|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   napadi trme
10.12.2007 10:34:43   
luka jan
Naš 25  mesečni user posted image  ima v zadnjem času tako hude napade trme, da enostavno ne vem kaj naj. Ko nekaj ni po njegovem se začne tako zelo dret, da pozabi in noče dihat, postane moder v obraz in izgleda kot da bo vsak čas izgubil zavest. Včasih sem že prav panična, mu rajši kaj popustim in je po njegovem kot pa da se mu to dogaja.

Danes pa mi je še vzgojiteljica v vrtcu povedala, da se isto dogaja tudi tam. Problem je v tem da doma takoj odreagiramo, treba mu je pihnit v obraz da vdihne, v vrtcu pa res ne moreta dve vzgojiteljici pazit samo na to da bo vedno vse po njegovem.

Sicer je zdrav, bolj ali manj, je pa zeloooo živahen, včasih celo preaktiven za svojo starost.

A se je še katera na tem forumu srečala s to težavo, in predvsek kako ste odreagirale?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: napadi trme
10.12.2007 12:58:34   
lojzika
Ojej to pa je kriza.

To se je dogajalo z mojim danes 17 letnim bratrancem. no moja teta ga je takrat morala okrog obrniti in pa z roko udariti po hrbtu da je spet zadihal. Se je pa to dogajalo samo pri njej takrat ko jo je kaj izsiljeval.

Imel je neko obdobje ampak ga je minilo. je pa res grozno.

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.12.2007 15:30:00   
pinki3
Od prijateljice hcerka je tudi imela take napade. Njim je pediatrinja rekla, naj bodo do nje cimbolj uvidevni, da bo do tega prihajalo cim manjkrat. Da niso neke stroge prepovedi ne, zato ker ne, ker sem tako rekla pa pika (da torej starsi nismo sami kot kaksni trmasti dvoletniki :-), temvec da poskusamo biti z otrokom v stiku, na njegovi strani, in prepovedi povedati z razlago in posluhom za otrokova obcutja. Otrok morda nima prav, mu je pa zares tezko in tega se moramo zavedati. Ce torej ne pustimo, da to in to dela, mu moramo nuditi varen objem, v katerem razumemo, da mu je tezko (pa ceprav je zahteva nekaj povsem nemogocega), razumemo njegovo nemoc, jezo itd.

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.12.2007 15:47:15   
aezzy
joj, Pinki3, to je blo pa tolk fajn napisano!!!
se cist strinjam. user posted image user posted image user posted image

zadnjic sem v trgovini videla nekej podobnega, ko je mama tako kricala na otroka, da ga je bilo tako strah, se mu je kar videlo v oceh. res, najraje bi sla tja in njo nadrla.
da ne bo pomote, tiste, ki ga pustijo trmarit ali ga samo odpeljejo ven je druga stvar, ta se je pa tako drla na njega, da je blo groza.

(odgovor članu pinki3)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.12.2007 20:23:45   
Paštetka
Luka jan, pri nas je podobno. Ti napadi trme niso vsak dan, ampak precej pogosti. Tudi jaz več ne vem kaj naj naredim.Molim, da bi ta faza hitro minila.

Pinki lepo napisano, vendar tisti, ki tega ne doživi, lahko to govori. Pri nas takrat nič ne pomaga. smo že vse probali, ker je v nekem transu in sploh ne posluša niti noče objema. Pride pa lahko čist  iz preproste stvari.  Včasih četudi želim s tal pospraviti kakšen papirček ali igračko. Takrat je ne smem premakniti niti za milimeter.

