|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   napad hormonov
8.4.2006 10:55:43   
Anonimen
saj ne rabim nobenih nasvetov, samo malo se naj izpovem. da slucajno ne eksplodiram...

moj dragi je ta vikend odsoten. tasca me je cel teden prepricevala, naj pridem k njim, da bom lahko na soncku; nic ne bomo delali, sam uzivali...
in moja mamica me klice, naj pridem na kosilo. to je zeeeeloooo redko, zato sem rekla ok. ja, no, pridi, bos kuhala. lahk si zberes, al bos kuhala, al pa nabrala in zrihtala regrad. ok, nooo, naj vam bo. ja, ob desetih bodi dol. sem rekla nimam avta. joj, a naj pride brat po tebe? sem rekla da prosim. eh, al pa ne, saj se mores malo razgibat, kar pes pridi.
in grem lepo pes. doma fotr, pravi da sta mama in brat sla v trgovino in po mene. ja, pismo, kak po mene,m ce je ura deset. ja, kaj si tak obcutljiva, pa se na vsako besedo vpiknes.... in zacnem kuhat...pa me kliceta, ja tule sma pred blokom, pridi, kaj ne ves kolk je ura. sem rekla, ja, ze kuham. ja, kak to...jaz sem se hecala.
in potem prideta domov, ja, pa res sem se hecala, pa kaj se zdaj mulis...pismo, kaj bi naj na kavcu sedela do enajstih in cakala ce kdo pride po mene, pol pa ups, a res ste mislili??? mater, jaz ko se nekaj zmenim, to drzi. nic hecanja in takega. halo?

in mi je v tem glih malo mesa vrglo po stedilniku, ker sem lepo zmrznjenega talila (ker mi tud tega niso pripravli), in se zacne bunit, pusti pri miru, ce ne mors lčepo ti ni treba, kak se obnasas...

sem se oblekla in sla.

nimam od njih popolnoma nicesar. nobene moralne podpore, kaj sele kaksne financne; ce me ze povabijo na kosilo, jo lahko prej skuham....nic od nic. zivima z eno placo, ker meni se vedno ni usplelo najdit sluzbe za dlje casa; imava najemnino in avto na kredit...moja mamica pa me sprasuje, kolko sem ze nasparala. bratu so pustili nadstropje hise, z vsem pohistvom, se zlicami v kuhinji. ko sva midva sla za sebe, nisem od nasih dobila nic.
ja, dobila sem govor na poroki: da mi je dala le skarje in platno, in da je ponosna ko vidi kaj sem naredla.
medtem ko imajo nasi vedno dovolj denarja, in se nikoli niso rabili pretegnit pri pridobivanju materialnih zadev (hiso je zgradila babica), mene od dalec opazujejo, ce mi bo kaj ratalo. nikoli niso pretiravali v skrbi zame; oblecena sem sicer bila, vendar zelo redko iz trgovine:) ko pa sem pri 14 vsa vesela kupla prve spagarce, sem imela tisto, kar sem si kupila iz enarja od pocitniskega dela, al pa kakega darila koga manj skripavega. toliko za ilustracijo...
samozavest imam ocitno na -450558545; pac imam pred sabo, da se ne morem zanest niti na lastne starse...VEM PA, da jih ne rabim, in da zmorem ziveti brez njih. in me se vedno prizadene, ko vidim, kak se jim jebe za mene.

hvala bogu za zlato tasco. ona naju ima rada oba. in vsaj pri njih imam obcutek, da so veseli, da sem z njimi, in da se lahko zanesem nanje v  katerikoli situaciji.

in zdaj se tule jocem ob racunalniku....seveda sem prisla pes tudi nazaj. teli trije kilometri mi verjetno niso ravno skodili, ampak cutim, da me vse zvija. ne vem, al od hoje al od zivcev.

