jupiter
|
Saj vem, da je blo že nekaj napisanega, sam še vedno nisem prepričana, če se lahko začne nosit v nahrbtniku. Konec meseca bo imel 8 mesecev, pri približno 6 in pol meseca se je začel aktivno plazit, sedi tudi v redu. Sem nekje prebrala, da se lahko nosi toliko časa, kolikor lahko sam sedi. Jaz pa nimam pojma kolk časa je sposoben sam sedet, ker vedno vidi kaj zanimivega nekje in hitro odšiba tja po štirih. Če ma kako igračo v roki, pol sedi kako minuto, dve pa že šiba spet nekam. No, da bi se kdaj prevrnil iz sedečega položaja ga še nisem vidla. Trenutno je v fazi iskanja hribov (kauč, škatle, stena, peč, klopce) česarkoli višjega, na kar se lahko opre in postavi na noge, in bi tako stal tudi pol ure. Po stopnicah navzgor pride sam, trenutno noro trenira, kako se spustit na tla, če se kje česa drži stoje. Aja, se je pa nosil od rojstva v traku, ker ne mara vozička. Na začetku spredaj, zdaj pa na boku al pa zadaj. Samo s trakom je drugače, ker ima v njem v bistvu popeto celo hrbtenico, tko da ni panike. Je pa preveč dolgotrajno "montiranje" na hrbet, če moraš to delat na kakem parkingu pred trgovino ipd., zato bi rada menala "prevozno stredstvo" in ga dala v nahrbtnik. Torej, kaj mislite, ga lahko nosim v nahrbtniku in koliko časa? V mislih sem imela kakšnega boljšega, večjega, sem že gledala po netu VauDe in Deuterja, ima kdo izkušnje s katerim? Predvsem me zanima, v katerem otrok manj pleše levo in desno po hrbtu, ker s tistim običajnim malim nahrbtnikom, ki jih prodajajo povsod mi je grozno, ker čim premakne glavo levo ali desno, se cel nahrbtnik zagunca. Kako udobno za otroka stvar zgleda poleti, ko je vroče in si še preznojen po hrbtu?
< Sporočilo je popravil jupiter -- 23.5.2006 21:36:07 >
|