Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
najprej +, zdaj krvavitev 5.12.2006 15:46:41
|
|
|
|
roal
|
po treh testih, na katerih so bile vidne šibke črtice in odvzemu krvi za bhcg (pokazala se je vrednost 9,34), sem danes zjutraj opazila rjav izcedek, ki ga nisem imela še nikoli, dve uri zatem pa se je pojavila čisto svetla, bolj roza kot rdeča kri. moti me, ker je take barve, ker pri M (če je to M) nimam nikoli tako svetle, ampak temno. mislite, da gre za ss?
|
|
|
|
RE: najprej +, zdaj krvavitev 5.12.2006 15:53:05
|
|
|
|
petraz
|
Ne vem ti povedati ali gre za ss, vendar pa takoj obišči ginekologa!!!!!!! Še danes, tako boš pomirjena ti in tudi vse skrbi (upam vsaj), bodo odveč. Sicer je imela ena moja znanka v začetku tudi krvavitve, pa ni bilo nič narobe, vendar pa je bolje, da poiščeš zdravniško pomoč. Držim pesti, da ni kaj resnega.
|
|
|
|
RE: najprej +, zdaj krvavitev 5.12.2006 15:54:53
|
|
|
|
Anonimen
|
roal žal mi je . Mislim da bhcg pod 10 ne pomeni nosečnosti. Vsaj tako sem prebrala pri pušenjaku. Ne vem ali si ga ti spraševala ali katera druga, ker se je ravno te dni pojavilo isto vprašanje in je bil tak odgovor. Ne vem kaj ti naj rečem, razen da počakaj da vidiš kaj s e bo iz tega izcimilo, če bojo pa hude bolečine in krči, pa na urgenco. prilagam link http://med.over.net/phorum/read.php?f=19&i=104499&t=104499
|
|
|
|
RE: najprej +, zdaj krvavitev 5.12.2006 16:19:58
|
|
|
|
roal
|
ja mišek13, jaz sem ga spraševala o tem. ma, sem tak zmedena, da več sploh ne vem, če je blo 9,43 ali 9,34. saj nima veze. ja on je napisal, da to ni nosečnost, ampak jaz sem na enem tujem linku našla, da od 5 enot naprej smatrajo že za nosečnost. torej mi ni jasno, če se me slovenske ženske razlikujemo od ostalih v drugih državah . jutri bom šla najverjetneje do svoje G in bomo videli, kaj bo. sem hotela danes spet preverit bhcg, pa so mi rekli, da je samoplačniško 12.100 sit (prejšnjič sem mela zrihtano, pa mi ni bilo potrebno plačati), pa sem se odločila, da raje počakam še. no, spodaj pa je še ta link. ga tudi ve razumete, kot jaz? http://www.americanpregnancy.org/duringpregnancy/hcglevels.html
|
|
|
|
RE: najprej +, zdaj krvavitev 5.12.2006 16:25:48
|
|
|
|
Anonimen
|
ponavadi ima vsak laboratorij drugačne enote. Vsaj tako je bilo, ko sem jaz šla na hormonske preiskave. V adrialabu so čist drugačne enote,kot v lj gk. Ne vem pa če je tako tudi za bhcg. Upaj na najboljše, drugače pa veš, če bo bolečina in krči na urgenco. ja to kar si rekla piše tako, smao naprej pa tudi piše, da vse kar je nad 25 se obravnava za nosečnost. tako da vmes pa je kaj
|
|
|
|
RE: najprej +, zdaj krvavitev 5.12.2006 16:46:24
|
|
|
|
tonja
|
Punce, zdaj me je pa malo strah. V nedeljo sva zagledala na dveh različnih testih . Me pa spodaj v trebuhu na vsake toliko zaboli, kot da bo prišla (to že od prejšnjega tedna, ko še nisem delala testa), ali je to normalno ali se mi lahko zgodi kaj podobnega . Jaz upam da ne!
|
|
|
|
RE: najprej +, zdaj krvavitev 5.12.2006 17:18:17
|
|
|
|
dolenjka
|
Tonja, tudi jaz imam podobno težavo kot ti, le da moj test ni bil pozitiven. M nisem pričakovala v nedeljo oz. včeraj in sem naredila zvečer test, ki pa je bil negativen. Občutek, da bo prišla sem imela že prejšnjo sredo in petek, pa v nedeljo popoldan, včeraj 1x, ampak je še kar ni Prsa imam pa mal čudna, ne da so občutljive, tko čvrste so Pa že en teden mam beli tok povečan - brez vonja, drugače nobenih težav Če je do nedelje ni, naredim še en test
|
|
|
|
RE: najprej +, zdaj krvavitev 5.12.2006 17:26:09
|
|
|
|
Afnica
|
Roal, če te prav razumem, zahtevajo 12 čukov za krvni test preverjanja nosečnosti??? V Slov. Bistrici takšno testiranje stane jurja. Piše na vratih laboratorija in tudi na vratih pri ginek. Ne vem kje so ti postavli tako cifro...je namreč precej oderuška!!!
|
|
RE: najprej +, zdaj krvavitev 5.12.2006 18:04:12
|
|
|
|
roal
|
ja, ja afnica! 12.100 sit! saj se je meni tudi zdelo malo too much, glede na to, da berem da se cena giblje nekje od 2 jurja naprej. baje, da ma cela Slovenija enak cenik (za bolnišnice to velja), vsaj tako mi je rekla ta gospa v laboratoriju in me še pošteno in grdo okarala, kje delajo tako poceni, ker sem ji namreč omenila, da sem jaz slišala za dokaj nižjo ceno. ja, očitno v lj (ker je rekla, da jim je bil cenik poslan iz lj) smatrajo, da smo v prekmurju preveč bogati in naj kar plačujemo take visoke cene.
