|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   naklon posteljice
3.9.2008 19:14:33   
Natali79
Naš mali kar precej poliva-bruha. Star je 6 tednov. Pediatrinja je rekla,da naj mu dvignemo celo posteljo za priblizno 30 stopinj. Koliko je to v praksi? A je dovolj, da daš pod jogi eno debelo knjigo ali je bolje, da das pod noge? Kako visoko pa se podloži posteljica/jogi.
Hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: naklon posteljice
3.9.2008 19:51:11   
madasa
Jaz sem ji dala 2 debeli knjigi. (odvisno kako debele knjige imaš doma). Potem se jo položila v posteljico in vidiš kako leži user posted image . Glavica je malenkost višje kot nogice.  Absolutno ji moraš podložiti jogi na strani kjer ima glavico.
Lp

(odgovor članu Natali79)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: naklon posteljice
3.9.2008 19:54:36   
Doll
Ne dviguješ vse,ampak samo od bokov gor,če me zastopiš.Jaz sem dala eno deko spodaj izpod jogija

(odgovor članu madasa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: naklon posteljice
3.9.2008 21:15:18   
Tisana
Dviguješ postopoma cel jogi in punce, halooooo, 30 stopinj je ful več kot samo 2 knjigi!!! Pejte na pediatrično, pa boste vidle, kakšen naklon je to!!! Me kar pojezi, ker dajete napačne informacije, sploh ker to lahko pripelje do vnetja požiralnika!!! Mi smo dali pri mizarju odrezati en okvir in dve deski, tako da je celo posteljno podnožje dvignjeno. Še bolje je, če imaš možnost, da dvigneš kar noge postelje, samo mora biti seveda dovolj stabilno.Na pediatrični cel jogi dvignejo iz ene strani, tako da je to ena cela površina, ki se dviguje oz. spušča.

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: naklon posteljice
3.9.2008 21:59:25   
madasa
Draga Tisana,
jaz osebno dajem laične informacije oz. praktične nasvete, saj na zdravstvenem področju nimam formalne izobrazbe. Strokovne informacije pa se dobijo na drugem forumu. Sigurno pa z mojim mnenjem nikogar ne posiljujem oz ne želim kaj slabega.
Lp

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: naklon posteljice
3.9.2008 22:13:37   
Alči
Ko je k nam prišla patronažna je naredila takole: Pod zgornji del jogija kjer ima Rok glavico je položila svojo roko(podlaket) in je rekla da je tolko dovolj. Jaz sem spodaj dala pač  tok zloženih plenic da je zdej tok visok. Mamo pa zdej težavo,ker se mali ful premetava ponočuser posted image  in sva ga zdej malo "zabarikadirla" da ne zdrsne čist dol, k enkrat sem reveža najdla z glavo skor čist pod odejo. tko da bod malo pozorna na to, in  magari pol na konc k nogicam neki dej...poušter al pa igračko al pa neki da ne se bo dol skobacalo dete. Moj LAIČNI nasvetuser posted image

(odgovor članu madasa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: naklon posteljice
4.9.2008 14:22:04   
lili3
Tisana, mi lahko podrobneje razložiš, kako lahko pride do vnetja požiralnika? Naš malček ima podloženo posteljico, z dvema knjigama pod nogami postelje, pa mu zadnje čase večkrat slino gor meče. A je to zaradi tega? Ker poliva tudi dostkrat, zato sva mu dvignila posteljico.

(odgovor članu Alči)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: naklon posteljice
4.9.2008 20:42:58   
Tisana
Vnetje požiralnika (ezofagitis) je posledica vračanja želodčne vsebine v požiralnik. V želodcu sta kislina in pepsin, ki vplivata na sluznico. Pomaga lahko tudi vsebina dvanajstnika, ki se včasih vrača iz dvanajstnika v želodec in nato še višje v požiralnik.   
Kaj je zgaga?
Hrana potuje skozi usta v požiralnik in nato v želodec. V želodcu je vedno nekaj kisle vsebine, vendar spodnji del požiralnika, ki je običajno zaprt, preprečuje, da bi želodčna vsebina zatekla v požiralnik. Po zaužitju hrane se spodnji del požiralnika sprosti in zalogaj hrane preide v želodec. Sprostitev spodnjega dela požiralnika traja le kratek čas. Takrat lahko želodčna vsebina priteče tudi v požiralnik, vendar je to premajhna količina, da bi povzročila težave.
Pri nekaterih ljudeh traja sprostitev spodnjega dela požiralnika pri hranjenju dalj časa ali se pojavi celo brez predhodnega požiranja. To je običajno vzrok za obilno vračanje želodčne vsebine v požiralnik.
Kadar je kisla želodčna vsebina dalj časa v stiku s sluznico požiralnika, jo poškoduje, kar občutimo kot bolečino oz. zgago.
Ljudje, ki občutijo zgago, imajo pogosto še druge težave. Najpogosteje se pojavi prehodno vračanje želodčne vsebine v ustno votlino brez bruhanja. Ta pojav se imenuje regurgitacija.
Kadar bolnik občuti zgago in ob tem lahko še regurgitacijo, govorimo o gastroezofagealni refluksni bolezni (GERB).
GERB je zelo pogosta kronična bolezen prebavil, ki pomembno vpliva na kakovost življenja. Bolezen lahko traja vse življenje in jo lahko spremljajo tudi hujši zapleti, ki so posledica vnetja v požiralniku.

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu lili3)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: naklon posteljice
5.9.2008 10:18:07   
CatJa
Moj je zimroviziral nekakšne podstavke - dvignjene so noge postelje - in sem šla prav zmerit in so visoki 20 cm. Pa mislim, da še ni povsem na 30 stopinj naklon.
Torej, ne, ena knjiga pod jogijem nikakor ni dovolj!

_____________________________

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Natali79)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?