Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: nalepka za invalida-parking 15.11.2008 11:42:00
|
|
|
|
ely*
|
Jaz sem zadnjič na upravni enoti spraševala, moj otrok ima avtizem, pa je rekla, da lahko dobim, če je invalid oz. gibalno oviran. Ni nič od tega pa ne morem. Kolegica je šla pa lansko leto na upravno enoto, dala kopijo odločbe o dodatku za nego in jo dobila. Je pa njen sin ravno tako avtist, ki ni gibalno oviran.
|
|
|
|
RE: nalepka za invalida-parking 15.11.2008 13:20:05
|
|
|
|
mansus
|
Odločba o dodatku za nego je dovolj za pridobitev nalepke ! Vsaj bila je v mojem primeru !
|
|
|
|
RE: nalepka za invalida-parking 15.11.2008 13:31:54
|
|
|
|
Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: ely* Jaz sem zadnjič na upravni enoti spraševala, moj otrok ima avtizem, pa je rekla, da lahko dobim, če je invalid oz. gibalno oviran. Ni nič od tega pa ne morem. Kolegica je šla pa lansko leto na upravno enoto, dala kopijo odločbe o dodatku za nego in jo dobila. Je pa njen sin ravno tako avtist, ki ni gibalno oviran. to so te pa mal nategnili... vem da imajo hudi astmatiki na primer pravico do invalidske nalepke pa niso nič gibalno ovirani? pa slepi in gluhi tudi. mislm da je to še po starih zakonih (to o gibalni oviranosti). najboljše bo, da se obrneš na katerega od društev invalidov, tam ti bojo verjetno najbolje svetovali.
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: nalepka za invalida-parking 15.11.2008 17:58:29
|
|
|
|
gosenica80
|
IZVIRNO SPOROČILO: mansus Odločba o dodatku za nego je dovolj za pridobitev nalepke ! Vsaj bila je v mojem primeru ! kakšno pa imate diagnozo? moj fantek ima dodatek za nego ker je kar močno izračen mišični tonus. a mislite da bomo dobili nalepko..in kam morem it vse to zrihtat vnaprej hvala
|
|
|
|
RE: nalepka za invalida-parking 15.11.2008 18:45:08
|
|
|
|
katjes
|
Nalepko pridobiš na svoji upravni enoti. S seboj imej že zgoraj navedeno odločbo, pa tam boš izpolnila en obrazec - otrokove podatke (EMŠO, naslov..), pa plačala boš cca 2,3 EUR upravne takse. Aja, pa po novem rabiš še 2 otrokove fotografije. Ta nove parkirne karte imajo na notranji strani prilepljeno sliko.
|
|
RE: nalepka za invalida-parking 15.11.2008 20:39:47
|
|
|
|
mansus
|
Tako je !!!
|
|
|
|
RE: nalepka za invalida-parking 15.11.2008 20:49:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Tako kot so že napisale potrebuješ odločbo o dodatku za nego, dve sliki in tista dva in še nekaj evra.
|
|
|
|
RE: nalepka za invalida-parking 15.11.2008 20:51:25
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: ely* Jaz sem zadnjič na upravni enoti spraševala, moj otrok ima avtizem, pa je rekla, da lahko dobim, če je invalid oz. gibalno oviran. Ni nič od tega pa ne morem. Kolegica je šla pa lansko leto na upravno enoto, dala kopijo odločbe o dodatku za nego in jo dobila. Je pa njen sin ravno tako avtist, ki ni gibalno oviran. Pa saj ne rabiš tam razlagati, kaj je s tvojim otrokom. Važna je odločba o dodatku za nego, tako, da pojdi še enkrat tja, in ji predloži odločbo, sliki in ti mora znak izdati.
|
|
|
|
RE: nalepka za invalida-parking 17.11.2008 7:00:23
|
|
|
|
emaa
|
Meni je niso hoteli izdati, pa je imel sin takrat še venski kateter za prehrano s svojo pumpo, je bil gibalno oviran, pa so hotli ne vem še kakšne izvide, kot da imam čas letat. Kasneje je nismo rabili, ker je bil potem brez katetra ampak vseeno
|
|
|
|
RE: nalepka za invalida-parking 20.11.2008 13:28:13
|
|
|
|
latris
|
Meni so pa na upravni enoti dali en obrazec, s katerim sem morala do izbranega pediatra, on pa ga je izpolnil in potrdil da je otrok gibalno ovirana oseba. Ne spomnim se čisto natančno, ampak mislim da pa sem oddala le ta obrazec, odločbe pa niso rabili. Zgleda da se ravna vsaka upravna enota malo po svoje. Moj otrok ima CP in je star 2 leti pa še ne hodi. Kako naj pediater oceni da je otrok hudo gibalno ovirana oseba? Kaj pa če bo čez par mesecev shodil? Nalepka mu itak ostane. Mene je kar malo skrbelo, če mi bo pediater hotel potrdit, ampak ni bilo težav.
|
|
|
|
RE: nalepka za invalida-parking 12.12.2008 21:22:14
|
|
|
|
anajmad
|
Kaj je dovolj samo odločba o dodatku za nego otroka ali odločba dodatka za nego otroka s posebnimi potrebami?Ker jst imam odločbo samo dodatka za nego otroka?
|
|
RE: nalepka za invalida-parking 21.12.2008 22:17:57
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: anajmad Kaj je dovolj samo odločba o dodatku za nego otroka ali odločba dodatka za nego otroka s posebnimi potrebami?Ker jst imam odločbo samo dodatka za nego otroka? Saj obstaja samo odločba o dodatku za nego.
|
|
|
|
RE: nalepka za invalida-parking 24.12.2008 20:08:32
|
|
|
|
anajmad
|
Obstaja dodatek za nego otroka in dodatek za nego otroka s posebnimi potrebami. Mal si poglej.
|
|
RE: nalepka za invalida-parking 24.12.2008 22:41:54
|
|
|
|
Anonimen
|
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/dodatekNegaOtroka.asp Dodatek za nego otroka je dodatek, ki ga dobi starš, ki neguje otroka s posebnimi potrebami. In to je vse. Ni dveh ločenih dodatkov. Razen nižji ali višji dodatek. Ja in uveljavljaš lahko z odločbo o dodatku za nego, res pa je, da so malo poostrili nadzor nad izdajajnjem invalidskih znakov, kar se mi zdi čisto pravilno.
< Sporočilo je popravil kokakola -- 24.12.2008 22:42:12 >
|
|
|
|
RE: nalepka za invalida-parking 30.12.2008 19:07:16
|
|
|
|
gosenica80
|
IZVIRNO SPOROČILO: anajmad Obstaja dodatek za nego otroka in dodatek za nego otroka s posebnimi potrebami. Mal si poglej. dodatek za nego je samo eden, tako kot je preedhodnica napisala..dodelijo ti pa višjega ali nižjega..
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?