noseca sem dvanajst tednov. in po poti sem se zaklela, da ne poslusam nobenega. samo jaz in izkljucno jaz (ok, pa doktor), vem, kaj je dobro za mene, kaj lahko in kaj ne. ce vsi govorijo da moram hodit, jaz pa cutim da mi ne pase...ma, ne oposlusam vec nobenega. hormoni mi verjetno delajo 500 na uro, zato tale moj kreg in izpad; vseeno pa mislim, da bi me lahko vsaj pri miru pustili, ce me ze razumet noce nihce.

eh, bom raje anonimna, ker se cez kak teden ne bom niti spomnila vec na to, in kot mali pesek letela mamico pozdravit, ker me bo do takrat ze sigurno pogresala. VSE  bom naredla, da ne bom taka do svojega otroka!!!! prisezem.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: napad hormonov
8.4.2006 12:08:34   
janjja
JA res mi je žal za tole tvojo situacijo. Saj se tudi sam boljše razumem s taščo kot z mamo. Jaz ti priporočam da se čim manj vključuješ v njihovo življenje in da živiš svojega s polnimi pljuči, pa bo vse lepše.
Pa kaj za hudiča ti je da če te povabijo na kosilo, greš kuhat k njim?!
Po moje pomeni če me kdo povabi na kosilo, da se pet minut prej vsedem za mizo in jem, no mogoče še pomagam postrečti, to pa je tudi vse.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.4.2006 14:30:38   
Margareta
Veš kaj, ne sekiraj se. Jaz sem tudi marsikatero noč prejokala zaradi njih, oz. sem pozneje ugotovila, da zaradi sebe, ker sem od njih vedno nekaj pričakovala - toplo besedo, objem,...
Ampak moji starši niso taki in od kar sem se s tem sprijaznila, živim veliko lažje. Nisem ti nič pomagala.

Aja še to. Čist tako mimogrede, ko sem bila jaz noseča, sem se vsak dan po službi (mož me je čakal pred službo), takoj ko sem se vsedla v avto razjokala. Vsaka stvar me je vrgla iz tira.

POglej ven, a vidiš sonce, tudi za tebe sije.

pa lp

http://www.ednevnik.si/?w=Margareta

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.4.2006 17:14:19   
Gina
Joj, boga, res te hormoni dajejo. Veš, mene so tudi. Za vsak pasji drekec sem se zjokala. NI bilo treba, da si mi prst pokazal, pa je že lilo. Ampak mine, veš, res mine.

Drugače je pa tako, da mogoče res niste na isti valovni dolžini s tvojimi, ampak kaka katastrofa se mi pa tudi ne zdi. Imajo pač svoje fore. Vzemi jih take, kot so, ne pričakuj več, da ti morajo kaj dati. V resnici niso dolžni, to je njihova dobra volja. In potem pač je, kot je, kar naredijo itak pove samo o njih samih, nič o tebi. Da bi si pa ti zato sama svoj lajf zamorila, ker bi razmišljala, kolk so smotani, je pa brez veze.
Če so rekli, da ne pridejo pote, pa če si ti to želiš, jim pač malo več teži, ne popustit in se zraven sama sebi smilit, to nima smisla. Ali pa popusti, pa pojdi peš z veseljem. Če se potem kdo jezi, je to njegov problem, ti se lahko samo smejiš, ker ti bo smešno. Če te povabijo, jih prej vprašaj, če te povabijo na gotovo kosilo, ali te povabijo za kuharico, da ti zanje skuhaš? In na podlagi tega se odloči. Kaj te pa briga, kaj si mislijo potem. Če kuhaš in te šimfajo, jim reci, da je to tvoj hišni stil in da uživaš, ker packaš okrog - reci, saj me poznate, nemarna sem in slabo delam, a naj neham? druga možnost je, da rečeš: Joj, oprosti, kako se mi je moglo kaj takega zgoditi, res ne vem, kaj mi je bilo, da sem si drznila biti nepopolna, da sem si drznila narediti napako. Sram me je, v zemljo se bom pogreznila ali pa molila za odpuščanje. Kako sem mogla nekaj tako groznega naredit, ali mi lahko oprostite? Nikoli več se mi ne bo to zgodilo!
Ampak še vedno se mi zdi daleč najboljše, da si šla, ker nima smisla kuhat, če se vtikajo v tvojo kuho. Edino sekirat se ne bi smela kaj preveč zraven, ker s tem dosežejo točno to, kar so hoteli - da se sekiraš.