(odgovor članu aezzy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.12.2007 8:44:16   
Nikica
Pri nas se je nekaj podobnega dogajalo tudi okrog drugega leta. user posted image Trmaril je za vsako malenkost, brezveze. Lahko vas potolažim, tudi to obdobje mine. Zdaj je star tri leta in je izbruhov trme zelo malo, v mejah normale. In tudi niso več tako intenzivni. Mislim, da je z vsakim mesecem bilo lažje, več je razumel. Ko je moj sin trmaril, sem poskušala njegovo pozornost usmeriti nekam drugam, govorila sem in govorila, čeprav me ni poslušal. Včasih sem razlagala kar nekaj v tri dni. Tudi moj ni maral, da ga med trmarjenjem, cviljenjem, stokanjem,...user posted image objemam in ga poskušam potolažiti, razumeti,...Kljub temu da je trmaril, sem pa vseeno opazila, da me je poslušal, ker je potem vse vedel, kaj sem mu govorila. Včasih je res nevarno, ker se v tem transu otroci lahko udarijo. Moj je tako skoraj padel s tobogana, v kopalnici sem ga zadnji trenutek ujela, da ni treščil po ploščicah...Bilo je več takšnih strašnih situacij. Boste videli, kmalu bo to obdobje za vami, saj bodo večp tudi govorili in znali povedati, kaj želijo, kaj jim ni všeč. Mamice zelo trmastih otrok morajo biti zelo iznajdljive.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Poskusite s tisoč in eno besedo, s tisoč in eno zgodbo, ko vidite, da se približuje vulkan.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Pa srečno!!!!!!!!!

(odgovor članu luka jan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.12.2007 9:19:41   
Magi*
pri nas pomaga samo "minuta ohladitve" in potem pogovor. dokler je v transu ne razume in ne sliši ničesar. ko se skulira, se pa o vsem pogovorimo in nadaljujemo dan z nasmehom.

sedaj, ko je stara 3 leta, je stanje bistveno boljše, čeprav je zadnjih nekaj tedno začelo novo obdobje - vsak čas bomo dobili dojenčka. in se že nakazujejo novi časi. ne bom nam dolgčas.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Nikica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.12.2007 15:57:13   
Pobalami
Ja trma je značilna za obdobje 2-3 let. jaz sem nekaj o tem prebrala ampak pri nas ni tako hudih napadov tako, da kar gre. Pri nekaterih otrocih trme skoraj ni pri drugih pa je nemogoče. razumeti moraš, da otrok to ne dela zanalašč in da je to neka reakcija na odraščanje. Čisto drugače kot recimo trma-nevzgojenost pri 5 letniku. Če veš, da ni odvisno od tebe in niti ne od otroka je zadevo lažje sprejeti (prenašat pa najbrž ne user posted image ).

predvsem moraš paziti, da se otrok ne poškoduje, ker je takrat zelo nerazsoden. kar se tiče objemov pri nekaterih otrocih samo še vzpodbudi napad trme.

Nekaj piše (po mojem mnenju super) v oktoberski številki na www.otroci.si.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.12.2007 10:10:04   
tinas
Luka Jan, tudi pri nas je podobno. moja hčerka, ki je stara 2 leti že od vedno, ko se razkuri tako joče, da noče vdihnit in rata čist plava v obraz. tudi nam je P rekla, da ji moramo pihnit v usta da vdihne in je nikakor ne smemo stresat! zdaj, ko se je začelo obdobje trme, me je bilo prav strah kako bo. vendar se bolj poredko zgodi, da se tako razkuri. ponavadi je tako, če hočem kaj naredit na silo in ona noče, npr. obleči bundo. potem se razkuri in ne vdahne dokler ji bunde na slečem. potem jo na miren način prepričam, zakaj je fajn, da se oblečeva in ponavadi gre.
Moram rečt, da sem kar presenečena nad svojo mirnostjo in uspehi, ki jih z njo dosežem (seveda, mi včasih tudi poči film, da ne bo pomote). sem pa bila, preden sem imela svojega otroka prepričana, da mi bo večkrat! kako se človek spremeni, ko postane starš in koliko je prepravljen za svojega otroka potrpet!

(odgovor članu Pobalami)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Odlog vpisa v prvi razred
Starši lahko vložimo predlog za odlog vpisa v prvi razred tudi v primeru, ko za to odločitev ni zdravstvenih razlogov te...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?