Lianna
|
IZVIRNO SPOROČILO: Saskia02 IZVIRNO SPOROČILO: Lianna -Švica (prijazni in vljudni ljudje, čistoča, čarobna jezera, lesene hišice-bloki) mi gremo letos za 3 dni v švico. preko italije (mogoče francije) zermatt, jungfrau, interlaken, lucern in nato domov proti avstriji. med zanimivostmi sem našla samo tovarno, kjer delajo rogove, pa nek ope-air muzej, pa o hajdi. ali poznaš kaj ta del švice? iščem, če je v tem koncu kaj o čokoladi, pa urah, nožkih. pač te znamenitosti, ki meni predstavljajo švico in ki bodo interesantni tudi za našo najstnico. aja: kaj so to lesene hišice-bloki?? Mi nismo šli v noben muzej, ker nas je bolj zanimala narava. Smo si pa ogledali slapove, jezera, mesta, en grad, zlezli smo na stolp...itd. Šli smo pa ubistvu čez Avstrijo, nazaj pa čez Italijo. Mi smo si pogledali: Winthertur, Zürich, Zug, Lucerne, Interlaken, Thun, Bern, Lausanne, Montreux, Fribourg, Neuchatel. Meni je bilo povsod lepo. Hišice oz. leseni bloki - eno popoldne smo šli malo bolj v hribe, zavili na cestico, ki je z zeleno označena na zemljevidu in prišli do vasi, kjer so ljudje živeli v lesenih blokih. Mene je res impresioniralo. Jaz sem si Švico predstavljala bolj kot državo, kjer je vse zeleno, hribi itd. Ok, sej je tudi čokolada itd., ampak to sem si samo kupovala v različnih čokoladnicah. Za kakšen muzej pa nismo nič pogledali. Imeli smo pa LP Švice sabo in je res fajn.
|