Kar se tiče stanovanja oz. hiše, je pa malo bolj zoprna situacija, veš. Npr. da boš imela 2 otroka. Sezidala boš hišo in en otrok te bo prosil, če si lahko naredi eno nadstropje. Kaj mu boš rekla? Najbrž ja, lahko. Drugemu otroku ne boš mogla dati kaj dosti, ker si vse, kar si sploh imela, dala v hišo + še vedno boš imela npr. kredite. Drugi otrok bo tulil, kako si nesramna, ker mu nisi nič dala, da si vse dala samo prvemu otroku. Kako se ti bo zdelo? Pa veš, obstaja realna možnost, da se ti bo točno to zgodilo, ker ni redka varianta.

Veš, v resnici nas mnogo ni imelo kaj dosti materialnega, ko smo bili otroci, pa tega nismo pogrešali, ampak očitno je materialna varnost tvoja vrednota. Torej je pametno, da si poiščeš to materialno varnost vsaj sčasoma. Ti pa moram povedati, da časi, ko imaš zares malo malo denarja, slej ko prej minejo, če si le dovolj vztrajen in težiš z vsemi sredstvi k temu, da hočeš imeti boljše gmotno stanje. Vsako leto je boljše, če si to zadaš za cilj. Jaz sem v resnici tudi daleč najbolj trpela (materialno), ko sem bila prvič noseča in sem imela zeloooo slabo plačo.

Torej glej na življenje raje malo manj resno. Vse skupaj je bolje vzeti kot eno igrico.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.4.2006 18:11:37   
Anonimen
hvala za odgovore...sem se shladila.
samo to bi se rada dodala, kar se tice hise... mami in ati sta si uredila zgornje nadstropje hise od svojih starsev. zdaj ko starsev ni vec, sta imela celo hiso. moj brat jima je namignil, da bi bilo fino, da ne bi rabla po stopnicah hodit, da bi blo fino, da se dol prestavita. in sta se. si naredila vse na novo. njemu pa pustila zgoraj vse. komplet kuhno, kopalnico, spalnico, novo dnevno. vse. do zadnje zlice, tepiha in zarnice. vse. on si je edino svoj kup cot gor nesel, v sluzbi pa se hvalil kak si rihta stanovanje.

vem, da je vse njihova dobra volja in da mi niso dolzni nicesar. vem da je njihova dobra volja, da so bratu dali kar so mu. in vem da bom jaz dobre volje samo takrat, ko bom na to pozabila.
ampak kako naj???? edino, da jih zbrisem, kot da jih ni...

kaj ti starsi sploh lahko dajo? vse kar dajo je iz dobre volje. a ce ne dajo ne psihicne opore in ne materialne, kaj se lahko dajo???? in mi dajejo, jaz pa tega ne vidim????? res ne vem. to, da se bom vsedla na kavico dol in poslusala, kaj vse so naredili, kaj vse bodo in kam vse grejo...men se bo pa srce paralo, ker po poloznicah se komaj kaj ostane... je ja boljs, da se mi na kakem klepetu pri sosedih, ker od njih pa res nic ne pricakujem.

ok, sem skromna, dosti imava za sebe. placama poloznice, imama za jest, imama se rada... kar imajo drugi ljudje me ne zanima niti boli. me pa to, da imam starse kot iz drugega planeta. take , ki imajo vsega polne riti. pa imajo mene kot iz drugega planeta, sploh jih ne zanima kako in kaj mi je. ja, so pa ponosni in se veselo hvalijo okoli, ko mi kaj rata. o to pa, za to sem pa odlična.