|
|
|
|
RE: najprej +, zdaj krvavitev 5.12.2006 18:24:58
|
|
|
|
tinkamiška
|
Tonja, to je normalno, pri meni je bilo na začetku nosečnosti tudi tako, je pa neprijetno, ker maš občutek, da se bo vsak čas ulilo. Brez skrbi, če ni nobenih krvavih izcedkov, je to čisto normalno. lp, Tinka
|
|
RE: najprej +, zdaj krvavitev 5.12.2006 20:36:10
|
|
|
|
Naty*Taja
|
Ja Tonja je čist normalno - to so ponavadi nevšečnosti, ki spremljajo vgnezditev! Kot je že ena rekla - dok ni krvavitve, ni panike!
|
|
RE: najprej +, zdaj krvavitev 5.12.2006 21:33:37
|
|
|
|
Anonimen
|
tonja, bolečine ki jih opisuješ so normalne. Širjenje maternice, zapiranje MV, debelitev sluznicne... roal, kot zdravstvena delavka ti zatrjujem, da izmerjeni beta Hcg, ki je pod 10 nikakor ne pomeni nosečnosti. Za nosečnost mora biti vrednost 40 in več, če je pa med 10.1-40 pa preverjamo hormon v krvi vsak teden, ker to lahko pomeni, da se nekaj dogaja. Če je čez en teden višji (ponavadi je ob vrednosti 10.1 čez teden dni že okoli 100 ali več, če gre za nosečnost, če pa ne pa seveda pade pod 10) smatramo, da gre za nosečnost. Pod 10 pa nosečnosti 100 % ni. Gre verjetno za hormonske motnje ali spremembe bodisi zaradi bližajoče menstruacije ali ovulacije. Upam pa, da boš čimprej srečna .
|
|
|
|
RE: najprej +, zdaj krvavitev 5.12.2006 21:34:15
|
|
|
|
**NiNa**
|
roal No vam bom pa jaz razložila kako je z vrednostmi za hcg. Verjetno dr. pušenjaku nisi povedala ali si dala kri ali urin za določitev hcg. V krvi so vrednosti, ki kažejo pozitiven rezultat od 5, v urinu pa nad 50 IU/ L. nj vas pa opozorim, da ni isto beta hcg ali samo hcg. Zato je tudi razlika v ceni. Beta hcg se ponavadi da v zvezi , če ginekolog sumi za morebitno rakasto obolenje, samo hcg pa je za dokaz nosečnosti (tudi izvenmaternične) in v bistvu količina hcg v krvi oz. urinu pove približen teden nosečnosti, saj ta narašča iz tedna v teden v primeru nosečnosti. Upam, da sem kateri pomagala. pa pa
|
|
|
|
RE: najprej +, zdaj krvavitev 7.12.2006 9:08:30
|
|
|
|
pokraculja
|
Ni čisto tako kot je napisala nina. Urinski test je občutljiv na dve enoti hcg-ja:alfa in beta podenoto zato tudi ni 100% , prav tako ti pokaže samo ali je nosečnost ali ni, ne pa tudi vrednosti!!!!. Pri krvnem testu ti vedno preverijo samo ß podenoto in zato je 100%!!! Glede referenčnih vrednosti je pa nekako takole:nekje se siva cona (ko ne vedo ali je nosečnost ali ni ) začne pri 5 nekje pa pri 10 enotah-odvisno od labaratorija. Nosečnost pa naj bi bila potrjena pri 40 enotah. Na žalost sem stalna uporabnica krvnega testa (že 20 krat) Je pa v adrialabu okoli 2700 sit-in to ßhcg!
|
|
|
|
RE: najprej +, zdaj krvavitev 7.12.2006 9:10:34
|
|
|
|
pokraculja
|
No še to sem pozabila dodati- ßhcg je tisti ki kaže nosečnost!!!! Držim pesti!!!
|
|
|
|
RE: najprej +, zdaj krvavitev 7.12.2006 11:03:30
|
|
|
|
**NiNa**
|
pokraculja najprej se opravičujem za napako, ki sem jo napisala. Za hcg pri urinskem testu velja , da je nosečnost , če je rezultat nad 25 IU/L, za kri pa velja tako kot sem napisala :5 - 50 IU/L (to narašča iz tedna v teden, podatka, ki sem jih pa navedla pa veljata za 0,2 do 1 teden nosečnosti). Kolikor jaz vem, je beta hcg tumorski marker, za potrditev nosečnosti pa se določa celokupni hcg. nimogrede- delam v laboratoriju in kolikor jaz vem, v adrialabu sami delajo celokupni hcg v serumu, beta hcg pa pošiljajo drugam, ravno tako kot naš laboratorij Ne želim se prepirati, želela sem samo pomagati, ker sem pač sama iz tega "foha".
|
|
|
|
RE: najprej +, zdaj krvavitev 7.12.2006 13:03:07
|
|
|
|
roal
|
punce hvala za odgovore in pojasnila. tudi sama sem se zdaj pozanimala, kako je s temi vrednostmi in tako je kot pravite. meni je včeraj že hormon padel na 3 (obakrat sem dala kri). tudi to so mi razložili, da je lahko bhcg pokazatelj za kakšno cisto. glede na to, da so bili testi +, in je hormon bil prisoten sklepam, da sem bila , ampak se ni obdržalo (no to je moja razlaga, mogoče se pa motim). sicer pa moram še enkrat dat kri v ponedeljek in potem nazaj k G. vsem čakajočim želim !
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?