|
RE: na stran za otroke, ko bodo odrasli 19.1.2015 18:07:17
|
|
|
|
Stanislava_
|
IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga Ampak trenutno stanje je tako, da ni dela tako lahko dobiti, vsaj pri nas ne. Oziroma delo že, plačila in neke finančne varnosti ne. In nekako si ne predstavljam, da bodo otroci do 30. leta doma, ker si svojega (lastniškega ali najemniškega) stanovanja ne bodo mogli privoščiti. Kako bo čez 10, 15 let, ne vemo. Upam, da ji bomo lahko dali tisto, kar bo rabila takrat. Meni niso dali nič, pa ravno tako zdravo diham. Šolanje sem si plačala sama; tudi če ni bilo šolnin, je bila najemnina, knjige, pa jest je bilo treba. Za stanovanje mi niso dali, za avto tudi ne, enako ne hoste in hektara zemlje, čeprav bi bilo lažje, da nisem bila za vse sama. Ampak kaj če, če so tastari egositični loji, ki skrbijo samo za udobje svoje riti. Tako gledaš na to? Jaz sem praktično v identični situaciji, le 285 m2 travnika sem 'dobila'. Ne vem, nikoli nisem pričakoval kaj takega od staršev, za vse sem (ali še skrbim) sama oz. zdaj s partnerjem. Ja, tako gledam na to. Če ima nekdo 285m2 travnika, ki ga ne potrebuje, bi mi bilo lažje, če ga dobim v dar kot da ga moram od tretje osebe kupiti na trgu. Sicer so mojo tastari še bolj ubrisani primerki, obljubijo, pa ne dajo, ampak ker so že od vedno takšni, sem navajena od sprotnih stvari, sicer pa bi bile to lahko hude zadeve. Zamisli, da računaš na ta travnik, kjer bo tvoja hiša, računaš, da ga dobiš, narediš načrte, pridobiš dovoljenja, potem pa ne dobiš travnika . Tudi jaz v prvi vrsti pričakujem od sebe, da v življenju migam, ker je to dobro tako in drugače, ampak bi bilo včasih lažje, da bi mi kdo pomagal. Energijo bi verjetno usmerila v kaj drugega. Npr. namesto da se 10 let stiskaš v dvosobnem stanovanju, je čisto fino, da imaš ta travnik in tako veliko hišo, da vsak otrok diha svoj kvadratni meter.
|