol leta. Ker se mi ni zdel tako zelo drag, me je prepričala, da ga preizkusim. Sicer nimam nekih hudih težav s kožo, le kake majčkene mozoljčke, ampak moram reči, da po slabem tednu uporabe zaenkrat res nimam niti enega samega, kako bo naprej, bom pa še videla. Zdaj če bo pomagalo tudi za tele mozoljčke, ki so posledica nosečniških hormonov ti težko rečem, ampka za probat je. Aja - pa še tole - občutljivo kožo je najboljše mazati kar z olivnim oljem (prečiščenim iz lekarne). Jaz imam zelo občutljivo kožo in večino krem slabo prenašam, zato se vsak večer pred spanjem namažem z olivnim oljem in moram reči, da se koža resnično precej popravi. Je pa to olje primerno tudi za mastno kožo - ne zapre por še bolj, ampak res čisti kožo in zmanjša količino mozoljev. Pri meni je razlika očitna, če ga uporabljam ali pa če ga ne. Pa tudi pri dojenčku - naš ta drugi je tam nekje pri 3 ali 4 tednih starosti imel obupno kožo - kot bi imel same mozolje, pa rečejo, da ne smeš tega z ničemer mazati. Potem sem se pa odločila, da mu vendarle namažem z olivnim oljem (2x na dan sem mu mazala), ki je itak čisto naravno in brez vseh dodatkov, pa se mu je v nekaj dneh koža čisto sčistila, od takrat dalje pa ima res lepo kožico.
< Sporočilo je popravil zmajaz -- 23.11.2009 13:56:04 >
|