Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Nahajate se:
Forum >
[Otrok] >
Otroci > najlažje odvajanje: dojenje, duda, prst ali flaška
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: najlažje odvajanje: dojenje, duda, prst a... 25.12.2007 20:59:10
|
|
|
|
janca
|
Se strinjam. Cuzanje prsta je res, tudi po mojem mnenju, najtežje odvadit. Vedno je pri "roki". Ga ne moreš niti skriti niti vzeti. Samo opominjaš lahko. Vendar to pomaga samo tisti trenutek, ko pa se obrneš, je pa prst spet v ustih. Tudi moja hči je cuzala prst. Da ne govorim o posledicah. Poleg stanjšanega palca smo morali kar nekaj let hoditi k ortodontu, saj se je čeljust pomaknila nekoliko naprej itd. Ampak se je pa odvadila. Flaška me nikoli ni motila, se mi zdi, da se nekje do šole lahko odvadi. Sinko je pa imel dudico, pa smo ga odvadili nekje pri treh letih, ko smo šli na morje. Par neprespanih noči, pa je šlo. Naš mali ma pa sedaj dudico, pa ne eno kar tri, tko da upam, da nekje do treh let tudi njega odvadimo.
|
|
|
|
RE: najlažje odvajanje: dojenje, duda, prst a... 25.12.2007 21:46:42
|
|
|
|
TONČI.
|
Dojenje - šla na nujno operacijo, tko da mu ni preostalo drugega. Star 3m Flaša - letos na morju ni več želel piti mleka pred spanjem. Po šalčki je pa pil sok, čaj, vodo,... nato še mleko. Prvi večer se je naprdnil, drugi večer je vztrajal da noče.............. Pa smo jo ukinl Star 1.5l Duda - na morju jo je zgrizel, pridemo domov, mu moja mami reče, da je duda samo še za v smeti. Da to ni več duda. Zabrisal jo je čez dnevno sobo na tla. pustili smo jo še naslednji dan na tleh. Ker je ni rabil je ni pobral. Drug dan je bila v smeteh. Star prav tako 1.5 leta Prst - pusti pri miru Upam, da bo pri drugem tud tko preprosto.
|
|
|
|
RE: najlažje odvajanje: dojenje, duda, prst a... 26.12.2007 12:57:02
|
|
|
|
tina104
|
Po mojem je prst najtežje odvadit, kerje res skoz pri roki. Sponim se moje sestrične, ki je sesala prst tm do OŠ se mi zdi, da ne govorim, kakšen je ta prst bil . Zdaj ne vem, kakšen prst ima, ker je že dolgo nisem videla. Pri nas druge odvisnosti ni kot dojenje, še vedno se dojiva in tudi ne vem, kdaj bova nehala, samo rekla sem, da ga ne mislim do 5. let dojit. V bistvu sem najprej rekla, da bom dojila nekje eno leto, potem ko komaj pri enem letu zares sprejel gosto hrano, sem rekla, da ga bom dojila najdalje do 2 let, zdaj je star 2 leti in 4 mesece, pa pravim, da najdalje do 3 let. Tako zelo me ne moti, ker zdaj se res malo doji. Bolj čudno me gledajo tisti, ki jim povem, da še vedno dojim.
|
|
RE: najlažje odvajanje: dojenje, duda, prst a... 27.12.2007 9:25:14
|
|
|
|
Pobalami
|
IZVIRNO SPOROČILO: tina104 Po mojem je prst najtežje odvadit, kerje res skoz pri roki. ja res, pride tudi do deformacije čeljusti. Najlažje je odvaditi flaške in dude. Jih fizično odstraniš in je (seveda brez joka najbrž ne gre)
|
|
|
|
RE: najlažje odvajanje: dojenje, duda, prst a... 27.12.2007 10:22:02
|
|
|
|
eya
|
Pri nas se je od dojenja zlahka odvadil pri 15ih mesecih, od dude pa tudi ni bilo tako problematično pri 20ih mesecih. Je par večerov spraševal po dudi, potem pa pozabil. Flaško ima samo še res občasno, za kako zdravilo popit, ki ga sicer noče. Po flaški vedno spije, iz lončka ali kozarčka pa kakor kdaj. Prsta ni nikoli cuzal, si pa mislim, da je to težko odvadit.
|
|
|
|
RE: najlažje odvajanje: dojenje, duda, prst a... 27.12.2007 10:32:33
|
|
|
|
črti
|
Naša Sara je stara skoraj 19 mesecev,dudo je imela le prvih pet mesecev potem jo je kar izpljunila,pravi problem je flaška.Podnevi pije iz lončka,flaška samo takrat ko se pocarta,ponoči pa ne gre brez nje.enkrat sok,drugič čaj,mleko.Poskusla sem že ponoči ji kar tako dati dudo ampak je pogruntala da to ni tapravo.Ima katera kakšno formulo oz. nasvet kako rešiti se flaške,ker se ji na zgornjih zobekih že delajo obloge.
|
|
|
|
RE: najlažje odvajanje: dojenje, duda, prst a... 27.12.2007 11:07:14
|
|
|
|
Sofi
|
Dojenja nismo odvajali, ker je mleko žal samo izpuhtelo, ko sta bila stara pol leta. Flaška je pri večjem (2 leti in 4 m) aktualna ponoči, ker tako lažje pije čaj, se ne rabi čisto prebuditi. Tamali (14m) pa se še brez flaške ne napije. Dudo smo vzeli tavečjemu pri 2 letih in 2 mesecih in ni bilo težav, smo jih pa pričakovali. Hkrati smo tamalemu dudo omejili samo na spanje, ker ponoči jo pač še rabi, čeprav jo hitro izpljune, ampak jo hitro zopet tudi išče - hvala bogu sam. S prstki nismo imeli izkušenj... no pri mojih otrokih. Jaz pa sem ga vlekla in to do 7 razreda osnovne šole . Na srečo mi ni pustilo posledic na zobeh ali čeljusti. Se pa malo vidi na palcu, če dobro pogledaš in veš kaj iščeš . lp
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zdrava črevesna mikrobiotaČrevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?