Nikica
|
Pri nas se je nekaj podobnega dogajalo tudi okrog drugega leta. Trmaril je za vsako malenkost, brezveze. Lahko vas potolažim, tudi to obdobje mine. Zdaj je star tri leta in je izbruhov trme zelo malo, v mejah normale. In tudi niso več tako intenzivni. Mislim, da je z vsakim mesecem bilo lažje, več je razumel. Ko je moj sin trmaril, sem poskušala njegovo pozornost usmeriti nekam drugam, govorila sem in govorila, čeprav me ni poslušal. Včasih sem razlagala kar nekaj v tri dni. Tudi moj ni maral, da ga med trmarjenjem, cviljenjem, stokanjem,... objemam in ga poskušam potolažiti, razumeti,...Kljub temu da je trmaril, sem pa vseeno opazila, da me je poslušal, ker je potem vse vedel, kaj sem mu govorila. Včasih je res nevarno, ker se v tem transu otroci lahko udarijo. Moj je tako skoraj padel s tobogana, v kopalnici sem ga zadnji trenutek ujela, da ni treščil po ploščicah...Bilo je več takšnih strašnih situacij. Boste videli, kmalu bo to obdobje za vami, saj bodo večp tudi govorili in znali povedati, kaj želijo, kaj jim ni všeč. Mamice zelo trmastih otrok morajo biti zelo iznajdljive. Poskusite s tisoč in eno besedo, s tisoč in eno zgodbo, ko vidite, da se približuje vulkan. Pa srečno!!!!!!!!!
|