saj ne vem zakaj tole pisem...danes imam pac tak dan. malo se bom se zrla, potem bo pa spet obdobje, ko se ne bom sekirala, ko bom pozabila. tako kot je prav. in potem me bo spet kaj iz tira vrglo in jovo na novo. dokler ne bom odrasla:)  

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
8.4.2006 21:15:02   
Gina
Pa saj jaz te čisto razumem, vsak kdaj v depro pade in razumem, da ti ni fajn, ker se starši tako malo brigajo zate. A misliš, da se zame kaj bolj? Moj fotr me ne pokliče mesece, če pa jaz njega, me pa odpika v petih sekundah. In tako, kot ti praviš, hvali se že z mano, ampak to je pa tudi vse, kar se njegovega zanimanja in ukvarjanja z mano tiče. Ne brigam ga, niti vnuki. Ampak a mora biti to moj problem? Saj se on ne sekira zato. Jaz imam samo dve možnosti, ali sprejmem resnico, da tako je in usmerim svojo energijo na kaj drugega, bolj primernega in zabavnega in prijaznega, ali pa objokujem kruto usodo. A lahko še kaj drugega naredim? Nič ne pomaga, če nekomu " v rit lezeš", še manj te spoštuje. Lahko se pa vedeš tako, kot tebi ustreza, to je pa ok. OK zate. IN to je edino, kar šteje. Sebi moraš pomagat. In ravno tako bi se lahko non stop smilila sama sebi, ker matere pa sploh več nimam. "Vsi imajo ljubeče matere, ki jim pomagajo" "jaz pa ne" , je zvenelo tvoje pisanje.malo morgen, da boš vedela. To pač ni res, veliko ljudi ima težave s starši. Zelo veliko. 

A ti povem še eno skrivnost:
Ne glede na to, da nekateri ljudje izgledajo srečni in brez težav, je eno sigurno: VSI LJUDJE IMAJO SVOJO DOZO REČI ZA REŠIT. Samo ne vidiš vedno vseh reči, ki jih točno tako mnogo težijo, kot tebe tale, navzven. IN ne pridejo vse ob istem času, ampak nihče na tem svetu ni brez problemov. Eni nimajo denarja, drugi se ne razumejo s partnerjem, tretji so zasvojeni, četrti imajo kako bolezen ali kdo od njihovih bližnjih, četrti imajo sami s sabo za pošlihtat, peti... Vsi pa imajo eno veliko dozo za porihtat skozi življenje. Vsak na svoj način. Ampak vsak ima tudi svojo dozo lepega za doživet. Čisto vsi. Prav res.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.4.2006 23:03:11   
suziq79
Kaj bi pa jaz dala, da bi bilo vsaj tako kot pri tebi. Mene moji starši sploh ne poznajo več; videli se nismo že nekaj let, ker tam nisem zaželena. Tudi mojega otročka še niso prišli pogledat.Halo? K... pa taki starši. Jaz svojemu otroku ne bi nikoli, ampak res nikoli naredila kaj takega (ajd, če bi bil ala Silvo Plut potem mogoče). Poanta je pa v tem, da smo sicer narejeni tako, da iščemo priznanje in ljubezen ter podporo svojih staršev, ampak ne za ceno svojih živcev, samozavesti itd. Ja, saj kdaj pa kdaj se že lahko zasmiliš samemu sebi (saj nismo kamni), ampak to je treba preskočiti in uživati v tem kar imamo. Še nasvet - postavi si mejo kaj lahko zahtevajo od tebe oz. delajo s tabo in kaj ne, da ne boš potem nesrečna, znotraj te meje pa jih sprejemaj skozi eno uho noter in drugo ven in se raje posveti svoji novi družini, pa bo lažje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?