|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nadležen sosedov pes - kaj še storiti
11.6.2006 11:58:28   
*goldfish*
Naj za začetek napišem, da nismo z nobenim sosedom v sporu ali pa v kakšnem oh in sploh. Ravno toliko, da lahko rečem, da so naši sosedje. Od kar pa smo kupili pred 4 leti našega višavskega terierja, se z enim ta istim sosedom samo še "opominjamo" zaradi njihovega psa.

Njihov neki madžarski "ne vem kakšne pasme" Pumi je za nas sosede največja groza. Sicer oni imajo ograjo, pa kaj če je tak šlampasto boga ta ograja, da se lahko vsepovsod izmuzne ven. K enemu sosedu hodi na vrt uničevat pridelke in pobija mu kokoši, drugi sosedi hodi v hlev jest pomije za prašiče, pa prašiče ji naganja v hlevu, pa rože ji uničuje. Pa tudi nam dela škodo. Bog ne daj da si sušim perilo zunaj na tistem majhnem prenosnem vešalu, ker mi takoj cunje poščije. Pa vsak dan lahko perem vhodna in garažna vrata. Pa na tlakovcih se mi pokaka, pa če imam odprta vrata, mi takoj v bajto pride in odnese čevlje,...vsega toliko je.

Samo včeraj sem ga sigurno podila od hiše ene 10-15 X. Pa še sosed ga je podil, tako da je z zračno streljal vanjuser posted image . Ampak čisto nič ne zaleže. Če kamenje mečeš vanj, če streljaš vanj, če kličem k njim 100-ič naj si ga zaprejo v boks,....NIČ OD AMENA NIČ!

Pa mi danes prekipi, ker mi spet manjka en čevelj. In kličem k njim pa jim rečem, naj mi prinesejo copat domov, pa mimogrede omenim naj že enkrat začnejo skrbeti za psa. Pa me nadere kot cucka.user posted image Da sem si sama kriva, ker imamo psičko in ko so oni imeli psičko, je pri njih bil enak problem in so jo morali ustreliti in da zdaj imajo psa in je ok! In da sem se psu že morala zamerit, ker mi hodi kakat pred vrata. In da bom imela še več skrbi kot je ta (ja, pa seveda, ampak bi bila mogoče ena skrb manj, če ne bi bilo njihovega psa k nam), pa da jaz imam tudi psa (ja, ga imam res, ampak moj če je sam zunaj, ostane tam in se ne gane tudi cel dan, še v teh 4 letih ni se ganil od našega dvorišča), ....v glavnem take mi je streljala, da sem se morala razjokati. Pa kličem mojega, ki je v službi in mi reče, da ni zakonske podlage, da bi policija kakor koli ukrepala proti tej familiji. Ker nas pes ne ogroža. Mu jaz dam, da nas ne ogrožauser posted image . Kaj pa to, da moram poscane cunje metati v koš, pa imam polno omaro po 1 čevelj razgrizenih, pa poscana vrata, pa uničene rože,....to ni ogrožanje. user posted image  user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

Besna sem, res! In ne morem verjeti, da obstajajo taki ljudje, da ne znajo skrbet za svojo žival, in ne pozanjo odgovornosti. In da se cel kup sosedov zgraža nad psom in njegovim uničevalskim pohodom, oni pa psa zagovarjajo s " češ, saj si je sam kriv"!
Sicer moj namen posta ni jokanje nad tem psom (čeprav mi fanj dene, ko sem se izkašljala), pač pa kako to rešiti, oz. če kdo pozna kako luknjo v zakonu ali kar koli, da bi lahko ta primer prijavila nekomu. Ker lastnikom je več brezveze govoriti, ker imajo gluha ušesa.

user posted image  Hvala! Vsakršen nasvet bo dobrodošel!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nadležen sosedov pes - kaj še storiti
11.6.2006 12:16:24   
Anonimen
Mi tud imamo psičko in seveda iste probleme.
Pri nas pa je bilo še tako da so naši žlahtniki imeli samojeda... in ta je znal odpret vrata in nam je ene parkrat psičko ven spustiluser posted image

Smo tud mi imeli že vse sorte za preganjane psa iz ulice, od petard naprej. pa ni nič zaleglo.
Potem pa je sosedov pes tega samojeda enkrat zagrabil za goltanec in ni hotel spusti... po moje bi ga udušil, če ne bi sosed in oče trgala ju narazen. od takrat naprej je prišel sam do ulice pa se je obrnil in šel nazaj domov.

Zakaj si pa vi ne bi naredili ene take ograje okrog vrta? ker druge rešitve jaz ne vidim?

(odgovor članu *goldfish*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
11.6.2006 12:29:38   
*goldfish*
Ja, fanj bi bilo če bi si ograjo naredli, ampak kot prvič moj muti, da mora biti ograja takšna in takšna. Čeprav bi bila zame čisto navadna tudi ok. In takšna ograja kot si je zamislil moj malo preveč stane, da bi si jo zdaj privoščila. In kot drugič, ne dela pes škode samo nam. Rada bi pa tej arogantni, naduti lastnici malo pokazala vraga. Ker ona misli, da ima v vsem tem prav!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.6.2006 12:31:24   
G in T
Vsak mora skrbeti za svojega pasjega ljubljenca in mora poskrbeti, da ni nevaren za ljudi. Če je tak, se pokliče policijo, ki lastmika pošlje k sodniku za prekrške, če pa z njim še grdo ravnajo, pa lahko napišejo še kakšno kazensko ovadbo. Ali pa obvrdtjo veterino, inšekcijske službe.

Samo potem so lahko odnosi s sosedi še hujši.

Tudi meni gre na jetra, da imamo lahko nekateri pse vzgojene tako, da ne hodijo k sosedom, sosedov pes pa prihaja k nam, in nam ščoie in sirje po travniku in rožah. Tako, da smo morali mi postaviti ograjo, da se je s tem prenehalo. Sam ga vedno napodim, tako da se me že boji, ko me vidi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.6.2006 12:54:54   
Anonimen
Ograjo, pa bo mir. Odraslih tujih ljudi pač ne boš mogla prevzgojiti.

(odgovor članu G in T)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
11.6.2006 23:32:02   
Shania
mana_t, seveda obstaja zakonska podlaga. Pes se ne sme v urbanem okolju sprehajati brez povodca oz. kontorle svojega vodnika! V kolikor je pes spuščen, lastnik krši zakon!
ZAKON O ZAŠČITI ŽIVALI:http://www.lovstvo.net/datoteke/20040313_zakon_zascita_zivali.doc 
PRAVILNIK O ZAŠČITI HIŠNIH ŽIVALI:
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200575&stevilka=3340

Takoj, ko boš videla psa spuščenega pokliči policijo, ampak! - policija na žalost bolj malo ve o pravilih za živali, zato jim sprintaj člen in sankcije, ki so posledica spuščenega psa.
Psa lahko tudi slikaš ali posnameš, ko se prosto giba in UNIČUJE vašo lastnino! Za vse to je predpisana kazen. Lahko ti zagotovim, da če sama ne boš ukrepala, ne bo nihče - še najmanj policija, če boš pustila da sami ukrepajo, brez da jim ti "težiš".

lp,
Shania

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?